1. آشنایی با شیرینی محلی اردک
شیرینی محلی اردک یکی از تنوع غذایی های استان خراسان شمالی محسوب می شود و در آن شهرهایی مانند فاروج و مانه و سملقان این شیرینی به طور گسترده مصرف می شود.
در ساخت این شیرینی از موادی مانند پودر نارگیل، تخم مرغ، شکر، کره، بیکینگ پودر و آرد استفاده می شود. این مواد به همراه مقداری گردو خرد شده، برای تهیه تکه های شده شیرینی مورد استفاده قرار می گیرد.
با توجه به سبک سنتی تهیه شیرینی محلی اردک، تهیه آن نیازمند صبر و حوصله است. در ابتدا مواد فوق در کارخانه های بزرگ تهیه می شوند و سپس به صورت فروش در بازار عرضه می شوند ولی در جایگاه ها و فروشگاه های محلی نیز می توانید این شیرینی را پیدا کنید.
در نتیجه شیرینی محلی اردک، یکی از خوشمزه ترین تنوع های غذایی در خراسان شمالی می باشد که با طعم خاص خود، هم اکنون از بهترین شیرینی های آن منطقه محسوب می شود.
2. مواد لازم برای تهیه شیرینی اردک
تهیه شیرینی اردک برای بسیاری از طرفداران شیرینی ها، یکی از خاص ترین نوع شیرینی هایی است که علاوه بر طعم خوب بسیار زیبا و دیدنی هم هستند. برای تهیه این شیرینی به مواد اولیه خاص و نکات تهیه آن نیاز داریم. در روال تهیه شیرینی اردک از موادی مانند آرد سفید، شیر، کریم تارتار و تخم مرغ استفاده می شود که هر یک از آن ها تاثیر و نقش خود را در تهیه این شیرینی دارند.
شیرینی اردک نسبت به دیگر انواع شیرینی ها به وجود آرد سفید قابل تحسین بیشتری نیاز دارد. منظور از آرد سفید، نوعی آرد خیس است که خیسی آن بیشتر است و برای تهیه کیک و بعضی دستورات شیرینی پزی خوب عمل می کند. برای تهیه شیرینی اردک حدود دو فنجان آرد سفید نیاز است. همچنین برای بهبود طعم شیرینی اردک باید یک قاشق کریم تارتار را نیز به آرد سفید اضافه کنیم.
بعد از این مرحله نوبت به استفاده از دو تخم مرغ است. برای این کار با الک فکری کرده در فقط زرد تخم مرغ ها را از هم جدا کرده و در محیط جداگانه قرار دهید. سپس این زرد ها را درون آرد سفید و کریم تارتار مخلوط کرده و خوب با هم مخلوط کنید. بعد از این فرآیند، دو قاشق سوپیج که به آهستگی به آرد سفید اضافه می شود و از هم مخلوط می شود.
دیگر ماده ای که برای تهیه شیرینی اردک نیاز داریم، شیر است. برای این کار، دو پیمانه شیر را در یک کاسه قرار داده و برای دستیابی به خواص بیشتر آن، سپس یک قاشق و نیم کریم تارتار را به آن اضافه می کنیم. همچنین برای نوشیدنی شیرینی روشن کردن، دو قاشق سوپیج و نصف فنجان قند را به شیر و کریم تارتار اضافه کنید و مخلوط کنید. به این ترتیب ماده پایه برای تهیه شیرینی اردک آماده است و می توانید به فرآیند بعدی، نیمه واقعی پختن این شیرینی بپردازید.
3. طرز تهیه تکههای شیرینی اردک
تهیه تکههای شیرینی اردک یکی از انواع شیرینیهای عمده ایرانی است، که با استفاده از آرد، نبات، شیر، روغن و مواد مختلف دیگر تهیه میشود. این شیرینی در رنگها و طعمهای متفاوتی تهیه میشود، از جمله طعمی شیرین و خامهای، شیرین و پودر شکری و یا شور و خردلی.
برای تهیه تکههای شیرینی اردک، ابتدا مواد اصلی شامل آرد، شیر، روغن سرخ شده، نبات، پودر قند و مواد افزودنی از قبیل وانیل و پودر شکر را با هم مخلوط میکنیم تا تا حدها یکنواخت شود. سپس مواد را به قطعات درست شده برش خورده شده از دیوارهی یک قالب قرار داده و درون فر قرار میدهیم.
با اینکار، تکههای شیرینی در رنگها و طعمهای مختلف آماده میشوند و با چند قطره روغن یا عسل تزئین میشود. این شیرینی را میتوان در هر ساعت از روز به همراه چای یا قهوه سرو کرد و از آن لذت برد.
توصیه میشود که قبل از خوردن تکههای شیرینی اردک، آنها را به دقت مشاهده کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچگونه حباب بر روی آن نیست. در صورت وجود حباب، به این معناست که شیرینی بدون کف نکردن پخته شده و باید مجددا درون فر قرار داده شود.
