طرز تهیه شربت آلبالو به روش سنتی
شربت آلبالو به عنوان یکی از شیرینیهای سنتی ایرانی، حاوی فواید بسیاری برای سلامتی بدن است. در این مطلب، با روش تهیه شربت آلبالو به صورت سنتی آشنا خواهید شد.
مواد لازم:
- آلبالو تازه یا خشک شده
- آب
- شکر
- نعناع تازه یا خشک شده
- زعفران
روش تهیه:
1. آلبالوهای تازه یا خشک شده را برداشته و بشویید. سپس آنها را میوهگیری کنید و به کمک یک ظرف بزرگ، حجم آنها را اندازه بگیرید.
2. حجم آلبالو را با حجم آب برابر کرده و آن را به ظرف متناسب انتقال دهید.
3. شکر را به مقدار دلخواه به این مخلوط اضافه کنید. شیرینی شربت آلبالو باید در حد متعادلی باشد.
4. مخلوط را روی حرارت داده و به جوش آورید. سپس آتش را کمتر کنید و به مدت 30 دقیقه بگذارید تا شربت به آرامی غلیظ شود.
5. نعناع خشک یا تازه را به میزان دلخواه به شربت اضافه کنید و آن را خوب مخلوط کنید. نعناع موجب بوی خوشایند و طعم خوش شربت آلبالو میشود.
6. در آخر زعفران را برای افزایش رنگ و عطر شربت اضافه کنید.
7. شربت آلبالو را از روی حرارت برداشته و در ظرف مخصوص شربتسازی یا بطری پلاستیکی ریخته و در یخچال ابقایید.
در نتیجه، با تهیه این شربت طبیعی و خانگی، لذت بخشی خاصی به غذاهای خود اضافه خواهید کرد و در مقابل بیماریهای قلبی، عصبی، دستگاه گوارشی و سیستم ایمنی بدن مقاومت بیشتری خواهید داشت.
راهنمای تهیه شربت آلبالو به روش سنتی
شربت آلبالو یکی از محبوبترین نوشیدنیهای سنتی ایران است که در جشنها و مراسمهای مختلف سرو میشود. تهیه شربت آلبالو به روش سنتی بسیار آسان است و میتوانید از آن برای افزایش انرژی در روزهای گرم استفاده کنید.
ابتدا باید آلبالوهای داخل ظرف را با چوب خلالکن به دو نیمه تقسیم کنید و مغز آلبالوها را با چنگال کوچک خارج کنید. سپس نیمههای آلبالو را در یک قابلمه بزرگ قرار دهید و همراه با کمی آب، بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا آلبالوها نرم شوند.
سپس آب آلبالو را از مخلوط آن نگه دارید و آلبالوهای نرمشده را با استفاده از یک تی شکل بریزید، سپس تی شکل را با یک پارچه نازک پوشانده و آن را درون یک مخلوطر ریخته و به مدت چند ساعت به داخل یخچال قرار دهید تا خنک شود.
سپس شربت آلبالو را از روی آتش بردارید و با یک لیوان آب سرد و دو قاشق شکر مخلوط کنید، سپس شربت را به دلخواه ترش و شیرین تنظیم کنید. در این مرحله، میتوانید برای افزایش طعم مقداری ادویهها مانند دارچین و هل نیز به شربت آلبالو اضافه کنید.
برای پختن آلبالوها و تهیه شربت آلبالو به روش سنتی بسیار مهم است که برای تخمیر، آلبالوها را به مدت کافی داخل مخلوطر قرار دهید و قاشق را دائماً درون مخلوطر بگذارید تا برای جذب هوا تخمیر موفقیتآمیزی داشته باشد. همچنین، برای اینکه شربت آلبالو بهتر و خوشمزهتر شود، بهتر است از آلبالوهایی با مغز چرب استفاده کنید.
طریقه ساخت شربت آلبالو به روش سنتی
شربت آلبالو یکی از شیرینی های سنتی ایران است که در فصل تابستان می توان آن را به راحتی درست کرد. آلبالو میوه ای خوشمزه با خواص بسیار مفید برای سلامتی بدن است که علاوه بر خوراکی بودن، می توان از آن برای تهیه شربت نیز استفاده کرد.
مواد لازم برای ساخت شربت آلبالو شامل آلبالو تازه چیده شده، آب، شکر و نعنا تازه برداشته شده هستند. قبل از شروع به تهیه شربت، آلبالو ها را شسته و برش داده و هسته های آن را جدا کرده و به همراه شکر در دیگی قرار دهید.
سپس، آلبالو ها و شکر را به همراه حدود دو لیتر آب در دیگی بزرگ بر روی شعله ملایم قرار دهید و به مدت نیم ساعت می خواهید آن ها را به صورت داغ و رقیق کنید. در این مرحله، می توانید چند برگ نعنا ترد در شربت بریزید تا بوی تازگی به آن بدهد و طعم آن را افزایش دهد.
پس از گذشت نیم ساعت، آلبالو ها از شکر و آب جدا می شوند و شربت قرمز رنگی باقی می ماند. در این مرحله، می توانید شربت را ترکیبی از مقداری آبلیمو و آب استفاده کرده و مزه ای تلخ به آن ببخشید.
