1. طرز تهیه عدس پلو مجلسی بدون کشمش
تهیه عدس پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در مهمانیها و مجالس به عنوان یک غذای اصلی سرو میشود. در این رسم، به جای کشمش از گردو و بادام به عنوان طعمدهنده استفاده میشود. این دستور غذایی بسیار ساده و مقرون به صرفه است و مواد لازم برای آن، در بسیاری از خانهها پیدا میشوند.
برای تهیه عدس پلو بدون کشمش، ابتدا یک لیوان عدس را بدون سوختن آن در یک ظرف با آب جوش به مدت 10 دقیقه بجوشانید و سپس آن را روی کاغذ صفحه تخت خشک کنید. در پایین قابلمه، دو قاشق غذاخوری روغن گرم کنید و سپس یک عدد پیاز را خرد کرده و آن را تفت دهید تا طلایی شود.
سپس شش تا هشت قاشق غذاخوری برنج صاف را با اضافه کردن نمک و فلفل به مواد همراه بگذارید و آن ها را تفت داده تا روغن را در خود جذب کنند. سپس یک فنجان دوغ که به بهترین روش با استفاده از یک لیوان آب و 2-3 قاشق غذاخوری خوراک پلویی تهیه شده است را اضافه کنید و به مدت 10 دقیقه روی حرارت پایین پخته شود.
در آخر، عدس های پخته شده و تخم مرغ سفت شده را برای دو دقیقه به پایین قابلمه اضافه کنید و سپس سه قاشق غذاخوری بادام خرد شده، سه قاشق غذاخوری گردو خرد شده، دو قاشق غذاخوری زرشک خشک شده و یک قاشق غذاخوری کره را به آن اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
عدس پلو با کشمش، غذایی سنتی بسیار خوشمزه است که در مهمانی ها و مجالس از آن استفاده میشود، ولی با استفاده از این دستور تغییر داده، شما همچنان میتوانید عدس پلویی خوشمزه و لذیذی تهیه کنید که خانواده و مهمانان شما به آن لذت خواهند برد.
2. روش ساخت عدس پلو مجلسی بدون استفاده از کشمش
راههای مختلفی برای ساخت عدس پلو وجود دارد، اما در اینجا روش ساخت عدس پلو مجلسی بدون استفاده از کشمش را بررسی میکنیم. به دلیل اینکه کشمش غلیظ و شیرین است، برای برخی افراد قابل تحمل نیست. این روش ساخت عدس پلو، طعم تلخ عدس را جایگزین طعم شیرین کشمش میکند.
برای ساخت عدس پلو به غذایی دستور زیر را دنبال کنید. برای پختن عدس، ابتدا عدس را برای چند ساعت در آب خیس کنید. سپس در قابلمه، آبی که عدس در آن خیس شده است را به همراه عدس بریزید و پس از روغنگیری از پیاز، آن را به عدس اضافه کنید. سپس به آن زعفران و ادویههای مورد نظرتان (مثل زردچوبه و فلفل سیاه) اضافه کنید.
در پایان، برای ساخت عدس پلو مجلسی بدون کشمش، به جای استفاده از کشمش، به میوه خشک سیب، زردآلو، آلبالو و گیلاس نیاز دارید. این میوهها را برای چند ساعت در آب خیسانده و سپس آنها را به پایین قابلمه بریزید. همچنین، میتوانید دو سه قاشق آبلیمو به صورت پودر به عدس اضافه کنید که باعث تلخ شدن طعم آن میشود.
در انتها، عدس پلو مجلسی بدون استفاده از کشمش آمادهاید. این نوع از عدس پلو، به دلیل عدم استفاده از کشمش، طعم بسیار متفاوتی نسبت به عدس پلو معمولی دارد و ممکن است به علاقهمندیهای بسیاری بخورید.
3. مراحل تهیه عدس پلو مجلسی با عدس سبز
تهیه عدس پلو مجلسی با عدس سبز یکی از صبحانههای شهریور ماه و یا مناسبتهای خانوادگی محسوب میشود. این غذا از مراحلی ساده بهره میبرد اما در نهایت با طعم ویژهای درست میشود. در ادامه مراحل برای تهیه عدس پلو مجلسی با عدس سبز آورده شده است:
قدم نخست: لازم است 2 پیمانه عدس سبز را با 2 پیمانه آب به صورت جداگانه مناسب پخت عدس آماده کنیم. در این مرحله میتوانید مقداری زردچوبه و نمک روی عدس استفاده کنید تا غذای شما هنگام پخت بوی خوبی داشته باشد.
قدم دوم: پس از پخت عدس سبز، مرحله بعد آماده کردن مواد پلو است. لازم است یک پیاز را خرد کرده و در 2 قاشق غذا خوری روغن تفت دهیم. سپس گوشت چرخ کرده و یا خورشیدی را به همراه تن مرغ یا دیگر انواع گوشتها به آن افزوده و تفت داده شود.
قدم سوم: به مواد پلو تفت داده شده، 2 قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی، یک قاشق غذاخوری زعفران داغ، ادویه جات و نمک افزوده و در مدت 10 تا 15 دقیقه تفت داده میشود تا تمامی مواد با هم مخلوط شوند.
قدم چهارم: حال نوبت به ترکیب عدس پخته شده و مواد پلو امده است. لازم است عدس پخته شده را با روغن تفت داده و با عدس سبز ترکیب کرد. این پایه اصلی عدس پلو مجلسی شماست که بسیار خوشمزه است.
