1. طرز تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت
راه تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت به سادگی قابل دستیابی است و با توجه به طعم و عرضه این غذا، از جمله پرطرفدارترین و خوش مزه ترین غذاها در جشنها، مهمانیها و مراسم های مختلف میباشد. در ادامه، نحوه تهیه آن را به طور دقیق توضیح خواهیم داد.
ابتدا باید عدس را شسته و در آب جوش حدود 15 دقیقه آبکشی شود، سپس آن را مجددا به آب جوش برگرداند تا آب جوش زیادی از آن خارج شود. سپس آن را در پنجره کوچکی تفاله پوست پرتقالی مانند پوست سیب، یک برگ چای سبز و تفاله هر دو نعناع و کنگر فلفل درون آن بپزید.
برای تهیه گوشت، گوشت را شسته و خرد کنید، پیاز را هم رنده کنید و درون تابه به همراه گوشتی که خرد کردید و کمی نمک ابتدایی پخت کنید. شما ممکن است بخواهید به این مرحله نمک بیشتری افزوده تا طعم آن بهتر شود. شما می توانید همچنین یک مهارت خوب را برای تهیه گوشت به کار گیرید، میتوانید آن را به همراه یک سیر خرد شده پخت کنید.
حالا باید عدس بپزید، آن را در حرارت ملایم و کمی نمک اضافی بپزید تا غذایی دمدار و نرم داشته باشید. برای پختن عدس بیشتر و سازگاری با گوشت، میتوانید برگ فلفل دلمهای با پنجره کوچکی یا رنده شده را همراه با آن به داخل قابلمه بیفزاید تا مزه عالیتری داشته باشد.
سپس آن را با گوشت هم بزنید و باید دوباره برای تشکیل پوست روی آن، به مدت یک ساعت بپزید. برای پوشش و دم دادن عدس، میتوانید به بخش چند برگ گردو یا پسته نیز اضافه کنید تا بهتر باشد. بعد از آغاز پخت گوشت، باید پیاز را نیز تفت دهید. زمانی که پیاز طلایی شده، میتوانید 2 یا بیشتر تکهی گوشت گوسفندی را به آن اضافه کنید. گوشت را تا زمانی که طلایی رنگ شده بپزید و سپس به آن عدس و یک سیر خرد شده را اضافه کنید.
در آخر از برگهای کلم برای گرم کردن خوراک برای سرویس بهار و زیبایی بعد روی دماغه برگهای کلم قرار دهید. قابل ذکر است که برخی از رستورانها نیز از یک نوع روغن ارتقا داده شده استفاده میکنند تا به غذا خوشایندی بیشتری بدهند. از طرفی، می توانید به این مرحله سیر تازه، نمک و فلفل کمی اضافه کنید. سپس، عدس پلو مجلسی با گوشت آماده ارائه به میهمانان شماست.
2. روش ساختن عدس پلو مجلسی با گوشت
عدس پلو یکی از انواع غذاهای ایرانی است که در میان خانوادههای ایرانی به خصوص در میان خانوادههای شمالی ایران محبوبیت دارد. این غذا در واقع یک غذای سنتی ایرانی است که با استفاده از عدس، گوشت و برنج تهیه میشود.
در این راهنما، روش ساختن عدس پلو مجلسی با گوشت برای شما توضیح داده میشود. برای تهیه این غذا، مهمترین مرحله تهیه عدس است. برای این منظور، از نوع بهترین و تازهترین عدس استفاده کنید و آن را با آب سرد شستشو دهید. سپس عدس را به همراه آب سرد در قابلمه ریخته و به آن آب جوش داده و تا به مدت 20 تا 30 دقیقه بجوشانید.
بعد از آن، با استفاده از قوری یا چای ساز، برنج را در آب بجوشانید و سپس به همراه گوشت کوبیده روی بالای عدس بریزید، یک سوم کمی سیر تزیینی روی آن بریزید و نمک و فلفل سیاه را به طعم دلخواه خود بیفزایید.
