طرز تهیه عدس پلو مجلسی با سویا
تهیه عدس پلو از جمله غذاهای پرطرفدار و خوشمزهی ایرانی است. امروزه با توجه به رژیمهای غذایی متنوع و افرادی که به مصرف گیاهیتر روی آوردهاند، اضافه کردن سویا به این غذا میتواند به عنوان یک ایده خوبی به نظر بیاید.
برای خوراک عدس پلو مجلسی با سویا، در ابتدا باید عدس را به همراه آب برای چند ساعت خیس کرده و بعد از روشن شدن آنها را در حد کافی پخته و آبکشی کنید. بهتر است از سویای کامل استفاده کنید: آنرا ابتدا خیس کنید و پس از خشک شدن، داخل ظرف با پوست چسبمان بپزید، بعد از پختن نیز پوست را کنار بگذارید و از داخل حبابها استفاده کنید. سپس به پیاز رنده شدهای که در روغن تفت داده اید، افزوده و همراه با مقداری تخم مرغ سرخ شده نمک و فلفل هم بزنید.
سپس عدس را به ترکیب بالا اضافه کنید و با یک بشقاب اب لیموتی قاطی کنید. برای سویا نیز ترکیبی از سیر، زردچوبه، فلفل و نمک رنده کرده و با روغن تفت دهید و به عدس اضافه کنید. حال میتوانید عدس را به همراه برنج پخته (که یه دوغ آلوده به روغن و زرشک) مخلوط کنید. محکم کردن یا ریختن آن روی نان توست بعد از سطحی کردن آن، تا برای چند دقیقه به آرومی بپزانید.
نکتهی مهمی که باید به آن توجه کنید، این است که عدس پلو بهتر است یک ساعت قبل از سرو به مواد نیمه سرخ شده زرشک، داخل ظرفی با پوست (که سطحی شده) بریزید، تا بوی تند زرشک ازعدس پلو کمی بگیرد و طعمش از پخت زرشک فضای خنک دریافت میکند. با این روش میتوانید یک عدس پلوی مجلسی خوشمزه و گیاهی داشته باشید که تقریبا همهی افراد میتوانند از آن استفاده کنند.
نحوه پخت عدس پلو مجلسی با سویا
نحوه پخت عدس پلو مجلسی با سویا یکی از پلوهای سنتی ایران است که در مهمانیها و مجالس خاص مصرف میشود. این پلو با ترکیبی از عدس، برنج و سویا تهیه میشود که با اضافه کردن چند مواد اساسی از طعم و مزهی آن لذت بخش تر میشود.
برای تهیه این پلو، ابتدا باید عدس را خرد کرده و در دستگاه ربات آشپزخانه آسیاب کرد. سپس باید برنج را برای چند ساعت در آب خیس کرده و پس از آبکشی آن را در قابلمه بریزیم. سپس به آن آبی به میزان کافی اضافه کنیم و روی حرارت نهاده و صبر کنیم که برنج نیمپز شود.
در مرحلهی بعد، سویا را نیز در آب خیس کرده و پس از آبکشی آن را در قابلمه بریزیم. سپس چند تکه پیاز و یک عدد سیر را ریز ریز کرده و به آن اضافه کرده و با روغن تفت دهید. بعد از تفت دادن پیاز و سیر به آن مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و نمک اضافه کنید.
در ادامه، عدس مورد نیاز را به آن اضافه کنید و کمی همراه با سویا به هم کنید تا فراورده ها آماده شوند. در انتها، عدس و سویا را به برنج اضافه کرده و همراه با کشمش و تخمهی سرخ شده سرو کنید.
گارنیش این پلو میتواند با ترخینه، پیاز سرخ شده و خلال پسته آماده شود که به آن طعم و مزهی خاصی میدهد. اما اگر مایل به سرو پلو با مواد دیگر باشید، میتوانید با همین ترکیب عدس، سویا و برنج، مواد دلخواه خود را به آن اضافه کنید و پلوی خوشمزهی خود را به تولید کنید.
مواد لازم برای تهیه عدس پلو مجلسی با سویا
برای تهیه عدس پلو مجلسی با سویا، به مواد زیر نیاز دارید:
- عدس: در این غذا، عدس به عنوان مهمترین مواد خوراکی به کار میرود. عدس سفید و یا قهوهای میتواند استفاده شود و قبل از پخت باید به خوبی شسته شود.
- برنج: برنج برای پختن این پلو استفاده می شود. برنج را باید قبل از قرار دادن در دیگ، به مدت گذرانده تا از زندگی باقی مانده و سفتی خود را از دست دهد.
- سیب زمینی: برای افزودن طعم و عطر به عدس پلو مجلسی با سویا، سیب زمینی های کوچکی نیز به آن اضافه میشوند و در کنار سایر مواد خوراکی، پخته میشود.
- سویا: این ماده خوراکی حاوی پروتئین بالا بوده و برای تهیه این غذا درون غذا باعث افزودن عدس پلو مجلسی بسیار مفید است. سویا قبل از پخت باید به مدت چند ساعت خیسانده شود تا نرم شود.
- روغن: برای پختن مواد خوراکی، روغن کمی ضروری است که بهتر است روغن گردو بهجای روغن های دیگر انتخاب شود.
- پیاز: پیاز برای افزایش طعم عدس پلو مجلسی با سویا در همراه مواد خوراکی کنار گذاشته شده و سرخ شده و به آن اضافه میشود.
- ادویهها: ادویه های مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، زعفران و برگ بو به عنوان ادویه های آماده شده برای تنقلات استفاده می شوند تا طعم و عطر خاصی به عدس پلو مجلسی با سویا بدهند.
