طرز تهیه سوپ گوشتی برای بیمار
سوپ گوشتی یکی از غذاهایی است که برای بیماران باعث ارتباط بین بدن و روح میشود و باعث بهبود عملکرد بدن در درمان بیماریها میشود. این غذا به دلیل داشتن مواد مغذی از جمله پروتئین، آهن و ویتامینها، دارای خواص درمانی است.
برای تهیه سوپ گوشتی برای بیمار، ابتدا باید یک کمی گوشت قرمز (مانند گوشت گوساله یا گوشت گوسفند) را به اندازه کافی قطع کرده و در یک قابلمه قرار دهید. سپس به گوشت آب کاملی بیفزایید تا گوشت
برای اضافه کردن عطر و طعم به سوپ، میتوانید سبزیجاتی مانند پیاز، سیر، سبزی خشک، زعفران و ... را اضافه کنید. بهتر است مقدار سبزی را به حد متعادلی افزایش دهید تا سوپ برای بیمار آسان قابل هضم باشد.
بعد از اینکه تمام مواد در قابلمه قرار گرفت، باید مقداری نمک و فلفل به آن اضافه کنید و همه مواد را به مدت حدود یک ساعت در حرارت کم میپزانید. برای رسیدن بهمیتر باید از جمع کردن حداقل مقدار روغن پختنی در تابه استفاده کنید.
باید به فاصلههای منظم طبق دستور العمل در حین پختن، آب اضافه کنید تا گوشت آرام و رقیق بپزد و بهتراز همه جذاب باشد. بعد از پزشدن گوشت، میتوانید سوپ را به بیمار سرو کنید و اگر بیمار دارای دیابت است، باید قند و کربوهیدرات رسید از سوپ کمتر باشد و بیشتر فیبر داشته باشد.
طرز تهیه سوپ چاشنی دار برای بیمار
سوپ یکی از غذاهایی است که معمولاً برای بیماران پیشنهاد میشود. طرز تهیه یک سوپ چاشنی دار برای بیمار نیز نسبت به سایر سوپها بسیار آسان است و در کوتاه ترین زمان ممکن میتوان آن را درست کرد.
برای تهیه این نوع سوپ، ابتدا یک قاشق غذاخوری روغن زیتون را در داخل قابلمه قرار دهید و آن را روی حرارت نیمه پایین قرار دهید تا بیشترین گرمایی که میخواهید را ایجاد کند. سپس یک پیاز را خرد کرده و به روغن اضافه کنید تا سبوسهای پیاز طلایی شود.
یک قاشق غذاخوری از چاشنیهایی مانند زردچوبه، پودر فلفل سیاه، دارچین و زعفران را اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا ترکیب شود. سپس یک فنجان برنج را به مخلوط اضافه کنید و آن را به مدت دو دقیقه بر روی حرارت قرار دهید تا برنج زیر نمک شود.
یک لیتر آب گرم را به قابلمه اضافه کنید و همه مواد را باهم هم بزنید تا به هم برسند. حالا قابلمه را بر روی حرارت بالا قرار دهید تا آب سوپ به جوش آید. به مدت نیم ساعت سوپ را بر روی حرارت بگذارید تا برنج نرم شود و سوپ چاشنی دار شما آماده سرو شود.
در انتها سوپ را در سرویسدهی حبابدار ریخته و پیاز سبز و یا ترهکوهی رندهشده بهعنوان تزیین استفاده کنید. این سوپ خوشمزه و چاشنیدار برای بیماران و همهکسی که به دنبال یک غذای سالم و آسان هستند، میتواند گزینه مناسبی باشد.
طرز تهیه سوپ سبزیجات برای بیمار
سوپ سبزیجات یکی از سالمترین و خوشمزهترین غذاهاست که میتواند انواع مختلف سبزیجات را دربرگیرد. این غذا به دلیل دارا بودن ویتامینها، مواد معدنی و فیبر بالا، میتواند برای بیمارانی که در حال بهبودی هستند بسیار مفید باشد. در ادامه طرز تهیه سوپ سبزیجات برای بیمار را به شما توضیح خواهیم داد.
