1. روش تهیه شربت زردآلو با استفاده از قند ساده
تهیه شربت زردآلو با استفاده از قند ساده یکی از روشهای ساده و سریع برای تهیه شربت طبیعی و خانگی است. در این روش ابتدا زردآلو ها را شسته و خشک کرده و سپس مغز آن ها را با یک چاقو یا چوبه از داخل یک به یک و نرم نرم خرد کنید.
روش تهیه شربت زردآلو با استفاده از قند ساده به این صورت است که در یک دیگ کوچک زردآلو های خرد شده را با کمی آب به مدت یک ساعت بجوشانید تا زردآلو ها کاملا نرم شوند. سپس آن ها را از آب جدا کنید و با چربی سرخ شده کره به همراه قند ساده را برای حدود 15 دقیقه در دیگ بجوشانید. در این مرحله با توجه به ترغیب می توانید و ادویه های دلخواه خود را به شربت اضافه کنید.
بعد از آن، شربت را از حرارت بردارید و به دمای محیط برسانید تا سریع تر خنک شود، در صورت نیاز می توانید شربت را در حرارت محیط نگه دارید، شربت را از طریق صافی ریخته و به قند و شکر یا میوه های تازه ورقه نعناع تزیین کنید. با این روش شما می توانید شربتی خانگی، طبیعی، سالم و با مزه زردآلو بسازید که همگی عاشق شیرینی ها و محلی های مختلف کشور خواهند شد.
2. روش تهیه شربت زردآلو با استفاده از قند شکر
برای تهیه شربت زردآلو با استفاده از قند شکر، اولین مرحله انتخاب زردآلوهای تازه و بهترین حالت آنهاست. پس از شستشوی دقیق آنها با آب سرد، پوست و هسته آنها را با دسترسی سریع حذف می کنیم. سپس زردآلوهای پوست گرفته شده را در ظرفی قرار داده و با افزودن آب داغ به مقدار کافی، آنها را برای مدتی در حالت خام پخته می کنیم تا نرم شوند و آب آنها روان شود.
در مرحله بعد، با استفاده از ظرفی دیگر، قند شکر و آب را به نسبت مشخص (بسته به میزان مورد نظر شیرینی شربت) به همراه گلاب و نعناع ترش اضافه می کنیم و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط می کنیم تا شکر کاملا حل شود.
سپس آب حاصل از پخت زردآلو ها را با استفاده از دستگاهی بلندر، پوره و ریخته و به آب قند شکر افزوده و همه مواد را با هم مخلوط می کنیم. در این مرحله، برای تطبیق شیرینی شربت به میزان دلخواه، می توانیم قند شکر را به مرحله بعدی اضافه کنیم.
پس از اینکه ترکیب کامل شد، مواد را در وسیله پخت کن (داب قندی) قرار می دهیم و بر روی شعله ملایم قرار می دهیم تا شربت به آرامی جوش بیاید. برای افزایش طعم می توانیم نمک یا آبلیمو به شربت اضافه کنیم. پس از حرارتی دادن و خاموش کردن آتش، شربت زردآلو با قند شکر آماده مصرف است.
3. روش تهیه شربت زردآلو با استفاده از شیرین کننده های طبیعی
تهیه شربت زردآلو با استفاده از شیرین کننده های طبیعی یکی از روش های سالم تر و باکیفیت تر برای تهیه محصولات خانگی است. برای تهیه شربت زردآلو با استفاده از شیرین کننده های طبیعی می توان از موادی مانند عسل، شیره، سرکه یا مواد قندی نشاسته ای استفاده کرد. در این روش، شیرین کننده ها به جای قند استفاده می شوند که سلامتی بیشتری را برای ما فراهم می کنند.
برای تهیه شربت زردآلو با استفاده از شیرین کننده های طبیعی، ابتدا زردآلو ها را خرد کرده و در ظرفی قرار دهید. سپس مقداری از شیرین کننده های طبیعی را به اندازه نیاز به مواد خرد شده اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کنید. اگر شیرینی شربت کافی به نظر رسید، می توان آن را برای چند ساعت در یخچال قرار داد تا خوب خنک شود. در صورت نیاز به شیرینی بیشتر، می توان مقداری از شیرین کننده های طبیعی را اضافه کرد.
در نهایت، شربت زردآلو تهیه شده با استفاده از شیرین کننده های طبیعی، می تواند به صورت خنک و تازه سرو شود. این روش سالم تر و باکیفیت تری نسبت به روش هایی است که در آن قند به عنوان شیرین کننده استفاده می شود. ترکیب زردآلو و شیرین کننده های طبیعی، علاوه بر اینکه از سلامتی بدن ما مراقبت می کند، باعث لذت بخش شدن ماجراجویی پخت و خورد خانگی می شود.
