طرز تهیه شیرینی گردویی خانگی
شیرینی گردویی یکی از شیرینیهای خانگی پرطرفدار است که به دلیل طعم شیرین گردوییش، مورد توجه بسیاری از علاقهمندان به شیرینی قرار میگیرد. در این مقاله، قصد داریم به صورت کامل توضیحاتی درباره طرز تهیه این شیرینی را ارائه کنیم.
برای شروع، مواد لازم برای تهیه شیرینی گردویی عبارتند از: گردو، آرد، شکر، روغن، آب، و نمک. برای این که شیرینی درست و کامل درست شود، بهتر است که تمامی مواد لازم را درست و به موقع آماده کنید.
اولین مرحله برای تهیه شیرینی، آمادهسازی تخممرغ و شکر است. در این مرحله، تخممرغها را با شکر و نمک خوب ترکیب کرده و به مدت چند دقیقه با یکدیگر مخلوط کنید. بعد از آمادهسازی تخممرغها، به سمت تهیه تست شیرینی گردویی بروید. برای این کار، نیازمند آرد، شکر، روغن، آب و گردو است. در ابتدا، آرد، شکر و نمک را با هم ترکیب کرده و سپس روغن را به روی آن اضافه کنید. سپس به تدریج آب را به آرد اضافه کرده و آن را بازهم به خوبی مخلوط کنید. در نهایت، گردو را به تست اضافه کنید و دوباره همه چیز را با هم مخلوط کنید.
حالا که تست شیرینی گردو را آماده کردید، به سمت پخت آن بروید. برای این کار، میتوانید از قالبهای شیرینی استفاده کنید که داخل آنها باید یک حباب هوا نیز قرار گیرد. سپس تست را در قالبها ریخته و درون کاج گذاشته و داخل آن را به مدت ۲۵ دقیقه درون فر درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید.
بعد از پخت شیرینی گردویی، آنها را از فر در آورده و روی رکاب خود قرار دهید. برای این کار، بهتر است که شیرینیها را با یک لایه شکر پودر پوشانده و روی آنها یک لایه خامه لذیذ گذاشته و سپس سرو کنید.
در نهایت، شیرینی گردویی خانگی شما آماده مصرف است. این شیرینی مناسب برای همه اوقات میباشد و با چای، دمنوش، قهوه و حتی شیر گرم همراهی بسیار خوبی خواهد داشت. از این دستور طبخ استفاده کنید و شیرینی گردویی خانگی خود را پخته و از آن لذت ببرید.
درجه های مختلف شیرینی گردویی
شیرینی گردویی یکی از شیرینی های پرطرفدار در ایران است که در قسمت های مختلف این کشور سرو می شود. این شیرینی با استفاده از موادی نظیر گردو، شیرینی پفکی، شکر و روغن ساخته می شود. در اینجا به بررسی درجه های مختلف شیرینی گردویی خواهیم پرداخت.
درجه اول شیرینی گردویی، شیرینی ساده و رایجی است که با استفاده از مواد اولیه پایه اش خلق می شود. در این نوع شیرینی، گردوها در داخل خمیر قرار داده شده و در نهایت با روغن پخته می شود. این نوع شیرینی مناسب برای افرادی است که به دنبال یک شیرینی ساده و خوشمزه هستند و از تنوع در طعم شیرینی کمتر اهمیت می دهند.
درجه دوم شیرینی گردویی، شیرینی پروفیترول است، یک شیرینی مخصوص با نواحی خاصی از ایران. این نوع شیرینی از دو بخش تشکیل شده است: پایین ترین قسمت، یک خمیر صاف است که با استفاده از تخم مرغ، روغن، شکر و آب ساخته شده. در بخش بالایی این شیرینی، گردوهای خرد شده و به صورت یک خمیر قرار داده شده است. در نهایت، این شیرینی با پودر نباتی (که نوعی از شکر رسیده صاف است) به رنگ زرد روشن در آمده و دارای طعم شیرینی و خوشمزه ای است.