در ادامه، میتوانید موادی مانند پیاز را به صورت خلالی در روغن کمی تفت دهید و به همراه گوجه فرنگی و تره فرنگی در کنار عدس پلو سرو کنید. در نهایت، طبق تصویر خود عدس پلو را تزیین کنید و روی میز سرو کنید.
در این راهنما، روش ساختن عدس پلو مجلسی با گوشت به خوبی توضیح داده شد. امیدواریم شما نیز با انجام این راهنما، به ساختن نسخه خود از عدس پلو مجلسی با گوشت برسید و از آن برای وعدههای شام خود لذت ببرید.
3. چگونگی تدارک عدس پلو مجلسی با گوشت
تدارک عدس پلو مجلسی با گوشت یکی از پرطرفدارترین غذاها در جشنها و میهمانیهای ایرانی است. برای تهیه این غذا، نخود چیتی را برای چند ساعت خیس میکنیم و سپس آن را با آب و نمک درون قابلمه برای پختن قرار میدهیم.
در کنار نخود، باید گوشت را نیز پخت تا به عنوان حرارت دهنده در طعم این غذا تأثیر بگذارد. برای این کار، بهتر است از گوشت چرخ کرده استفاده کنیم و آن را با پیاز درون قابلمه برای سرخ کردن قرار دهیم.
سپس مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و زیره را به این مخلوط اضافه کرده و به مدت چند دقیقه بیشتر بپزیم. در این مرحله، میتوانیم ادویههایی مانند دارچین، کره یا زعفران را نیز به آن اضافه کنیم تا طعم و ظاهر آن بهبود یابد.
حالا که گوشت و نخود آماده هستند، باید برای درست کردن ادویههای پلو اقدام کنیم. ابتدا پیاز را داغ کرده و سپس به آن گوشت و آبلیمو اضافه میکنیم. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و همچنین زعفران را به این مخلوط اضافه میکنیم.
بعد از چند دقیقه، پیاز باید کاملاً نرم شده و ادویهها هم ترکیب شده باشند. حالا آمادهایم که ادویههای پلو را با نخود و گوشت کاملاً ترکیب کنیم تا غذایی خوشمزه و شاداب برای مهمانانمان درست کنیم. در نهایت، باید آن را درون تابهای برای مدتی زیادتر بپزیم تا طعم و عطر این غذا کاملاً به هم ترکیب شود.
4. مراحل تهیه عدس پلو مجلسی به همراه گوشت
مراحل تهیه عدس پلو مجلسی به همراه گوشت یکی از پرطرفدارترین غذاهایی است که در جشنها، رویدادهای مهم و مجالس مختلف سرو میشود. این غذا در کنار عدس و برنج از گوشت گوسفند استفاده میکند و مزه فوقالعادهای دارد.
مرحله اول برای تهیه این غذا، خیساندن عدس پلویی است. برای خیساندن پس از شستشو لوبیاهای عدس را برای حداقل چند ساعت در آب قرار دهید تا خیس شوند. اما بهتر است از شب قبل عدس را خیس کنید.
پس از اینکه عدس خیس شد، برای پختن آن به همراه برنج نیاز است که ابتدا برنج را به مدت ۲۰ دقیقه در آب نمکی خیس کنید و سپس آن را درون قابلمهای که برای پخت پلو در اختیار دارید قرار دهید. در این مرحله برای پخت برنج و عدس به آب شیرین مقداری زعفران، شکر و روغن اضافه کنید.
مرحله بعد از پختن گوشت است. برای پختن گوشت، ابتدا باید گوشت گوسفند را با سبزیجاتی از قبیل پیاز، سیر، زردچوبه، فلفل و نمک سرخ کنید. سپس آن را با آبمرغ یا آب گوشت درون قابلمه ریخته و برای پخت شدن گوسفند در حرارت ملایم قرار دهید.
و در نهایت زمانی که برنج، عدس و گوشت پخته شدند، عدس و برنج را در کنار گوشت قرار داده و با مخلوطی از زردچوبه، رب انار، چند قطره آب لیموترش و کمی شکر تزیین کرده و سرو کنید. با اضافه کردن تخم مرغ سرخ شده و سبزیجات نظیر ماستوکه و نعناع به این غذا بیشتر طعم و زیبایی به آن بخشید.
