آموزش ساده تهیه زرشک پلو با مرغ به روش رستورانی
تهیه زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب در جشنها، مهمانیها و رستورانها است. البته برای تهیه این غذا نیاز به تعدادی مواد اولیه از جمله برنج، مرغ، زرشک، پیاز، نمک، فلفل، زعفران، تخممرغ و روغن دارید که با آن میتوانید در کمتر از یک ساعت آن را به روش رستورانی درست کنید.
برای شروع، ابتدا باید برنج را خیس کنید و سپس آن را در آب جوش به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشانید. در این مرحله بهتر است که از آب زرشک برای پختن برنج استفاده کنید تا طعم و مزه آن بهتر شود. بعد از پختن برنج، آن را با زعفران رنگین کرده و روغن سرخ شده به همراه سیر و پیاز روی آتش پخته و آماده شده را در اجاق گاز گذاشته و کنار گذاشته تا دمیده شود.
در مرحله بعدی نیز، باید مرغ را پخته و آماده کنید. برای این کار مرغ را با ادویه، نمک و فلفل مخلوط کرده و در تابه با روغن سرخ کرده و پخته شود. سپس تخم مرغ را در تابه بزنید و به مرغ اضافه کنید تا پخته شود. بعد از این مرحله باید زرشک را با کمی نمک بر روی حرارت قرار داده و آن را نیز سرخ کنید تا آماده شود.
در این مرحله میتوانید تمامی مواد درست شده را به یکدیگر بیفزایید. برای این کار ابتدا لایه ای از برنج را در دیگ بریزید و روی آن لایه ای از مرغ را بگذارید و سپس لایه ای از زرشک را بر آن بگذارید. این کار را به ترتیب تکرار کنید تا تمام مواد درست شده را در دیگ شما بگذارید. بعد از این کار دیگر باید آن را روی حرارت ملایم قرار داده تا برای مدت کوتاهی به دیگ بچسبد و غذای شما آماده فروری شود.
با این روش ساده میتوانید زرشک پلو با مرغ را به روش رستورانی درست کنید و علاوه بر طعم و مزه فوقالعاده، با چیدن نیکوتر غذا بر دستورالعمل ها پیشرفت کنید.
مواد لازم برای تهیه زرشک پلو با مرغ به روش رستورانی
آشپزی ایرانی با تنوع غذایی و انواع مختلف غذاها و پلوهای مخصوص خودش، از آشپزی هایی به شمار میرود که در نوع خود خاص و بی نظیر است. یکی از این پلوهای معروف و خوشمزه، پلوی زرشک با مرغ است که در خانه ها و رستوران های ایرانی سرو می شود. در این مقاله، متعدد مواد لازم برای تهیه پلوی زرشک با مرغ به روش رستورانی بیان شده است.
قبل از هر چیز، برای تهیه پلوی زرشک با مرغ به روش رستورانی، شما باید مواد اولیه را آماده کنید. برای پلو، یک پیمانه برنج همراه با آب معادل دو پیمانه خواهد بود. همچنین برای تهیه مرغ نیز باید یک تکه مرغ یا مرغ کامل، زعفران، نمک، فلفل، روغن، پیاز، و ادویهای مانند زردچوبه آماده کنید.
مواد دیگری که برای تهیه پلوی زرشک با مرغ به کار میروند، شامل زرشک خشک شده، برگ گشنیز، بادام ترش، پیاز، روغن و زعفران است. برای تهیه پلوی زرشک با مرغ، ابتدا با انتخاب یک تابه از تابه های عمیق استفاده می کنیم. بهتر است که ابتدا برنج را برای نیم ساعت خیس کرده و سپس با آب جوش مناسبی پخت کنیم. بعد از پخت شدن برنج، برگ گشنیز و بادام ترش را با هم مخلوط کرده و بعد از شستشو، اجازه می دهیم تا خشک شود. سپس با روغنی که قبلا در تابه گرم شده، پیاز را سرخ کنیم.
