مواد لازم برای تهیه شیرینی کشمشی خانگی
تهیه شیرینی کشمشی خانگی نیاز به چند مورد مواد اساسی دارد که در ادامه به توضیح مفصل آنها پرداخته خواهد شد.
1- کشمش: اگرچه این شیرینی با انواع مختلفی از کشمش ساخته میشود، اما برای تهیه آن در خانه بهتر است از کشمش پختهشده استفاده شود. برای این کار میتوانید ابتدا کشمش را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید و سپس آن را در کتری برای ۱۰ دقیقه جوشانده و خنک کنید.
2- برنج: برنجی که برای تهیه شیرینی کشمشی استفاده میشود باید برنج خالص باشد که پوست آن برداشته شده باشد.
3- شکر: شیرینی کشمشی به دلیل شیرینی بالایی که دارد، به میزان قابل توجهی شکر نیاز دارد. در این شیرینی تولید خانگی شکر سفید یا قهوهای مورد استفاده قرار میگیرد.
4- زعفران: برخی اساتید به نظر دارند که وجود زعفران در شیرینی کشمشی امری اختیاری است که باعث بهبود طعم شیرینی میشود. همچنین زعفران برای فرم دهی به شیرینی و استعداد آن برای به دست آوردن رنگی مطلوب و قابل قبول نیز بسیار مهم است.
5- روغن: برای تهیه شیرینی کشمشی خانگی نیاز به یک مقدار روغن دارید که کار آسانی است.
6- پودر قهوه: افزودن یک مقدار کوچک پودر قهوه به شیرینی کشمشی باعث میشود که شیرینی طعمی خوشایند تر، عمیق تر و کامل تری داشته باشد.
7- کره: کره نیز برای ایجاد طعم خوب و ظاهری متعادل برای شیرینی کشمشی استفاده میشود.
در نهایت، باید به یاد داشت که برای تهیه شیرینی کشمشی در خانه، آشپزی و صبر لازم الزامی است تا شیرینی ایده آل و خوشمزه را به دست آورید.
نحوه آماده سازی خمیر شیرینی کشمشی
خمیر شیرینی کشمشی، یکی از پرطرفدارترین دسرهای ایرانی میباشد که در تمامی مناطق ایران سرو میشود. این شیرینی با ترکیب آرد، شیر، کشمش و فلفل سیاه تهیه میشود. در ادامه، نحوه آماده سازی خمیر شیرینی کشمشی را توضیح خواهیم داد.
برای آماده سازی خمیر شیرینی کشمشی، ابتدا یک لیوان شیر و یک لیوان کشمش را در داخل قابلمه قرار دهید. شیر و کشمش را خوب با هم مخلوط کنید. سپس، قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید و تا زمانی که شیر جا افتاده شود، آن را با ملاحظه ورزی مخلوط کنید.
حال، یک و نیم فنجان آرد را به آرامی به مخلوط شیر و کشمش اضافه کنید و آن را تا زمانی که خمیر نرم و یکنواخت شود، با هم مخلوط کنید. حدود ۱۰ دقیقه باید این کار را ادامه دهید تا خمیر پخته شود.
سپس، یک قاشق چایخوری فلفل سیاه را همراه با چند قطره عصاره وانیل به خمیر اضافه کنید و دوباره خمیر را با یکدیگر مخلوط کنید. حال، خمیر را به شکل یک کویر سفت به دلخواه خود شکل دهید و روی تابه نصفه تفت کنید.
نهایتاً، خمیر شیرینی کشمشی را با پودر شکر و فلفل سیاه برابر و در دمای اتاق به مدت نیم ساعت بخارپز کنید و بعد از آن، آن را از روی آتش بردارید و در معرض هوای خشک قرار دهید تا خمیر استراحت کند. پس از استراحت، خمیر آماده به سرو شدن میباشد.
روش خمیرکاری شیرینی کشمشی
پخت و تهیه شیرینی های کشمشی، دستور پخت فوق العادهای دارد. گرچه این شیرینی معمولا با استفاده از شمعدانی تهیه میشود، اما شناخت بهتر از فرآیند خمیری که در این شیرینیها به کار میرود، میتواند برای ساخت شیرینی با کیفیت به صورت دستی نیز کمک کند.
لطفا با من همراه باشید تا در ادامه بیشتر در مورد روش خمیرکاری شیرینی کشمشی به شما توضیح دهیم.
