طرز تهیه شکلات داغ بدون شیر و نشاسته
شکلات داغ یک نوشیدنی دلچسب و خوشمزه است که برای آنهایی که دوست دارند در زمستان به گرمایی دلخواه خود برسند ایده آل است. در اینجا روش تهیه شکلات داغ بدون استفاده از شیر و نشاسته را برای شما شرح خواهیم داد.
ابتدا باید قطعات شکلات تلخ یا شکلات نیم کاره را در داخل کاسه ای کوچک بریزید. سپس یک قاشق چایخوری از پودر کاکائو را به کاسه اضافه کنید. در این مرحله، میتوانید با اضافه کردن مقداری شیر سوئیتتری داشته باشید. بعد از این که تمام مواد را در کاسه قرار دادید، آنها را با هم مخلوط کنید تا شکلات همگ homogenous شود.
پس از این مرحله، باید یک دستگاه خوراکی را روشن کنید و یک پارچه قند را در داخل آن قرار دهید. همچنین، میتوانید با اضافه کردن مقداری شیر شیرین تری داشته باشید. پس از این که پارچه قند در دستگاه خوراکی قرار گرفت، مواد مخلوط شده را نیز به داخل دستگاه خوراکی اضافه کنید و به مدت چند دقیقه همه چیز را بخوبی مخلوط کنید.
با آماده شدن شکلات داغ، میتوانید آن را در داخل لیوانی بریزید و از داغی آن لذت ببرید. همچنین، میتوانید با اضافه کردن کمی کره یا کره شیرین طعم و مزه خوبی را به شکلات داغ خود بدهید. با این روش ساده، میتوانید در خانه به راحتی شکلات داغ خود را تهیه کنید.
آماده سازی مواد اولیه
نحوه آماده سازی مواد اولیه برای هر غذایی میتواند متفاوت باشد اما به طور کلی میتوان به دو بخش تقسیم کرد: آماده سازی مواد اولیه خام و آماده سازی مواد اولیه پخته.
در آماده سازی مواد اولیه خام، علاوه بر این که باید مواد را خریداری و از بسته بندی آنها باخبر شویم، نیاز است مواد را تمیز و همچنین به اندازه مناسب برش داده یا رنده کرد. به مثال زیر توجه کنید: برای پخت سالاد خورشتی، نیاز است پیاز، فلفل دلمه ای، کدو، گوجه فرنگی و... را باید تمیز کرد و به اندازه یکسان برش داد.
در آماده سازی مواد اولیه پخته، مواد خام تمیز شده و برش داده شده باید به منظور رسیدن به حالت پخته در شعلههای مختلف به مدت زمان مشخصی پخته شوند. رعایت زمان پخته شدن مواد بسیار مهم است چرا که مواد شاید در صورت پخته نشدن یا زیاد پخته شدن، مرغوبیت غذا را از دست بدهند. به علاوه، در این مرحله نیز باید به تنظیم شرایط پخت غذا توجه کنیم که شامل دما، رطوبت و پوشش دادن ظرف با درپوش مناسب است.
به طور کلی، آماده سازی مواد اولیه باعث سهولت در پخت غذا، کاهش زمان پخت و بهبود مرغوبیت آنها میشود. همچنین این موضوع که مواد مصرفی پاک، شسته و به اندازه مناسب برش داده شده باشند، از نگرانی های جانبی مصرف کننده ها را کاهش خواهد داد.
طریقه تهیه شکلات داغ
شکلات داغ به یکی از خوراکی های پرطرفدار در فصول سرد سال تبدیل شده است. تهیه شکلات داغ روشی ساده و آسان است که در این مقاله به طور کامل توضیح داده خواهد شد. اولین قدم برای تهیه شکلات داغ داشتن مواد اولیه است. برای این منظور شکلات داغ می توان با استفاده از شکلات چیپس، شکلات تلخ و یا شکلات شیرین تهیه کرد.
در مرحله بعد، برای تهیه مزه شکلات داغ، می توان از شیر و کره استفاده کرد. بهتر است این مواد را در یک قوری در جوش آورده و سپس آن ها را به شکلات اضافه کنید. بهتر است در هنگام اضافه کردن شیر و کره به شکلات بطور آهسته و نرمال مخلوط کنید تا شکلات به همراه شیر و کره کاملا مخلوط شوند.
در مرحله بعد، می توانید به شکلات داغ خود طعم دلخواه اضافه کنید. برای این منظور می توانید از وانیل، دارچین، پودر قهوه و یا پودر کاکائو استفاده کرده و به شکلات اضافه کنید. بعد از اضافه شدن مواد مزه دهنده به شکلات، می توانید آن را در دمای مناسب نگهداری کنید و در هنگام سرو شکلات داغ خود را به دلخواه با گرمازایی مورد نظر خود سرو کنید.
در نهایت، می توانید شکلات داغ خود را با تزئینات مناسب مانند شکرپودر، بستنی و یا خامه تزئین کنید و لذت ببرید. در مجموع، تهیه شکلات داغ یک صنعت ساده و آسان است که می توان از آن در فصل سرد سال به خوبی بهره برد.
تزئین و سرو شکلات داغ
تزئین و سرو شکلات داغ یکی از حسابرسی و پرطرفدارترین روشهای برگزاری میهمانی در فصل سرمایی است. در این روش، انواعی از مواد مختلف به همراه شکلات گرم سرو میشود و مجموعهی آنها با تزئینی زیبا در اختیار میهمانان قرار میگیرد. در ادامه توضیحاتی دربارهی روش تزئین و سرو شکلات داغ ارائه میشود.
