1 => طرز تهیه عدس پلو با کشمش و مرغ
برای تهیه عدس پلو با کشمش و مرغ، ابتدا باید عدس را به مدت چند ساعت در آب خیس کرده و پس از آبکشی آن را به همراه آب و نمک در قابلمه به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزید تا عدس نرم شود. در این میان ۱ عدد پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و درون تابه با روغن داغ تفت دهید تا رنگ طلایی بگیرد. در ادامه ۲۰۰ گرم چربی مرغ را به همراه ۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده و ۱ قاشق غذاخوری جوز هندی به تابه اضافه کنید و با حرارت متوسط به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید تا مرغ نرم شود.
پس از نرم شدن مرغ، ۲۰۰ گرم کشمش را در آب گرم به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بجوشانید و پس از آبکشی آن را به تابه اضافه کنید و همراه با مرغ به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه بپزید. سپس عدس را با مرغ و کشمش مخلوط کرده و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم نگه دارید تا مزه ها به یکدیگر برسند. در پایان این غذا را روی سرویس داغ و صرف نمایید.
میتوانید پیاز را در مرحله اول با چند حبه سیر اضافه کرده و همچنین از ادویههای مختلفی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و ... استفاده کنید تا مزه این غذا بهتر شود. همچنین می توانید یک سالاد سبزیجات نیز با این غذا سرو کنید تا فواید غذایی بیشتری از غذا ببرید.
2 => مرحلهبهمرحله پخت و پز عدس پلو با کشمش و مرغ
عدس پلو با کشمش و مرغ یکی از انواع غذاهایی است که در جشنها و مهمانیهای ایرانیان به عنوان یک غذای اصیل و خوشمزه شناخته میشود. این غذا با استفاده از موادی از جمله عدس، برنج، مرغ، کشمش و ادویههای مختلف تهیه میشود که به تدریج در ادامه این مقاله توضیح داده خواهند شد.
مرحلهی اول تهیه این غذا، آماده کردن مواد است. برای این کار باید عدس را پس از شستشو و خیس کردن آن به همراه برنج به صورت مساوی درست کرده و آن را به همراه آب و ادویههای لازم به مدت 40 تا 50 دقیقه بپزید. پس از پخته شدن عدس، آن را به مدت 10 دقیقه دیگر روی آتش نگه دارید تا کمی ته دیگ بگیرد.
مرحله دوم پخت و پز عدس پلو با کشمش و مرغ، آماده کردن مرغ مربوطه است. برای این کار، بهتر است که مرغ را به قطعات کوچک تقطیع کرده و به همراه پیاز، پنیر، گوجهفرنگی و ادویههای لازم به مدت 30 تا 40 دقیقه بپزید. سپس کشمش را با آب به مدت 10 دقیقه به جوش بیاورید و برای کمی سرخ شدن آن را به همراه پیاز و روغن به مدت چند دقیقه روی حرارت بالا درون قابلمه خلیط کنید.
مرحلهی سوم، تلفیق کردن تمام مواد و تهیه نهایی غذا است. برای این کار، عدس پخته شده را برای چند دقیقه روی حرارت زیاد داخل ماهیتابه خود داغ کنید و سپس به آرامی 2 تا 3 قاشق غذا خوری روغن داغ روی آن بریزید. بعد از این کار، برنج را بهصورت لایهلایه روی عدس بریزید و بین هر لایه یک قاشق روغن قرار دهید. سپس مرغ خود را روی برنج قرار داده و کشمش داغ خود را در طول برنج و مرغ به صورت یکنواخت پخش کنید. در پایان، فراموش نکنید تا قاشقی از روغن روی کشمش نیز ریخته و در نهایت قابلمه را بر روی حرارت کم به مدت یک ساعت بپزید تا غذای شما به بهترین نحو پخته و آماده سرو شدن باشد.
در نهایت، میتوانید عدس پلو خود را روی بشقابها سرو کرده و با سبزیجات تزیین کرده و از غذای خوشمزهی خود لذت ببرید.