قدم پنجم: در نهایت، مرق اضافه میکنیم و به مدت 30 دقیقه در صفحه کم حرارت، مواد را بعد از ریختن روی عدس، در حرارت کم پخت میکنیم تا مواد با هم مخلوط شوند و عدس پلوی مجلسی شما تهیه شود.
از این عدس پلو سبز و خوشمزه میتوان نیز جهت سرو در افطار یا صبحانه استفاده کرد و از تنوع در غذا های خانگی لذت برد.
4. طریقه تهیه عدس پلو مجلسی با عدس قرمز
تهیه عدس پلو مجلسی با عدس قرمز یک غذای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با استفاده از عدس پخته شده و برنج طلایی خود به همراه ادویه های مخصوص دستور پخت، طعمی خاص و جذاب به دست میآورد. برای طهیه این پلو میتوانید از طریق روش زیر به دستور پخت آن را سپری کنید.
ابتدا عدس قرمز را با آب ولرم مدتی خیس میکنیم و سپس آن را خورد بدهیم. بهتر است بعد از خورد شدن عدس قرمز، آن را با آب شسته و دوباره با آب مسواک کرده و سپس پخته شود.
پس از پخت عدس قرمز، برنج را خوب شسته و پس از روش کردن، با آب و نمک مدتی خیس میکنیم. سپس برنج را با روش جوش دادن و غليظ کردن در یک قابلمه بزرگ، پخته میکنیم تا درجه کامل پختی خود را به دست آورد.
سپس به صورت جداگانه، پیاز را به صورت خلال کرده و در روغن سرخ کرده و با گلاب، زعفران و دیگر ادویه ها به لطف بوی خوش عطر، خواص خوبی را به طعم پلو میبخشیم.
و درنهایت، پخته شدهی برنج را با یک لایه عدس پخته شده در داخل ظرف مورد نظر قرار میدهیم و سپس پیاز سرخ شده و سایر ادویه ها را اضافه کرده و ظرف را با کاغذ نان و درب بسته، در دمای کم مدت زمانی دیگری نیز پخته میکنیم تا عطر ادویهها بطور ایدهآل در همه جا منعکس شود و این غذا بهترین روزهای عید و پاییز است.
5. نحوه ساخت عدس پلو مجلسی با مغز پسته
عدس پلو مجلسی با مغز پسته یکی از بهترین غذاهایی است که می توان در مراسم ها و جشن ها سرو کرد. این غذا با ترکیب عدس، برنج و مغز پسته ساخته می شود و طعمی خوشایندی به آن بخشیده است.
برای ساخت این غذا، ابتدا باید عدس را بشویید و در آب جوش قرار دهید. سپس بعد از ۳۰ دقیقه، برنج را نیز با چند بار شستشو و آبکشی، درون قابلمه ریخته و برای پخت با حرارت ملایم و آرام، روی حرارت گذاشته شود.
در ادامه، مغز پسته را که پوستشان در حالت زنده است، جدا کرده و در آب جوش قرار داده، بعد از ۵ دقیقه، آنها را از آب بیرون بکشید و پوستهای آنها را با یک دستمال کاغذی جدا کنید.
در مرحله بعدی، یک قاشق کوچک زعفران را در ۳ قاشق آب جوش حل کنید و آن را به برنج اضافه کنید. در ادامه، عدس را نیز به سبد برنج اضافه کرده و هر دو را با هم مخلوط کنید.
درنهایت، مغز پسته را روی برنج و عدس خود قرار داده و تمام آن را با ۲ قاشق روغن گیاهی روغنی کنید. با روشن کردن حرارت زیاد، به مدت ۱۵ دقیقه، عدس پلو را به پخته شدن برسانید و به صورت زیبا، برای سرومجلسی آماده کنید.
6. روش تهیه عدس پلو مجلسی با خرما
عدس پلو مجلسی با خرما یکی از غذاهای اصیل و خوشعطر ایرانی است که در میان سایر انواع غذاهای محلی به دلیل مزه و فواید غذایی خود جایگاه خاصی دارد. این غذا نسبتاً ساده، با اجزای اصلی عدس، پلو، گوشت و خرما تهیه میشود و همواره در جشنها و مراسم مختلف سفره شام را زینت میبخشد.
برای تهیه این غذا ابتدا عدس را به مدت چند ساعت خیس میکنیم تا کاملاً نرم شود. سپس آن را برای پخت در کاسهای قرار میدهیم و تا اینکه آب آن جوشید، روی حرارت باقی میگذاریم تا بپزد. در همین حین یک قابلمه پلو روشن را با دچار کردن روغن، پیاز و گوشت چرخ کرده روی حرارت قرار داده و تا اینکه گوشتها رنگ رو به قهوهای بگیرند، پخت دهیم.
پس از پختن گوشت، با اضافه کردن زعفران، آب و نمک به آن، آن را به مدتی روی حرارت باقی میگذاریم تا کاملاً پخته شود. در مرحله بعد، یک سبد خرما را به قطعات کوچک تر خرد کرده و به گوشتهای پخته شده اضافه کرده و همراه با عدس هم آنها را اضافه میکنیم.
در نهایت، تمام مواد در کاسه یا قابلمه روی حرارت قرار گرفته و مخلوط شده و به مدتی روی حرارت باقی میگذاریم تا خوبی عدس و پلو در کنار هم کاملاً احساس شود و مزه خوبی ایجاد کنند. این غذا را میتوان با سبزیجات تازه و پرسی serve سرو کرد.