طرز تهیه شیرینی برنجی خانگی بدون استفاده از فر
تهیه شیرینی برنجی خانگی بدون استفاده از فر امری ساده و به شایستگی برای هر خانواده است. در اینجا نکاتی برای تهیه کردن این شیرینی برنجی در منزل بدون استفاده از فر را برای شما توضیح داده ایم.
مواد لازم:
- برنج پلویی ۳ پیمانه
- پودر پیاز یک قاشق غذا خوری
- دارچین یک قاشق چای خوری
- زعفران نصف قاشق چای خوری
- برگ بنفشه و یا گلاب برای عطر دهی
- شکر
- آب
- روغن
روش تهیه:
۱. قبل از هر چیز برنج را شسته و در آبی که حدود ۵ ساعت قبل آن را خیس کرده اید، بریزید.
۲. آب را در قدر اضافه کنید تا برنج کاملاً مستعد آب شود. حتماً آبقدری که برای پختن برنج شما نیاز دارید، را به اضافه کنید.
۳. برای هم زدن پیاز و دیگر ادویه ها از تابه کوچکی استفاده کنید و تمام مواد گیاهی در یک کاسه جداگانه خشک میکنید.
۴. پیاز را در تابه فرایند خاموش تفت میدهید و بعد ادویه های خشک و روغن را اضافه میکنید.
۵. برای پختن برنج، قدر را روی حرارت بالا قرار داده و زیر قدر پولک را باز کنید تا بخار آب در آن رها شود و برنج به طور کامل نرم شود.
۶. آماده شده دیگر مواد روی برنج ریخته شود.
۷. برگ بنفشه یا گلاب را مخلوط کرده و درون قدر بریزید.
۸. حوضچه یا در زیر برگ برای حباب زدن حرارت بالا قرار دهید.
۹. مقداری شکر روی برنج بریزید و لایههای نازک از برنج و شکر و بو که میخواهید را تعویض نمایید تا به صورت کامل شیرینی جذب شوند.
۱۰. برنج را برای زمان ۱۵ دقیقه روی حرارت بالا قرار دهید تا شیرین شود و حتماً با دستورالعمل رنگِ هندونه تزئین شود.
۱۱. برنج را از قدر برداشته و در ظرف ریخته و به صورت سرویس دهی به سیب و سرخ کردن تخم مرغ و همراه با شیرینی سرو خواهید کرد.
چگونه شیرینی برنجی خانگی بدون فر تهیه کنیم؟
برای تهیه شیرینی برنجی خانگی بدون فر، ابتدا باید برنج را به مدت ۳۰ دقیقه در آب خیس کنید تا نرم شود. سپس آن را با آبکش زیر آب جاری بگذارید تا آب آن خالی شود.
سپس یک قابلمه را درون حرارت دهید و روغن را به آن اضافه کنید. یک پیاز را خرد کرده و به روغن افزوده و آن را تفت دهید. سپس گوشت چرخ کرده را به پیاز افزوده و تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند، آن را سرخ کنید.
سپس برنج خیس شده را به گوشت افزوده و با هم مخلوط کنید. سپس سیر را رنده کرده و به مخلوط اضافه کنید همراه با پودر فلفل سیاه و نمک به مزه چاشنی داده شود.
سپس در قابلمه شیرینی را در حرارت ملایم با لایه برنج و گوشت چرخ کرده به صورت لایه بر روی لایه برنج بریزید و همین کار را تا زمانی که تمام مواد تمام شود، تکرار کنید. سپس لایه آخر را با گردو و خرمای خرد شده تزیین کنید. سپس قابلمه را با درب خود محکم کنید و در حرارت بسیار کم بگذارید تا حداقل ۱ ساعت بپزد.
پس از بپزیدن شیرینی برنجی خانگی، آن را کمی خنک کنید و سپس آن را بر روی سطح تزیین کنید و از آن لذت ببرید. همچنین میتوانید با قرار دادن شیرینی در یخچال آن را برای چند روز نگه دارید.
راهنمایی برای تهیه شیرینی برنجی خانگی به روش بدون فر
شیرینی برنجی یکی از شیرینی های پرطرفدار در ایران است که به وسیله بسیاری از خانواده ها در ماه مبارک رمضان سرو می شود. در این مقاله، روش تهیه این شیرینی خانگی به روش بدون فر توضیح داده شده است.
برای تهیه شیرینی برنجی به روش بدون فر ابتدا باید برنج را برای چند ساعت خیس کنید تا برنج نرم شود. سپس برنج را با آب برای چند دقیقه جوش دهید تا برنجی با حجم وسیع برای ساخت خمیر درست کنید. بعد از آن برنج را در ظرفی بریزید و به آن شکر، وانیل و آرد بیشتری اضافه کنید و آن را مخلوط کنید تا خمیر تر و شیرین تر شود.
پس از تهیه خمیر بهتر است خمیر را به مدت چند دقیقه درون یخچال بگذارید تا خوب سفت شود و سپس آن را به قطعات کوچک تقسیم کنید و شکل دهید. سپس این شکلات را برای 8 تا 10 دقیقه درون آب جوش قرار دهید و پس از آن آن را به مدت 5 تا 10 دقیقه در روغن گرم سرخ کنید تا طرفین آن ها به رنگ طلائی در بیاید.
در نهایت شیرینی های برنجی خانگی را بر روی کاغذ آشپزی قرار دهید و یک کمی شکر مایع روی شیرینی بریزید. بعد از خنک شدن آن ها در ظرفی نگهداری کنید و از آن ها برای پذیرایی از مهمانان خود لذت ببرید.