در نهایت، شربت را صاف و بدون گل و لای نعنا در مشروب خود یا در قوطی ها پر کنید و در یخچال نگه داری کنید تا خنک بماند. این شربت در تابستان به کمک یخ بسیار خوشمزه می شود و در مهمانی ها و جشن های خانوادگی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
آموزش تهیه شربت آلبالو به روش سنتی
تهیه شربت آلبالو به روش سنتی در حقیقت یکی از روشهای قدیمی و سنتی در جوامع مختلف ایران است. در این روش، برای تهیه شربت از آلبالوهای تازه و تمامی شیرهها و مواد افزودنی صنعتی استفاده نمیشود. بلکه تنها از برگ، میوه و شیره طبیعی آلبالو استفاده میشود که باعث میشود شربت آلبالوی سنتی خانگی از برکت و تقویت کنندگی بیشتری برخوردار شود.
از جمله قدمهای مورد نیاز برای تهیه شربت آلبالوی سنتی، انتخاب و شستشوی آلبالوهای تازه، پوستگیری و خلط کردن آنها است. همچنین اضافه کردن چند ادویه مانند دارچین، هل، زرد چوبه و ... به شربت، مانع از تغییر رنگ و عطر آن میشود و برای افزایش خواص دارویی آن نیز مفید است.
شربت آلبالوی سنتی در صورت مصرف مناسب میتواند مفید برای بهبود عملکرد دستگاه گوارش، حمایت از سلامتی دستگاه ادراری، کاهش التهاب و سرماخوردگی باشد. همچنین میتوان این شربت را به عنوان نوشیدنی خوشمزه و مفید برای نوزادان و کودکان معرفی کرد. در نتیجه، تهیه و مصرف شربت آلبالو سنتی به عنوان یک روش بهداشتی و سنتی میتواند در بهبود سطح سلامت جامعه نقش مهمی ایفا کند.
بهترین روش تهیه شربت آلبالو به صورت سنتی
تهیه شربت آلبالو به صورت سنتی به عنوان یک نوشیدنی بسیار محبوب و خوشمزه، مورد توجه خانواده های ایرانی قرار دارد. تهیه این شربت با گذشت زمان تبدیل به یک هنر شده است که در آن، از تکنیک های مختلفی برای به دست آوردن خواص و طعم مناسب استفاده می شود.
ابتدا برای تهیه شربت آلبالو، باید آلبالو های تازه و خرد شده را با آب در یک قابلمه بریزید و آن را به جوش آورید. بعد از جوشاندن آلبالو، با استفاده از یک مرغوبه جامد، آن را فرش کنید تا همه اجزای آلبالو در آب حل شود.
در مرحله بعد، باید شیرین کننده به شربت اضافه شود تا طعم مطلوب به دست آید. شیرین کننده هایی مانند قند، نبات، عسل یا شکر کارامل را می توان برای تقویت طعم استفاده کرد. در همین مرحله، شما می توانید به عنوان یک انتخاب اختیاری، رنگ غذایی را به شربت اضافه کنید تا جذابیت بیشتری به ظاهر شربت ببخشید.
نوبت به مرحله طره زنی شربت آلبالو رسیده است. برای این منظور، شما باید به شربت لیمو ترش یا سفیده ترش اضافه کنید تا جلوگیری از فرسایش آنرا شود. همچنین، برای بهبود روشنایی شربت، شما می توانید مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید.
در نهایت، بعد از پخت شدن شربت آلبالو به مدت حدود 15 دقیقه، آنرا خاموش کرده و به دمای معمولی برگردانید. شربت آلبالو به صورت داغ یا سرد مصرف می شود و به دلیل طعم خوشمزه و خواص سرشار از ویتامین C، این نوشیدنی مورد علاقه بسیاری از خانواده های ایرانی است.
دستور تهیه شربت آلبالو به روش سنتی
شربت آلبالو از شیرینیهای سنتی و خانگی ایران است که با آلبالو و شکر تهیه میشود. این شربت معمولاً در فصل تابستان به عنوان یک نوشیدنی خنککننده مورد استفاده قرار میگیرد و دارای طعم شیرین و ترشی است.
به منظور تهیه شربت آلبالو، ابتدا آلبالوها انتخاب و شسته شده و پوستهای آنها با چاقو و برش نازل مرطوب کرده و نیمکرده میشوند. سپس به همراه شکر در دیگی ریخته و با هم مخلوط شده و روی حرارت قرار میگیرد.
پس از این که شکر به آلبالوها افزوده شد، دیگ باید روی حرارت باقی بماند تا آلبالوها طعم و رنگ خود را به شربت منتقل کنند. سپس با استفاده از برش آبگوشتی، شربت آلبالو را از دیگ خارج میکنیم و در ظرفهای مناسب ریخته و داخل یخچال قرار میدهیم تا خنک شود.
این شربت میتواند با یخ، آب یا سویه همراه شود و از آن به عنوان نوشیدنی خنککننده در طول روز استفاده کنیم. همچنین، شیرینی ایرانی مخلوطی از اعلامشده در طعم و رنگ خود است که محبوبیت زیادی در ایران و کشورهای اطراف دارد.