1. آماده سازی مواد اولیه برای شکلات کنجدی با شکلات تخته ای
شکلات کنجدی با شکلات تخته ای، یکی از دسرهای شیرین و لذیذ است که با مزه خوشمزه ، در عین حال مفید برای سلامت بدن است. برای تهیه این دسر، نیاز به مواد اولیه مختلفی دارید که اصلی ترین آن ها شکلات تخته ای و کنجد است. در ادامه، به صورت کامل به روش آماده سازی مواد اولیه این دسر خوشمزه پرداخته می شود.
اولین ماده اولیه برای تهیه شکلات کنجدی، شکلات تخته ای است که بهتر است از نوع تلخ استفاده کنید تا مزه تلخ و شیرین در دسرافزایش یابد. برای آماده سازی این ماده اولیه باید پس از خرد کردن آن به قطعات کوچکتر، درون یک قابلمه ریخته و به آرامی روی حرارت قرار دهید تا شکلات آب شود.
در مرحله بعدی، باید ماده اولیه دیگر را یعنی کنجد آماده کنیم. برای این کار، باید کنجد را درون یک ماهیتابه ریخته و به آرامی تفت داده تا رنگ آن به خاکستری تغییر کند. سپس کنجد را درون یک ظرف بزرگ قرار داده و با شکلات آب شده مخلوط کنید تا کنجد به آرامی به داخل شکلات نفوذ کند.
درنهایت، بعد از این که شکلات و کنجد به آرامی به هم مخلوط شد، آن را در قالب هایی که دلخواه دارید قرار داده و به داخل یخچال برای یک ساعت قرار دهید تا کاملا سفت شود. در این مرحله، شکلات کنجدی با شکلات تخته ای آماده شده است و می توانید از آن به عنوان دسری شیرین و خوشمزه استفاده کنید.
2. ذوب کردن شکلات تخته ای برای شکلات کنجدی
تولید شکلات کنجدی به عنوان یکی از نوع های شکلات های سنتی و با ارزش، به عنوان یک چالش برای تولید کنندگان نوعی محسوب می شود. در این راستا، ذوب کردن شکلات تخته ای برای ساخت شکلات کنجدی یکی از مراحل مهم در فرایند تولید این نوع شکلات است.
ابتدا باید یک میکس با ترکیبات پودر کنجدی، شکر، کاکائو و اقلام دیگری که به دلخواه می توان آنها را در شکلات کنجدی استفاده کرد، تهیه شود. سپس این مخلوط در یک قالب مناسب برای تولید شکلات ریخته می شود و به صورت یک تخته شکلات به دست می آید. در این مرحله، باید تخته شکلات به دقت به گرمای مورد نیاز برای ذوب شدن کشیده شود.
برای ذوب کردن شکلات تخته ای می توان از دو روش استفاده کرد: روش بخاری و روش مایکروویو. در روش بخاری، تخته شکلات در یک ظرف فلزی قرار می گیرد و به مدت چند دقیقه در بخار آب روی آن قرار می گیرد تا به آرامی ذوب شود. در روش مایکروویو، تخته شکلات در یک ظرف شیشه ای به همراه چند قاشق آب ریخته می شود و در مایکروویو قرار گرفته تا به آرامی ذوب شود.
پس از ذوب کامل شدن تخته شکلات، می توان آن را به داخل قالب هایی با فرم ها و اندازه های مختلف ریخت و برای چندین ساعت در یخچال قرار داد تا شکلات کنجدی به خوبی برجسته شود و آماده برش و نوشیدنی شود.
3. مخلوط کردن شکلات تخته ای با کنجد تحمیل شده
مخلوط کردن شکلات تخته ای با کنجد تحمیل شده، یکی از تجربه های خوشمزه و جذاب در مورد خوراکی های خانگی است. در این روش، شکلات تخته ای نوعی از شکلات های تلخ و تیره را با کنجد تحمیل شده از پیش تهیه شده، به صورت یک مخلوط درمی آوریم. با ترکیب شکلات تلخ با کنجد تحمیل شده، می توانیم از ترشی و تلخی شکلات جلوگیری کرده و به شکلات معمولی یک حالت خاص بدهیم.