درجه سوم شیرینی گردویی را می توان به شیرینی ترشی اشاره کرد. این نوع شیرینی قرمز و شیرینی است که معمولا در جشن ها و مراسم خاصی سرو می شود. از موادی نظیر هلو، لیموترش و شکر برای ساخت آن استفاده می شود. این شیرینی دارای طعم شیرین و ترش ملایمی است که به دلیل طعم شیرین و ترش آن، برخی افراد ممکن است از این نوع شیرینی لذت بیشتری ببرند.
با توجه به درجه های مختلف شیرینی گردویی، می توانید به سادگی شیرینی مورد علاقه خود را انتخاب و لذت ببرید. این شیرینی غنی از انرژی است و به دلیل محتوای گردو در آن، به عنوان یکی از منابع خوب پروتئین و اسیدهای چرب نیز شناخته شده است.
مواد لازم برای تهیه شیرینی گردویی خانگی
شیرینی گردویی یکی از شیرینیهای خوشمزه و محبوب در بین خانوادههای ایرانی است. برای تهیه این شیرینی در خانه باید از موادی همچون گردو، شیر، آرد، شکر، روغن و بیکینگ پودر استفاده کنید.
برای شروع، گردوهای تازه را پوستباز کرده و رویهای آنها را با یک چاقو تیز برید. سپس آرد را در یک کاسه انداخته و شیر، شکر و روغن را به آن اضافه کرده و تازه به هم بزنید. سپس گردوهای خرد شده را به مواد خمیری اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید. در این مرحله بهتر است از میکسر استفاده کنید تا مخلوط خمیر به هم بریزد.
سپس تهیه شده را در کیکپز یا قالب محلولی قرار دهید. در صورتی که از قالب محلولی استفاده میکنید، قالب را با یک لایه کره یا روغن پوشانده و خمیر را درون آن ریخته و پخته کنید. اگر از کیکپز استفاده میکنید، قالب را از پیش گرم کرده و خمیر را درون آن میریزید و در دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه پخته کنید.
در نهایت، شیرینی را از قالب خارج کرده و به صورت تکههای کوچک قطع کنید و سپس آنها را برای سرو کردن در بشکه شکر یا شکر پودر شیشهای بغل کنید. برای اینکه شیرینی بهتر و لذیذتر شود، ممکن است در پوست گردو وانیل یا زعفران نیز اضافه شود.
راهنمایی برای انتخاب تخم مرغ صحیح
هنگامی که میخواهید تخم مرغ خریداری کنید، باید به نکات مهمی توجه کنید تا بتوانید تخم مرغ صحیح و با کیفیت را انتخاب کنید. در ادامه به بررسی این نکات میپردازیم.
1. تاریخ تولید: باید به تاریخ تولید تخم مرغ نگاه کنید و تاریخهای نزدیک به آخر دوره انتقال، زودتر فاسد میشوند. پس کافیست بررسی کنید که تاریخ تولید به مدت 10 روز نگرانی نکنید و تخم مرغ به حالت عادی تا انتقال به مصرف کننده میماند.
2. کیفیت تخم مرغ: برای بررسی کیفیت تخم مرغ باید کمی تخم را تکان داده و مطمئن شوید که درون آن پیچیدگی وجود ندارد. اگر پیچیدگی داشته باشد، لزوما تخم مرغ خراب است. همچنین دقت کنید که پوست تخم مرغ خشک و درحال پوست شدن نباشد و سطح آن شفاف و روشن باشد.
3. اندازه تخم مرغ: اندازه تخم مرغ نیز به عنوان یکی از مهمترین نکات بررسی هنگام خرید، حائز اهمیت است. تخم مرغ بزرگ بالاترین احتمال رسیدن شما به نتیجه مطلوب را دارد. همچنین برای چیدن به سبد خرید، تعداد تخم مرغ را نیز مطمئن شوید که مطابق با چیدمان بستهبندی باشد.
4. نشانهای کیفیت: در تخم مرغ، نشانهایی هستند که نشان از کیفیت خوب و صحیح بودن دارند، برای مثال تخمهایی که دارای بستهبندی با نشان CE هستند، مطمئن شوید که از مزارع مرغ گوشتی نیامدهاند و در یک فضای بهداشتی تولید شدهاند.
