طرز تهیه شربت آلبالو با هسته نمناک
شربت آلبالو با هسته نمناک یکی از خوشمزهترین و مفیدترین شیرینیهایی است که در فصل تابستان میتوانید تهیه کنید. برای تهیه این شیرینی نیاز به آلبالو، آب و شکر دارید. در ادامه به نحوه تهیه این شیرینی میپردازیم.
ابتدا آلبالوهای خود را با کمک یک چاقوی تیز به دو نیمه تقسیم کنید و هستههای آنها را با دقت و با استفاده از یک قاشق از داخل آن خارج کنید. سپس آلبالوها را به صفحهای کوچکی برای تهیه شربت منتقل کنید.
سپس به ازای هر ۵ پوند آلبالو، ۴ پوند قند را به نصف فنجان آب اضافه کنید و به همراه مقداری آب روی حرارت بالا قرار دهید تا قند کاملا حل شود. سپس آلبالوهای خرد شده را به شکر حل شده اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا آلبالوها نرم شوند و شربت به خوبی غلیظ شود.
حالا که شربت آلبالو با هسته نمناک شما آماده است، آن را در یک بطری مناسب ریخته و قرار دهید. این شیرینی فوقالعاده خوشمزه میتواند به عنوان یک شیرینی دلچسب و خوشگوار برای خانواده شما در طول روز شود. امیدواریم که با دنبال کردن این روش، شما هم توانسته باشید شربت آلبالو با هسته نمناک را با موفقیت تهیه کنید.
راهنمای تهیه شربت آلبالو با هسته مناسب
برای تهیه شربت آلبالو با هسته، ابتدا باید آلبالوها را با دقت شستشو داده و سپس هستههای آن را با وسیلهای مناسب (مانند چاقو یا چرخه آلبالو) از گوشت آلبالو جدا کنید. پس از این کار، آلبالوها را به همراه یک قاشق غذا خرد کنید تا همگن شوند.
سپس آلبالوهای خرد شده را با یک لیوان شکر و یک لیوان آب در قابلمهای بزرگ مخلوط کنید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. در این مرحله، میتوانید به دلخواه، چند برگ نعناع و یک قاشق چایسر برای اضافه کردن به شربت داشته باشید.
پس از ترکیب تمام مواد، شربت را حدود 25 تا 30 دقیقه اجازه دهید که روی حرارت باقی بماند و آلبالوهای خرد شده درون آن آب گیرند و شیرین شوند. پس از اتمام این مرحله، شربت را به کمک یک سرنشین گردان یا سبد راوی بهدقت روی کره سرده بریزید تا هستههای آلبالو از آن جدا شوند.
در این مرحله، میتوانید یک یا دو قاشق آن را در آب متناوب کنید تا شکل از دست رفته شربت دوباره بهدست آید. سپس شربت را در بطریهای پاک شده ریخته و در یخچال نگهداری کنید تا خنک شود. این شربت که همراه با قطعات آلبالو در دهان حس خوب و شیرین دارد، بسیار مناسب برای آفتابخوردگی و خنککننده در تابستان است.
مراحل تهیه شربت آلبالو با هسته نرم
شربت آلبالو با هستهی نرم یکی از خوشمزهترین نوشیدنی هاست که میتوانید در فصل تابستان به آن لذت ببرید. به جز طعم خوبی که دارد، از خواص بیشماری برای سلامتی بدن برخوردار است. در ادامه مراحل تهیه شربت آلبالو با هسته نرم را به شما توضیح میدهیم.
لطفاً توجه کنید که برای پختن شربت آلبالو با هسته، تنها نوع آلبالویی که باید استفاده شود، آلبالویی با هستهی نرم است. آلبالوی با هسته سختتری دارد و در موارد دیگر بهتر است که از این نوع آلبالو استفاده نکنید.
مواد لازم برای تهیه شربت آلبالو با هسته نرم عبارتند از: یک کیلو آلبالو با هسته نرم، 750 گرم شکر، یک عدد لیموترش، 8 پوست گردو، 4-5 پوست پرتغال و 3-4 برگ نعناع.
ابتدا آلبالوها را با آب بشویید و خشک کنید. سپس دو بار موشکافی کنید تا هسته آن ها از گوشت آلبالو جدا شود. سپس آلبالوها را در قابلمه ای بریزید و به همراه شکر و لیموترش بر روی حرارت قرار دهید. حرارت را بر روی حرارت متوسط تا پایین قرار دهید و به آرامی هم بزنید تا شکر کاملاً حل شود.
در این مرحله 8 پوست گردو و 4-5 پوست پرتغال را هم برای افزایش طعم، به قابلمه اضافه کنید. سپس حرارت را کمی افزایش داده و بعد از 10 دقیقه، آمادگی شربت را بررسی کنید. شربت باید در این مرحله خسته کننده باشد و طعم کاملاً جذابی داشته باشد. اگر نمیتوانید احساس تغییری در طعم کنید، ممکن است درست نباشد.
در نهایت برگهای نعناع را به شربت اضافه کنید و بگذارید شربتتان تا حداقل 30 دقیقه در دمای اتاق بماند تا طعم بیشتری بگیرد. بعد از گذشت این مدت زمان، شربت آلبالو با هسته نرم آماده سرو کردن است. از این شربت میتوانید چند روز در یخچال نگهداری کنید.
