1. طرز تهیه عرق جو دوسر به روش سنتی
عرق جو دوسر یکی از نوشیدنیهای سرد و ملایمی است که به دلیل خواص بی نظیرش محبوبیت زیادی در بین مردم دارد. برای تهیه این نوشیدنی میتوان از روش سنتی و خانگی استفاده کرد. این روش بسیار سادهتر و سالمتر از روش تولید صنعتی آن است.
برای تهیه عرق جو دوسر، ابتدا باید چند قاشق عرق جو دوسر را در آب خیس کنید و به مدت یک شب در آن بگذارید تا خوب نرم شود. بعد از آن، آن را روی حرارت قرار دهید و با شعله کم به مدت حدود یک ساعت بجوشانید.
پس از آن، عرق جو دوسر را از روی حرارت بردارید و بگذارید برای مدتی خنک شود. سپس آن را از طریق یک فیلتر عرقی به همراه شکر به آب مخلوط کنید و تا روز بعد در یخچال نگهداری کنید.
نکتهی مهم در تهیه عرق جو دوسر این است که باید از جو دوسر با کیفیت عالی استفاده کرد تا اینکه نوشیدنی نامطلوبی به دست نیاید. همچنین، میتوانید به همراه عرق جو دوسر، سرویس برگ روی آن بگذارید تا شکل جذابی به نوشیدنی شما بدهد.
2. عرق جو دوسر با اضافه کردن نعناع به آن
عرق جو دوسر یکی از مشروبات سرد و خنک کننده است که در فصل تابستان بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. برای تهیه این نوشیدنی، جو دوسر را به همراه مقداری نعناع و شکر در آب جوش بجوشانید و سپس بعد از استراحت مدتی، صاف کرده و در کار خود قرار دهید.
افزودن نعناع به عرق جو دوسر، مزیتهای فراوانی دارد. بوی خوشبو و طعم خنک نعناع، به موجبات افزایش اعتیاد و سرشار شدن از انرژی خود نوشیدنی میشود. همچنین، عنصرهای فعال داخل نعناع که شامل منتول و اسید اولیک است، میتواند اثراتی مثبت بر سلامت بدن داشته باشد، از جمله کاهش سطح استرس و تنشهای روانی، کنترل اضطراب، افزایش تمرکز و حافظه، کاهش نفخ و تسکین دردهای معده.
ضمن اینکه، اضافه کردن نعناع به عرق جو دوسر باعث میشود که ترشی و شیرینی آن کاهش پیدا کند و به میزان مناسبی برسد. همچنین، اگر در تهیه عرق جو دوسر از قند به میزان زیاد استفاده شود، نعناع میتواند به عنوان یک نوع کنترل کننده طعم باشد و سبب شود تا نوشیدنی بدون افزودن کالریهای اضافه به دست آید.
بدین ترتیب، افزودن نعناع به عرق جو دوسر بازگشت زیبای آن را همراه دارد و البته به متقاضیان از خواص سلامتی و تمدنی آن کمک میکند. به همین دلیل، نوشیدنی عرق جو دوسر با نعناع برای افرادی که به دنبال نوشیدنیهای سرد و خنک کننده و در عین حال سالم هستند، پیشنهاد میشود.
3. طرز تهیه عرق جو دوسر با استفاده از سیب و زنجبیل
برای تهیه عرق جو دوسر با استفاده از سیب و زنجبیل در ابتدا باید جو را برای چند ساعت خیس کنید. پس از خیس کردن جو، آن را شسته و روی آن آب جوش را ریخته و آن را به مدت 10 دقیقه جوشاند. در این مرحله باعث میشوید تا دوسر جو بهتر و کاملتر در بیاورید.
سپس سیب و زنجبیل را به صورت رنده شده به جو اضافه کنید. با اضافه کردن سیب و زنجبیل، طعم و مزه دوسر جو بهبود مییابد و برای شما بسیار خوشمزه میشود. بهتر است در این مرحله شکر و یا عسل نیز به دوسر اضافه کنید.
مرحله بعدی استفاده از آب نیمه گرم است. شما باید دوسر جوی خود را در بطریهای گلاس یا پلاستیکی بریزید و سپس آب نیمه گرم را اضافه کنید. حدود 80 تا 100 میلیلیتر آب نیمه گرم برای هر سربطری کافی است.
بعد از اضافه کردن آب نیمه گرم، بطریهای شما باید به مدت 24 تا 48 ساعت در محیط خنک قرار بگیرند تا دوسر جو شما خیلی خوب رشد کند و کیفیت بیشتری داشته باشد. در انتها، دوسر جو شما آماده مصرف است و میتوانید آن را به عنوان چای داغ یا سرد مصرف کنید.
4. طرز تهیه عرق جو دوسر با اسپند
تهیه عرق جو دوسر با اسپند یکی از روشهای خوشمزه برای طعمدهی به آب در ایام گرم است. برای تهیه این نوشیدنی محلی، ابتدا باید جو دوسر و اسپند را به نسبت مساوی با هم ترکیب کنید. سپس تهیهکننده باید حدود یکی تا دو قاشق غذاخوری از این مخلوط را در آب جوشانده و به مدت 20 دقیقه روی حرارت بگذارد تا رنگ و طعم ویژهای به آب بدهد.