3 => مواد لازم برای تهیه عدس پلو با کشمش و مرغ
برای تهیه عدس پلو با کشمش و مرغ، مواد لازم شامل عدس، برنج، مرغ، کشمش، پیاز، روغن، زردچوبه، زعفران، نمک و فلفل میباشد. در ادامه به توضیح هرکدام از این مواد میپردازیم.
برای تهیه عدس پلو، نخست باید عدس را بدون نمک در آب جوشانده و آب آن را ریخته و سپس به همراه برنج در ظرفی قرار داده و آب آنها را هم به مقداری کمتر از حجم آن ها اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.
پس از مرغ را که قبلاً خرد شده و با نمک و فلفل ترکیب شده و پوستها و استخوانهای آن جداسازی شدهاند، در یک قابلمه با روغن تفت میدهیم و در نهایت به آن کشمش و پیاز تفتدادهشده، زردچوبه و زعفران اضافه کرده و تمام آنها را به خوبی مخلوط میکنیم.
سپس مرغ تفتدادهشده و ترکیب کشمش و پیاز را به مخلوط عدس و برنج اضافه کرده و در ظرفی روی حرارت نهایی قرار دهید. پس از گذشت زمان مناسب، عدس پلو آماده خوردن خواهد بود. به طور معمول با سالاد فصل و ماست سرو میشود.
4 => طرز تهیه کشمش برای عدس پلو با مرغ
کشمش یکی از مواد غذایی پرطرفدار در ایران است و در اکثر غذاهای ایرانی به کار میرود. عدس پلو با مرغ نیز یکی از غذاهای پرمصرف و محبوب در سراسر ایران است. ترکیب این دو غذا با یکدیگر علاوه بر افزایش مقدار نشاسته و پروتئین در غذا، شاید کمیابترین دلیل برای تهیه محبوبیت آن باشد.
برای تهیه کشمش برای عدس پلو با مرغ بهتر است از کشمشهای بزرگتر استفاده کنید. در ابتدا کشمشهای خوب و مرغوبی را انتخاب کنید و آنها را درون آب گرم برای چند دقیقه به آرامی زجر دهید. پس از آن بهتر است که آنها را درون آب یخ برای چند دقیقه قرار دهید تا به رنگ نهایی واسکار سورمهای دست یابند.
بعد از پاک شدن و سفت شدن کشمش نوبت به تهیه عدس پلو میرسد. برای تهیه عدس پلو با مرغ، ابتدا بعد از آرد کردن و داغ کردن روغن، مرغ را پخته و پس از مدتی عدسهای خود را به خلیط اضافه نمایید. برای به دست آوردن اثر بهتر و رنگی خوبتر در عدس پلو، بهتر است از فلفل قرمز و آویشن استفاده کنید.
پس از پخت آدسپلو، به دو صورت میتوانید کشمش را به آن اضافه نمایید: یا به دلیل فریب دادن چشم و اعتیادی کردن به لذت غذا و جلب توجه طرفین خود، کشمش را در بالای غذا قرار دهید. یا با به خلیط گوجه، پیاز، نمک، فلفل سیاه و زعفرانی کردن کشمش و ریختن آن به صورت تیکه تیکه در حین پخت عدس، عطر و طعم فوقالعاده ای برای پلو به وجود بیاورید. سپس عدس پلو با مرغ و کشمش را حالتی مانند پر فن الفن های دلچه قرار دهید و آن را سرو کنید.
5 => راهنمای انتخاب اندازه کنگره در تهیه عدس پلو
در تهیه عدس پلو، انتخاب اندازه کنگره از مسائل مهمی است که تأثیر بسیاری بر طعم و کیفیت غذا دارد. کنگره، به عنوان یکی از اجزای اصلی این غذا ممکن است برای برخی از افراد مبهم باشد. با این حال، امروزه انواع مختلفی از کنگره در بازار به فروش میرسند که باید با توجه به اندازه و نوع دستگاه پخت و پز و همچنین تعداد نفراتی که برای سرو غذا در نظر گرفته شده انتخاب شود.