برای تهیه مخلوط شکلات تخته ای با کنجد تحمیل شده، ابتدا باید شکلات را به صورت مواد خرد شده آماده کنیم. سپس کنجد تحمیل شده را درون مخلوط کنیم و با ملاط کردن هر دو ماده با هم، یک مخلوط یکدست درست می کنیم. این مخلوط را در ظرف مورد نظر بریزیم و به یخچال برای یک ساعت قرار دهیم تا بینجایش بگیرد. پس از این مدت زمان، مخلوط ما آماده سرو شدن است. همچنین می توانید با تزئین آن با کنجد تحمیل شده یا به صورت تخته های ریز بر روی شکلات چینی تزئین کنید.
از این مخلوط شکلات تهیه شده، می توان در هنگام سرو به عنوان یک خوراکی خوشمزه، یا در طراحی کیک ها و دسرها برای تزئین استفاده کرد. این مخلوط شکلات، با توجه به ترکیب شکلات تلخ با کنجد تحمیل شده، در برابر فشار روزمره و تغییرات دمایی مقاوم است و می توان به عنوان یک انتخاب بسیار خوب برای همه اعضای خانواده بدون هیچ گونه نگرانی هایی، مصرف کرد.
4. اضافه کردن طعم دهنده های مورد نظر به شکلات کنجدی
شکلات کنجدی یک شکلات سنتی و پرطرفدار در سراسر جهان است که از آرد سوخاری ، نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه ، فلفل قرمز و عمدتاً سس سویا یا رب گوجه فرنگی تهیه می شود. اما برخی افراد به دنبال تغییر در طعم و مزه این شکلات هستند. در این مقاله به بررسی نحوه اضافه کردن طعم دهنده های مورد نظر به شکلات کنجدی می پردازیم.
اولین طعم دهنده ای که می توانیم به شکلات کنجدی اضافه کنیم پودر خامه است. این طعم دهنده بسیار پرطرفدار در شکلات های ساده و لذیذ است. برای تهیه شکلات کنجدی با طعم خامه، می توانید از یک سوم فنجان پودر خامه استفاده کنید. بعد از اینکه شکلات کنجدی را به صورت سنتی تهیه کردید، پودر خامه را به آن اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید.
دیگر طعم دهنده ای که می توانیم به شکلات کنجدی اضافه کنیم، میوه های خشک شده هستند. برای تهیه شکلات کنجدی با طعم میوه های خشک، می توانید از میوه های خشک دلخواهتان استفاده کنید، مانند آناناس خشک ، توت فرنگی خشک ، انگور خشک و غیره. برای استفاده از میوه های خشک به عنوان طعم دهنده، در ابتدا باید آنها را خرد کنید و سپس با شکلات کنجدی مخلوط کنید.
طعم دهنده دیگری که می توانیم به شکلات کنجدی اضافه کنیم، پودر پرتقال است. برای تهیه شکلات کنجدی باطعم پرتقال، می توانید با استفاده از چند حبه پرتقال روغنی، پودر پرتقال نیز به شکلات کنجدی اضافه کنید. برای این کار چند حبه پرتقال روغنی را پوستشان را بکنید و با استفاده از یک ریباند یا یک ترازو، پودر کنید. سپس پودر پرتقال را با شکلات کنجدی مخلوط کنید.
در نتیجه، اضافه کردن طعم دهنده های مورد نظر به شکلات کنجدی به عنوان یک ایده خوب برای افرادی است که به دنبال تجربه طعم های جدید هستند. روش های مختلف وجود دارد که می توانید از آنها برای تهیه شکلات کنجدی باطعم دلخواهتان استفاده کنید. با تجربه کردن این روش ها، شما می توانید شکلات کنجدی خود را به طعم دلخواه خود تبدیل کنید.
