طرز تهیه زرشک پلو مرغ مجلسی دونفره
تهیه غذای مجلسی در منزل امری چالش برانگیز است که برای بسیاری از ما لذتی ویژه دارد. یکی از پلوهایی که در مجالس مختلف سرو می شود، پلوی زرشک با مرغ است. این غذا ساده و بسیار خوشمزه است و با تهیه آن در خانه می توانید از لذت خود در ملایمت و ظرافت همراه با شادی دوستان و خانواده بهره مند شوید.
برای تهیه پلوی زرشک با مرغ نیاز به مواد زیر است:
- 2 پیمانه برنج
- 1 پیمانه زرشک خشک
- 350 گرم مرغ
- یک قاشق سوپخوری روغن زیتون
- 2 قاشق سوپخوری کره
- نمک و فلفل به میزان دلخواه
ابتدا برنج را شسته و برای نیم ساعت در آب خیساندید و پس از آبگیری آن را در ظرف پلوپز بریزید و به همراه آب و نمک، برای 15 دقیقه پخته شود.
سپس زرشک را در آب بریزید و برای نیم ساعت در آب خیسانده و سپس آب آن را خالی کرده و با نیم قاشق سوپ خوری کره و دو قاشق سوپ خوری شکر روی حرارت خیلی کم سرخ کنید. پس از سرخ شدن نبات زرشک، کره را حذف کرده و زرشک را در تابه با یک قاشق سوپ خوری روغن زیتون برای چند دقیقه سرخ کنید.
سپس با مرغ را به قطعات کوچک تقسیم کنید و در ماهیتابه با کمی کره و روغن زیتون به مدت 10 دقیقه سرخ کنید و سپس با نمک و فلفل مزه دهید.
بعد از پخت برنج، آن را با برخی از لایه های زرشک و مرغ ترکیب کنید تا پلوی زرشک با مرغ شما آماده شود. پس از ریختن برنج به همراه تمام لایه های زرشک و مرغ در ظرف پلوپز خود را قرار دهید و برای حداقل 45 دقیقه بخارپزی کنید تا غذای شما بجوشد. سپس پلوی زرشک با مرغ شما آماده برای سرو در میز مجلسی خود خواهد شد، که لذت خوردن این غذا را به همراه دوستانتان بیشتر خواهد کرد.
راهنمای تهیه زرشک پلو مرغ مجلسی دونفره
.
برای تهیه زرشک پلو مرغ مجلسی دو نفره باید ابتدا همهی مواد مورد نیاز را آماده کنیم. برای دو نفر از مواد زیر استفاده خواهیم کرد:
- دو لیوان برنج سفید
- یک لیوان زرشک خشک
- نیم کیلو مرغ تکهتکه شده
- یک پیاز متوسط
- نیم قاشق چایخوری زردچوبه
- نیم قاشق چایخوری فلفل سیاه
- نیم قاشق چایخوری روغن زیتون
- نیم قاشق چایخوری نمک
ابتدا برنج را شسته و به همراه سه لیوان آب به مدت نیم ساعت بجوشانید. در زمان جوشاندن، زیرشویی را باز نکنید، ولی با فاصلههای کوتاهی آب را به آن اضافه کنید.
سپس پیاز را پوست کنید، ریز خرد کنید و در یک قابلمه بزرگ به همراه روغن تفت بدهید. سپس تکهتکه شده مرغ را اضافه کنید و به مدت چند دقیقه سرخ کنید. زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید و برای چند دقیقه دیگر به همراه مرغ تفت دهید.
در آخر زرشک خشک را با دو قاشق غذاخوری روغن تفت داده و به مرغ اضافه کنید. چند دقیقه دیگر، زرشک و مرغ را با هم مخلوط کرده و از روی حرارت برداشته و آماده نموده.
برای تقدیم زرشک پلو مرغ میتوانید آن را با نان لواشک یا سبزیجات تزئین کنید. امیدواریم که این غذا در جشنی اختصاصیه شما به سلیقه میهمانانتان خوش بپزد.
نکات مهم برای تهیه زرشک پلو مرغ مجلسی دونفره
تهیه زرشک پلو مرغ مجلسی دونفره یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی برای مراسمی است. زرشک پلو یک غذای سنتی ایرانی است که با استفاده از برنج، مرغ، زرشک و ادویههای خاصی تهیه میشود.
برای تهیه زرشک پلو مرغ، برنج را با آب بپزید تا کاملا نرم شود و سپس آب را زیر تاب بریزید. سپس مرغ را با استفاده از پوست بررسی کنید و سپس آن را در ظرفی برای پخت سرخ کنید. سپس مرغ پخته را با قارچ مخلوط کنید و آن را با نمک و ادویههای معطر مانند زعفران و شیرینی پزیده ترکیب کنید.
سپس زرشک را با یک پوشش ابتدا در برابر ورطه قرار دهید و سپس آن را در روغن سرخ کرده و آبلیمو و شکر را ترکیب کنید تا زرشک کاراملی شود. بعد از آن، برنج را با مسافرت پفکی و زرشک و مخلوط مرغ بهطور متناوب بریزید و در کتری بچینید تا پخته شود.
در نهایت، غذای آماده شده را با ماسه خورده تزئین کرده و در سرویس دهی عالی و زیبا قرار دهید. این غذای سنتی را میتوان با سالاد سبزیجات، ماست و چاشنیهای خاصی همچون گلاب و آلبالو مزهدهی کرد.
