مواد لازم برای تهیه شراب گیلاس سنتی
تولید شراب از گیلاس در بسیاری از مناطق جهان، از جمله ایران قابل توجه است. برای تهیه شراب گیلاس سنتی نیاز به چند ماده میباشد که در ادامه به توضیح هرکدام از آن ها پرداخته خواهد شد.
۱- گیلاس: گیلاس ماده اولیه اصلی برای تهیه شراب گیلاس میباشد. این میوه در فصل تابستان در اکثر مناطق ایران به راحتی قابل دسترس میباشد.
۲- قند: قند یکی از اصلیترین مواد افزودنی به شراب گیلاس میباشد. با توجه به میزان شیرینی موردنظر میتوان به تناسب مقدار قند را به شراب افزود.
۳- آب: برای تهیه شراب قابلیت نگهداری بلندمدت دارا بودن آن الزام آور میباشد. برای تهیه شراب گیلاس نیز میبایستی مقداری آب به آن اضافه گردد.
۴- مخمر: مخمر یا خمیره در تولید شراب از عوامل مهمی بهشمار میرود. این ماده به منظور ایجاد فرایند تبدیل شیرینی و مواد قندی به الکل و دیگر ترکیبات شیمیایی در شراب به کار میرود.
با استفاده از ترکیب مادههایی که بالا توضیح داده شد میتوان به راحتی شراب گیلاس سنتی تولید نمود. با توجه به تنوع و انواع مختلف مواد و چارچوبهای تهیه شراب، میتوان آن را به سلیقه و سرزندگی خود تنظیم کرد.
آماده کردن گیلاس برای تهیه شراب
تهیه شیرینی گیلاس بسیار محبوب است و گرچه گیلاس به صورت خام هم بسیار خوشمزه است، اما تهیه شراب گیلاس باعث افزایش میزان مصرف گیلاس و استفاده از آن به عنوان یک نوشیدنی الکلی خوشمزه و خنک کننده روزهای تابستان می شود.
شراب گیلاس را می توان به روش سنتی یا با استفاده از دستگاه های خاصی تهیه کرد. در روش سنتی، ابتدا گیلاس ها را آبکشی کرده و سپس درون یک قابلمه بزرگ روی حرارت قرار می دهیم. یک قدرت گرمایی حدود ۴ درجه سانتیگراد افزایش داده و گیلاس ها را به مدت چند ساعت با حرارت ملایم پخته می کنیم. بعد از پخته شدن گیلاس ها، آن ها را با استفاده از یک پرس در پارچه صاف کنیم و شیره آن ها را استخراج کنیم.
اگر بخواهیم از دستگاه برای تهیه شراب گیلاس استفاده کنیم، ابتدا گیلاس ها را آبکشی کرده و به دستگاه وارد می کنیم. دستگاه باید حرارت مناسبی را به گیلاس ها اعمال کند تا شیره را بتوان از آن استخراج کرد. پس از استخراج شیره، آن را به تانک شیره منتقل کرده و با افزودن مقدار مناسب شکر به آن، شیرابه تهیه کنید.
در هر دو روش استفاده از گیلاس تازه و بدون تر شدن بهترین نتیجه را به همراه خواهد داشت. شیرابه گیلاس را در محیطی خنک و خشک نگه داری کنید و از آن به عنوان یک نوشیدنی خنک کننده و لذیذ در روزهای گرم تابستان لذت ببرید.
روش تهیه شراب گیلاس سنتی با استفاده از قند ساده
روش تهیه شراب گیلاس سنتی با استفاده از قند ساده در حقیقت مراحلی ساده برای تهیه شراب گیلاس در خانه است. برای شروع، گیلاسهای خوبی را انتخاب کرده و با دقت شسته و پاک میکنیم. سپس گیلاسها را به قطعات کوچک تقسیم میکنیم و آنها را در ظرفی قرار میدهیم که قند را در آن قرار میدهیم. برای هر کیلوگرم گیلاس، بین 400 تا 500 گرام قند باید استفاده کنیم.
