مواد لازم برای تهیه شیرینی گردویی مخصوص عید
تهیه شیرینی گردویی مخصوص عید، یکی از خوشمزهترینها در میان خانوادههای ایرانی است. برای تهیه این شیرینی بسیار خوشمزه، نیاز به تعدادی مواد غذایی داریم که در ادامه به تفصیل به آنها میپردازیم:
- گردو: گردو اصلیترین مواد اولیه برای تهیه شیرینی گردویی است. برای آسیاب کردن گردو میتوانید از قیف سازی شده آن استفاده کنید.
- آرد: برای تهیه خمیر شیرینی گردویی میتوانید از آرد سفید استفاده کنید.
- شکر: شکر از ترکیبات اصلی در تهیه خمیر شیرینی است. شکر به عنوان یکی از عوامل شیرین کردن تهیهی خمیر کاربرد دارد.
- روغن: روغن از مواد اصلی مورد استفاده در تهیه خمیر شیرینی گردویی است.
- پودر وانیل: برای افزایش عطر و طعم شیرینیهای گردویی، میتوانید از پودر وانیل استفاده کنید.
- دانه سیاه گریبان: برای تزئین شیرینیهای گردویی میتوانید از دانه سیاه گریبان استفاده کنید.
در نهایت با استفاده از مواد تعیین شده شما میتوانید شیرینی مخصوصی با طعم بسیار خوشمزه و عطری شیرین تهیه کنید و با عشق و احترام به تمامی اعضای خانواده نوعی نوشیدنی تلخ تدارک دهید.
نحوه آماده کردن گردو برای شیرینی
با توجه به اینکه گردو به عنوان یکی از مهمترین مواد اولیه در شیرینیها و تنقلات مختلف استفاده میشود، نحوه آمادهسازی درست آن بسیار مهم میباشد. برای آماده کردن گردو برای شیرینی، ابتدا باید توجه کنیم که گردو باید پوست خارجی آن از قبل برداشته شده و اگر ممکن است بهتر است برای کارهای خانگی، گردوی تازه استفاده شود که پوست آن به راحتی قابل تنظیم و جدا شدن است.
برای آماده کردن گردو برای استفاده در شیرینی، میتوان به دو روش زیر عمل کرد:
1. تست کردن فاسد نبودن گردو: برای جلوگیری از استفاده از گردوی فاسد و خرابشده، باید قبل از شروع درستکردن شیرینی، گردوها را تست کنیم. برای انجام این کار، گردوها را با زبان خودمان چک میکنیم. هرگاه در حین چک کردن، ذایقه تلخی متوجه شدیم گردو را حتماً دور بریزیم زیرا ممکن است گردویی که تلخی دارد از فاسد بودن رنگیده باشد.
2. تحریک و گرم کردن گردو: برای افزایش عطر و طعم گردو و همچنین جدا شدن روغنی که در داخل گردو وجود دارد، ابتدا باید گردوها را تحریک کنیم. برای این کار، گردوها را درون قابلمهای با آبکشی قرار میدهیم و بر روی حرارت ملایم قرار میدهیم. پس از فرا رسیدن زمان مشخصی، گردوها را از قابلمه بیرون میآوریم و خشک میکنیم.
با انجام این دو مرحله فوق، گردو آماده استفاده در شیرینی خواهد شد. بهتر است قبل از استفاده از گردو در شیرینی، به صورت آسیاب شده یا بلغوری شده برای به دست آوردن بهترین نتیجه، گردو را به صورت دلخواه آماده کنیم.
نحوه تهیه خمیر شیرینی گردویی
تهیه خمیر شیرینی گردویی از جمله دسرهایی است که بسیار محبوب و مورد علاقه افراد هستند. در این دسر، از موادی همچون گردو، پودر شیرینی، تخم مرغ و ... استفاده می شود که با ترکیب درست آنها می توان خمیر شیرینی گردویی خوشمزه و دلچسبی برای خانواده و مهمانان تهیه کرد.
