طرز تهیه عدس پلو مجلسی با کشمش
در ایران، غذاهای سنتی و محلی بسیار معروف و پرطرفدار هستند که عدس پلو یکی از این غذاها می باشد. طرز تهیه عدس پلو مجلسی با کشمش، یکی از پر طرفدارترین انواع این غذاست که با توجه به شیرینی و عطر وطعم خوبی که دارد، در میان افراد مختلف از جمله خانواده ها و دوستان بسیار محبوب است.
برای تهیه این غذا باید ابتدا عدس را بشویید و سپس به همراه آب به مدت 30 دقیقه بپزید تا کاملا نرم شود. سپس دوغ به آن اضافه و مجددا مخلوط کنید تا همگی با هم مخلوط شوند. در ادامه باید برنج را نیز با آب شسته و برای چند ساعت در آب بماند.
پس از آماده کردن برنج، بصورت جداگانه پیاز را ریز خرد کرده و با روغن و کشمش تفت داده، تا رنگش طلایی شود. سپس به آن عدس و مخلوط برنج را اضافه کنید و با حرارت کم به مدت 30 الی 40 دقیقه بپزید. در نهایت باید آماده شده را روی یک بشقاب به همراه خورشت باشمیز و تندر سرو کنید.
در نتیجه، عدس پلو مجلسی با کشمش یک وعده غذایی پر از ارزش غذایی بوده که با توجه به قابلیت آسان تهیه آن، می تواند یک غذای شبانه عالی برای خانواده ها و دوستان باشد. همچنین می توانید از این غذا در مراسم و جشن ها به عنوان یک غذای مکمل برای میزهای بزرگتر نیز استفاده کنید.
دستور پخت عدس پلو با کشمش
دستور پخت عدس پلو با کشمش یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که در بسیاری از مناطق ایران سرو میشود. در این غذا، عدس با برنج، کشمش و مرغ یا گوشت سرخ شده ترکیب میشود تا یک پلو با طعم دلنشین و غنی از مواد مغذی به دست آید. در این مطلب، دستور پخت عدس پلو با کشمش به شما آموزش داده میشود.
برای پخت این غذا، ابتدا باید عدس را در آب بجوشانید تا کمی نرم شود و سپس آن را صاف کرده و آبکشی کنید. در موازی با این کار، برنج را نیز بصورت معمول قبل از پخت، شسته و آبکشی کرده و سپس در آب به مدت حدود 30 تا 40 دقیقه قرار دهید تا کمی بپزد.
در ادامه، پیاز را خلال کرده و در روغن سرخ کرده و سپس مرغ یا گوشت را در آن سرخ کنید و به عدس اضافه کنید. سپس کشمش را با آب جوش ترکیب کنید و به مواد پخته شده در قدم قبل اضافه کنید تا با هم مخلوط شوند.
نوبت به پخت برنج میرسد؛ برای این کار برنج را تحت فشار درون قابلمه بگذارید و با آبکشی کردن آب آنرا تمیز کنید پس با آب خالص قابلمه را روی حرارت بگذارید و زیرش روشن شود. برای کمی راحتی شما، مناسب است قبل از ریختن برنج، دو کاسه آب روی آن بریزید و با چند آب خیس کردن دامنهای که بین برنج و لبه قابلمه وجود دارد شروع به پخت برنج کنید.
بعد از حدود 10 الی 15 دقیقه پخت برنج، میتوانید برنج را با مواد پخته برای پلو کامل به هم بزنید. سپس آن را روی آتش کم قرار دهید و با روشی به نام "دم کردن" برای چند دقیقه پلو را داخل قابلمه بگذارید تا به کاملی پخته شود. غذای شما به دلیل غلظت کشمش، میتوانید آن را با شیرینیهای سنتی همراه کنید. قابل ذکر است که از نظر مواد و نوع موادی که مصرف میکنید، میتوانید تغییراتی ایجاد کنید.
پلوی عدس مجلسی با کشمش
پلوی عدس مجلسی با کشمش یکی از محبوب ترین غذاهای ایرانی است که در هنگامی که به مجلس دعوت شدهاید میتوانید آن را برای میهمانان آماده کنید. این غذا با کمترین هزینه مواد اولیه فراهم میشود و به راحتی تهیه میگردد. همچنین این غذا نسبت به سایر غذاهای سنتی ایرانی، کم کالری تر و سبک تر است.