در نهایت، مواد خوراکی فوق را به صورت درست و با توجه به روش پخت، با یکدیگ بزرگ و پخت اسان، به سرویس دار ارایه دهید و لذت ببرید.
پیش آماده کردن سویا برای عدس پلو مجلسی
سویا یکی از غذاهای سالم و با ارزش غذایی بالا است که از دیرباز در سبد غذایی ایرانیان قرار داشته است. این محصول بسیار متنوع و قابل استفاده در فرآیند پخت و پز غذاهای مختلف است و در صورتی که به درستی تهیه شود، میتواند بهترین گزینه برای رژیم غذایی سالم باشد.
برای پیش آماده کردن سویا برای ارائه در عدس پلو مجلسی، ابتدا باید حبوبات سویا را برای چند ساعت در آب خیساند تا نرم شوند و پوست آنها جدا شود. سپس سویا را در قابلمهای با آب جوش و کمی نمک میپزیم تا نرم شود و سپس آن را در قابلمهای دیگر با کمی روغن موادی مانند پیاز و سیر رنده شده و یا گوشت چرخ کرده و تندری و سایر ادویههای دلخواه، مخلوط میکنیم.
سپس پایه پلو را با عدس و برنج درست میکنیم و به آن میوه به دلخواهی خود از قبیل زردآلو، آلو، گیلاس و خشکبار اضافه میکنیم و به مدت ۴۵ دقیقه پخت میدهیم. در نهایت سویا را به پلو اضافه کرده و برای چند دقیقه به روی حرارت کم میگذاریم تا اجزای مختلف در هم ترکیب شوند و سپس پلو را با تزئیناتی مانند برگو، خرما، گردو و ... سرو میکنیم.
در نهایت، نکاتی همچون تأخیری در پخت سویا ممکن است باعث تغییر طعم و ارزش غذایی آن شود، بنابراین بهتر است که پس از حبوبات تخم دوم سویا مستقیماً پخته شود تا عطر و طعم آن بهترین شکل به دست بیاید.
طرز تهیه سس عدس پلو مجلسی با سویا
سس عدس پلو یکی از مرباهای خوشمزه و محبوب در سفرههای ایرانی است که به صورت سالاد یا دمکرده هم سرو میشود. این سس با استفاده از عدس یا سویا درست میشود و طعم و مزهای بسیار مطبوعی به غذا میبخشد.
برای تهیه سس عدس پلو مجلسی با سویا ابتدا باید سویا را حدود ۱۲ ساعت در آب خیس کنید تا به خوبی نرم شود. سپس آن را با آبکشی کرده و به همراه ۳ پیمانه آب در دیگ بزرگی قرار دهید و روی حرارت قرار دهید تا جوش آمد.
بعد از جوش آمدن سویا، آن را روی حرارت کمتر قرار دهید تا همراه با آبش ملایم شود. همچنین میتوانید ۲ حبه سیر را با زنجبیل و نمک همراه با سویا به جوش بیاورید تا مزه بیشتری برای سس بدست آورید.
سپس عدس را شسته و با آب به همراه نمک در دیگی با قابلمه قرار دهید و روی حرارت بگذارید تا جوشانده شود. بعد از جوشاندن عدس، آن را به همراه آبکشی شدهای که برایش جدا کردهاید، به دیگ سویا اضافه کنید و با رقمزنی ملایم هم بزنید تا مهمانهای شما سس عدس پلو مجلسی با سویا را دوست بدارند.
همچنین میتوانید سس را با اضافه کردن ۵ قاشق غذاخوری روغن و تفت دادن ۲ عدد پیاز رنده شده کمی شور کنید. سپس به آن مقداری زعفران افزوده و همراه با سبزیجات خرد شده مانند جعفری، مرزه و شنبلیله روی سرویس کرده و لذت ببرید.
طرز تزئین عدس پلو مجلسی با سویا
تزئین غذاها به عنوان یک هنر از دیرباز با وجود تنوعی که در سبک های غذایی مختلف وجود دارد، همواره فرصتی برای ایجاد تنوع و زیبایی در سفره ها و میزهای غذا بوده است. در اینجا به طرز تزئین عدس پلو مجلسی با سویا پرداخته خواهد شد.
راه هایی برای تزئین عدس پلو وجود دارد که امروزه با توجه به تنوع پذیری در سبک هایی که در آشپزی وجود دارند، می توان علاوه بر کمک به سهولت بیشتر در مصرف غذا، به میزبانی و تنوع آن هم اضافه کرد. برای تزئین عدس پلو با سویا، می توان به شکل های مختلفی اقدام کرد. مثلا می توان سویا را با تحرک کردن آن بصورت گل،دایره،صفحه قلب و… تزیین کرد.
اگر بخواهیم در تزئین عدس پلو با سویا بیشتر خلاقیت داشته باشیم، می توانیم با استفاده از برگه های سبز مانند کهربا، ساراجوج و چندین نوع دیگر، روش های زیبا و هنرمندانه تزئینی را بر روی ظاهرو عدس پلو با سویا ارائه دهیم.
همچنین در تزئین عدس پلو با سویا می توان با استفاده از انواع غذاهای برشته شده رنگی و دیگر تزئیناتی همچون موز، سبزی خرد شده، خیار شور و روش های دیگر شایان توجه و زیبا بازی کرد. با توجه به اینکه عدس پلو به عنوان غذایی ایرانی محبوب و پرطرفدار محسوب می شود، همیشه می توانیم با تزئین دقیق و هنرمندانه آن، لب های میهمانان خود را بیشتر از هر زمانی شاد کنیم.