4. طرز تهیه شیرینی اردک با تخممرغ
شیرینی اردک با تخممرغ یک شیرینی سنتی بسیار خوشمزه است. برای تهیه این شیرینی ابتدا باید تخممرغ، شیر، پودر قند و وانیلا را با هم مخلوط کرده و به آرامی به داخل آرد ریخته و به حالت یکدستی برسانید. سپس باید این ترکیب را به صورت داغ درون قابلمه ای بریزید و به مدت نیم ساعت به صورت ملایم به آن هم بزنید.
بعد از تمام شدن زمان، قابلمه ای را که قرار است درون آن شیرینی اردک با تخممرغ تهیه شود را به دقت چرخانده و با کمک قطعات کوچکی از دوغ که به صورت کوچک نوک مانند شکل گرفته اند، به بهترین شکل ممکن بپوشانید. سپس آرد را به صورت آرام و با اندکی فشار بر روی دوغ میریزیم تا در کنار هم قرار بگیرد.
برای رسیدن به شکل فعلی شیرینی، باید آن را به صورت داغ درون فر قرار داده و به مدت 20 تا 25 دقیقه در دمای 180 درجه بپزید. پس از پخت شیرینی، آن را از فر بیرون آورده و باید صبر کنید تا کاملاً سرد شود. بعد از سرد شدن، میتوانید شیرینی را با شکر یا کره تزئین کنید و در کنار چای سرو کنید.
تهیه شیرینی اردک با تخممرغ زمانیکه به درستی انجام شود، میتواند یک تجربه بینظیر در داخل خانه شما را ایجاد کند. همچنین ملاحظه کنید که می توانید برای افزایش طمعناکی شیرینی، مربای میوههای تازه نیز به سبد خرید خود اضافه کنید.
5. طرز تهیه شیرینی اردک با عسل
شیرینی اردک باعث تعجب همه ما میشود، با این حال این شیرینی خوشمزه با استفاده از اردک و عسل تهیه میشود. این شیرینی یکی از شیرینی های بسیار خوش طعم و عجیب است که همهی طرفداران خودش را دارد. شما هم می توانید این شیرینی را در خانه تهیه کنید.
برای تهیه شیرینی اردک با عسل ابتدا باید یک اردک سالم و تمیز را به دقت انتخاب کرده و پس از پاک کردن و شستن، آن را در سینی چوبی و با قیچی به صورت نازکی پارهکنید. سپس با نوازشی بر روی قطعات اردک، آنها را با نمک و روغن ماساژ دهید تا آرام و نرم شوند.
بعد از ماساژ دادن به قطعات اردک، آنها را در فریزر پنج دقیقه قرار دهید تا سرد شوند. در همین حین، می توانید بسته به سلیقه، از چند قاشق عسل و کمی آب داغ در سسخوری استفاده کنید و آن را آماده کنید.
با انتقال قطعات اردک به سوزن، آنها را در شیرینی پازلی مرتب کرده و سپس آنها را برای 10 دقیقه در فر بگذارید تا شیرینیها نرم و طراوت آمیز شوند. سحرگاه شیرینیهای خودتان را با چایی ترش روز خوبتان را شروع کنید!
6. طرز تهیه شیرینی اردک با شکر
شیرینی اردک با شکر یکی از شیرینیهای خوشمزه و پرطرفدار است که در ایران و بسیاری از کشورهای دیگر سرو میشود. این شیرینی با استفاده از اردک و شکر درست میشود و دارای طعمی بسیار خوشایند و خوشمزه است.
برای تهیه این شیرینی، در ابتدا اردک را شسته و پاک کرده و سپس با آب جوش و نمک بپزید تا کاملاً پخته شود. سپس دو پوست سینه اردک را از بدنه جدا کرده و روی تختهای وسطحی وارد کنید و با چاقو تکههای ریز ریز برش دهید. سپس در یک قابلمه، شکر و آب را با هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر آب بگیرد. بعد از آن، تکههای اردک را به مخلوط شکری اضافه کرده و همراه با شکر به مدت حدود 20 تا 30 دقیقه بپزید تا شیرینی اردک با شکر آماده شود.
این شیرینی را میتوان با تنوع بیشتری درست کرد. برای مثال، میتوانید از شهد زردآلو یا لیموترش در جای شکر استفاده کنید. همچنین برخی از افراد میتوانند از ادویههای مختلف مانند زنجبیل، دارچین و هل نیز برای افزایش مزه این شیرینی استفاده کنند.
شیرینی اردک با شکر به عنوان یک شیرینی خوشمزه، بهعنوان دسر در میان وعدههای دیگر یا در جشنها و جمعهای خانوادگی بهرای همراه با چای سرو میشود و طعم متفاوت خود را بههمراه دارد.