4. روش تهیه شربت زردآلو با اضافه کردن زنجبیل و دارچین
شربت زردآلو با اضافه کردن زنجبیل و دارچین یکی از خوشمزهترین شربتهاست که در تابستان بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. تهیه این شربت نیز بسیار راحت است و مواد آن نیز بسیار بهداشتی و خوشمزه است.
برای تهیه شربت زردآلو با اضافه کردن زنجبیل و دارچین بهتر است از زردآلوهای تازه و بهترین کیفیت استفاده کنید. ابتدا زردآلوها را شسته و خشک کرده و سپس آنها را به شکل ریز خرد کنید.
در مرحله بعد، زنجبیل و دارچین را به مقدار دلخواه به زردآلوهای خرد شده اضافه کنید. این دو ماده از خواص ضد التهابی بالایی برخوردار هستند و افزودن آن به شربت زردآلو مزاج گرم و تقویتی را برای سیستم گوارشی فراهم می کند.
در مرحله بعد، یک لیوان آب را با یک لیوان قند در قابلمهای ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید. سپس زردآلوهای خرد شده و مواد اضافی را اضافه کنید و به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا زردآلوها کاملا نرم شوند.
در مرحله آخر، شربت را از روی حرارت بردارید و با استفاده از برشهای چوبی، آن را به نگینهایی که در پایین قابلمه موجود است بریزید و برای گرفتن مزه بهتر، شربت را حداقل به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید. حال شربت زردآلو با اضافه کردن زنجبیل و دارچین شما آماده سرو در میان دوستان و خانواده شماست.
5. روش تهیه شربت زردآلو با اضافه کردن کدو تنبل
شربت زردآلو با اضافه کردن کدو تنبل یکی از شیرینیهایی است که بسیار خوشمزه و مورد پسند بسیاری از افراد قرار میگیرد. برای تهیه این شیرینی، ابتدا باید زردآلوهایی را که پوست آنها را کنده کردهاند را انتخاب کرده و به تعداد مورد نظر شسته و خرد کنیم. سپس کدو تنبل را نیز خرد کرده و به اندازه یک چهارم کنار زردآلوها بگذاریم.
در مرحله بعدی، زردآلوهای خرد شده را در قابلمهای قرار داده و آب سرد به میزانی کافی برای پوشش دادن زردآلوها به آن اضافه کنیم. سپس کمی زعفران را در مقداری کم آب مذاب کرده و به مخلوط زردآلو و کدو اضافه کنیم. در این مرحله، باید قرار دهیم که آب به میزان کافی باشد و مواد را بپزانیم تا به شکل شربت تبدیل شوند.
پس از مدتی که دو ماده به خوبی پخت شدند، آب را بکشید و در صورت نیاز میتوانید کمی شکر به شیرینی اضافه کنید. در نهایت، شربت زردآلو با اضافه کردن کدو تنبل آماده برای سرو در قالب ظرفهای مناسب است. این شیرینی را میتوان به صورت سرد یا گرم سرو کرد، بهتر است در هنگام سرو از تکههای کدو تنبل نیز استفاده شود تا تاثیر آن بر روی طعم شیرینی بهتر لمس شود.
6. روش تهیه شربت زردآلو با اضافه کردن موز به آن
شربت زردآلو با اضافه کردن موز به آن، یکی از شیرینی هایی است که در فصل تابستان بسیار مورد علاقه قرار میگیرد. این شیرینی با طعم خوشایند زردآلو و موز، بسیار خنک کننده و مفید برای سلامتی بدن است. برای تهیه این شربت میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید، اما در اینجا یکی از پرکاربردترین روشهای آن را توضیح میدهیم.
روش تهیه شربت زردآلو با اضافه کردن موز به آن، به شرح زیر است:
- مواد لازم: ۱ کیلوگرم زردآلو، ۲ عدد موز، ۱۰۰ گرم شکر، ۲ عدد لیموعمانی، ۵ لیوان آب.
- ابتدا زردآلو ها را شسته و هسته آنها را بیرون بیاورید.
- سپس آنها را در یک قابلمه قرار داده و با آب بپوشانید تا زردآلو ها کاملا نرم شوند.
- در مرحله بعد، موز ها را خرد کرده و با مایع حاصل از زردآلو ها، شکر و لیموعمانی مخلوط کرده و به یکدیگر بزنید.
- سپس با استفاده از یک لهجامه، مخلوط حاصل را به صورت جداگانه از ماده جامد آن، به داخل یک قابلمه بریزید.
- حال برای جمع آوری مادهی جامد شربت، آن را از آب جدا کرده و آب موجود در آن را به داخل شربت بزنید.
- اگر میخواهید شربت خود را خنکتر بچینید، میتوانید برای حدود ۱ ساعت در یخچال قرار دهید.
این شربت را به همراه یخ سرو کنید و از طعم خوشایند آن لذت ببرید، همچنین میتوانید به عنوان محلول گیاهی در صبح و شب مصرف شود.