ابتدا برای تهیه این شیرینی، از موادی مانند تخم مرغ، شکر، پودر شیرینی، پودر کره، آرد و گردو استفاده می شود. برای شروع، ابتدا تخم مرغ و شکر را با هم خوب می زنیم و سپس برای زیبایی و مزه بیشتر، گردو را خرد می کنیم و به مخلوط تخم مرغ اضافه می کنیم.
در مرحله بعدی، پودر شیرینی، پودر کره و آرد را به زبانه خوراکی اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم. در این مرحله باید خمیر را خوب به هم بزنید تا همه مواد به طور یکنواخت با هم مخلوط شوند. سپس بهتر است خمیر را درون یک مشبک قرار داده و آن را روی صفحه فر گذاشته و در دمای 180 درجه سانتیگراد به مدت 15-20 دقیقه پخته شود.
پس از پخت خمیر شیرینی، می توانید آن را با تزئیناتی شیرینی آمیز مانند قطرههای شکلات، پودر قند یا گردو تزئین کنید. این دسر با مزه و ظاهری بسیار عالی به همراه یک فنجان چای عصرانه، پذیرای خوبی برای مهمانان شما خواهد بود.
آماده کردن خمیر برای پخت
پخت و آمادهسازی غذا از اهمیت بالایی برخوردار است و خمیر نیز یکی از مواد پایه و نخستین مراحل در تهیه بسیاری از غذاها میباشد که به صورت مختلف، بر حسب نیاز، میتواند تهیه شود. در ادامه به توضیح مراحل تهیه خمیر برای پخت میپردازیم.
مواد مورد نیاز برای تهیه خمیر به صورت کلی، آرد، نمک، آب و روغن میباشد. برای شروع، یک کاسه وسط سایزی را آماده کرده و حدود 2 پیمانه آرد، 1 قاشق نمک و حدود 1 پیمانه آب را به آن اضافه کرده و همه مواد را با هم مخلوط کنید.
پس از این مرحله، حدود 3 قاشق روغن را به مواد مخلوط شده اضافه کنید و دوباره به خوبی هم بزنید تا همه مواد با هم ترکیب شود. بهتر است از دستگاه آمیزشدهنده نیز در این مرحله استفاده کنید.
سپس با استفاده از دست، مواد را به خوبی با هم مخلوط کرده و به همین ترتیب، خمیر را به مدت 5-10 دقیقه با دست نیز درست کنید تا خمیر کاملاً کشیده شده و پرخاسته شود. پس از تهیه خمیر، بهتر است ابتدا به صورت کوچک، در مقیاس آزمایشی، خمیر شده را درون فر سرد کنید و ببینید که آیا پخته شده است یا خیر.
در نهایت، حدود 30 دقیقه پس از مرحله آزمایش، خمیر را به شکل دلخواهتان شکل داده و با توجه به نوع انتخابی خود، پخته کرده و از طعم لذیذ غذاهای خمیری لذت ببرید.
طریقه پخت شیرینی گردویی مخصوص عید
شیرینی گردویی یکی از شیرینیهای محبوبی است که در عید نوروز و سایر مناسبتها سرو میشود. این شیرینی با استفاده از گردو و شیر تهیه میشود و با طعم و عطر خوشی مشهور است. در ادامه چند روش برای پخت شیرینی گردویی مخصوص عید ارائه میشود:
رسپی اول:
- مواد لازم: گردو خشک شده، آرد، شکر، کره، شیر، بیکینگ پودر، زعفران، آب.
- گردو را خرد کرده و با آرد، شکر، بیکینگ پودر و زعفران مخلوط کنید.
- کره را در قابلمه داغ کنید و مخلوط گردو به آن اضافه کنید تا درجه حرارت پایین تر شود.
- شیر را به مخلوط اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید تا خمیری به دست بیاید.
- خمیر را روی یک سطح صاف قرار دهید و به شکل دایرهای بشکنید، سپس به ابعاد مورد نظر برش دهید.
