طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی با خلال پسته
تهیه غذا به عنوان یک هنر است که هر طرز تهیه غذایی روش و به ترتیب خاص خودش را دارد و همه به گونهای به هم متفاوت هستند. اما یکی از پرطرفدارترین غذاهای ما ایرانیان، زرشک پلو است که شامل برنج، مرغ و زرشک است.
برای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی با خلال پسته ابتدا باید برنج را برای نصف ساعت در آب گرم خیساند و سپس در یک قابلمه با آب و نمک و به ترتیب خاصی که وظیفه سرو کردن را دارد بپزانید.
سپس یک مرغ مجلسی را با نمک و فلفل سیاه و به ترتیب خاص خودش راه بدهید و پخت کنید. در همین موقع از زرشکهای خشک در آب خیسانده و سپس در روغن تفت داده و بعد از جمع شدن مواد تحملی به آنها خلال پسته ریخته و با روغن سرخ شده مخلوط کرده و آماده کردنش برای سرو است.
حالا بعد از پخت برنج و مرغ مجلسی، باید روی برنج، زرشک و خلال پسته را کاملاً ترکیب کرده و آماده سرو شدن کنید. در نهایت میتوانید زرشک پلو با مرغ مجلسی با خلال پسته را با سالادی از خیار و گوجه و یک پنیر فرنگی خوشمزه، سرو کنید و از همه لذت ببرید.
راهنمای کامل طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی و خلال پسته
زرشک پلو با مرغ مجلسی و خلال پسته یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در مجالس، جشنها و رویدادهای خاص سرو می شود. زرشک به دلیل مزه ترش خاصی که دارد، برای تهیه پلو عالی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه، طرز تهیه این پلو را به شما آموزش خواهیم داد.
برای تهیه این پلو، ابتدا باید مرغ را به قطعاتی مناسب برش دهید و با چند مورد ادویه مثل زرد چوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و نمک ترکیب کرده و سرخ کنید. در زمان سرخ کردن، کمی روغن زیتون را هم بریزید. پس از سرخ شدن، مرغ را در کنار گردو فرنگی و خلال پسته به همراه زرشک تهیه شده قرار دهید.
برای تهیه ادویه های لازم، پیاز را ریز خرد کرده و در روغنی که مرغ در آن سرخ شده بود، سرخ کرده و به آن زعفران، آبلیمو، شکر و پودر دارچین اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. سپس، برای تهیه برنج، ابتدا آن را با آبی که نمک اضافه شده به مدت حدود ۳۰ دقیقه پخته و سپس به میزانی که قرار است برای سرو استفاده شود، به قسمت هایی تقسیم کرده و در قالب های مناسب چینی سرو کنید. هر لایه برنج را با لایه ای از مرغ، زرشک، خلال پسته و سبزیجات تزئین کنید.
در نهایت، دمنوش چای بهمراه پلو سرو کنید و از غذایی خوشمزه و عالی بازاردید. با دقت بیشتر در تهیه این پلو، می توانید طعم و مزه بهتری در غذای خود ایجاد کنید.
نکات مهم در طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی با خلال پسته
طرز تهیه غذاهای مختلف در فرهنگ ایرانی بسیار متنوع است. بین این غذاها، زرشک پلو با مرغ مجلسی با خلال پسته یکی از غذاهای پرطرفدار و خوشمزه در سفرههای ایرانی است. این غذا با ترکیبی از برنج، مرغ، زرشک و کشمش درست میشود که به دلیل مزه و طعم منحصربهفرد خود بیشترین شهرت را به دست آورده است.
برای آمادهسازی زرشک پلو با مرغ مجلسی با خلال پسته، ابتدا برنج را باید شسته و در استخوان آبجوش به مدت 30 دقیقه بپزیم. سپس، مرغ را به تعداد قابل قبول خرد کرده و در تابهای با روغن داغ سرخ کنیم. بعد از سرخ شدن، این مرغ را در تابه گذاشته و به همراه زرشک خشک و کشمش به داخل تابه بریزیم و مواد را با هم مخلوط کنیم.
سپس، برنج پخته شده را روی مخلوط زرشک و مرغ ریخته و تابه را روی حرارتی ملایم قرار دهیم تا غذا به آرامی بپزد. برای درست کردن خلال پسته، پوست پستهها را پوست کرده و سپس پياز را ريز خرد کرده و با کمی زيتوندر برابر حرارت مستقيم قرار داده تا رنگشون تغيير کنه. سپس پسته را با زعفران و نمک ادويه جات عطرده بکنيم. بعد از این که خلال پستهها آماده شد، آنها را تزیینگر شده روی ظرف اصلی زرشک پلو قرار داده و سپس غذا را به همراه خلال پستهها و سبزیهای خرد شده سرو کنیم.