روش خمیرکاری شیرینی کشمشی:
مواد لازم:
- 2 پیمانه آبلیمو تازه گرفته شده
- ۲ پیمانه شکر سفید
- 2/3 پیمانه روغن غیرتهیه شده
- 3 عدد تخم مرغ درجه A
- 1.5 پیمانه آرد سفید
- نصف پیمانه کشمش
- 1 قاشق چایخوری پودر شیرینیپزی
- 1 قاشق چایخوری سفیده
- چند قطره روغن خوراکی
طرز تهیه:
1. آرد، پودر شیرینیپزی و سفیده را در یک کاسه با هم مخلوط کنید.
2. تخم مرغ، روغن، آبلیمو و شکر را در یک کاسه دیگر با میکسر یا همزن برقی به هم بزنید تا ترکیب همگنی بگیرد.
3. کشمش را بگذارید و همزن کنید تا تقریبا در سطح قسمت مایع قرار بگیرد.
4. آرد، پودر شیرینیپزی و سفیده را با خلیط مایع مخلوط کنید. در این مرحله کم کم مایع روی آرد ریخته و با استفاده از یک قاشق مخلوط کنید.
5. به تدریج خمیر را با استفاده از یک اسپاتول مخلوط کنید. فراموش نکنید تا بیش از حد شیرینی را بهم نزنید و به آرامی کار را انجام دهید.
6. بلافاصله خمیر را روی یک سطح مسطح در بصورت صاف آهسته حرکت می دهید تا خمیر همگن شود.
7. خمیر را در جای گرم و خشکی قرار دهید و به مدت یک ساعت و نیم سرپوش گذارید. همین کار میتواند منجر به استحکام خمیر شود.
8. با استفاده از یک نشانگر مشابه به اندازه (36 تا ۴۰ گرم)، خمیر را با شکل مورد نظر برش دهید.
9. نیمه از این شکل را به ویترین درجه الف برای .......
10. استفاده از قاشق موجب به دست آوردن ضخامت متوسط خمیر حوله شده است. سپس پودر شده است با شکر سفید و کشمش پوشانده شده است.
11. یک برگه کوکی را در حالی که خمیر هنوز داغ است بر روی یک تجهیزات پخت کوکی قرار دهید. این همچنین می تواند سهولت را افزایش دهد. به آرامی قرار دادن کور می گردد و تا مدت 12 تا 15 دقیقه درون فر در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد پخته می شود.
12. پس از سرخ شدن به دقت آن ها را به یک دیس سرد منتقل کنید، تا تسکین یابند. با این کار، شیرینی ها بافتی غنی و کمی ترش دریافت خواهند کرد، که همه را مسحور خود خواهد کرد.
بهترین روش نظارت بر پختن این شیرینی، همیشه چک کردن دقیق تنظیمات دمای فر و زمان پخت است. با این کار، شیرینیهای شما همیشه بافتی خوشمزه و مصرفی خواهند داشت.
روش پخت شیرینی کشمشی
شیرینی کشمشی یکی از شیرینیهای خوشمزه و پرطرفدار در فصل پاییز و زمستان است که با استفاده از دو مواد اصلی، کشمش و آرد، تهیه میشود. این شیرینی از نوع شیرینیهای خشک بوده و به دلیل داشتن مواد اولیه اصلی خود، میتواند از نظر تغذیهای نیز مفید باشد.
برای تهیه شیرینی کشمشی، ابتدا باید کشمش را به صورت فاقد هسته و خشک در آورده و در آب سرد خیس داد تا محکم شود. در مرحله بعد، آرد، کشمش، بادام و روغن پردازی شده را با هم مخلوط کرده و به صورت تره بار به دست آورد. سپس تره بار را به دو بخش تقسیم کرده و هر بخش را به صورت نازکتر از یک ساندویچ بین دو برگ زرین پوشیده شده، اندازه گرفته و به اندازه مطلوب بریده و شکل دهید.
در مرحله بعد، شکل دادهشدهها را به مدت 10 تا 15 دقیقه درون فر 200 درجه سانتیگرادی قرار دهید تا به رنگ طلایی درآیند. پس از اینکه شیرینیها پخته شدند، آنها را از فر خارج کرده و به دوران نمک برای خنک شدن قرار دهید. بعد از کاملا خنک شدن، شکل دهی شیرینیها کامل میشود و میتوانید این شیرینیها را در بشکههای مخصوص ذخیره کرده و از آنها لذت ببرید.
