طرز تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ
برای تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ، ابتدا باید به تهیه مواد اولیه بپردازیم. مواد لازم شامل عدس، برنج، مرغ، پیاز، روغن مایع، زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و آب است.
ابتدا عدس را برای مدت ۴۵ دقیقه در آب جوش قرار دهید تا نرم شود و سپس آن را با آبکشی آبگیری کنید. برای پختن برنج، برنج را به همراه اب و نمک در قدر میریزیم و برای مدت ۱۵ دقیقه در حرارت بالا قرار میدهیم تا برنج جوش بخورد. سپس حرارت را کاهش داده و برای مدت ۲۰ دقیقه به آرامی بپزانید تا برنج کاملا پخته شود.
بعد از پختن عدس و برنج، پیاز را خرد کرده و به همراه مرغ در مقداری روغن به مدت ۱۰ دقیقه تفت می دهیم تا برنزه شود. در ادامه، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید و تفت دهید. در نهایت، عدس را به مواد تفت داده شده اضافه کنید و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
در قدر دیگری، در قسمت پایین قرار داده و روغن را به آن اضافه میکنیم. سپس برنج را به همراه تنها یک لایه در قدر قرار میدهیم. بعد از آن، مخلوط عدس و مرغ را به درون قدر ریخته و محکم میکنیم.
بعد از محکم کردن مواد، برنج را ریخته و روی آن لایهی دیگری از مخلوط عدس و مرغ را قرار میدهیم. سپس روی آن لحافی از برنج را قرار میدهیم و قدر را با درپوش میپوشانیم.
در نهایت، قدر را برای مدت ۴۵ دقیقه در حرارت پایین قرار دهید تا غذا درست بپزد. بعد از گذشت زمان، قدر را از روی حرارت برداشته و محتویات آن را با هم مخلوط کنید تا اجزای مختلف در هم ترکیب شوند. سپس غذای آماده را با لیمو عمانی و نان تازه سرو کنید.
به عنوان پیشنهاد نکته ای که به ذهن می رسد این است که می توانید با اضافه کردن چند قطره روغن گل سرخ به غذا رنگ و طعم دلخواه خودتان را ایجاد کنید. همچنین می توانید برای تزئین و تقویت رنگ غذایتان از زعفران استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ
برای تهیه یک غذایی لذیذ و خوشمزه به نام عدس پلو مجلسی با مرغ، نیاز به تعدادی مواد خاص دارید. در این غذا، از برنج، لوبیا عدس، پیاز، گوشت مرغ و ادویههای مختلف استفاده میشود. در پایین، توضیح کامل درباره هر یک از این مواد داده شده است.
اولین مادهای که برای تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ نیاز دارید، برنج است. همانطور که میدانید بریج یکی از عناصر اصلی این غذاست و باید با کیفیت و خوب انتخاب شود. برنج باید فوق العاده پخته شود و در حین پخت، به آن فلفل سیاه و سرکه افزوده میشود تا عطر و طعم خوب به آن بدهد.
زیرا برای تهیه این غذا، نوع خاصی از لوبیا که به نام عدس میشناسیم، به آن اضافه میشود. عدس بعد از شستشو و خیسکردن، در دیگی با سر بسته به همراه آب و نمک به مدت یک ساعت و نیم پخته میشود، سپس از روی حرارت برداشته میشود.
برای تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ، نوعی از مرغ که قابلیت طبخ و شکم پر کردن داشته باشد را انتخاب کنید. مرغ باید پیشتازه، چرب و سالم باشد و باید پس از پختن تمام شود و به خوبی درون روتی پخته شود.
همچنین، برای افزایش طعم و رنگ، به عدس پلو مجلسی با مرغ از ادویههای مختلفی مانند دارچین، زعفران، آویشن، پنیر کم رنگ و دانههای به اضافه میشود که باعث میشود غذای شما خوشمزهتر و طعمبخشتر باشد.
گام به گام تهیه عدس پلو مجلسی با مرغ
پلو یکی از پرمصرف ترین غذاهای ایرانی است که با استفاده از گوشت، مرغ یا حبوبات و برنج تهیه میشود. یکی از پلوهای محبوب ایرانیان، عدس پلو است که معمولا در مناسبتها و مراسمهای مختلف سرو میشود.
برای تهیه عدس پلو با مرغ، ابتدا باید عدس را شسته و با حدود سه برابر حجم آن، آب به آن اضافه کنیم و برای ۲۰ دقیقه بجوشانیم. سپس یک عدد پیاز را خرد کرده و با روغن تفت دهیم و مرغ را به آن اضافه کنیم و تفت میدهیم تا کمی قهوهای شود. سپس یک عدد گوجه فرنگی را رنده کرده و به مرغ اضافه کنیم و دوباره تفت میدهیم.
برای تهیه پلو، برنج را شسته و به همراه کمی آب و نمک به مدت ۳۰ دقیقه بپزید. با موادی همچون زعفران و رب گوجه فرنگی به آن مزهای مطلوب ببخشید. سپس درون قابلمه، ابتدا یک لایه برنج، سپس لایه ای از عدس و سپس مرغ را روی آن قرار دهید و این کار را تا اتمام مواد ادامه دهید. برای آبریزی این پلو، کمی آب به همراه روغن زردچوبه شده را به قابلمه اضافه کنید. در آخر، پلو را برای یک ساعت روی حرارت کم قرار دهید تا بوی زعفران آن برنج رقیق شود و غذایی خوشمزه و شاداب را برای خانواده و مهمانان شما فراهم کنید.
