1. طرز تهیه سس گوجهفرنگی برای زرشک پلو
سس گوجهفرنگی یکی از پرکاربردترین سسها در آشپزی است و به خاطر طعم منحصر به فردش در اکثر وعدههای غذایی مورد استفاده قرار میگیرد. برای طرز تهیه سس گوجهفرنگی برای زرشک پلو باید از موادی مانند گوجهفرنگی، پیاز، روغن، نمک، فلفل سیاه و ادویهجات استفاده شود.
ابتدا، پیاز را خرد کرده و در روغن تفت میدهیم تا طلایی شود. سپس گوجهفرنگی را رنده کرده و به پیاز اضافه میکنیم و مواد را به مدت چند دقیقه تفت میدهیم. سپس نمک، فلفل سیاه و ادویهجات را برای تنوع در طعم اضافه میکنیم. بهتر است در این مرحله به طعم ماست نیز فکر کنیم و کمی ماست را به مواد سس اضافه کنیم تا طعم خاصی به آن بدهیم.
در مرحله بعد، سس را به مدت چند دقیقه داغ نگه میداریم تا بوی و طعم آن به دقت درآید و میتوانیم به زرشک پلو اضافه کنیم. میتوانیم سس گوجهفرنگی را با یک غلیظ پرفیوم از سبزیجات خرد شده و یا با زرشک، نوشابهی لیمویی یا پیراشکی تزیین کنیم. پایان دادن به این طرز تهیه سس گوجهفرنگی برای زرشک پلو از طعمی مورد علاقه عدهی زیادی از مردم است که با زرشک پلو را تکمیل کرده و طعم خوشمزهای برای غذا به وجود میآورد.
2. روش تهیه سس ماستی برای زرشک پلو
برای تهیه سس ماستی برای زرشک پلو، ابتدا بهتر است این را در نظر داشته باشید که سس ماستی نقشی بسیار مهم در طعم دادن به غذا دارد. برای تهیه این سس نیاز به موادی مانند ماست، خامه، نمک، فلفل سیاه و ترشی جات دارید.
برای شروع، یک لیوان ماست را در یک ظرف بزرگ قرار دهید و به آن نمک و فلفل سیاه بیفزایید. سپس یک پیمانه خامه را به ماست اضافه کرده و مخلوط کنید تا به خوبی مخلوط شوند. بهتر است اگر میخواهید سس رقیق تری داشته باشید، مقدار خامه را بیشتر و اگر میخواهید سس غلیظ تری داشته باشید، مقدار ماست را بیشتر بگذارید.
در مرحله بعدی، یک قاشق غذاخوری ترشی جات را به سس اضافه کنید تا طعم ترشی بیشتری به سس ببخشید. پس از اینکه تمام مواد خوب با هم مخلوط شدند، سس ماستی شما آماده سرو شدن است.
در هنگام سرو کردن زرشک پلو، میتوانید این سس را بهصورت جداگانه در کنار پلو سرو کنید یا آن را روی پلو بریزید. این سس زرشک پلو را متحول به غذایی بسیار خوشمزه و عالی میکند. از این روش ساده و کاربردی برای تهیه سس ماستی برای زرشک پلو استفاده کنید و لذت بخشی این غذای تند و ترش را دوچندان کنید.
3. طرز تهیه سس فلفل دلمهای برای زرشک پلو
طرز تهیه سس فلفل دلمهای برای زرشک پلو، یکی از ترکیب های خوشمزه و منحصر به فردی است که باعث می شود طعم پلوی زرشک شما تنوع پذیر و شگفت انگیز شود.
ابتدا برنج را به همراه زرشک در قابلمهای به همراه آب و نمک میپزیم و آن را در کنار گذاشته تا نرم شود. در زمانی که زرشک و برنج در حال پخت هستند، سس فلفل دلمهای را آماده می کنیم.
برای تهیه این سس، ابتدا لوبیایسفید را از شب قبل خیس کرده و پخته، و درون تابه ریخته و به همراه چند قاشق روغن، پیاز ریز شده و بعد از پخت شدن آن، به آن مقداری رب گوجه فرنگی و فلفل دلمهای اضافه کرده و همهی مواد را با هم مخلوط کرده و روی حرارت بگذاریم.
در نهایت با اضافه کردن نمک به سلیقه شما و فراموش نکردن هم آبلیمو و یک قاشق غذاخوری آب جوش، به مدت چند دقیقه بپزیم تا سس فلفل دلمهای تهیه شود.
سس فلفل دلمهای برای زرشک پلو بعد از آماده شدن برنج و زرشک، به همراه آن سرو میشود و باعث می شود که طعم زرشک پلو شما بسیار مطبوع و شگفت انگیز شود. می توانید این سس را با سبزی های تازه نیز تزئین کنید.