طریقه درست برای پخت زرشک پلو مرغ مجلسی دونفره
زرشک پلو مرغ یکی از غذاهای خوشمزه و خوش رنگ ایرانی است که در جشنها، مراسمها و مناسبتهای خاص سرو میشود. برای پخت این غذا بهتر است از آنجایی که زمان پخت مرغ و برنج به هم نزدیک است، از روش دونفره استفاده شود.
در ابتدا باید مرغ را به تکههای کوچک بریده و با پیاز، زعفران، نمک، فلفل و گلاب به مدت دو ساعت داخل یخچال نگه داری کنید تا از قبل مزه بگیرد. سپس در قابلمه روغن را گرم کرده و مرغ را داخل آن به مدت ۱۰ دقیقه سرخ کنید.
در مرحله دوم باید برنج را بشویید و به مدت یک ساعت در آب نمکی خیس کنید. سپس زرشک را با آب جوش مخلوط کرده و برای نیم ساعت به خیسی گذاشته و سپس آب آن را خالی کنید. برای پختن برنج، درون قابلمه روغن فراوانی ریخته و بعد از آن برنج را تخم مرغی کرده و ۳۰ دقیقه روی حرارت ملایم پخته شود.
در مرحله بعدی، زرشک خشک شده و سرخ شده را به همراه دانههای انار و آجیل به همراه کمی روغن سرخ کنید. سپس زرشک، دانههای انار و آجیل را در قالب مخلوط میکنید و به همراه مرغ به روی برنج در قابلمه بریزید. سپس برنج را به خوبی هم بزنید تا همه جا مواد به خوبی ترکیب شود. زرشک پلو مرغ آماده سرو است. این غذا را میتوان با ماست و سالاد سبزیجات سرو کرد.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو مرغ مجلسی دونفره
تهیه زرشک پلو مرغ مجلسی دونفره یکی از پرطرفدارترین و خوشمزهترین غذاهای ایرانی است که در تمامی جشنها و مراسمهای خانوادگی سرو میشود. برای تهیه این غذا به برخی مواد اساسی نیاز دارید که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
یکی از مهمترین مواد لازم برای تهیه زرشک پلو مرغ، برنج است. با توجه به اینکه در این غذاها برنج مهمترین عنصر است، برای اینکه برنج شما بافت و طعمی خوبی داشته باشد، باید از برنج خوب و با اصالت استفاده کنید.
مواد دیگری که برای تهیه این نوع از پلو نیاز دارید، مرغ، زرشک و ادویهجات مختلف است. برای تهیه مرغ میتوانید از مرغ ماهیچهای استفاده کنید که ظرفیت پخت بالایی دارد و نرم و خوشمزه میشود. برای زرشک پلو میتوانید از زرشک برنجی استفاده کنید که از رنگ زرد و ترشی که به غذا میدهد، بسیار جذاب است.
همچنین برای تهیه این نوع از پلو، میتوانید از ادویهجاتی مانند زردچوبه، دارچین، فلفل سیاه، سیر، پیاز و ... استفاده کنید. با اضافه کردن این ادویهجات، طعم و بوی خوبی به غذای شما اضافه میشود و آن را خوشمزه و خوشطعمتر میکند.
با توجه به اینکه زرشک پلو مرغ مجلسی دونفره یکی از پرمصرفترین غذاهای مجالس است، میتوانید با استفاده از مواد کیفی و اصیل، این غذا را در خانه تهیه کنید.
نوشیدنی مناسب برای سرو زرشک پلو مرغ مجلسی دونفره
نوشیدنی ها یکی از مهمترین اجزای سرو غذاهای مجلسی هستند و باید با توجه به غذای سرو شده ارائه شوند تا ارتباط مناسبی بین دو پارتی سازه شود. یکی از بهترین نوشیدنی های مناسب برای سرو غذایی غذایی همچون زرشک پلو مرغ، آب نبات است. آب نبات با داشتن اسیدهای مختلف به عنوان یک نوشیدنی در حالت ترشبطیست و میزان شیرینی آن قابل تنظیم است که برای ترکیب شدن با سروهای نیمه شیرین و یا ترش مناسب است. همچنین مقوی، نیروبخش و پایین آورنده فشار خون نیز میباشد.
در صورتی که فردی به نوشیدن آب نبات علاقهای ندارد میتواند به دلیل شیرین بودن، نوشیدنیهایی همچون آبمیوه نظیر آب هندوانه، آب انگور، آب پرتقال یا آب لیمو را پیشنهاد نماید که ترکیبی متعادل از شیرینی و ترشی داشته باشد. با توجه به مقدار قرمزی زیره پلو نیز شربتِ نعناع دم که دارای طعم ترش است، مناسب بوده و علاوه بر خنک کنندگی دهنده، خواص پایین آورندگی فشار خون، ضدنفخ و همچنین تسکین دهنده درد شکمی را نیز داراست.
هرچند که بیشتر نوشیدنیهای مناسب برای همین غذای مجلسی دو نفره مزیت چندانی از لحاظ سلامتی ندارند، تنها در صورت سرو محدود این گونه غذاها، نوشیدنی مناسب برای همراهی با آنها محلی بوده که بتواند حتی به صورت نوشیدنی دمنوشی مانند نعناع، به ترکیب آنها راحتی بخشد. برای سرو غذایی دیگر نیز بهترین راه بررسی و بررسی دقیق نوع غذایی و سرو نوشیدنی به دلیل ایجاد چگونگی هارمونی دریافت بین پارتی های سازنده است.