نحوه پخت مرغ برای عدس پلو مجلسی
برای درست کردن مرغ برای عدس پلو مجلسی، میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید. در اینجا دو روش پخت مرغ را برای شما توضیح خواهیم داد:
1. روش پخت مرغ در دستگاه فر:
ابتدا مرغ را بشویید و سپس آن را روی سینی ورقهای درست کنید. سپس روی مرغ مخلوطی از روغن و ادویه چای قرمز بزنید. چای قرمز به دلیل داشتن اسیدهای چرب مفید برای مصرف، میتواند به پخت مرغ کمک کند. در ادامه، مرغ را به مدت ۳۵ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد در دستگاه فر پختید. پس از پخته شدن بررسی کنید که مرغ درست پخته شده و آماده برای مصرف است.
2. روش پخت مرغ در قوری بخار:
قوری بخار، یک محصول کارامد و مفید برای پخت مواد غذایی است. برای پخت مرغ در قوری بخار، ابتدا مرغ را بشویید و سپس با نمک و ادویههای دلخواه خود ترکیب کنید. سپس مرغ را در قوری بخار برای حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه قرار دهید. پس از پخته شدن، مرغ را ببرید و در انتها میتوانید با کمی روغن، آن را درون قابلمه به همراه عدس پلو مجلسی سرو کنید.
در کل، پخت مرغ برای عدس پلو مجلسی به دو روش بخارپز و فر شبیهسازی شده است. در این دو روش، مرغ با اضافه کردن ادویههای مورد علاقه خود و پخت در قوری بخار یا دستگاه فر آماده مصرف میشود.
طرز تهیه سس مرغ برای عدس پلو مجلسی
سس مرغ یکی از بهترین سس هایی که می توان در کنار غذاهای مختلف استفاده کرد، است. این سس علاوه بر خواص غذایی بالا و مزه ای خوشایند، به عنوان یک گزینه مناسب برای پلوهای مختلف نیز می تواند مورد استفاده قرار گیرد. یکی از موارد استفاده این سس، نوعی پلویی به نام عدس پلو مجلسی است که با استفاده از این سس می تواند بهترین مزه را بگیرد.
طرز تهیه سس مرغ برای عدس پلو مجلسی به این صورت است که ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. برای ساخت سس مرغ موادی مانند مرغ، کره، پیاز، نمک و فلفل سیاه، آرد و شیر در نظر گرفته می شوند. ابتدا مرغ خورشیدی را روی حرارت بگذارید و آن را به طور کامل پخته کنید. سپس با استفاده از یک قابلمه، به روغن کره پیاز را تفت دهید تا نرم شود و پس از آن آرد را به آن اضافه کرده و برای چند دقیقه بیشتر تفت دهید.
سپس شیر را می توانید به آن اضافه کنید و همراه با کره و آرد به آن افزوده شود. سس را به مواد مرغی اضافه کنید و با نمک و فلفل سیاه به طور کامل تنظیم و ذوب کنید. با توجه به اینکه آماده شدن این سس به مدت 15 تا 20 دقیقه طول می کشد، می توانید آن را نزدیک به پایان پخت عدس پلو دم کنید و آن را به صورت مخلوط با عدس پلو سرو کنید.
در نهایت، با توجه به اینکه این سس با مزه ای که دارد، می تواند به هر غذای دیگری نیز افزوده شود، برای استفاده از این سس در پلو های دیگر نیز می توانید از این روش استفاده کنید و مزه دلخواه خود را تجربه کنید.
روش پخت عدس برای تهیه پلو مجلسی
رژیم غذایی ایرانی، یکی از غذاهای بسیار معروفی که در آن استفاده می شود عدس است. عدس یکی از مؤثرترین منابع پروتئین گیاهی است که در برابر بسیاری از بیماری ها مقاومت دارد. عدس در تهیه خوراکی های مختلف مانند پلو و سوپ و... به کار می رود، اما در اینجا نحوه تهیه پلو با عدس به عنوان غذای مجلسی را بیان می کنیم.
اول از همه، برای شروع تهیه پلو با عدس، باید عدس را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید تا کاملا نرم شود و آماده پخت شود. بعد از آن، در قابلمه ای روغن داغ کرده و پیاز را تکه تکه کرده و به آن اضافه کنید. سپس پیاز را تا زمانی که طلایی شود، تفت دهید.
بعد از آن، در کنار پیاز، گوشت چرخ کرده را نیز اضافه کنید تا کمی سرخ شود. سپس به آن رنگ زعفران و نمک اضافه کنید و همه مواد را باهم مخلوط کنید. سپس آب را به قابلمه اضافه کرده و آن را به سرعت به جوش بیاورید.
بعد از آن، عدس خیس را برای چند دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس آن را به قابلمه اضافه کنید. پس از آن، یک لایه برنج را بر روی عدس قرار دهید و سپس به آن روغن یا زبده اضافه کنید.
سپس تکه هایی از نان تنوری را که قبلتر برشته اید، روی برنج قرار دهید و سپس قابلمه را روی حرارت بسیار کم قرار دهید تا غذا کاملا کم شود. بعد از 10 تا 15 دقیقه، پلوی شما آماده است. طعم و مزه عالی پلو با عدس می تواند همه را به ویژه در میان آشپزهای حرفه ای، بخصوص در مجالس مهم و رسمی، تحت تأثیر داشته باشد.