4. روش تهیه سس سیری برای زرشک پلو
روش تهیه سس سیری برای زرشک پلو:
برای تهیه سس سیری، مواد مورد نیاز شامل یک سیر بزرگ، یک عدد لیمو ترش، پنجاه گرم کره، یک قاشق غذاخوری شیر، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم میباشد.
ابتدا سیر را پوست کنید و برش هایی نازک از آن بردارید. سپس آن را روی یک تکه فویل قرار داده و با کمی نمک و فلفل پاشیده، ماهیتابه را درون فر قرار دهید و به مدت 15 دقیقه با دمای 200 درجه سانتی گراد بپزید تا حالت سیر تغییر کند و طعم تند آن خفته شود.
لیموترش را جوشانده و آن را تعویض کرده با دقت از پوست و اندامهای اضافی آن خالی کنید. سپس آن را خرد کنید تا چند قطعه کوچک بشود.
کره را در تابه گرم کنید و سیر پخته شده را به همراه لیموترش، شیر، نمک و فلفل سیاه به میزان لازم اضافه کنید. مواد را هم بزنید تا سس نرم و کرمی شود.
حالا سس سیری آماده است! برای سرو در بشکه های کوچک و چندان عمیقی ریخته و زیر زرشک پلو سرو کنید. سس سیری نکته تلخ و تندی به غذای پلو شما خواهد داد که علاوه بر عطر و طعمش، به نوعی نقش چشمگیری در زیبایی این غذا دارد.
5. طرز تهیه سس زعفرانی برای زرشک پلو
سس زعفرانی یکی از سسهای پرطرفدار در آشپزی ایرانی است. این سس برای سرو کردن با انواع غذاها کاربرد دارد و خصوصاً با غذاهایی مانند زرشک پلو و مرغ سوخاری به خوبی همخوانی دارد. در این مقاله تمامی مراحل طرز تهیه سس زعفرانی برای زرشک پلو با جزئیاتی بیان شده است.
برای تهیه سس زعفرانی برای زرشک پلو ابتدا باید یک قاشق غذاخوری زعفران خشک را با دو قاشق غذاخوری آب جوش مخلوط کرده و صبر کنید تا دمای این مخلوط کمی کم شود. سپس نیم پیمانه ماست را با یک قاشق غذاخوری بالا بردن آن درون یک کاسه ترکیب کنید و همراه با دو سیر خردشده به آن اضافه کنید.
حالا باید ۲۰۰ گرم خامه را به مخلوط ماست و سیر وارد کنید و تمامی مواد را با هم مخلوط کنید. پس از این مرحله، میتوانید زعفران مخلوط شده با آب را به مواد خامهای اضافه کنید و دوباره تمامی مواد را هم زنده کنید. در نهایت، یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق چایخوری فلفل سیاه را در مواد مخلوط کنید و سس را آماده خدمت روی میز غذا کنید.
سس زعفرانی آمادهی شما برای سرو کردن با زرشک پلو است. شما میتوانید به کمک این سس، زرشک پلو مورد علاقه خود را تزئین کنید و به همراه سبزیجات مورد نظر سرو کنید. سس زعفرانی با رنگ زرد قرمز خود ظاهری جذاب و مطلوب را به غذای شما میبخشد و طعم خاصی را به غذا میبخشد.
6. روش تهیه سس اسفناجی برای زرشک پلو
روش تهیه سس اسفناجی برای زرشک پلو یکی از روشهای خوشمزه و ساده در مطبخ است. در این روش، از اسفناج به عنوان اصلیترین مواد استفاده میشود که به خوبی با طعم زرشک پلو همخوانی دارد. در ادامه، به توضیح روش تهیه سس اسفناجی برای زرشک پلو میپردازیم.
برای تهیه سس اسفناجی برای زرشک پلو، رویه اسفناج را با اب پاک کرده و خرد کنید. سپس با استفاده از حدود یک قاشق سوپخوری روغن زیتون رویه اسفناج را درون تابه داغ کنید و آن را تفت دهید تا رویه اسفناج به شکلی طلایی و خوشمزه قرمز شود.
سپس با استفاده از حدود یک نصف پیمانه شیر خام، آن را با اسفناج مخلوط کنید و به مدت چند دقیقه بیشتر بپزید تا سس اسفناجی خوش طعم و شیرین شود. سپس آن را تقسیم کنید و روی زرشک پلو سرو کنید.
بهتر است مواد از قبل به دقت اندازه گرفته شود تا حجم کافی از سس به دست آید. این روش بسیار ساده و سریع است و در کنار زرشک پلو خوش طعم و لذیذ است.