5. آموزش خلق عدس پلو مجلسی با گوشت
برای آموزش خلق عدس پلو مجلسی با گوشت، ابتدا نیاز است که مواد لازم برای آن را آماده کنید. برای این منظور، باید 500 گرم گوشت چرخ کرده، 1 پیمانه عدس خشک، 2 پیمانه برنج سفید، 1 پیمانه پیاز خرد شده، 2 قاشق غذاخوری روغن مایع، 1 قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده و مقداری نمک و فلفل به اندازهی لازم مورد نیاز است.
ابتدا عدس را در آب برای حداقل یک ساعت خیس کنید تا نرم شود. سپس آن را در ظرفی قرار دهید و با آب سرد پوشانده شده پخت کنید تا نرم شود. بعد از پخت، آن را کنار گذاشته و به سردی درآورید.
سپس برنج را با آب خیس کنید و سپس در ظرفی با آب جوش و مقداری نمک بپزید تا نیم پخت شود. بعد از آن، برنج را از آب بردارید و در قابلمه کوچکی قرار دهید.
سپس پیاز را در مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود و به آن گوشت را اضافه کنید. گوشت را به همراه پیاز تفت دهید تا رنگش تغییر کند و سپس زنجبیل را نیز به آن اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
سپس آب نصف فنجان را به مواد اضافه کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به همراه مواد بپزد و آب آن کاملا جذب شود. در ادامه، به مواد مقداری نمک و فلفل اضافه کنید و به خوبی همهی مواد را با هم مخلوط کنید.
در انتها، عدس را به مواد اضافه کنید و بعد از 10 دقیقه خوبی آن ها را با هم مخلوط کنید. نهایتا، این پلو را به صورت سرد سرو کنید و با تزئین با مغز پسته و آلبالو، در میان میهمانان خود پذیرایی کنید.
6. راهنمای تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت
عدس پلو یکی از پرطرفدارترین غذاهای محلی ایران است که به عنوان یکی از غذاهای سنتی و محبوب جشنهای عزیزی همچون نوروز، عید فطر و... در میان مردم کشورمان شناخته میشود. این غذا به آسانی قابل تهیه است و معمولاً با گوشت چرخکرده و سبزیجات مختلف پخته میشود. در ادامه توضیحاتی درباره راهنمای تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت بیان خواهیم کرد.
برای شروع، لازم است که عدس را درون آب به مدت حدود یک ساعت از پیش خیسانده و سپس مانند پلوی سفید و با مقدار آب مناسب پخته شود. سپس بهتر است مقداری روغن و کره را در تابه روی حرارت متوسط گرم کنید و گوشت چرخ کرده و سبزیجات را روی آن سرخ کنید. بعد از سرخ شدن گوشت و سبزیجات، بهتر است آنها را از تابه خارج کرده و در کنار عدس قرار دهید. در ادامه، میتوانید به مقداری هویج و گوجه فرنگی نیز اضافه کنید و همه را به خوبی با هم مخلوط کنید.
سپس بهتر است داخل تابه یک لایه از عدس را قرار داده و سپس لایه بعدی از گوشت و سبزیجات را روی آن بگذارید. این کار را تا زمانی ادامه دهید که همه عدس و سبزیجات و گوشت تمام شوند. در نهایت بهتر است قبل از پختن، روی آن یک لایه از گرفته پلو بریزید و آن را در فر با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد برای حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قرار دهید. پس از آن میتوانید به تهیه کرم یا سس برای مزه دهی بهتر طعم عدس پلو پرداخته و آن را با سبزیجات و سالاد سرو کنید.
با استفاده از راهنمای تهیه عدس پلو مجلسی با گوشت بالاخره شما نیز میتوانید این غذای خوشمزه را در خانه خود تهیه کنید و از طعم لذیذ و مقوی آن برای خانواده خود لذت ببرید.