با توجه به این که زرشک پلو با مرغ مجلسی با خلال پسته یکی از خوشمزهترین غذاهای ایرانی است، برای سرو در مراسمهای خاص و محبوبی به شمار میرود. با این روش آماده کردن زرشک پلو با مرغ مجلسی با خلال پسته، میتوانید در مناسبتهای مختلف خانوادگی و یا استفاده در غذاخانهها، این غذای لذیذ را برای خود و سایران تهیه کنید.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی با خلال پسته
تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی با خلال پسته یک غذای بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی است که در جشن ها و مهمانی ها به عنوان یکی از بهترین غذاهای اصلی سرو می شود. این غذا در واقع از سه بخش پلو، مرغ و زرشک تشکیل شده است که با استفاده از مواد مختلفی از جمله خلال پسته، به طعم بیشتری دست می یابد.
برای تهیه این غذا، از موادی مانند برنج، مرغ، زرشک، پیاز، روغن، نمک، فلفل، آب و خلال پسته استفاده می شود. در ابتدا برنج را با آب بشویید و به همراه نمک و روغن در داخل قابلمه به صورت حرارتی پخته و در یک ظرف مجزا قرار دهید. سپس مرغ را نیز با پیاز و خلال پسته تفت دهید و با نمک و فلفل به طعم دلخواه خود رسیده و در قابلمه جداگانه قرار بدهید.
در مرحله بعد، برای تهیه زرشک، زرشک را با کمی روغن و شکر در حین تفت دادن قبل از آماده شدن برای کندو کردن فریز کرده و در نهایت با خلال پسته سرخ شده و آماده سرو شدن روی پلو قرار دهید.
در نهایت، زرشک، مرغ و برنج را با هم ترکیب کرده و روی ظرف سرو کنید. این غذای خوشمزه و بسیار شیرین و تلخ در کنار همان مصالحهای خوشمزهی خلال پسته باعث می شود تا طعم خاصی داشته باشد و برای سرو در میهمانی ها و مجالس ویژه بسیار مورد توجه و استفاده قرار گیرد.
مراحل طرز تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی و خلال پسته به صورت گام به گام
برای تهیه زرشک پلو با مرغ مجلسی و خلال پسته ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. برای این منظور باید ۵۰۰ گرم برنج، ۶۰۰ گرم مرغ، ۲۰۰ گرم زرشک، ۱۵۰ گرم پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه کاری و روغن مورد نیاز است.
در مرحله بعد میتوانید برنج را به همراه تکه های کوچکی از مرغ و نمک در آب بجوشانید. بعد از آبکشی برنج، در قابلمه فارغ التحضیر قرار دهید و روی حرارت کم بذارید.
سپس پیاز را خرد کرده و روی آن فلفل، زردچوبه، ادویه کاری و نمک را اضافه کرده و با استفاده از یک قاشق چوبی هم بزنید. سپس مرغ را به لایه های نازک برش دهید و هریک را به ترتیب روی پیاز در قابلمه قرار دهید.
اگر زرشک ها شیرین نبودند، باید ابتدا آنها را با کمی شکر روی حرارت کم تفت دهید. سپس روی مرغ و پیاز مرحله قبل، زرشک و خلال پسته را بریزید و قابلمه را با در پوش فشرده کنید و روی حرارت کم بگذارید.
پس از یک ساعت سر خوردن برای کامل شدن غذا، نیم استکان آب را به غذا بریزید و ۶۰ دقیقه دیگر به روی حرارت کم به غذا ادامه دهید. در نهایت غذا آماده است و شما میتوانید با مواد تزئینی نظیر خلال پسته و زعفران به تعداد دلخواه آن را به زیبایی تزیین کنید.
راهکارهایی برای سفت شدن آرد زرشک در تهیه پلو با مرغ
پلو با مرغ یکی از پرطرفدارترین و اقتصادیترین فست فودهای ایرانی است که در تمامی مناطق ایران مورد استفاده قرار میگیرد. این پلو بیشتر با آرد سفید طبخ میشود، اما در صورتی که به دنبال تغییر طعم و افزایش مقاومت داشته باشید، پیشنهاد میشود از آرد زرشک استفاده کنید.
برای سفت شدن آرد زرشک در پلو، ابتدا باید آرد را به مقدار مورد نیاز پلو ما شسته و خشک کنید. سپس آرد را در یک ظرف بزرگ به همراه چند قاشق روغن و نمک و فلفل خوراکی خوب مخلوط کنید. سپس بهتر است آرد را برای حداقل یک ساعت در یک جا خشک و خنک نگه دارید تا بتواند خوب خشک شود.
در مرحله بعد، زرشک را به همراه آب سرد به جوش بیاورید و بعد از حدود ۵ دقیقه، آب زرشک را از ما بردارید و مجدداً بگذارید تا زرشک خنک شود. سپس زرشک را به همراه آرد داخل قابلمه ریخته و به مرغ و چندین مواد دیگری که در پلو است به آن اضافه کنید تا مواد با هم ترکیب شوند. سپس عمل طهیم را آغاز کرده و پلو را به مدت حداقل یک ساعت روی حرارت کم پخته و در آخر میتوانید از این پلو خوشمزه و سفت شده با سبزیجات و ریزه کردنیهای دلخواه خود، لذت ببرید.
استفاده از این روش برای سفت شدن آرد در پلو باعث میشود که پلوی شما لطیف و خوشمزه شود و به عنوان یک غذای مستقل یا حتی همراه با مرغ میتواند برای هر چه بیشتر لذت بخشید.