پس از قرار دادن قند با گیلاسها در ظرف برای یک شب (حداقل ۱۲ ساعت) باید دمای اتاق را در نظر گرفته و ظرفی را در دمای اتاق قرار دهیم. بعد از گذشت این مدت زمان، گیلاسها باید تخمیر شده و مایع تولید شده باید صاف و بدون جوش باشد. بهترین روش برای جدا کردن مایع باقیمانده از گوشت گیلاس استفاده از دستگاهی مخصوص برای ترشی کردن است. درصورت نداشتن این دستگاه، میتوانید از وسیلهای مانند روغن سرخ کردن برای برداشتن گوشت گیلاس استفاده کنید.
پس از جدا کردن مایع باقیمانده از گوشت گیلاس، مایع را باید به جایی منتقل کنیم که بتوانیم به راحتی پر کنیم. در مورد شراب، بهتر است از ظرف اختصاصی برای پر کردن استفاده کنیم. سپس باید ظرف را در مکان خشک و خنک قرار دهیم تا به بهترین شکل تبخیر شود. باتوجه به حجم شراب، ممکن است برای دستیابی به درجه الکل موردنظر، باید به شراب قند اضافه کرد. اما با اضافه کردن قند بیش از حد درجه الکل در شراب بیشتر میشود، بنابراین بهتر است همیشه برای رسیدن به درجه الکل موردنظر، دقت کنیم.
روش تهیه شراب گیلاس سنتی با استفاده از عسل
شراب گیلاس یکی از محبوبترین نوشیدنی هایی است که در بسیاری از کشورها مصرف می شود. این نوشیدنی با استفاده از گیلاس ها، شکر و مواد نگهدارنده ساخته می شود. اما برای افزودن عطر و بوی خوش و بهبود طعم شراب، عسل نیز به آن اضافه می شود.
برای تهیه شراب گیلاس سنتی با استفاده از عسل، ابتدا باید مواد اولیه را جمع آوری کنید. برای این منظور نیاز به گیلاس های تازه و سالم، عسل، شکر، آب و یک قابلمه بزرگ دارید. گیلاس ها را شسته و تمیز کنید و بعد از خشک کردن، می توانید آن ها را به قابلمه اضافه کنید.
سپس به مواد دیگر نیز اضافه کنید. ابتدا شکر را به آب اضافه کرده و اجازه دهید کاملا حل شود. سپس عسل را به آب و شکر اضافه کرده و همه مواد را در ماهیت خود رها کنید. در یک جا بهتر است مواد را تا حدود یک هفته نگه دارید تا با هم مخلوط شوند و شراب آماده شود.
در طول این مدت، می توانید به شراب چندین بار مخلوط کنید تا مواد به هم بچسبند و عطر و بوی بهتری ایجاد شود. بعد از گذشت یک هفته، شراب را به یک بشکه یا شیشه برای نگهداری ریخته و در یخچال نگهداری کنید. بهتر است شراب را در دمای یخچال ماندگار کرده و سرو کنید.
در نهایت، شراب گیلاس سنتی با استفاده از عسل آماده است و می توانید آن را بعنوان یک نوشیدنی خوشمزه و سالم در کنار خانواده و دوستان خود سرو کنید.
روش تهیه شراب گیلاس سنتی با استفاده از شکر قهوه ای
جهت تهیه شراب گیلاس سنتی با استفاده از شکر قهوه ای ابتدا باید گیلاس های خود را به صورت آسیابی یا دستی خرد کنید. در ادامه آن را با شکر قهوه ای در قابلمه ای مخصوص شراب پخته می کنیم. برای هر کیلو گیلاس به میزان یک کیلوگرم شکر قهوه ای نیاز داریم.
