طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی دونفره
زرشک پلو با مرغ یکی از پرطرفدارترین غذاهای مجلسی دو نفره است که تهیه آن نسبتاً ساده است. این غذا را می توانید در مناسبت های خاصی مانند مهمانی ها، جشن ها، عید و یا دور همی خانواده و دوستان ارائه دهید.
آرایش فوق العاده مزه ای و رنگ آن به میزان قابل توجه قرار می گیرد. اولین قدم در تهیه زرشک پلو با مرغ، پختن برنج و تهیه مخلوط ادویه است که شامل زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین وهل است. سپس مرغ را با ترشی زرشک پخته و در نهایت تمام مواد را در هم می ریزیم و به مدت چند دقیقه داغ می کنیم تا غذا گرم و رونقی شود.
برای تهیه ترشی زرشک ابتدا زرشک را به مدت چند دقیقه در آب بجوشید تا مقوی شود و سپس با افزودن شیرینی های طبیعی مانند خرمای خشک و میوه های قلمی که به صورت پیاز سرخ شده سرو کرده شده اند، ترشی زرشک را تهیه کنید تا در جایگاه مرغ در زرشک پلو قرار گیرد.
هنگام سرو پلو، باید به نحو مناسبی در کنار یکدیگر قرار گرفته و با پخته شده به مدت زمان کافی اجازه داده شود که مزه هایش عمیق تر شوند و از لحاظ رنگ و مزه انجام شده باشد و محبوبیت زیادی را به دنبال داشته باشد. با ترکیبی فوق العاده از مزه ها و قابلیت های متعدد، زرشک پلو با مرغ مجلسی دونفره یکی از بهترین شیوه ها برای یک دور همی خانوادگی با رویکرد سلامت و خوشمزه است.
راهنمای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی در منزل
زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای معروف و خوشمزه ایرانی است که در مناسبت ها و مراسم های خاص به صورت شایع سرو می شود. تهیه آن نیز در اغلب خانه های ایرانی صورت می گیرد. در اینجا به تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی در منزل اشاره می کنیم.
ابتدا برای تهیه این غذا، باید مرغ را مخلوط کنید و به همراه پیاز، نمک، زعفران و روغن به مدت حدود ۲۰ دقیقه درون قابلمه بپزید. بهتر است از مرغ شاخه دار استفاده کنید که برای سرو زیباتر باشد. برای پلو، از برنج که قبل از این باید خیسانده شده باشد، استفاده کنید.
سپس آب برنج را داخل قابلمه ریخته و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید. پاک کردن زرشک ها و اضافه کردن آن به برنج می تواند طعم این غذا را عالی کند. برای پخت زرشک ها، آنها را با یک کمی روغن درون ماهیتابه تفت دهید تا طعم و رنگ خاص خود را بگیرند.
بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه، زرشک ها را از ماهیتابه خارج کرده و روی برنج بچینید. بدین ترتیب، تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی با مزه و عطر خوبی پایان خواهد یافت و می توانید آن را با میزبانان خود به اشتراک بگذارید. امیدواریم که این راهنمای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی در منزل برای شما مفید واقع شده است.
نحوه کردن زرشک پلو با مرغ مجلسی
زرشک پلو با مرغ یکی از پرطرفدارترین غذاهای مجلسی در ایران است که بیشتر در جشنها و مراسمهای مختلف از جمله عروسی، نامزدی، همایشهای شرکتی و جشن تولد مورد استفاده قرار میگیرد. برای طرز تهیه این غذا، ابتدا یک کاسه را با برنج سفت و تمیز پر میکنیم و آن را با آب برای حدود ۴۵ دقیقه خیس میکنیم تا ظاهر مات و غیر درخشانی ایجاد شود.
در ادامه به تفت کردن مرغ میپردازیم. برای این منظور، مرغ را به قطعات مناسب تقطیع کرده و در ماهیتابه با روغن نیمهیک لیوان تفت میدهیم تا پخته شود. در این مرحله، میتوانید از ادویههایی مانند زردچوبه، پیاز، سیر و نمک بهره گیرید تا عطر و طعم خوبی به آن ببخشید.
سپس، زرشک را با روغن در ماهیتابه تفت داده و برای جلوگیری از ترش شدن آن، دو به سه قاشق شیر ترشی میافزاییم. در مراحل بعدی، برنج آبکش شده را به همراه مقداری زعفران و چند قاشق سبزی خورشتی مانند تره، جعفری و شوید به کاسه اضافه میکنیم و همهی مواد را بهدقت با هم مخلوط میکنیم.
در نهایت، کاسه را به روی اجاق گاز میگذاریم و آن را با پارچهی گرد در پهن شده فوقالعاده میپوشانیم. چنانکه حرارت کنترل شده باشد، قاشقی به کمک پشت دست قاشق را به کاسه باز کرده و درون آن را بهطور برابر تقسیم میکنیم. سپس، میتوانیم روی زرشک پلو را با ادویههایی مانند زیره سبز، دارچین و سیاهدانه تزئین کنیم و غذای شام را لذت بخش تر کنیم.
مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ مجلسی
زرشک پلو با مرغ یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که خانوادههای مختلف از آن لذت میبرند. ولی برای پخت این غذا، باید مواد لازم را داشته باشید.
نخستین مواد لازم برای زرشک پلو با مرغ، به مرغ خود مربوط میشود. برای پخت این غذا نیاز به مرغ تازه دارید که قبل از پخت کاملاً شسته و تمیز شده باشد. مرغ یکی از مؤثرترین مواد غذایی است که باید از منابع قابل اطمینان تهیه شود.
دومین ماده مورد نیاز برای زرشک پلو، زرشک است. این ماده نوعی میوه است که در ایران و مناطق دیگری از جهان پرورش مییابد و برای پخت زرشک پلو باید از زرشک تازه استفاده کرد.
سومین مواد لازم، برنج است. برای پخت زرشک پلو باید از برنج با کیفیت و با طعم خوب استفاده کرد تا خوش عطر و خوشمزه شود.
چهارمین ماده مورد نیاز، روغن یا گوشت است. برای پخت زرشک پلو ، باید از روغن یا گوشت استفاده کرد تا معطر و خوشمزه شود.
پنجمین ماده مورد نیاز برای زرشک پلو، پیاز است. پیاز یکی از مواد لذیذی است که میتواند به پلو عطر و طعم خوبی بدهد.
و آخرین ماده لازم برای زرشک پلو با مرغ، به ادویه و پودر دلمه برگ مرغ میپردازد. ادویهها مانند زردچوبه، زعفران و... میتواند طعم خوبی به غذا بدهد و پودر دلمه برگ مرغ هم میتواند به پلو طعمی خوب بدهد.
طرز تهیه سس گوجه با سیر برای زرشک پلو با مرغ مجلسی
سس گوجه با سیر یکی از انواع سس هایی است که می تواند همراه با غذاهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. نوع غذایی که می تواند با این سس سرو شود، زرشک پلو با مرغ است. برای تهیه این سس، می توان از چند ماده اصلی مانند گوجه، سیر و ادویه های مختلف استفاده کرد.
برای تهیه این سس، ابتدا گوجه را باید خیس کنید و سپس آن را خرد کنید تا تهیه پوره گوجه شود. سیر هم نیز باید خرد شده و ادویه های مورد نظر مثلا نمک و فلفل به آن اضافه شود. سپس پوره گوجه را در یک ماهیتابه غذایی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا طعم و مزه این ماده دهندیده و شیرین تر شود. پس از گذراندن چند دقیقه، سیر خرد شده و ادویه ها به سس گوجه اضافه می شود و دوباره به مدت چند دقیقه روی حرارت گذاشته می شود تا همه چیز به خوبی مخلوط شود.
برای سرو به همراه زرشک پلو با مرغ، می توانید این سس را در ورق زرشک قرار داده و همراه با غذای خود سرو کنید. این سس می تواند در برخی روش های تهیه غذاهای مختلف هم با اینجور شکل مورد استفاده قرار گیرد و برای دهان دلچسب تر کردن غذاها بسیار مناسب است.
استفاده از زرشک خشک یا تازه برای زرشک پلو با مرغ مجلسی
زرشک یکی از معروفترین انواع هویج سفید است که در ایران بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده غذایی به دلیل داشتن خواص بسیار مفید برای سلامتی بسیار پرطرفدار است و میتواند در انواع غذاهای مختلف مورد استفاده قرار گیرد. برای زرشک پلو با مرغ مجلسی هم میتوان از این ماده غذایی استفاده کرد. اما از نظر طعم و تاثیر رنگی ممکن است زرشک خشک یا تازه برای همین غذا بهتر باشد.
یکی از مزایای استفاده از زرشک خشک در زرشک پلو، طعم بیشتری است که بخاطر ترکیب این ماده غذایی با سایر اجزا به دست میآید. همچنین، از نظر تاثیر رنگی، زرشک خشک توانایی پایداری رنگ بیشتری نسبت به زرشک تازه دارد، که میتواند در ظاهر درخشانتری برای غذا ایجاد کند.
از سوی دیگر، استفاده از زرشک تازه هم با خواص بینظیر خود از روی میآید. زرشک تازه دارای مقدار بسیار زیادی ویتامین C است که به علت تاثیر مفیدی که بر سیستم ایمنی بدن دارد، برای سلامتی بسیار ارزشمند است. همچنین، زرشک تازه در همان زمان باعث شستشوی کلیه دستگاه گوارش میشود که ازاین جهت برای پیشگیری از بسیاری از بیماریهای گوارشی میتواند بسیار مفید باشد.
به طور کلی، هر دو نوع زرشک به عنوان یکی از اجزای اصلی زرشک پلو با مرغ مجلسی بسیار مناسب هستند و با توجه به سلایق شخصی و مزایای خود، میتوان از هر دو انتخاب کرد. در نهایت، مهم است که زرشکی که استفاده میکنید، درست و در شرایط بهداشتی قرار گیرد و برای درست کردن غذای شما همواره آماده و بهینه باشد.