5. ریختن شکلات کنجدی در قالب ها و خنک کردن آنها
ریختن شکلات کنجدی در قالب ها و خنک کردن آنها یکی از روش هایی است که توسط صاحبان کارخانه های شکلات انجام می شود تا شکلات ها به شکلی زیبا و دلچسب به دست مشتریان خود برسند. در این روش، ابتدا شکلات های کنجدی در داخل قالب های خاصی قرار داده می شود. سپس قالب ها با شکلات پر شده به داخل یخچال منتقل می شوند تا شکلات ها بتوانند خنک شده و به شکلات های شکسته شده برای استفاده آماده شوند.
برای دستیابی به بهترین نتایج در روش ریختن شکلات کنجدی در قالب، تمامی شکلات ها باید به صورت یکنواخت در داخل قالب قرار گیرند. برای این منظور، می توان از ماشین های خاصی که به صورت خودکار شکلات ها را در داخل قالب می ریزند استفاده کرد. همچنین، برای جلوگیری از حباب هوا و اپنشنی شکلات ها در داخل قالب ها، باید از چرخه واکنش گرمایی درست استفاده کرد.
در مرحله بعد، شکلات های پر شده در داخل قالب ها با توجه به وزن و سایر ویژگی های جانبی، به یک دستگاه خنک کننده منتقل می شوند. در این دستگاه، شکلات ها به آرامی خنک شده و در نهایت از داخل قالب ها خارج می شوند. شکلات هایی که در این مرحله شکسته شده اند، به محصول نهایی اضافه شده و شکلات کامل به دست مشتری عرضه می شوند.
استفاده از روش ریختن شکلات کنجدی در قالب ها به تولید کنندگان شکلات، امکان می دهد تا دسته های بزرگی از شکلات ها را با حفظ کیفیت و ارزش غذایی آنها به بازار عرضه کنند. همچنین، این روش باعث می شود تا صاحبان کارخانه های شکلات قادر به ایجاد شکلات های دلچسب و در عین حال باکیفیت بالا باشند.
6. استفاده از شکلات کنجدی در تزئین دسرها و شیرینی ها
شکلات کنجدی، یکی از نوعی شکلاتهای خارقالعاده است که به تدریج در حال شناختهشدن و محبوبیتیابی در کشورهای مختلف جهان است. این نوع شکلات با استفاده از کنجد، شکر و کاکائو تهیه میشود و طعم بینظیری دارد که به دسرها و شیرینیهای مختلف حس و ذائقه خاصی میبخشد.
استفاده از شکلات کنجدی در تزئین دسرها و شیرینیها، روش جذاب و خلاقانهای است که به عنوان یک عامل تفاوتبخش در طراحی و دکوراسیون دیگری ندارد. از طریق اعمال تغییرات کوچک و نوآورانه در نحوه استفاده از شکلات کنجدی، میتوان بر لذت بخشی دسرها و شیرینیهایی که به آنها افزوده میشود، تاکید کرد.
این نوع شکلات میتواند به عنوان مواد نوینی در طراحی دسرهای ایرانی نُسخه دوم باشد، که کارخانههایی در شهرهای مختلف ایران مشغول تولید شکلات کنجدی هستند. استفاده از این شکلات در تزئین دسرها و شیرینیها، بخشی از فرهنگ باستانی ایران میباشد و طعمی اصیل به آنها میبخشد.
درنتیجه، از دسترسی آسان به شکلات کنجدی و امکان تزئین دسرها و شیرینیها از آن، میتوان در طراحی و تهیه دسر و شیرینی های خلاقانه و متفاوت استفاده کرد که باعث جذب علاقه و افزایش فروش آنها خواهد شد.