طرز تهیه عرق کاسنی خانگی در منزل
تهیه عرق کاسنی در منزل یکی از انواع مشروبات سالم و خوشمزه است که میتوانید با استفاده از تکههای کاسنی تازه، آن را در خانه تهیه کنید. در این مطلب، با آموزش طرز تهیه عرق کاسنی خانگی در منزل آشنا میشوید.
ابتدا باید تکههای کاسنی تازه را با آب تمیز شسته و داخل یک قوری مخصوص عرق گیری پهن کرده و روی آن ده برابر حجم آب گرم بریزید. سپس قوری را با دربی بسته و به مدت ۲۰ دقیقه به دمای متوسط روی شعله قرار دهید تا تکههای کاسنی تماماً در آب غلیظ شوند.
بعد از گذشت ۲۰ دقیقه، قوری را از روی شعله بردارید و بگذارید تا تا حداقل ۲-۳ ساعت و بهتر است برای شب کامل در روز قرار دهید تا کاسنی به آب خود فرصت دهد که مواد مغذی خود را به آب منتقل کند.
سپس با استفاده از یک قاشق، تکههای کاسنی را از حالت گندمی درآورید تا مایع غلیظ و خالص خود را به دست آورید. پس از جداسازی تکههای کاسنی، مایع به کمک یک قاشق به محصولگیری آمادهاست.
اگر خواستید، میتوانید مایع را با استفاده از یک قاشق به داخل یک لیوان بریزید و چند قطره اسانس یا عصاره لیموی تازه به دلخواهتان اضافه کنید. در نهایت، میتوانید عرق کاسنی خانگی خود را در یخچال قرار دهید تا بهترین پخششدگی را پیدا کند، و این عصاره سالم و خوشمزه را در محفظه یخچال حداکثر تا یک هفته مصرف کنید.
آماده سازی مواد لازم برای تهیه عرق کاسنی در خانه
تهیه عرق کاسنی یکی از راههای ساده و مؤثر برای درمان برخی از بیماریهای نفسی و جسمی است و اقبال زیادی هم به خود اختصاص داده است. در این روش، عصارهای که از بخشهای مختلف گیاه کاسنی گرفته میشود، بهعنوان یک درمانگر طب سنتی، بهکارمیرود. اما بهتر است بدانید چطور میتوانید این محصول سنتی را خانگی بسازید.
ابتدا باید به دنبال دسترسی به تکههای تازه و کاملاً طبیعی کاسنی باشید. پس از آن، باید برگهای آن را بشویید و برای خشک کردن آنها، بر روی یک صفحهی کاغذی یا سفید کاغذی قرار دهید. بعد از خشک شدن آنها، میتوانید آنها را بهصورت پودر خرد کنید.
در مرحله بعد، باید آب روی تخته بزرگی ریخته و پودر آماده شده، منتشر کنید و آن را با یک سطح صاف و ازقسمت بالا دفع آب بهخوف، میپوشانید. بهتر است در ابتدا از مقدار کمی پودر استفاده کنید و به مرور زمان آن را افزایش دهید.
بعد از اینکه تخته را برای ۸ تا ۱۰ ساعت خشک کردید، پودر آماده را با یک منبع نور بهمدت دو به سه روز دیگر تحت تاثیر قرار دهید. از این روش برای از بین بردن هر گونه رطوبت و روغنی که ممکن است در پودرهای خرد شده وجود داشته باشد، استفاده میشود.
بعد از تمام شدن این مراحل، شما میتوانید پودر کاسنی آمادهای را که برای تهیه عرق کاسنی موردنیاز است، در اختیار داشته باشید. میتوانید این پودر را در یک ظرف قرار داده و در جای خشک نگهداری کنید تا هنگام استفاده، بتوانید عرق کاسنی خود را با تهیهی یک اسانس طبیعی، تقویت کنید.
مراحل پخت عرق کاسنی از ابتدا تا انتها
برای پخت عرق کاسنی، مواد لازم شامل کاسنی خشک شده، آب، شکر و لیمو ترش هستند. برای شروع، کاسنی را با آب سرد بشویید تا دوشیزههای زرد رنگ را کاملا بردارید. سپس کاسنی را روی یک سطح صاف و تمیز به خوبی پهن کرده و خشک کنید.
بعد از خشک شدن کاسنی، آن را در قابلمهای قرار دهید و آب به اندازهی کافی به آن بیفزایید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و همراه با شکر هم بزنید تا شکر کاملا حل شود و کاسنی شروع به جوشیدن کند.
وقتی کاسنی به جوش آمد، حرارت را کم کنید و به مدت 15 دقیقه بگذارید که خوب پخت شود و عصارهی کاسنی به آب منتقل شود. بعد از 15 دقیقه، لیمو ترش را به قابلمه اضافه کنید و همهی مواد را همراه با هم بزنید.
حالا کاسنی خود را از حرارت برداشته و یک بار از آن عصاره ریخته و سپس آن را به قابلمه بازگردانید و مواد را با هم مخلوط کنید. این فرآیند را تا زمانی که عصارهی کامل کاسنی به آب منتقل شود، ادامه دهید. سپس کاسنی را از حرارت بردارید و آن را صاف کنید.
در نهایت، کاسنی خاموش کنید و عرق کاسنی را توسط صافی ریخته و به ظرف خود بریزید. محصول نهایی یعنی عرق کاسنی آماده است و شما میتوانید آن را به عنوان یک نوشیدنی خنککننده در روزهای گرما استفاده کنید.