ابتدا باید سبزیجاتی مانند پیاز، سیبزمینی، کرفس، کدو، هویج و لوبیا سبز را به صورت ریز ریز خرد کنید و در قابلمه با روغن تفت دهید تا رنگ طلایی به خود بگیرد. سپس آب گرم اضافه کنید، به آن نمک و فلفل اضافه کنید و به مدت نیم ساعت بپزید.
در مرحله بعد، میتوانید به سبزیجات خود گوشت سفید یا سیبزمینی را اضافه کرده و با مواد اولیه هم بپزید. در پایان، میتوانید آب لیموترش را به آن اضافه کنید تا طعم خوبی به غذا ببخشید.
در هنگام سرو کردن، میتوانید یک قاشق غذاخوری شیر خامه به سوپ خود اضافه کنید تا طعم خوبی بدست آید و اگر خواستید میتوانید این غذا را با نان تست یا نان سنگک سرو کنید. این غذا برای بیماران با قند بالا، فشار خون بالا یا دیابت بسیار مناسب است.
در نهایت، باید به یاد داشت که سوپ سبزیجات به دلیل داشتن فیبر بالا ممکن است برای بعضی افراد با مشکلات گوارشی مناسب نباشد. بنابراین، قبل از سرو آن به بیمار، شورا پزشکی را جویا شوید.
طرز تهیه سوپ پسته دار برای بیمار
سوپ پسته دار یک غذای بسیار مفید و کامل برای بیماران است که در کاهش علائم بیماریشان موثر است. برای تهیه این غذا ابتدا نیاز به پستههای خشک شده داریم. پستهها را با یک چاقو برش میدهیم و در ظرفی میریزیم. سپس یک قاشق آب پاشی به پستهها اضافه کرده و آنها را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خیس میکنیم تا نرم شوند.
در مرحله بعد، یک قدر کره را در داخل قابلمه ریخته و روی حرارت ملایم قرار میدهیم تا آب تبخیر شود. سپس یک پیاز را خرد کرده و به کره اضافه میکنیم و آن را سرخ میکنیم. هنگامی که پیاز طلایی رنگ شد، ۲ تکه مرغ را به داخل قابلمه اضافه کرده و همراه با پیاز سرخ میکنیم تا گوشت مرغ پخته شود.
سپس به موادی که در قابلمه هست، ۴ پیمانه آب و ۱ بسته نودل را اضافه میکنیم. هنگامی که آب جوشید، آتش را کم میکنیم و غذا را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بر روی حرارت کم میگذاریم تا نودل پخته شود. در نهایت پستههای خشک خیس شده را به داخل قابلمه اضافه کرده و به مدت ۵ دقیقه روی حرارت کم بگذارید تا پستهها کاملاً نرم شوند و سوپ آماده شود. سوپ را میتوان با نان تست خوری یا نان لواش سرو کرد.
طرز تهیه سوپ آردی برای بیمار
سوپ آردی یکی از انواع سوپ های ساده و خوشمزه است که به راحتی می توان مواد لازم برای آن را در هر آشپزخانه ای پیدا کرد. این نوع سوپ که با استفاده از آرد، پیاز، سبزیجات و ادویه جات تهیه می شود، برای بیماران خصوصاً در دوران تحت درمان بسیار شفابخش است. در این مطلب، با تهیه سوپ آردی ساده و با طعمی لذیذ برای بیماران برای شما آموزش می دهیم.
برای شروع، شما به بسته بندی آرد یک و نیم پیمانه آرد خام، دو عدد پیاز، چهار قاشق غذاخوری روغن، دو قاشق غذاخوری کره، نیم کیلو سبزیجات (مانند نعنا، جعفری، شوید و گیاهان دیگر)، آب (1 تا 1.5 لیتر)، نمک، فلفل سیاه به میزان دلخواه و زردچوبه نیاز دارید.
