طرز تهیه شربت آلو سیاه در خانه
شربت آلو سیاه به عنوان یک نوشیدنی سرشار از ویتامینهای مختلف، آنتی اکسیدانها و مواد معدنی، در فصل پاییز یکی از بهترین منابع تقویت سیستم ایمنی بدن ماست. در این مقاله، ما برای شما طرز تهیه این شیرینی از آلو سیاه در خانه را توضیح میدهیم.
مواد لازم برای تهیه شربت آلو سیاه در خانه عبارتند از:
- نصف کیلوگرم آلو سیاه
- دو لیتر آب
- یک و نیم کیلوگرم شکر
- دو قاشق غذاخوری عصاره لیموترش
- یک قاشق چایخوری پودر دارچین (اختیاری)
ابتدا آلوهای سیاه را شسته و خشک کنید. سپس آنها را با یک لیتر آب در قابلمه به نار آورده و به مدت نیم ساعت با حرارت ملایم آنها را میپزید. سپس آنها را از آب جدا کنید و همراه با نصف لیتر آب دیگر به صورت خام فردا خواهند شد.
در قابلمه دیگر، شکر را با یک لیتر آب و عصاره لیموترش با حرارت ملایم تا زمانی که شکر به آب حل شود و محلول شفاف شود روی حرارت قرار دهید.
سپس آلوهای پخته را به محلول شکر و لیموترش اضافه کنید و به مدت یک الی دو ساعت دیگر در حرارت ملایم آنها را با هم مخلوط کنید.
در این قسمت، اگر تمایل دارید، میتوانید یک قاشق چایخوری پودر دارچین را به شربت اضافه کنید و همراه با هم مخلوط کنید.
پس از آنکه شربت روی حرارت قرار گرفت و تازه شده، آن را به دلخواه با برفک، یخ، یا آب گوجه و لیمو به صورت سرد بنوشید.
با استفاده از این دستور، میتوانید در خانه شربت آلو سیاه خود را تهیه کنید و از طعم دلپذیر و خواص متعدد آن برای سلامتی بدن خود بهره بگیرید.
آماده سازی مواد لازم برای تهیه شربت آلو سیاه
برای تهیه شربت آلو سیاه ابتدا باید آلوهای سیاه را با دقت انتخاب کرد. آلوهایی که برگردانده شده و خراب نیستند مناسب هستند. سپس آلوها را شسته و عمق آنها را برید و هستههای آنها را با استفاده از چاقو یا چنگال خارج کنید.
بعد از اینکه آلوها آماده شدند، آنها را به همراه قند و آب در دیگ بزرگی قرار دهید. بهتر است از قند خالص به جای شکر استفاده شود. سپس دیگ را به روی حرارت بالا قرار دهید تا مرکبات آلوها روی حرارت قرار گیرند و طعم مناسبی به شربت بدهند. همچنین، میتوانید دو سه عدد هل و دارچین به شربت اضافه کنید.
بعد از سپری شدن زمان، شربت را با استفاده از یک غربال گذرا کرده و محلول شیرین را از آن علم کنید. سپس شربت را به یک ظرف دیگر منتقل کنید و آن را به دمای اتاق خنک شود. هشدار دهنده باشید که شربت را در یخچال نگهداری نکنید زیرا آن را تغییر میدهد.
در نهایت، شربت آلو سیاه آماده سرو شدن است. بهتر است قبل از مصرف در یخچال یا یخی نگهداری شود تا خنک و خوشمزه باشد. میتوانید از انواع سبزیجات، مانند نعناع، زیره سبز و خیارشیرین، برای تزیین و غنی کردن طعم شربت استفاده کنید.
نحوه پخت و پز آلو سیاه برای استفاده در شربت
آلو سیاه یکی از میوه ها و ترشی هایی است که در فصل پاییز به کار می رود. این میوه اگر به درستی پخته شود، می تواند برای تهیه انواع دسرها، شیرینی ها، مربا و شربت بسیار خوشمزه باشد.
برای شروع، آلوهای سیاه را با آب بشویید و سپس برش دهید. بهتر است آنها را بدون پوست پخته و تفت داده شوند. برای پخت، آلوها را در قابلمه ای بر روی شعله ملایم قرار دهید و با یک قاشق چوبی آنها را آهسته آهسته هم بزنید. پخت آلوها باید تا زمانی که رنگشان تغییر پیدا کند و نرم شده باشند، ادامه داشته باشد.
پس از پخته شدن، آلوهای سیاه را به یک مخلوط کن با وانیل، یک قاشق چای خوری نمک و شکر به میزان تقریبی 1/2 لیوان اضافه کنید. سپس آرام آرام دو لیوان آب به آن اضافه کنید و همه را به صورت مخلوط خوبی با هم ترکیب کنید.
آلو های سیاه با نصف کل شیرینی و نصف بمی شربت همراهی خوبی دارد. بعد از خرد کردن ، این شربت را در یخچال قرار داده و خنک سرو کنید. می توانید این شربت را به چشمه ذوق توان با تکه های یخ و لیمو تزیین کرده و لذت ببرید.