نکات مهم در تهیه شربت آلبالو با هسته ضعیف
شربت آلبالو با هسته ضعیف یکی از معروف ترین شربت هایی است که در فصل تابستان توسط خانواده های ایرانی محبوبیت دارد. تهیه این شربت بسیار آسان است، اما برخی نکات برای تهیه آن بسیار مهم هستند.
از مهمترین نکات در تهیه شربت آلبالو با هسته ضعیف، استفاده از آلبالو های تازه و بهترین کیفیت آن ها است. آلبالوهای تازه و مرغوب تر، شربتی با طعم و عطر بهتر تولید می کنند. همچنین برای تهیه شربت آلبالو، بهتر است از هسته های ضعیف استفاده شود. هسته های بزرگ، می توانند باعث طعم تلخ تر شربت شوند و استفاده از آن ها نیز ممکن است به دنبال خراب شدن ظاهر شربت باشد.
در مرحله بعدی، باید آلبالوها را بشورید و هسته های آن را با یک دستگاه هسته گیری و یا با یک بچکده کوچک از داخل آلبالو جدا کنید. سپس عمیقا با آب شستشو دهید تا همه زنگ خارج شود و سپس آن ها را درون قابلمه ای بریزید. برای هر کیلو آلبالو، یک پیمانه آب را به آن ها اضافه کنید و بر روی شعله ملایم قرار دهید.
پس از اینکه آب درون قابلمه جوشید، تاریخچه شعله را کاهش دهید و آلبالوها را به صورت آرام به جمع بزنید. سپس شانتیلی برای تغذیه درست یک یا دو برگ نعناع خانگی بریزید. پس از آن، روی قابلمه را ببندید و آلبالوها را به مدت 30 تا 40 دقیقه بر روی آتش نگه دارید تا کاملا نرم شود.
در نهایت، می توانید شربت را از روی آتش برداشته و همراه با قند و نعناع خانگی به خنک کردن آن بپردازید. در زمان سرویس، می توانید با اضافه کردن برگ های تازه نعناع و یخ به شربت تهیه شده، آن را تزئین و سرو کنید.
طرز پخت شربت آلبالو با هسته نامناسب
طرز پخت شربت آلبالو با هسته نامناسب، یکی از شیرینی های تابستانی پرطرفدار است که به دلیل طعم و بوی خوشایند آن، مورد توجه خانواده های ایرانی قرار گرفته است. اما برای پخت این شربت باید به نکاتی توجه داشت تا به بهترین شکل ممکن درست شود.
ابتدا باید آلبالو ها را با اب خنک شستشو داده و پس از خشک کردن آن ها را به دو نیم کرد. سپس هسته های آلبالو باید با دقت از میان آن جدا شود. بهتر است انتخاب هسته های کوچک و نیمه خشک شده باشد.
بعد از جداسازی هسته ها، آلبالو ها را به همراه یک لیوان شکر در یک قابلمه قرار داده و روی حرارت کم به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید. بهتر است قبل از شروع آشپزی، آلبالو ها را به مدت ۲۰ دقیقه در آب بجوشانید تا نرسیدن به پخته شدن: آلبالو ها نرسیده به پخته شدن دچار نرمی می شوند و آبی می شوند. در این مرحله می توان به صلاح دید خود، به دلخواه قرص هایی از دانه های کرز، زنجبیل خرد شده، فلفل سیاه یا خرد شده ورمودا یا نعناع Kurdish خشک را به شربت افزود. حال با روشن کردن حرارت ، به مدت ۱۰ دقیقه شربت را از روی حرارت بردارید تا خنک شود.
شربت آلبالو با هسته نامناسب آماده تقدیم شدن است و می تواند با بستنی یا میوه های دیگر همراه شود. این شربت می تواند در حدود چند روز در یخچال نگهداری شود و طعم خوشایندی را حفظ خواهد کرد. با توجه به قند بسیار بالای شربت، مصرف بیش از حد آن برای بیماران دیابتی ناموزانسته است.
نحوه تهیه شربت آلبالو با هسته پر شده
شربت آلبالو با هسته پُر شده یکی از خوشمزهترین شیرینیهای تابستانی است. برای تهیه آن، نیاز به آلبالو با هسته پر شده، قند، آب، نعنا و نمک است. در ادامه به توضیح مراحل تهیه این شیرینی میپردازیم:
1. آلبالوهایی که با هسته پر شدهاند را بشویید و خشک کنید. هستههای آلبالو را با چاقو و هونه و نازک کنید.
2. آلبالوها را در قابلمه با نمک و قند به مدت ۲۰ دقیقه حرارت دهید تا با این مواد از قبل درست شده حال کنند. سپس آنها را خام بگذارید و آب را به آلبالوها اضافه کنید. آن را به جوش آورده و فرایند پخت آلبالوها را آغاز کنید.
3. نعنا را بشویید، خشک کنید و بعد از پخت آلبالوها، آن را به قابلمه اضافه کنید و شیرینی را برای چند دقیقه مجددا بجوشانید.
4. پس از اینکه شربت درجه یکی گرفت، آن را از روی حرارت بردارید و به دو دقیقه برای خنک شدن بگذارید. سپس به بطریهای تمیز و معطر ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
نتیجهی نهایی این تهیهشده خوشمزه و شیرین است که به نظر عموم مردم دلچسب است و همراه با قهوه و چای در هوای تابستان جایگاه ویژهای دارد.