ابتدا، پیاز ها را خرد کرده و در یک قابلمه از پیش گرم شده، با یک قاشق غذاخوری روغن و یک قاشق غذاخوری کره سوخته تا پخته شوند. بهتر است جای پیاز را با یک پر سبزیجات همانند نعنا یا شوید افزایش دهید. سپس به پیاز ها آرد اضافه کنید و برای چند دقیقه دیگر اجازه دهید آرد سرخ شود و بوی بسیار خوبی بدهد. در این مرحله، زردچوبه را هم به ترکیب آرد و پیاز اضافه کنید.
سپس، به تدریج آب را به مواد تفت داده شده اضافه کنید و با هم مخلوط کنید تا یک جامد ترین و چسبنده ترین سوپ ممکن حاصل شود. برای این کار بهتر است به تدریج آب رو به روز و دمای جوش کمتری داشته باشید. در اینجا، شما نیز باقی روغن و کره را به سوپ اضافه کنید تا به شکل رقیق شود.
سپس، نمک و فلفل سیاه را به طعم خودتان تنظیم کنید و به مدت 20 تا 30 دقیقه سوپ را بپزید تا مواد موجود در آن کاملاً پخته شوند. در این مرحله، بهتر است به سوپ حدود یک چاشنی بادمجان هم اضافه کنید. موقع سرو، می توانید سوپ را با تکه هایی از پنیر تزیین کنید و به همراه نون تستی سرو کنید.
نکته مهم: بیماران با بیماری های گوارشی مانند دیابت، با اصلاح تعداد کربوهیدرات ها در داخل سوپ تعیین کننده غذای بیمار خود هستند، بنابراین بهتر است برای مشاوره با پزشک خود تماس بگیرید.
طرز تهیه سوپ کدو حلوایی برای بیمار
سوپ کدو حلوایی یکی از مقویترین و خوشمزهترین غذاهایی است که می توانید برای یک بیمار تهیه کنید. این سوپ دارای شیرینی طبیعی کدو حلوایی است که با عدد پودر سیر، زنجبیل، نمک و فلفل سیاه، طعمی ویژه و خوشمزه دارد. اضافه کردن بعضی از مواد اضافی ، مانند پنیر پارمزانشده، یا کره مخصوص، می تواند به منظور افزودن یک لایه کرمی و انعطاف پذیری به طعم بیمار درست شود.
برای شروع، کدو حلوایی را پوست کرده، سینی شده و خرد شده، سپس به روغن نیمه گرم سبزیجات فریب داده شده سرخ کنید، تا کدو حلوایی شروع به نرم شدن کند. سپس به آن کره مخصوص اضافه شده و همراه با پودر سیر و زنجبیل برای چند دقیقه تفت داده می شود. سپس آرد ریز خورده به کدو حلوایی اضافه می شود تا خمیر شود، سپس پنج دقیقه بیشتر روی حرارت گذاشته می شود تا بوی آرد دور شود.
سپس آب و بروقلی به کدو حلوایی اضافه شده و آن را یک ساعت می ریزید تا غلیظ شود. سپس این مخلوط روی حرارت بالا قرار داده می شود تا به جوش بیاید، سپس حرارت را پایین می کنیم و آن را به مدت 20 تا 30 دقیقه بجای آشپزی می گذاریم تا کدو حلوایی کاملا نرم شود و خوشمزه شود. سپس از آن نمونه بازداری می کنیم و آن را در یخچال یا فریزر نگه می داریم تا به بیماری خود آن را ارائه دهیم.
در نتیجه، سوپ کدو حلوایی یک غذای بسیار مقوی و خوشمزه است که برای بیمارانی که به دنبال بهبودی هستند یا کسانی که نیاز به تقویت سیستم ایمنی بدن دارند، بسیار مناسب است. با استفاده از این دستور العمل، شما می توانید با هزینه کم، سوپی خوشمزه و سرشار از مواد مغذی برای بیمار خود توسعه دهید.