راه اندازی شربت ساز برای تهیه شربت آلو سیاه
تهیه شربت در خانه به عنوان یکی از غذاهای سنتی و خانگی، همیشه یکی از کارهای مهم و جذاب بوده است. در این مقاله، به راه اندازی شربتساز برای تهیه شربت آلو سیاه خواهیم پرداخت.
ابتدا لازم است که بدانید که شربت سیاه یکی از محبوبترین شربتها در کشور ماست. این شربت با استفاده از آلو سیاه و قند درست میشود و در روزهای گرم تابستان از آن استفاده میشود.
برای تهیه شربت ابتدا باید آلو سیاه را با دقت شستشو داده و سپس از بین برد. سپس آن را در قابلمهای قرار داده و آب به میزان لازم برای پوشش آلو، اضافه کنید.
قابلمه را روی حرارت متوسط قرار داده و دائماً آن را هم بزنید تا آلوها به خوبی پخته شوند. پس از گذشت ۲۰ دقیقه، آلوها به خوبی پخته شدهاند و شما میتوانید آنها را از آب جدا کنید.
سپس مراحل انتقال شربت را آغاز کنید. شما میتوانید با استفاده از لوازم خانگی ساده یک شربتساز راهاندازی کنید. برای این منظور، قند را در یک قابلمه و آب را به تعداد لیوانهایی که میخواهید، درون آن ریخته و آن را روی حرارت آهسته آثار برای شکل گیری قند روی دیواره های قابلمه بگذارید.
سپس آلوهای پخته شده را به داخل قابلمه اضافه کنید و آن را بهم بزنید تا به صورت یکپارچه مخلوط شوند. در ادامه، شما میتوانید شربت را در بطریهای تمیز و بسته شده پر کنید و برای مصرف در یخچال قرار دهید.
با تهیه شربت آلو سیاه در خانه، لذت بخشی از طعم واقعی شربتی ایرانی را تجربه کنید. همچنین از لحاظ اقتصادی نیز، این کار صرفه جویی بسیار زیادی برای خانواده شما خواهد داشت.
ترکیب آلو سیاه با شیرین کننده های طبیعی در شربت
ترکیب آلو سیاه با شیرین کننده های طبیعی در شربت، یک محصول غذایی با ارزش غذایی بالا و خواص درمانی است. آلو سیاه یکی از میوه هایی است که شارژ بالایی از آنتیاکسیدانها و فیبرهای موجود در آن دارد که میتواند به بهبود سلامتی بسیاری از افراد کمک کند. همچنین شیرین کنندههای طبیعی مانند عسل، شیرین کنندههای یونیک ویز و شکر نشاسته، که در تهیه شربت، جایگزین قند و شیرین کنندههای شیمیایی هستند، میتوانند مصرف سالمتری را برای افراد فراهم کنند.
استفاده از شربتهای طبیعی با ترکیباتی مانند آلو سیاه و شیرین کنندههای طبیعی، میتواند به بهبود هضم، تقویت سیستم ایمنی، کاهش التهابات، و کنترل سطح قند خون کمک کند. همچنین تحقیقات نشان داده است که مصرف شیرین کنندههای طبیعی نظیر عسل میتواند به بهبود سلامتی قلب و عروق و کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی کمک کند.
بهطور کلی، ترکیب آلو سیاه با شیرین کنندههای طبیعی در شربت یک محصول غذایی با ارزش غذایی بالا و خواص درمانی است. با توجه به اینکه شیرین کنندههای طبیعی به صورت طبیعی موجود هستند و هیچ گونه شیمیایی ندارند، مصرف این نوع شربتها به پرواز سلامت شما کمک میکند. برای استفاده از این شربتها کافیست آن را به مقدار مورد نیاز در آب مخلوط کرده و مصرف نمایید.
افزودن نعناع و لیمو به شربت آلو سیاه برای افزایش مزه
شربت آلو سیاه یکی از محبوب ترین نوشیدنی های تابستانی به شمار می رود. اما چگونه می توان به یک شربت آبدار استوایی، طعمی تازه و مطبوع بخشید؟ بهترین راه برای اضافه کردن بو و مزه به شربت، استفاده از نعناع و لیمو است.
با افزودن چند برگ نعناع خزیده به شربت، علاوه بر طعم بیشتر، بویی تازه و دل انگیز به نوشیدنی اضافه می شود. همچنین لیموی تازه را می توان خرد کرده و به شربت اضافه کرد، که علاوه بر ترشی منحصر به فرد، عطر و طعم لیموی تازه را به نوشیدنی بخش می دهد.
با استفاده از این دو ماده، می توان شربت آلو سیاه را به یک نوشیدنی تازه، خنک کننده و عالی برای تابستان تبدیل کرد. علاوه بر این، نعناع و لیمو دارای خواص بهداشتی متعددی هستند و به عنوان آنتی باکتریال و ضد التهابی عمل می کنند.
بنابراین، با ترکیب مناسب شربت، نعناع و لیمو، می توانید یک نوشیدنی منحصر به فرد، خنک کننده و تازه بسازید که هم بهداشتی هست و هم عالی برای تابستان!