برای تهیه این غذا، ابتدا عدس به صورت مخلوط با برنج یا نیمهنیمه، که از قبل در آب خیس کرده اید را ابتدا در ظرفی به همراه نمک و فلفل و یک قاشق روغن داغ کرده و سپس ادامه پخت را به شکل روشنی انجام میدهید. در فاصلهای از پخت عدس و برنج، حبههای کشمش را در یک ظرف جمع کنید و با استفاده از یک قاشق آب لیمو ترش را همراه با آبگوشت میپزید تا کشمش در آب لیمو ترش آماده شود.
هنگامی که عدس و برنج پخته شدند، کشمش آماده را به آنها اضافه کرده و مرغ یا گوشت را نیز به آنها افزوده و با روی حرارت ملایمی قابل تحمل، اجازه دهید مواد به هم فراوان شوند. البته اگر دوست داشتید میتوانید قبل از اینکه مواد مذکور را به هم بخورانید، بعضی خوراکیهای دیگر مانند خیار شور را همراه با آنها سرو کنید.
استفاده از کشمش در این پلو، به دلیل ترکیب طعم شیرین، تلخ و ترش، برای این که این پلو بهتری موجود در سفره میزبان باشد فوقالعاده مهم و کاربردی است. به همین دلیل، میتوانید این غذا را به صورت تند و تند مصرف کنید و صحنه خاطرهانگیزی را برای خود و میهمانان خود رقم بزنید. برای مزینی با تره و مغز پسته هم میتوانید از این پلو استفاده کنید.
طرز تهیه پلوی عدس با کشمش
پلوی عدس با کشمش یکی از غذاهای پرطرفدار و سنتی در جنوب ایران است که با استفاده از مواد اولیه ساده اما با طعم فوق العاده تهیه می شود. هنگامی که این غذا در یک میز پذیرایی قرار می گیرد، عطر و طعم خاص خود را به اتاق منتقل می کند و توجه همه را به خود جلب می کند.
برای تهیه پلوی عدس با کشمش، ابتدا بهتر است عدس را بشوییم و سپس آن را به همراه نمک و اب به مدت 20 دقیقه بجوشانیم تا عدس نرم شود. در این مرحله به دقت باید توجه کنیم که عدس باید نرم شود اما نباید کاملا پخته شود، زیرا در مرحله بعدی درون قابلمه با قیمت جوشیده خواهد شد.
سپس در مرحله بعدی، کشمش را باید در آب خیس کنیم و برای 10 دقیقه قرار دهیم تا نرم شود. سپس روغن را در قابلمه داغ کرده و پیاز را داخل آن بریزید و آن را داغ کنید تا پیاز طلایی شود. بعد از آن گوشت را با پیاز تفت داده و به آن نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و خلال زنجبیل اضافه کنید و آن را داغ کنید تا گوشت نرم شود.
حالا وقت آن رسیده سبزیجات را به آن بیافزائیم. ابتدا پیاز را کمی داغ کرده، سپس سیر و اسفناج را به آن اضافه کنید و آن ها را تفت دهید تا نرم شوند. در این مرحله به شکلی می توان فرض کرد که ما یک کوری اطراف پلو داریم و داریم سبزیجات را خوش بو و نرم می کنیم تا بهتر در هم بپیوندند.
حالا به جای آن که عدس را مخلوط کنیم، ما باید عدس را به قابلمه مخلوط پیاز و گوشت اضافه کنیم و آن ها را با هم روی حرارت بالا به مدت چند دقیقه تفت داده و سپس برای مدتی برای سرخ شدن روی حرارت پایین بگذاریم تا طعم رویشی بهتری بگیرد.
در مرحله نهایی، ما باید کشمش خیس را به عدس اضافه کنیم، مقدار زیادی روغن را به آن اضافه کنیم و آن را با حرارت پایین به مدت 10 تا 15 دقیقه بگذاریم تا کشمش به خوبی مزه عدس را بگیرد و لذیذ تر شود. پلوی عدس با کشمش آماده است. با رویانی خوشمزه و سبک، سرو کنید.
راههای سرو کردن عدس پلو مجلسی با کشمش
عدس پلو یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در جشنها، مهمانیها و مناسبتهای مختلف سرو میشود. عدس پلو از همان دوران باستان مورد استفاده قرار میگرفته است و در طی زمان، به شکلهای مختلف تاثیرگذار بوده است.