نکات مهم در تهیه شیرینی کشمشی خانگی
تهیه شیرینی کشمشی خانگی یکی از شیرینیهای محبوب و خوشمزه در بین مردم ایران است. در این راهنما قصد داریم نکات مهمی را که در تهیه این شیرینی بسیار مهم هستند به شما بیان کنیم. پس با ما همراه شوید.
1- استفاده از کشمش های خوب و تازه، مهمترین عامل در تهیه شیرینی کشمشی خانگی است. برای تهیه این شیرینی بهتر است از انواع کشمش هایی استفاده کنید که شیرینی و در عین حال تازگی خود را حفظ کرده باشند.
2- دقت در مراحل تهیه خمیر شیرینی نیز از اهمیت بیشتری برخوردار است. خمیر شیرینی باید به گونه ای تهیه شود که نه خیلی کم، نه خیلی زیاد روغن مصرف شود. با توجه به اینکه شیرینی کشمشی بسیار شیرین است، بهتر است در تهیه خمیر شیرینی از مقادیری بیشتر از شکر استفاده نشود.
3- در هنگام پخت شیرینی نیز باید دقت کرد که درجه حرارت فر مناسب باشد. درجه حرارت 180 درجه سانتیگراد بهترین درجه حرارت برای پخت شیرینی کشمشی است، امّا اگر مراقب باشید که برای مدت زمان طولانی شیرینی درون فر بماند، ممکن است روی شیرینی احتمال سوختگی شود.
4- در پایان هم باید به این نکته اشاره کنیم که باید با دقت و همهگیری تمامی مراحل تهیه شیرینی کشمشی را انجام دهید. این شیرینی پاک و بیمارستانی باید در شرایطی ظاهر شود که هیچگونه وسخ یا خراشی روی آن نباشد. لذا مهم است که برای تهیه این شیرینی بیشتر دقت کنید و با رعایت نکات فوق، شیرینی کشمشی خانگی خود را به عنوان خوشمزهای فوقالعاده و صحیح تهیه کنید.
نکاتی برای افزایش طعم شیرینی کشمشی
کشمش یکی از محصولات پرطرفدار در دنیای کشاورزی و صنایع غذایی می باشد. با توجه به طعم شیرین و مطلوبی که به آن توسط اکثر افراد حس می شود، مصرف کشمش در تهیه انواع غذاها و شیرینی ها کاربرد فراوانی دارد و اغلب به عنوان افزودنی غذایی در ترکیبات بسیاری از غذاها استفاده می شود.
برای افزایش طعم شیرینی کشمشی، نکات زیر می تواند به شما کمک کند:
1. استفاده از کشمش تازه: استفاده از کشمشی تازه و جمع شده در فصل رسیدن آن می تواند طعم شیرین و مطلوبی به غذاها و شیرینی ها ببخشد. کشمش ها در فصل خود شیرینی بیشتری دارند و از این جهت برای استفاده در تهیه انواع غذاها و شیرینی ها بسیار مناسب هستند.
2. روش های نگهداری: برای نگهداری کشمش خشک بهتر است آن ها را در ظروف هوا بند و محفوظ نگه دارید. همچنین می توانید کشمش ها را در یخچال نگه داری کنید تا طعم شیرینی آن ها بیشتر شود.
3. استفاده از شیرین کننده های طبیعی: از موادی مانند عسل، شیرینی چوبه، شکر دانه های ارگانیک و ... به عنوان شیرین کننده های طبیعی می توانید در تهیه غذاها و شیرینی ها استفاده کنید. این روش علاوه بر افزایش طعم شیرینی، می تواند دیگر خواص غذایی نیز به غذاها اضافه کند.
4. استفاده از ادویه جات: استفاده از ادویه جات مانند دارچین، هل، زنجبیل و ... می تواند به غذاها و شیرینی ها طعم و عطر بیشتری بدهد و از طعم محدودی که به آن ها اضافه شده استفاده شود.
با رعایت این نکات، می توانید طعم شیرین و لذیذی را به کشمشی اضافه کنید و از آن به عنوان یک ماده اصلی در تهیه انواع غذاها و شیرینی ها بهره مند شوید.