به موقع سرخ کردن پیاز، مرغ را به آن اضافه می کنیم و با اضافه کردن فلفل و زردچوبه به آن، آن را نیم ساعت تا چهل دقیقه بپزیم. بعد از پخته شدن مرغ، زرشک و آب بیشتر را به تابه اضافه کنید و زیر حرارت ملایم بگذارید تا کمی بپختند. و در آخر دارویی مانند زعفران و فلفل سیاه را در آخر با برنج مخلوط کنید و با روغن داغ شده، مدتی بپزید. در روش رستورانی، چنانچه مایل هستید می توانید برگ گشنیز تازه را هم پایین پلو اضافه کنید. دستور غذا را به این شکل برای شما ارائه دادیم.
طریقه آماده کردن مرغ برای زرشک پلو
روش آماده کردن مرغ برای زرشک پلو از تکنیکهای خاصی است که با توجه به سلیقه و نیاز افراد متفاوت میتواند باشد. در این مطلب قصد داریم بهترین روش را برای آماده کردن مرغ برای زرشک پلو به شما آموزش دهیم.
اولین مرحله در آماده کردن مرغ برای زرشک پلو، پختن مرغ است. برای پختن مرغ میتوانید از دو روش استفاده کنید: پختن در قوری به همراه آب و نمک و یا سرخ کردن درون تابه با روغن. در هر دو روش حتما باید مرغ را بهدرستی پخته و قطع نمایید. پس از خنک شدن میتوانید آنرا با استفاده از چاقو به تکههای کوچک تبدیل کنید.
مرحله بعد در آماده کردن مرغ برای زرشک پلو، آماده سازی زرشک است. برای آماده سازی زرشک باید نخود فرنگی را به همراه زرشک در داخل آب بریزید و آن را به مدت بیست دقیقه خیس کنید. پس از گرفتن زرشک خیس، باید آن را با روغن در تابه کمی سرخ کنید تا رنگ زرد شده و ترشی آن کمی کاهش یابد.
حالا باید با استفاده از دیگ پلو، آب و کمی شور نگه داشته شود. پس از آماده سازی مواد، ابتدا باید در دیگ، پیاز را تفت دهید و سپس بهترتیب چغندر، گوجه فرنگی و 7-8 عدد زرشک را به آن اضافه کنید و آن را کمی بپزانید.
حالا مرغ پخته شده را نیز به آن اضافه کنید تا باقیماندهی مواد ترکیب شود. سپس نخود فرنگی و زرشک روی آن را ریخته و همه مواد را مخلوط کنید تا بهدرستی آماده شود. در نهایت پلو را با دقت و زمان مناسب بپزید تا غذایی خوشمزه و ارزشمند داشته باشید.
گلابی کردن مرغ برای زرشک پلو
با گلابی کردن مرغ، طعم پلوی زرشکی بسیار تغییر میکند و مزهای خنک و تازه به آن بخشیده میشود. برای گلابی کردن مرغ بهتر است از مرغ سینه استفاده شود که نسبت به دیگر قسمتهای مرغ، بافت آن نرمتر و مناسبتر است.
برای گلابی کردن مرغ، ابتدا باید مرغ را برش داده و درون آن را کاملا خالی کنیم. سپس، مرغ را به همراه یک آبلیمو، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه در داخل یک ظرف بزرگ ریخته و برای ۴ الی ۶ ساعت در یخچال به صورت مارین شود.
پس از مدت زمان مشخص شده، مرغ را از آب مریناد خارج کرده و آن را با آب شستشویی استخوانهاش خالی کنید. سپس، مرغ را روی سینی فلزی قرار داده و درون حیاط فر یا روی آتش قرار دهید تا از هر دو طرف به طور کامل برش دهد. برای اینکه خارجی مرغ بهتر شود، میتوانید قبل از پخت مرغ، آن را در آب جوش برای ۲-۳ دقیقه قرار دهید.
حالا، مرغ گلابی شده را در قابلمه به همراه یک لیوان آب و روغن داغ برای ۱۰ دقیقه بگذارید تا روی حرارت بگیرد. سپس، به همراه زرشک پلو سرو کنید و از طعم خوشمزه شخصیتی برای پلوتان بخشید.