یکی از روشهای قابل استفاده برای انتخاب اندازه صحیح کنگره در تهیه عدس پلو، در نظر گرفتن تعداد نفراتی است که باید سرو شود. به طور کلی برای سرو کردن عدس پلو به هر نفر حداقل ۵۰-۶۰ گرم کنگره و ۷۰-۸۰ گرم عدس نیاز است. بنابراین، با توجه به تعداد نفرات، پروانهای (کنگرهای) متناسب با حجم لازم برای پخت عدس پلو انتخاب میشود.
در انتخاب کنگره مناسب باید به نوع دستگاه پخت و پز نیز توجه شود. برای دستگاههای کوچکتر مانند قابلمههای فشاری نوع ۴۰ یا ۵۰ میلیمتری کنگره مناسب است. اگر از دستگاههای بزرگتر مانند قوری یا قلمپز استفاده میکنید، لازم است کنگره با قطر ۷۰ میلیمتری را انتخاب کنید.
همچنین، در انتخاب کنگره مناسب باید به نوع طعم دلخواه نیز توجه کرد. اگر طعم خوبی برای کنگره در نظر گرفته نشود، احتمال دارد که عدس پلو شما بدون عطر و طعم خوب سرو شود. برخی از انواع کنگرههای با طعم خوب شامل کنگره جعفری، کنگره کرهای و کنگره گیلاسی است که بهتناسب با سلیقههای شما میتوانید انتخاب کنید.
بنابراین، برای انتخاب کنگره مناسب برای پخت عدس پلو، نیاز است توجه به تعداد نفرات، نوع دستگاه پخت و پز و طعم مورد نظر داشته باشید. با انتخاب صحیح کنگرهای که با حجم لازم برای پخت عدس پلو و همچنین سلیقه شما مطابقت دارد، میتوانید در سرو غذا خود شادی و رضایت بیشتری را تجربه کنید.
6 => ترکیب مناسب ادویههای در تهیه عدس پلو با کشمش و مرغ
تهیه عدس پلو با کشمش و مرغ یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که با ترکیبی از ادویهها، میوهها و گوشت مرغ، غذایی شیرین و خوشمزه ایجاد میکند. برای تهیه این غذا، ترکیب مناسبی از ادویهها بسیار مهم است که میتواند طعم و مزهی غذا را بهبود بخشد.
اولین قدم در تهیه عدس پلو با کشمش و مرغ، شستن عدس و آسیاب کردن زعفران است. سپس باید پیاز و گوشت مرغ را در قابلمه تفت داد و پس از اینکه گوشت مرغ رنگ نقرهای گرفت، کشمش را به آن اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید. سپس باید عدس را به قابلمه اضافه کرده و داخل آن آب ریخته و نمک و فلفل به طعم دلخواه اضافه کنید.
بعد از اینکه عدس سفت شد، زعفران آسیاب شده و محلول شده را به آن اضافه کنید. در این مرحله، میتوانید یک میوه خوراکی مانند انگور یا زردآلو را برای ترشی کردن طعم پلو اضافه کنید. بعد از اینکه همهی مواد به صورت مساوی در هم مخلوط شدند، قابلمه را با پوشش مناسبی بر روی حرارت کم رها کنید.
در این مرحله، بهتر است از یک ترکیب ادویههای خوب استفاده کنید. مثلا میتوانید از گلاب، کمی زردچوبه، دارچین و زنجبیل استفاده کنید. این ترکیب ادویهها، عطر و طعم خوبی به غذا اضافه میکند و به دلیل حضور زردچوبه و دارچین، علاوه بر بیماریهای قلبی، زمینهی کاهش التهابهای تنفسی و مفاصلی را فراهم میکند.
در نهایت، وقتی که غذا به آب گرفت و عدس سفت شد، پلو را برای مدتی روی حرارت کم فراموش نکنید تا شامل ادویهها و میوهها شود. در نهایت، غذا را روی سفرهی خود قرار دهید و با سبزیجات تازه مزهی خوشمزهای از غذا لذت ببرید.