ابتدا در خصوص مواد مورد استفاده در تهیه شکلات داغ باید گفت که انواعی از شکلاتها را میتوان برای این منظور استفاده کرد. در بین این شکلاتها، شکلات تلخ، شیری و سفید رنگ میتواند انتخاب خوبی باشد. همچنین برای افزایش طعم، میتوان از انواع موادی مثل کرم خامه، روغنهای گیاهی، شیر، وانیل و کاکائو استفاده کرد.
پس از تهیه مواد لازم، مراحل تهیه و سرو شکلات داغ شامل نیم کرم، سرو شکلات با چند روش که متداولترین آنها عبارتند از سرو با شربت، نوشابه، آبجوش یا شیر است. در روش سرو با شربت، میوههای مختلف همچون نارنج، لیمو، کیوی و ... به صورت رنگی و زیبا برای تزئینی به کنار نگه داشته میشوند. در روش سرو با نوشابه، نوشابههای گازدار مختلف برای شخصی سازی شکلات داغ استفاده میشود. در روش سرو با آبجوش، شکلات داغ با رطوبت بیشتری برای سرو عرضه میشود. در روش سرو با شیر، میکروفر برای گرم کردن شیر استفاده میشود و شیر روی شکلات داغ ریخته میشود.
در تزئین شکلات داغ، با استفاده از موادی مثل شیره، روغن، کرم خامه، موز و کیوی، قرص شکلات و بادام گوز همچنین میتوان به شکلات داغ ظاهری بسیار زیبا و جذاب بخشید. به طورکلی، تزئین شکلات داغ به سلیقهی هر شخص بستگی دارد و میتوان با کمک ابزارهای متفاوت آن را به صورت حرفهای پوشش داد.
بنابراین، با توجه به مواد مورد استفاده و مراحل تهیه و سرو، تزئین و سرو شکلات داغ را میتوان یکی از پرطرفدارترین و لذیذترین روشهای سرو غذای سرد در فصل سرما دانست.
نکات مهم در تهیه شکلات داغ بدون شیر و نشاسته
تهیه شکلات داغ بدون شیر و نشاسته می تواند در فصل سرمایی به جایی جذاب و دل انگیز تبدیل شود. این روش بسیار ساده است و تنها چند ماده لازم می توانند به آن اضافه شوند.
اولین گام در تهیه شکلات داغ بدون شیر و نشاسته، استفاده از یک قطعه شکلات تلخ با بیشترین درصد کاکائو است. همچنین می توان از شکلات سفید استفاده کرد اما بهتر است از شکلات تلخ استفاده کرد چون شکلات تلخ به دلیل حداقل میزان شیر و شکر در آن، یکی از گزینه های سالم و ساده تر برای تهیه شکلات داغ است.
در گام بعدی برای تهیه شکلات داغ بدون شیر و نشاسته نیاز به تهیه یک فنجان شیر سویا دارید. شیر سویا یک گزینه پر طرفدار برای بسیاری از افراد است که دارای چندین مزیت برای سلامتی بدن است. با این حال می توانید از هر نوع شیر گیاهی دیگری نیز به عنوان جایگزین استفاده کنید.
آخرین مرحله در تهیه شکلات داغ بدون شیر و نشاسته، استفاده از وانیل و دارچین است. این دو ماده برای چاشنی دادن به شکلات داغ بسیار مفید هستند. با افزودن یک قاشق چای خوری وانیل و یک قاشق چای خوری دارچین به آن، می توان به شکلات یک حس گرمایی و بیشتری داد.
در نهایت بعد از این که قطعه شکلات را به طور دقیق شکسته و در یک قوری قرار دادید و به آن شیر گیاهی خود اضافه کردید، آن را درون یک ماکروویو یا روی اجاق گاز گرم خود گرم کنید تا شکلات در برابر حرارت آهسته ذوب شود. پس از مدتی شکلات داغ شده را با دارچین بالا بردارید و از آن، لذت ببرید!
راهکارهای جایگزین برای شیر و نشاسته
امروزه، نشاسته و شیر هر دو مهمترین مواد غذایی در غذاهای ما هستند، اما برخی از افراد بخاطر چند دلیل مانند حساسیت به لبنیات یا سلولز بالا، از استفاده از این مواد غذایی خودداری می کنند. در این موارد، استفاده از راهکارهای جایگزین می تواند گزینه خوبی باشد.
یکی از پرکاربردترین راهکارهای جایگزین برای شیر، شیر سویا است. شیر سویا حاوی پروتئین و کلسیم زیادی است و همچنین قند و چربی کمتری نسبت به شیر دارد. شیر سویا می تواند به مصرف کنندگانی که از حساسیت لبنیات رنج می برند، برای استفاده در پخت و پز و همچنین تهیه انواع دسرها و شیرینی ها پیشنهاد شود.
دیگر راهکار جایگزین برای شیر، شیر بادام است. شیر بادام سالم ترین راهکار جایگزین برای شیر دامی است که در آن قند کم، چربی های بیشتر و ویتامین E بیشتری نسبت به شیر دامی وجود دارد. این راهکار برای کسانی که از حساسیت به شیر کاهش وزن دارند، و یا می خواهند یک راهکار سالم تر برای شیر استفاده کنند، مناسب است.
همچنین، جایگزینی به نشاسته می تواند گزینه مناسبی برای کسانی باشد که نیازی به لگنیات ندارند. جایگزینی معمول برای نشاسته، برنج شکسته شده است که به راحتی درست می شود. برنج شکسته شده مانند برنج دیگر غذا به شما انرژی می دهد، اما از نظر گلیکمی، صفر نزدیک است. علاوه بر آن، وجود فیبر بالا در برنج شکسته شده، سبب ایجاد احساس سیری بیشتر در افراد می شود.