پس از مرحله پخته شدن گیلاس ها و شکر قهوه ای در قابلمه، آن را به گنجایش یک مخزن بزرگ تر منتقل می کنیم و با استفاده از یک پارچه یا دستمال مرطوب، آن را بسته و در بسته بندی نگه می داریم تا بتوانیم ترکیبی از طعم ها را به دست آوریم. بهتر است مخزن را در منزل یا در یک محیط خشک و خنک نگه داریم. هر چند استفاده از یک محیط خنک و خشک، می تواند فعالیت های باکتریایی را کاهش دهد و باعث می شود شراب ماندگاری بیشتری داشته باشد.
بسته بندی شراب گیلاس سنتی با شکر قهوه ای به مدت حداقل یک هفته در محیط خنک و خشک نگه داری شود و در انتها، با استفاده از فیلتر، شراب را از اعماق مخزن خود جدا کرده و در قوطی هایی که در پیشرفته ترین پروسه بسته بندی صورت گرفته است ریخته و به یخچال برای نگهداری پایدار تر منتقل می کنیم. با این روش می توانید به یک شراب گیلاس سنتی با طعم مطلوب و لذیذ دست پیدا کنید که با انواع غذا ها سرو می شود و در هر جایی که خواستید می توانید به آن دست پیدا کنید.
روش تهیه شراب گیلاس سنتی با استفاده از شکر
شراب گیلاس یکی از خوشمزه ترین نوشیدنی های تابستانی است که با استفاده از گیلاس و شکر تهیه میشود. برای تهیه این نوشیدنی خوشمزه نیاز به گیلاس ترش یا شیرین و شکر خودشیوند دارید. در ادامه نحوه تهیه شراب گیلاس سنتی با استفاده از شکر را به صورت کامل شرح میدهیم.
به منظور تهیه شراب گیلاس سنتی با استفاده از شکر، ابتدا گیلاس ها را شسته و سپس پوست و هسته آنها را جدا می کنیم. برای این منظور میتوانید از یک میوه خرد کن یا چاقو استفاده کنید. سپس گیلاس های ترش یا شیرین را در ظرفی قرار می دهیم و شکر به میزان مورد نظر را بر روی آن بریزیم. برای هر کیلو گیلاس حدود 750 گرم شکر در نظر بگیرید.
پس از این کار، ظرف حاوی گیلاس و شکر را در قسمتی از خانه که دور از نور و گرمای مستقیم آفتاب قرار دارد قرار می دهیم. دور از نارنجک ها و اشعه مستقیم آفتاب نگاه دارید. در صورت استفاده از ظرف شیشه ای یا نرمال با پلاستیک، قبل از پوشاندن آن، روی ظرف یک دستمال تمیز گذاشته و پس از پوشاندن آن، ظرف را در جای خنک بگذارید. ظرف را در هر ۴ ساعت یکبار هم باید همانند مانیتور کنیم تا سایر عفونت ها در آن پرورش پیدا نکنند.
بعد از ۴ تا ۵ روز، شراب گیلاس شما آماده خواهد بود. با گذراندن این مدت، شکر به صورت کامل حل شد و آب میوه گیلاس با شکر مخلوط و برای تولید الکل به کار رفته. سپس با استفاده از سرنگ پلاستیکی شراب را از مخلوط بیرون سپارید و به یک ظرف سینی شده مناسب منتقل کرده و بر روی آن فیلتر کاغذی قرار دهید تا الکلیت آن کمی برود و طعم بهتری به آن ببخشد.
در نهایت، شراب گیلاس سنتی با استفاده از شکر آماده خوردن است. بهتر است آن را در یخچال نگهداری کنید و برای خنک سرویس دادن به همراه یخ، سیب، بادام و ... خدمت کنید. این شراب غنی از ویتامین سی و انواع مواد مغذی است و می تواند برای بهبود خونریزی، سردرد، تب، سرفه و بیماری های گوارشی مفید باشد.