ترش کردن زرشک برای پلو
ترش کردن زرشک یکی از مهمترین قسمتهای تهیه پلو است. زرشک میتواند باعث افزایش طعم و عطر پلو شود و اینکه پلو از تندی و سنگینی قبلی خارج شود. در واقع زرشک در یک پلو، نقش کلیدی را ایفا میکند و باعث میشود طعم آن را بیشتر به ذائقه ما نزدیک کند.
برای ترش کردن زرشک، میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد. یکی از روشهای ساده و رایج، ترکیب زرشک با سرکه و شکر است. برای اینکار باید زرشک را با دقت شستشو داده و به آن شکر و سرکه اضافه کنید. بهتر است از سرکه سفید استفاده شود تا رنگ زرشک تغییر نکند. پس از اضافه کردن شکر و سرکه، زرشک مخلوط شده را برای چند ساعت در یخچال قرار دهید تا ترش شود.
راه دیگری برای ترش کردن زرشک استفاده از نمک است. برای این کار باید تعدادی زرشک را در آب جوش به مدت چند دقیقهای که ریزشود، قرار دهید. سپس آنها را به یک ظرف وارد کنید و به آنها نمک اضافه کنید و خوب هم بزنید تا نمک به داخل استخوان زرشک بیفتد. زرشک را در یخچال نگهداری کرده و پیش از استفاده، با آب شستشو دهید.
در نهایت، میتوان از خشک کردن زرشک برای ترش کردن آن استفاده کرد. برای خشک کردن زرشک، باید پشت زرشک را با چاقو برید تا داخلش خالی شود. سپس زرشکها را به داخل ظرفی از جمله تابه بریزید و آنها را به مدت چند ساعت در آفتاب خشک کنید. پس از این کار، زرشکها را در یخچال نگهداری کنید تا تازگی از دست ندهد. برای ترش کردن زرشک، باید زرشکهای خشک شده را با آب جوش و یک قاشق نمک به مدت چند دقیقه به جوش آورید. سپس آنها را در پلو استفاده کنید.
با توجه به موارد گفته شده، ترش کردن زرشک برای پلو از مهمترین مراحل تهیه آن است و باید بهترین روش ممکن را برای این کار پیش گرفت. با انجام این کار، میتوانید طعم و عطر بیشتری در پلو خود حاصل کنید و آن را برای خانواده و مهمانهای خود لذتبخش تر کنید.
آماده کردن برنج برای پلو
برای آماده کردن برنج برای پلو، ابتدا باید برنج را به دقت شستشو دهید تا هرگونه آلودگی یا شوینده اضافی از آن حذف شود. سپس برنج را در آب گرم با نمک برای حداقل ۳۰ دقیقه خیسانده و سپس در مجموعه آبکشی بریزید و روی آن را با آب سرد شستشو دهید تا برنج زیادی نرم نشود.
سپس قابلمه خود را با یک لایه روغن پیاز سرخ کرده پوشانید و سپس لایه ای از برنج خیس در قابلمه قرار دهید. برای مزید افزایش عطر و طعم، می توانید روی آن دو تا سه تکه نان تنوری کوچک و کمی زردچوبه قرار دهید. سپس لایه ای دیگر از برنج را بر روی آن قرار دهید و همین کار را تا آخرین لایه برنج و پایان فرایند انجام دهید.
حالا نوبت به آرایش ظاهری می رسد، باید چند تکه پیاز در یک قابلمه سرخ کرده و آن را در روی برنج قرار دهید. سپس چند تکه کندوی سیر و دسته کمون، دو تا سه کاسه آب و ادویه های دلخواه از جمله زعفران و فلفل سیاه را به قابلمه اضافه کنید. سپس قابلمه را با یک پوشش و پوشش محکم می کنید و به مدت حداقل ۴۵ دقیقه در حرارت کم در دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد روی اجاق گاز قرار می دهید.
پس از پلو آماده، آن را به مدت چند دقیقه در دمای کم به روی اجاق گاز نگه دارید تا برنج زیریک شود و سپس با یک قاشق چوبی طرفین پلو را دور بزنید تا این قاشق بپاشد و ظاهر شیرین آن برجسته شود. حالا می توانید پلوی خود را با مزهای دلخواه مانند مرغ، گوشت، ماهی یا سبزیجات و نوشیدنی های گرم و خنک سرو کنید.