طرز تهیه عدس پلو مجلسی نذری
تهیه عدس پلو به عنوان یکی از ورودی هایی است که در مجالس نذری کاربرد دارد. طرز تهیه این غذا در ساده ترین حالت شامل مراحل زیر است:
ابتدا باید عدس را شسته و به صورت مناسب خیسانده، بعد از سرخ کردن پیاز در روغن، آن را درون دیگی قرار دهید.
پس از گذشت چند دقیقه، به آن عدس های خیس و شسته را اضافه کرده و با هم بافت دهید تا به آنها رنگی آفتابی بدهید.
در این کار، به نظر می رسد که باید عدس ها را با حرارت ملایم تفت دهید و تلخی آنها را به حداقل برسانید.
وقتی عدس با رنگ و کیفیت خوبی پخت، سیب زمینی پخته و قابل دید در دیگ را اضافه کنید.
سرانجام موادی مانند گوشت چرخ کرده، کره، مغز پسته، فلفل و خورشت سبزی را اضافه کرده و باز هم با هم مخلوط کنید تا به توافق نهایی برسید و سپس تهیه مازاد گرمایشی شده را به عنوان تزئین به دیگ اضافه کنید.
به صورت کلی، عدس پلو یک غذای مشترک در جشن ها و مراسم های شرقی است و هر چقدر که با تولید و با کیفیت خوب تهیه شود، طعم و مزه بهتری دارد.
راهنمایی در تهیه عدس پلو مجلسی نذری
تهیه عدس پلو مجلسی نذری یکی از شیرینترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که در مراسمهای مختلف ویژهترین غذاها به حساب میآید. برای تهیه این غذا نیاز به چندین مواد متفاوت داریم که باید با دقت و صحیح استفاده شوند.
اولین مرحله در تهیه عدس پلو، آماده کردن مواد اولیه است. باید عدس را بشوییم و در آب سرد به مدت حدود یک ساعت خیس کنیم. سپس باید یک قاشق آبلیمو و نمک به ویژه برای خوردن افرادی که دکتره اند اضافه کنیم. در مرحله بعدی، پیاز را که به صورت ریز خرد شده است روی حرارت قرار داده و آن را سرخ کرده و سپس گوشت چرخ کرده را اضافه کنید تا در کنار هم بپزند
سپس میتوانید مواد اضافی را به پلو اضافه کنید. برای مثال، رب گوجه فرنگی، کره و زردچوبه به آن اضافه کنید و بعد از حرارت دادن آن همگی را با یکدیگر مخلوط کنید. در نهایت، برای خوردن به شکل مورد علاقه خود سرو کنید. میتوانید با خامه، گردو و خلال پسته آن را تزئین کنید و در کنار غذای دیگر سرو کنید تا از تنوع در غذاهای خود برخوردار شوید.
چگونگی طبخ عدس پلو مجلسی نذری
طبخ عدس پلو مجلسی نذری یکی از غذاهایی است که به دلیل طعم خوش و قیمت مناسب، بسیار محبوب در بین خانوادههای ایرانی است. در ادامه، روش طبخ این غذا به طور کامل توضیح داده میشود.
ابتدا، عدس را با آب داخل دیگ قرار داده و به مدت ۲۰ دقیقه آبکشی میکنیم. سپس عدس را داخل ظرفی قرار میدهیم و با آب داغ پوست کرده شده خرما را به میزان مناسبی به آن اضافه میکنیم. سپس ظرف را داخل روی دمای متوسط و برای ۲۰ دقیقه قرار میدهیم تا عدس پخته شود.
در مرحله بعد، پیاز را ریز ریز خرد میکنیم و در مقدار کمی روغن تفت میدهیم تا طلایی شود. سپس گوشت را به میزان مناسبی به پیاز اضافه میکنیم و به خوبی تفت میدهیم تا رنگ غذا تغییر کند. سپس به میزان مناسبی زرشک خشک ریخته و به خوبی تفت میدهیم تا تمام مواد به هم مرتبط شوند.
در ادامه، دو سه قاشق غذاخوری از عدس را جدا میکنیم و به پیاز، گوشت و زرشک اضافه میکنیم و به مدت ۱۰ دقیقه در روی دمای کم قرار میدهیم تا مواد به هم مرتبط شوند.
در نهایت، با مخلوط کردن عدس پلو و متفرقه، غذا را روی سینی قرار میدهیم و با خشکبار و ادویههای مناسب، سرو میکنیم. این غذا را بهعنوان نذری در مراسمهای خاص مانند عزاداری و مناسبتهای دینی مصرف میشود.
طرز تهیه عدس پلو مجلسی نذری به روش سنتی
عدس پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانیها است که به آسانی در مناسبتهای مختلف به عنوان غذای اصلی و نذری سرو میشود. در این میان، طرز تهیه عدس پلو مجلسی نذری به روش سنتی، یکی از بهترین گزینههاست.
برای تهیه این غذا، ابتدا از دانههای عدس و برنج در قوریای رنگ آبگین رنگ استفاده میشود، سپس با استفاده از گوشت گوسفند یا گاو و نان تازه یا خشک شده و قلمزنی شده، سبزیجاتی همچون پیاز، ریحان، جعفری و شوید به مخلوط بالا افزوده میشود. سپس کلیه مواد با هم مخلوط و به مدت یک ساعت در دستگاه فر پخته میشود. حین پخت عدس پلو، سبک ملاقات و پایانی با تیماری از ادویههای طبیعی همچون زردچوبه، کره خامه، فلفل سیاه، کمی نمک و پودر دارچین اضافه میشود.
