1. سوپ سبزیجات ساده
سوپ سبزیجات یکی از سادهترین غذاهایی است که میتوانید در خانه خود با تهیه کمینه وقت و هزینهی مواد اولیه بسیار پرخاصیت درست کنید. این سوپ به راحتی با ترکیب سبزیجات مختلفی مانند کرفس، برگ کلم، هویج، سیب زمینی، پیاز و سبزیهایی مانند ریحان، تره و جعفری ساخته میشود.
برای تهیهی این سوپ، ابتدا سبزیجات را خرد کرده و در یک قابلمه به همراه آب، نمک، فلفل سیاه و دیگر ادویههای مورد نظر پخته میشود. بهتر است ابتدا سبزیجات خرد شده را با کمی روغن تفت داده و سپس به آنها آب اضافه کنید. سپس قابلمه را به صورت بستهشده در حدود 30 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید تا سوپ بجوشد و سبزیجات نرم شوند.
پس از اتمام پخت سوپ، میتوانید به عنوان تزئین اضافی برگهای ریحان، تره و جعفری را به آن اضافه کرده و با نان تازه یا تست خوردن آن لذت ببرید. علاوه بر آن، میتوانید به سوپ سبزیجات گوشت، نخود یا لوبیا نیز اضافه کنید تا غذای پرخاصیتتر و پراستقامتتری داشته باشید.
در نتیجه، سوپ سبزیجات ساده یکی از انتخابهای بسیار خوب و بدون دردهای اضافی برای شما در روزانه است. این غذا را میتوانید به عنوان غذای اصلی برای ناهار یا شام خود در هر فصلی سرو کنید و از خواصی که در آن حضور دارد استفاده کنید.
2. سوپ ترکیبی با گوشت و سبزیجات
تهیه سوپ ترکیبی با گوشت و سبزیجات، یکی از برترین روشهای خوردن یک غذای سالم، سیر و مغذی است. این سوپ به دلیل داشتن ترکیبی از مواد غذایی مختلف، از جمله گوشت، سبزیجات و حبوبات، میتواند مقدار زیادی از مواد مغذی مورد نیاز بدن را فراهم کند. با این حال، این سوپ به شکل قابل توجهی مفیدتر است، زمانی که مواد اولیه آن از منابع غذایی سالم و تازه تهیه شده باشد.
برای تهیه این سوپ، بهتر است از گوشت قرمز تازه و سبزیجات تازه استفاده کنید. میتوانید انواع سبزیجات مختلف را مانند پیاز، سیب زمینی، هویج، ریحان، گل کلم و... به آن اضافه کنید. ترکیبی از دو یا سه نوع از این مواد میتواند سوپ را با طعم و مزه مناسبتری ارائه دهد.
اضافه کردن حبوبات به این سوپ باعث افزایش مقدار فیبر موجود در آن میشود و با توجه به اینکه حبوبات تنها منبع بسیار خوبی از پروتئین هستند، تهیه این سوپ میتواند منبع خوبی از پروتئین و فیبر برای بدن باشد.
به طور خلاصه، سوپ ترکیبی با گوشت و سبزیجات این امکان را فراهم میکند تا بدون نیاز به تنوع باید رژیم غذایی خود را مناسب کنید و از ترکیبی از مواد غذایی مختلف برای تامین حداکثر میزان مواد مغذی استفاده کنید. علاوه بر این، این سوپ برای سردرد و بیماریهای گوارشی نیز بسیار مفید است.
3. سوپ قارچ با لوبیای سفید
سوپ قارچ با لوبیای سفید نوعی غذایی است که در فصول سرد سال مورد توجه خانوادهها قرار میگیرد. این سوپ با استفاده از قارچ تازه و لوبیا سفید درست میشود و دارای مزهای مطبوع و خوشایند است. همچنین، این سوپ به دلیل داشتن خواص غذایی و مقوی بودن برای بدن بسیار مفید است.
برای درست کردن سوپ قارچ با لوبیای سفید ابتدا باید قارچها را با آب شستشو داده و سپس ریز شده و در کنار لوبیا سفید به همراه سبزیجاتی مانند پیاز، سیر، سیب زمینی و کره داخل قابلمه دم کنید. بعد از اینکه سبزیجات کمی سرخ شدند، باید حدود چند لیتر آب داغ و مقداری نمک و فلفل به قابلمه اضافه شود تا مواد را بپزید.
پس از پختن مواد، باید آنها را با استفاده از میکسر یا دستگاه آسیاب مرغوب کرده و در داخل قابلمه یا دیگ جداگانه بر روی شعله نیمه کوچک قرار داده شود. سپس باید کره را اضافه کرده و آن را در حدود 20 دقیقه تا آنجا که سوپ محکم شود بجوشانید.
در نهایت، باید سوپ را از روی شعله برداشته و آن را به صورت دلخواه سرو کرده و از آن لذت ببرید. سوپ قارچ با لوبیای سفید میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل و مقوی در سفرهی خانوادهها و در محافل مختلف مصرف شود.
4. سوپ گوشتی با ماکارونی
سوپ گوشتی با ماکارونی یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین غذاها در سراسر جهان است. از آنجایی که این غذا دارای انواع مختلفی از مواد تشکیلدهنده است، میتوان آن را به سلیقههای مختلف سفیده کرد.