راهکار برای به دست آوردن عصاره کامل کاسنی
کاسنی یکی از گیاهان دارویی بسیار مهم و مفید است که در طب سنتی به عنوان درمانی برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد. عصاره کاسنی نیز از این گیاه مفید به عنوان یکی از شکلهای مصرف دارویی آن به شمار میرود. اما به دلیل عصاره کاسنی در کنار خواص درمانی خود، بسیاری از افراد به دنبال راهکاری هستند تا به دست آوردن عصاره کامل این گیاه بپردازند.
اولین راهکار برای به دست آوردن عصاره کاسنی کامل استفاده از گل مورد نظر در تهیه عصاره است. برای تهیه عصاره کامل کاسنی، باید از گلهای خوش رنگ و تازه در رنگهای زرد و نارنجی استفاده کرد تا به دلیل حضور عناصر دارویی در آنها، بتوان عصاره کاملی را از کاسنی به دست آورد.
راهکار دیگری برای به دست آوردن عصاره کامل کاسنی، عملکرد صحیح در تهیه آن است. برای تهیه عصاره کاسنی کامل، نباید گل ها را با پوسته و برگهای آن که بدون دارا بودن ترکیبات دارویی هستند مخلوط کرد. بلکه باید دقت کرد تا تنها گلهای تازه و نوک پوشیده آنها مورد استفاده قرار گیرد.
با رعایت راهکارهای مذکور و دقت در تهیه عصاره کاسنی، میتوانید به دست آوردن عصاره کاسنی کامل و بسیار مفید را با دارا بودن خواص بیشتری از این گیاه دارویی که در بهبود بسیاری از بیماریهای جسمی و روحی مؤثر است، میسر کنید.
روش های متفاوت برای شیرین کردن عرق کاسنی در خانه
عرق کاسنی به عنوان یکی از مواد مصرفی مورد استفاده بسیاری از افراد قرار می گیرد. این نوشیدنی خوش طعم، ضد سرماخوردگی، قابض و آرامبخشی است که در طی چند سال اخیر به شدت محبوب شده است. برای شیرین کردن عرق کاسنی در خانه، روش های متفاوتی وجود دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
روش اول: استفاده از شکر
راهی که اکثریت افراد برای شیرین کردن عرق کاسنی در خانه به آن روی می آورند، استفاده از شکر است. شما می توانید تعیین کنید که مقدار شکری که به نظرتان مناسب است را به آن اضافه کنید. بهتر است شکر را به صورت تدریجی به عرق کاسنی اضافه کنید تا شیرینی آن در حد مطلوب باشد.
روش دوم: استفاده از عسل
استفاده از عسل، روش دیگری برای شیرین کردن عرق کاسنی می باشد. برای این کار، با یک قاشق کوچک عسل به عرق کاسنی اضافه کنید. علاوه بر شیرینی، عسل به عرق کاسنی خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی نیز می بخشد.
روش سوم: استفاده از عصاره پرتقال
استفاده از عصاره پرتقال به عنوان یک روش بهبود دهنده طعم عرق کاسنی است. برای دستیابی به این امر، یک عدد پرتقال را به صورت دوناتی خرد کنید و به عرق کاسنی اضافه کنید. این عمل باعث تغییر طعم و رایحه عرق کاسنی به شدت خواهد شد.
در انتها باید به آن یادآوری کنیم که میزان شیرینی عرق کاسنی باید به ذائقه شما بستگی داشته باشد و نباید اغراق کرد. همچنین، باید به این نکته توجه داشت که شیرین کردن عرق کاسنی به شدت وحشتناک می تواند باشد و باعث از بین رفتن ویژگی های اصلی آن شود. بنابراین، با استفاده از تحقیقات خود، باید به بهترین روش برای شیرین کردن عرق کاسنی در خانه دست یافت.
سفید کردن عرق کاسنی با روش های ساده و ارزان
عرق کاسنی معمولا به دلیل خاصیت سفید کنندهای که دارد در روشهای زیبایی پوست مورد استفاده قرار میگیرد. اگرچه روشهایی مانند محصولات آمادهی سفید کننده و روشهای پزشکی نیز برای این منظور وجود دارد، اما این روشها همراه با هزینههای بالا و امکانهای جانبی مختلفی میآیند.
روشهایی ساده و ارزان برای سفید کردن عرق کاسنی وارد بازار شدهاند. بهترین روش برای سفید کردن عرق کاسنی رعایت تغذیه صحیح است. میتوانید از مواد غذاییی مانند گوجه فرنگی، زردآلو، خیار، تخم مرغ، چای سبز و ... استفاده کنید. این مواد غذایی دارای ویتامینها و مواد مغذی هستند که به نحوه عملکرد پوست کمک میکنند.
روش دیگر، استفاده از یک ماسک ساده است که میتوانید برای پوست سفید کردن عرق کاسنی خود استفاده کنید. میتوانید یکی از مواد زیر را با هم تلفیق کرده و ماسک خود را تهیه کنید: آرد نخود، آبمیوه لیمو، عسل، پودر پوست پرتقال و...
یکی دیگر از روشهایی که به دنبال سفید کردن عرق کاسنی هستید، استفاده از بخاری توانسته است. برای استفاده از بخاری توانسته، کافی است یک حمام بخار تهیه کنید و پس از ذخیره عرق کاسنی دریک دستگاه ریخت و داخل حمام بخار بگذارید. این روش برای سفید کردن عرق کاسنی بسیار مفید است.
در نهایت، باید به یاد داشته باشید که این روشهای ارزان قیمت برای سفید کردن عرق کاسنی، در نهایت بهترین نتایج را نخواهند داد، اما به عنوان یک پایه ساده و غیرضروری میتوانند به شما کمک کننده باشند.