شیرینی برنجی خانگی را بدون فر چگونه درست کنیم؟
شیرینی برنجی یکی از خوراکیهای خانگی و فوقالعاده شیرین است که بیشتر در کشورهای خاورمیانه مانند ایران، عراق و لبنان پخته میشود. از برنج، آرد، نشاسته، شکر و میوههای خشک مانند پسته، بادام و زعفران برای تهیه آن استفاده میشود. در این مقاله نحوه تهیه شیرینی برنجی خانگی بدون فر را به شما آموزش میدهیم.
برای تهیه شیرینی برنجی خانگی، ابتدا یک لیوان برنج را با آب برای چند ساعت خیس میکنیم. سپس برنج را تا شسته شدن خشک میکنیم و به همراه 3 لیوان آب در قوری بزرگی میریزیم. سپس قوری را روی حرارت بالا قرار داده و برای تهیه شیرینی برنجی بدون فر مبین برنج را به صورت نوارهای باریک ریز کرده و آن را روی طبقه پذیرایی نازک و مسطح مسکوب کرده و با چنگال فشار دهید.
پس از گذشت چند دقیقه، برنج به همراه آب را به ظرف بزرگی منتقل میکنیم و فلافلساز خود را آماده میکنیم. برای این کار، مقداری آرد نشاسته را با آب در یک ظرف مخلوط کرده و آن را در فلافلساز انداخته و سپس نارگیل خرد شده و میوههای خشک خرد شده مانند پسته، بادام و زعفران را به مواد مخلوط شده اضافه میکنیم و آن را به خوبی مخلوط میکنیم.
در مرحله بعد، مخلوط را به صورت گردو در دست بگیریم و برای تهیه شیرینی برنجی بدون فر، پائین مخلوط را به شکل روتختیای روی قوری برنجی ریخته و برای 20 تا 30 دقیقه میگذاریم که ظرف برنجی آن را کاملاً بپزد. سپس کیک برنجی خانگی شما آماده است. در آخر برای تزیین این شیرینی، میتوانید آن را با شکر پودری یا آبنبات تزیین کنید. در نهایت میتوانید این شیرینی لذیذ را با چای گرم سرو کنید و از طعمش لذت ببرید.
طرز تهیه سریع و آسان شیرینی برنجی خانگی بدون فر
برای تهیه شیرینی برنجی خانگی، ابتدا باید برنج را با آب برای حدود ۳۰ دقیقه منقعد کنید تا نرم شود. سپس برنج را از روی آتش بردارید و آن را با یک قاشق چایخوری روغن مخلوط کنید. بعد از آن، دو قاشق غذاخوری شکر به برنج اضافه کنید و آن را با هم مخلوط کنید تا شکر به طور کامل حل شود.
حالا، یک تابه را روی حرارت متوسط گرم کنید و مقداری روغن به تابه اضافه کنید. برنج را به تابه اضافه کرده و آن را به طور یکنواخت پخته و قرمز شده کنید. بهتر است برنج را به دو بخش تقسیم کنید تا به طور کامل پخته شود.
حالا، یک لیوان شیر و یک پنجم لیوان شکر را به یک قابلمه اضافه و آن را روی حرارت متوسط گرم کنید. بعد از اینکه شکر مذاب شد، اضافه کنید یک و نیم قاشق غذاخوری نشاسته خامهای به آن اضافه کنید و آن را به هم بزنید تا نشاسته حل شود.
سپس، شیرینی برنجی خانگی را از تابه خارج کرده و آن را به قابلمه اضافه کنید. همه چیز را با هم مخلوط کنید تا شیرینی کاملاً جمع و جا بیافتد و آن را به دمای بیست درجه سانتیگراد خنک کنید. سرانجام، شیرینی برنجی خانگی آماده و میتوانید آن را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
آموزش تهیه شیرینی برنجی خانگی بدون نیاز به فر
شیرینی برنجی یکی از شیرینیهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که به صورت خانگی نیز قابل تهیه است. این شیرینی معمولاً با استفاده از برنج، شکر، روغن و برخی از مواد فرعی درست میشود. مهمترین مزیت تهیه این شیرینی در خانه این است که بدون نیاز به فر قابل آماده سازی است و همچنین میتوانید از مواد پایه بهتر و با کیفیتتری استفاده کنید.
برای تهیه شیرینی برنجی خانگی ابتدا باید برنج را برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب خیس کنید، سپس روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی پخته شود. همچنین میتوانید از برنج باقی مانده از غذای گذشته استفاده کنید. برای این منظور نیز باید برنج را در آب خیس کنید و سپس روی حرارت قرار دهید، تا توپک های برنج به آرامی آماده شیرینی شدن نمایند.
در مرحله دوم، برای تهیه شیرینی برنجی به موادی نظیر روغن، شکر و مایعات مانند شیر یا آب نیاز دارید. برای شیرینی ویژه یکی از مواد تلخ به عنوان طعم دهنده هم اضافه کنید. تمامی مواد را به یکدیگر اضافه کنید و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه در حرارت ملایم مخلوط کنید، تا ترکیب ظریفی از تمامی مواد به دست آید.
در مراحل بعدی باید ترکیبی از برنج و مایع شده را در قالب های مناسب بریزید و درون یخچال برای حداقل دو ساعت قرار دهید. پس از اینکه به خوبی خنک شد، شیرینی برنجی خانگی آماده طعمدهی و مصرف است. با اضافه کردن موادی همچون پسته و زعفران به این شیرینی، میتوانید طعم دلخواه خود را به آن ببخشید و خاطرهای خوشمزه از این شیرینی سنتی ایرانی به یاد داشته باشید.