با توجه به این نکات میتوانید تخم مرغ صحیح و با کیفیت را به راحتی تشخیص دهید و از خرید خوبی بهرهمند شوید.
طرز تهیه خمیر شیرینی گردویی
خمیر شیرینی گردویی از شیرینی های سنتی و خوشمزه ای است که در بسیاری از نقاط کشور معروف است. با ترکیب طعم موز و خمیر جوانه گندم به همراه گردو و شیر؛ خمیری لطیف و خوشمزه درست میشود که میتواند طعم و خوشی خاصی به سفره شما بدهد.
طرز تهیه خمیر شیرینی گردویی از چند قسمت اساسی تشکیل میشود که به ترتیب عبارتند از: ترکیب مواد خشک، ترکیب مواد مرطوب، مخلوط کردن مواد و آماده کردن محلول شکری. ابتدا باید در یک میزان به اندازه کافی، جوانه گندم، شکر ، آرد گندم، بیک پودر، نمک و پودر کره را با هم تلفیق کرده و پس از آن دو وعده شیر و موز را اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید تا خمیر آماده شود. برای تهیه این خمیر بهتر است که از قوطی گردوهای بدون پوست استفاده کنید و آنها را با گردوی که همراه شیرینی پخته خواهد شد، قاطی کنید.
حال با تمیز کردن روی کاری و پخش کردن آرد فوری، خمیر شیرینی گردویی را به صورت یک دایره در روی کاری گذاشته و لذت بخشی این خمیر فرم داده میشود. حال میتوانید با چاقو خمیر حلقه زده و برای پخت در ظرف صاف، ثابت را به داخل آن بغل نمایید. پس از مدت 15 دقیقه درون فر، باید ظرف را برداشته و با چک کردن آن، بپوشید و مجدداً در فر قرار دهید تا برای مدت 10 دقیقه دیگر به عنوان شیرینی گردویی آماده شود. در نهایت به روی شیرینی گردویی نبات های گردو و حلوا نشان داده شده است.
راهنمایی برای پخت شیرینی گردویی در فر
پختن شیرینیهای گردویی در فر، یکی از خوشمزهترین و کمهزینهترین روشهای پختن شیرینی است. برای این کار بهتر است از تخته گردو به شکل خرد شده استفاده کنید تا ترکیب بهمراتب همگنتر شود. در ادامه، مراحل پخت و همچنین ترکیبات لازم برای پخت بهطور کامل توضیح داده میشود.
ابتدا، مواد لازم برای پخت شیرینی گردویی را آماده کنید. این مواد شامل 200 گرم آرد سفید، 100 گرم گردو خرد شده، 2 قاشق غذاخوری شکر، یک تخممرغ، 125 گرم کره نرم، یک قاشق چایخوری خمیر پودر، نصف قاشق چایخوری وانیل و 4 قطره عصاره تمشک است.
سپس، در یک کاسه، آرد، گردو، شکر، وانیل و خمیر پودر را با هم مخلوط کرده و کره را به آن اضافه کنید. سپس تخم مرغ را با چنگال بهم بزنید و به آمیزه افزوده و همهچیز را با هم ترکیب کنید. این آمیزه را به شکل توپی درآورید، در کوچکترین پایین فر مربعی طعم دار روغن کرده و حدود 15 دقیقه بهصورت ملایم و برای آوردن طعم بهینه پخته شود.
بعد از چک کردن شیرینی برای اینکه از روی آن کمی طلا (رنگ زرد طبیعی) پخش شده باشد، به آن دوباره در فر بگذارید، تقریبا 10 دقیقه بهصورت ملایم تر چرخش کنید تا رنگ خودش را نشان دهد. پس از پزشدن شیرینی گردویی، آن را در استکانی خارج شده از فر، قرار دهید و بهخوبی برای یک حداقل 2-3 دقیقه سرد کنید تا به وفور طعم فر به شیرینی ببخشد.
میتوانید شیرینی گردویی را با چای سبز یا قهوه سفید لذیذی بیشتری برای صبحانه یا بعد از ظهر ارائه دهید. با درست کردن شیرینیهای گردویی خانگی، نه تنها به خوشمزگی طعمی، بلکه به بهرهوری هم سود خواهید کرد.