- شیرینی ها را در سینی فر قرار دهید و آن را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد برای ۲۵ دقیقه پخته شود.
رسپی دوم:
- مواد لازم: گردو خشک شده، آرد، شکر، روغن، شیر، وانیل، بیکینگ پودر، نمک.
- گردو را خرد کرده و با آرد، شکر، بیکینگ پودر و نمک مخلوط کنید.
- شیر را به آن اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید تا خمیری به دست بیاید.
- خمیر را روی یک سطح صاف قرار دهید و به شکل دایرهای بشکنید، سپس به ابعاد مورد نظر برش دهید.
- روغن را در قابلمه داغ کنید و شیرینی ها را داخل آن ریخته، با همه توجه پخت کنید تا رنگ بهتری بگیرند.
- شیرینی ها را به ظرف مورد نظر قرار دهید و برای تزیین روی آن وانیل ریخته شود.
رسپی سوم:
- مواد لازم: گردو خشک شده، آرد، شکر، نمک، شیر، بیکینگ پودر، دارچین، روغن.
- گردو را خرد کرده و با آرد، شکر، بیکینگ پودر و دارچین مخلوط کنید.
- شیر را به آن اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید تا خمیری به دست بیاید.
- خمیر را روی یک سطح صاف قرار دهید و به شکل دایرهای بشکنید، سپس به ابعاد مورد نظر برش دهید.
- روغن را در قابلمه داغ کنید و شیرینی ها را داخل آن ریخته، با همه توجه پخت کنید تا رنگ بهتری بگیرند.
- شیرینی ها را به ظرف مورد نظر قرار دهید و برای تزیین روی آن گردو ریخته شود.
با تهیه این شیرینی می توانید از میهمانان خود در سفره غذا این روزهای پاییزی نوروز استقبال بفرمایید.
استفاده از شیرینی گردویی به عنوان هدیه عید
شیرینی گردویی هدیهای بسیار محبوب و خوشطعم برای جشنواره عید است. این شیرینیها علاوه بر ظاهر زیبا، دارای عطر و طعم خوشی نیز هستند که هر شخصی را به خود جذب میکنند. برای این سبب، اهدای شیرینی گردویی به عنوان هدیه عید، به عنوان یک سنت قدیمی و محبوب شناخته شده است.
بیشتر شرکتهای تولید کننده شیرینیهای گردویی، برای عید، بستههایی با ظاهری شیک و با طراحی خاص را عرضه میکنند. این بستهها شامل پرشده با زعفران، برجسته شده با خرما و نارگیل، درخشان با عرق گلاب و سایر اقلام تزئینی هستند. میتوانید با انتخاب بستههایی با هدف خاص، مانند تقدیر از دوستان و افراد خانواده، به آنها در روزهای عید، شادی و خوشحالی بیشتری با اهدای شیرینی گردویی هدیه دهید.
بیشتر افراد، شیرینیهای گردویی را برای تقدیر از دوستان، همکاران و خانواده استفاده میکنند. اما این شیرینیها به شدت مطلوب برای استفاده شخصی هستند و میتوان از آنها در برنامههای خانوادگی و اجتماعی نیز بهرهبرداری کرد. به طور خاص، شیرینیهای گردویی با طعم مختلف، به یکی از شیرینیهایی تبدیل شدهاند که در مراسمات عروسی و تولد، به عنوان شیرینیهای دلخواه میان میهمانان سرو میشوند.
در نتیجه، شیرینی گردویی به عنوان هدیه عید، یک هدیه محبوب و رایج است که میتواند به شما کمک کند تا در جشنواره عید، با افرادی که دوستشان دارید، بهتر و نزدیکتر شوید. درواقع، اهدای یک شیرینی گردویی به دوستان، همکاران و افراد خانوادهتان به عنوان هدیهای عام و حتی هدیه اختصاصی، میتواند در این روزهای خوش برای همه تبدیل به یک رسم و سنت شگفتانگیز شود.