عدس پلو مجلسی نذری به روش سنتی، با تزئین روی صحنه توسط خیمهسازان و طی نمایشهای فرهنگی و توریستی در نقاط مختلف کشور، مورد استفاده و ارائه قرار میگیرد. این غذای سنتی با همه وجود شیرین و چرب و سبک مخلوط میشود، به بازدیدکنندگان تعداد زیادی از مواد دستمزد و جذابیتی از معماری، هنر و فرهنگ که کانون گردشگری و مشاغل بسیاری در کشور را شامل میشود، حساب میشود.
مراحل طبخ عدس پلو مجلسی نذری
مراحل طبخ عدس پلو مجلسی نذری
آشپزی یکی از هنرهای سنتی و بسیار زیبا در فرهنگ ایرانیان است که مانند هر هنر دیگر نیاز به تمرین و شکوفایی دارد. یکی از غذاهای محبوب و پرطرفدار در ایران، عدس پلو مجلسی نذری است که در مناسبتهای خاص مانند محرم یا سوگواریهای مذهبی و نذریها سرو میشود. در این مطلب قصد داریم نحوه طبخ عدس پلو مجلسی نذری را با توضیح کامل به شما عزیزان بیان کنیم.
مواد لازم:
برای طبخ عدس پلو مجلسی نذری به مواد زیر نیاز دارید:
- ۲ پیمانه عدس پخته شده
- ۲ پیمانه برنج
- ۲ عدد پیاز رنده شده
- ۲ قاشق غذاخوری گوجه فرنگی
- ۲ قاشق غذاخوری روغن
- ۱ قاشق چایخوری زعفران
- شیرینی تازه
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
مراحل طبخ:
۱. نخود پخته را با آب درون قابلمه بگذارید تا نرم شود.
۲. برنج را بشویید و به همراه شیرینی در یک قابلمه روی حرارت بگذارید تا آب آن بجوشد و برنج آماده شود.
۳. پیاز را روی حرارت با روغن تفت دهید تا پخته شود.
۴. گوجه فرنگی را همراه با پیاز به قابلمه اضافه کنید و به مدت ۵ دقیقه برای تفت دادن آن روی حرارت بگذارید.
۵. زعفران را با چند قطره آب جوش در یک کاسه به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
۶. بعد از آماده شدن برنج، آن را از قابلمه بردارید و به عدس پخته شده اضافه کنید.
۷. پیاز و گوجه فرنگی را به مواد قبلی اضافه کنید.
۸. زعفران مخلوط شده را به قابلمه اضافه کرده و کمی نمک و فلفل سیاه روی آن بریزید.
۹. همه مواد را با هم مخلوط کنید و روی حرارت کم بگذارید تا مواد خوب با هم ترکیب شوند.
۱۰. پس از ۱۵ دقیقه آماده شده است. عدس پلو مجلسی نذری شما آماده سرو و لذت بردن میباشد.
در نتیجه، طبخ عدس پلو مجلسی نذری به سادگی قابل انجام است و میتواند یکی از بهترین گزینهها برای سفرهی شما در مناسبتهای مختلف باشد. با توجه به مواد سالم و غذایی این غذای سنتی، میتوان آن را به راحتی و با خیالی راحت به دوستان و خانوادهتان سرو کرد.
آموزش تهیه عدس پلو مجلسی نذری برای مبتدیان
تهیه غذاهای مجلسی و نذری برای مبتدیان همیشه یکی از چالش های اصلی در آشپزی بوده است. در این مطلب به آموزش تهیه عدس پلو مجلسی نذری برای مبتدیان می پردازیم.
مواد لازم:
- برنج دو پیمانه
- عدس دو پیمانه
- پیاز دو عدد
- گوشت چرخ کرده نصف کیلو
- زردچوبه و فلفل سیاه هر کدام یک قاشق چایخوری
- نمک به میزان لازم
- روغن سبزی پلو یا روغن مایع دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
1- در ابتدا برنج را شسته و در ظرفی مخصوص ریخته و برای چند ساعت به درون آب گذاشته تا نرم شود.
2- در مرحله بعد عدس را شسته و با آب زیاد برای یک ساعت به شدت جوش بدهید.
3- پس از جوش آمدن عدس، آن را از روی حرارت بردارید و آب را با دستگاه ظرفشویی بردارید.
4- پیاز را خرد کنید، در تابه یا قابلمه روغن را گرم کنید و پیاز را سرخ کنید.
5- بعد از سرخ کردن پیاز، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و با مداومت در حرکت دادن تابه به مدت چند دقیقه سرخ کنید.
6- سپس زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد رنده شده اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
7- بعد از مخلوط کردن همه مواد، عدس را به تابه اضافه کنید و به مدت چند دقیقه با هم مخلوط کنید.
8- برای اینکه عدس پلو شما درست بشود، باید آب نداشته باشد. بنابراین طی مراحل آشپزی از آب به جز آب جوش گذاشتن عدس خودداری کنید.
9- بعد از مخلوط کردن عدس با سایر مواد، برنجی که به مدت چند ساعت به درون آب بوده را به تابه اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
10- نمک را به میزان لازم اضافه کنید و آن را به حداقل یک ساعت در حرارت کم پخت کنید تا برنج، عدس پلو بپزد.
عدس پلو مجلسی نذری برای مبتدیان غذایی ساده و خوشمزه است که می تواند در جشن ها و مراسم مختلف به عنوان پلوی مجلسی و نذری سرو شود. می توانید در کنار آن خوراکی های دیگری مثل میرزا قاسمی، ماست، سالاد و چلوکباب نیز سرو کنید.