برای سرو عدس پلو مجلسی با کشمش، نیاز به گرفتن مواد اولیهی مرغوب و با کیفیت دارید. عدس، برنج، گوشت چرخ کرده، پیاز، روغن، آب، زرشک، کشمش، نمک، فلفل سیاه و زعفران، اصلیترین مواد این غذا هستند.
ابتدا، عدس را برای مدت ۲۰ دقیقه در آب کاملاً خیس یا داخل یک قابلمهی به همراه آب، به مدت ۲۰ دقیقه فرشته خورده و بپزید. برنج را نیز بشویید و به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیسانده و بگذارید که آب آن کاملا خالی شود.
پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا برای قرمه ترد شود. سپس گوشت چرخ کرده را به این خلط اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه با حرارت کم، به همراه نمک و فلفل سیاه، تفت بدهید.
سپس، برنج را به صورت مرحلهای در حالی که روی آن زعفران خرد شده نیز بریزید، و آرام آرام با حرارت پایین، به همراه عدس و آب خورده آمادهی شده آنرا کنارگذارید. با شعلهی کم به مدت ده دقیقه بپزید و سپس کشمش و زرشک را به همراه روغن داغ قرمه در یک قابلمه جداگانه بریزید و حرارت را افزایش دهید.
در نهایت، این مخلوط را به روی پلو بریزید و با سبزیجات تزئین شده، سرو کنید. با این روش، میتوانید عدس پلویی با کشمش و زرشک بسیار مزهدار و خوش طعم را در دستور غذای خود داشته باشید.
آموزش پخت عدس پلو مجلسی با کشمش در منزل
آموزش پخت عدس پلو مجلسی با کشمش در منزل
عدس پلو از جمله غذاهای معروف و پرطرفدار در کشور ما است که در مناسبتهای مختلف مصرف میشود. این غذا به دلیل طعم خوشایند و مزهای که از ترکیب ادویههای خاص، عدس و برنج دارد، مورد توجه بسیاری از علاقمندان به غذاهای بومی ایرانی قرار میگیرد. در این آموزش، نحوه طبخ عدس پلو با کشمش در منزل به شما آموزش داده میشود.
مواد لازم:
- یک لیوان عدس خشک
- دو لیوان برنج
- یک پیمانه کشمش خشک
- دو پیمانه آب گرم
- دو قاشق غذاخوری روغن زیتون یا روغن مایع
- یک قاشق غذاخوری زرشک، برای تزیین
- نمک، فلفل سیاه، زعفران و دارچین به میزان لازم
- دو پیمانه آب سرد
طرز تهیه:
1. اولین مرحله طبق معمول برای پخت تمامی پلوها شامل شستن و خیساندن برنج و عدس در آب سرد میباشد. میتوانید بعد از خیساندن برنج و عدس این مواد را در ظرف مستطیلی بریزید.
2. پس از خیساندن، برنج را در گربه بریزید و آب مردود را به دقت از آن خالی کنید. سپس به همراه روغن، نمک و دارچین به دلخواه، بر روی حرارت موسسه بگذارید تا برنج به صورت طلایی شو.
3. سپس آب را اضافه کنید و درجه حرارت را پائین بیاورید تا برنج کاملا جوشیده شود.
4. بعد از جوشیدن برنج، آن را از روی حرارت دور کنید و برای پخت عدس از سر بردارید. عدس را همانند برنج به همراه زعفران و نمک و آب داغ در مخلوط دهید و روی حرارت کم بگذارید.
5. سپس کشمش را نیز در آب مدتی خیسانده و بعد به همراه زرشک در یک ظرف کوچک بر روی حرارت ملایم بگذارید.
6. بعد از پخت عدس، نیز از حرارت دور کنید و آن را با برنج و کشمش با هم مخلوط کنید.
7. در نهایت، پلو را با زرشک و سبزیجات دلخواه تزیین کرده و مهمانان خود را برای نوش جان دعوت کنید.
در این آموزش کوتاه و ساده توصیه میشود با دقت و صبر لازم، عدس پلو مجلسی با کشمش در منزل طبخ گردد که به راحتی قابل تهیه میباشد و در مجالس و جشنهای خانوادگی شما، میتواند مورد پسند همهی مهمانان و خانواده باشد.