همانند بسیاری از سوپهای گرم برای تهیه سوپ گوشتی با ماکارونی نیاز به موادی مانند گوشت، بلغور، سیب زمینی، پیاز و رب داریم. برای تهیه این سوپ، گوشت قابل پختش را با تکههای کوچک خرد کرده و در یک قابلمه با کمی روغن سرخ میکنیم. سپس، پیاز و سیب زمینی را به آن اضافه کرده و با هم سرخ میکنیم تا رنگ گلرزی به خود بگیرد. بعد از این مرحله، بلغور را به خورش اضافه کرده و برای مدتی بپزیم. پس از آن، رب یا کنسرو را به آن اضافه کرده و با هم مخلوط کنیم. بعد از آن، انواع ادویههای مختلفی مانند نمک، فلفل، زردچوبه و کمی سیر را به آن اضافه کرده و همه چیز را خوب با هم مخلوط میکنیم. سپس، آن را با آبی تر جمعیت مردد کنیم و به مدت یک ساعت بپزیم تا گوشت و سبزیجات کاملاً پخته شوند.
بعد از این مرحله، ماکارونی را به سوپ اضافه کرده و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزیم. سپس، سوپ گوشتی با ماکارونی آماده است. این غذای خوشمزه را میتوان با سبزیجات تازه مثل پیازچه، رب انبه و نعناع تزئین کرد. غذایی ساده ولی خوشمزه که میتواند برای هر غذایی قابل سرو شدن باشد. چگونگی تهیه و مزه رنگارنگ خود را پایبند به تهیه صحیح از سوپ گوشتی با ماکارونی به صورت عددین، میتوانیم غذای دلچسبتری با این عنوان در خانه خودمان طبیعی بپوشانیم.
5. سوپ مرغ با آرد و صیفیجات
سوپ مرغ با آرد و صیفیجات یکی از غذاهای سنتی ایران است که به دلیل سادگی تهیه و خواص غذایی آن، در بسیاری از خانوادههای ایرانی مورد استفاده قرار میگیرد. برای تهیه این سوپ، مرغ و صیفیجات مختلفی مثل پیاز، سیب زمینی، کرفس و هویج و غیره به همراه آرد و ادویههایی مثل زردچوبه، فلفل سیاه و نمک بهکار گرفته میشود.
در مرحله اول، بهتر است مرغ را در قابلمهای پرآب نیمپز کنید تا طعم آن بهتر شود و آرد نیز بهتر جذب شود. سپس مرغ از آب خارج شده و در قابلمه با کمی روغن سرخ شده و پیاز و سایر صیفیجات به همراه ادویههایی مثل زردچوبه، فلفل سیاه و نمک سرخ شده و نرم شده و سپس آرد به آن اضافه میشود.
در این مرحله باید زمان و تمرکز خود را بر روی آرد داشته باشید تا کیفیت غذا حفظ شود. پس از اینکه آرد سرخ شد، آب به آرد اضافه میشود و تا زمان پخت صیفیجات و آرد روی حرارت قرار گرفته و مخلوط شد. پس از پخته شدن، سوپ را با رشتههایی مانند رشته برنجی یا رشته گندمی سرو میکنیم و از مزه و طعم خوشایند سوپ لذت میبریم. همچنین برای طعم دهی بهتر، میتوانید روی سوپ خرد شده نعناع تازه نیز بریزید. سوپ مرغ با آرد و صیفیجات غذایی سالم و خوشمزه است که در فصول سرد سال برای داغ کردن بدن بسیار مناسب است.
6. سوپ لوبیاچی با بامیه و گوشت
سوپ لوبیاچی با بامیه و گوشت، یکی از انواع سوپ های خوشمزه و سیرابی است که در ایران و بسیاری از کشورهای خاورمیانه معروف است. این سوپ با استفاده از لوبیاچی، بامیه و قطعاتی از گوشت تهیه می شود و طعم و مزه خاصی دارد که بیشتر افراد را به خود جذب می کند.
برای تهیه این سوپ، ابتدا لوبیاچی را خیس کرده و در ظرفی جداگانه در حال پخت می کنیم. در همین حین، گوشت را نیز به همراه یک پیاز رنده شده و به صورت سرخ شده درون دیگی ردیف می کنیم. سپس بامیه را به صورت مربعی خرد کرده و به مواد گوشتی اضافه می کنیم و همگی را با هم تفت می دهیم.
بعد از آماده شدن لوبیاچی، آن را به مواد گوشتی و بامیه اضافه کرده و همه را با یکدیگر مخلوط می کنیم. سپس آن را با آب داغ و نمک به صورتی پخته و داشته باشید که طبق سلیقه شما می توانید به آن ادویه ها و مواد دیگری مانند سیر، زنجبیل و فلفل سیاه اضافه کنید.
نتیجه نهایی این سوپ، یک غذای دلچسب، سیراب و سالم است که علاوه بر فضای گرم و خانگی، در رستوران ها و دیگر مجموعه های غذایی نیز قابل تهیه می باشد. از طعم و معطر بودن آن، بسیاری از افراد خوش ذوق و اهل طعم دل انگیز لذت می برند و به صورت دائمی ازش استفاده می کنند.