پس از اینکه مواد با هم مخلوط شده و بر روی حرارت قرار گرفتهاند، باید آن را به کمک چنبر یا صافی بریزید تا برگها و کلوخههایی که هنوز در آب هستند حذف شوند. سپس میتوانید عصاره جو دوسر دمکرده را از آب جدا کنید و آن را در یک لیوان ریخته و با بستنی بوکارو و یا بستنی تروپیکال تزئین کنید.
اگر میخواهید عرق جو دوسر با اسپند بهتر طعم بدهد، میتوانید به آن شیرینی کمی اضافه کنید. همچنین، از عرقت که در بازارهای محلی قابل تهیه است، میتوانید به عنوان گزینهای برای جایگزینی قند استفاده کنید. با این کار، عرق جو دوسر با اسپند به طعمی شیرینتر و خوشطعمتر تبدیل خواهد شد.
در نهایت، عرق جو دوسر با اسپند یک نوشیدنی محلی و سنتی است که به دلیل ویژگیهای مودبکننده و تقویت کننده برای بدن، برای سرمایه برداری در نیمه شب یا به صورت روزانه پیشنهاد میشود.
5. عرق جو دوسر با افزودن لیمو و ترشی
عرق جو دوسر یکی از نوشیدنی های محبوب در آشپزی شرقی است که به راحتی قابل تهیه است. این نوشیدنی با افزودن لیمو و ترشی، طعم و غلظت مطلوب تری به آن می دهد.
ابتدا برای تهیه عرق جو دوسر باید در کاسه ای عرق جو را به صورت خشک و دانه ای قرار داده و آن را با آب سرد شستشو دهید تا آلودگی های سطحی آن پاک شوند. سپس آن را به همراه آب جوش در داخل قرار دهید و روی شعله کم قرار دهید تا به مدت 30 دقیقه بجوشد.
در بعضی از رسپی های عرق جو دوسر، افزودن شیرین کننده مربا، شکر و یا عسل باعث بالا رفتن میزان قند در نوشیدنی می شود که برای افرادی که دارای دیابت هستند، توصیه نمی شود. برای جایگزینی این موارد، از ترشی و لیمو در تهیه همراه با عرق جو دوسر استفاده می شود که طعم تلخ این نوشیدنی از بین می رود و همچنین از صفحه گوارش مانند فعالیت های بدنی، هنگام جذب مواد مغذی کمک می کند.
بهتر است در هنگام سرو نوشیدنی، یک ترشی خنثی با آن ارائه دهید که می تواند تلخی عرق جو دوسر را تعادل بخشد و طعم شیرین و تلخی در کنار هم برای مزه ای تازه و خوشمزه تر به دست آورد. همچنین از خاصیت هایی مانند ضد التهابی و آرامبخشی لیمو نیز در این نوشیدنی بهره برد.
با تهیه عرق جو دوسر با افزودن لیمو و ترشی، شما یک نوشیدنی سالم، سبک و مفید در اختیار خود دارید که گزینه مناسبی برای شماست.
6. طرز تهیه عرق جو دوسر با روش خانگی
تهیهی عرق جو دوسر یکی از محبوبترین و مفیدترین نوشیدنیهای سالم به شمار میرود. این نوشیدنی مفید باعث افزایش مقاومت بدن در مقابل بیماریها میشود، از بیماریهای کبدی و دیابت جلوگیری میکند و از رشد باکتریهای مضر در دستگاه گوارش مانع میشود. در ادامه، راهنمای تهیهی عرق جو دوسر با روش خانگی توضیح داده میشود.
برای تهیهی عرق جو دوسر با روش خانگی بهتر است از جو دوسرِ خالص و زمین شده استفاده کنید. در یک ماهیتابه، برای هر لیتر آب، یک پیمانه جو دوسر را با آب مخلوط کنید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. بعد از رسیدن آب به جوش، حرارت را کلید میکنید و آب را برای حداقل یک ساعت تحت حرارت مانده میگذارید. پس از گذشت زمان لازم، آب را به صورت آب جوش دوسر در دیگ برداشته و به خوبی نمکهای آن را جدا کرده و سپس آن را تا به حالت گرم خود به خنک شدن بگذارید.
در مرحله بعد، باید عرق جو دوسر را تقطیر کنید. برای تقطیر، گلدانی کوچک در قسمت داخلی قابلیت تقطیر (تقطیر که با گلدان کوچک ویا شیشهای انجام میشود از بخار آب که محلول میشود استفاده میشود) را داشته باشید و روی دیگ عرق جو دوسر بگذارید. قسمت زیادی از آب در کاربرد آتش برای تقطیر خارج میشود و به شکل بخار به گلدانی بزرگتری ارجاع داده میشود. بعد از برگشت بخار به آب، گلدانی که داخلی بوده سریعاً از آتش برمیدارید و عرق جو دوسر را در داخل آن قرار دهید.
دقت داشته باشید که پیش از تقطیر، کل مواد جامد موجود در دیگ عرق جو دوسر را با یک مارلین (اسکلتیک و نرم از پارچه) جدا کنید. عرق جو دوسر به همراه مارلین را در یک بطری جمع آوری کنید و در یخچال نگهداری کنید.
در نهایت، عرق جو دوسر خود را میتوانید به صورت خنک و یا گرم به عنوان نوشیدنی سالم در سرویس کنید. بهتر است برای هر بار مصرف، مقدار کمی از عرق جو دوسر را حرارت دهید و سپس مصرف کنید. به این شکل عرق جو دوسر به عنوان یک نوشیدنی سالم، در هر زمان برایتان در دسترس خواهد بود.