مواد لازم برای تهیه رشته پلو ساده خانگی
برای تهیه رشته پلو ساده خانگی، مواد لازم شامل برنج، رشته، گوشت گوسفندی یا مرغ، پیاز و ادویههای مختلف مانند زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین، هل و زرشک میباشند.
ابتدا برنج با آب شسته و به مدت ۳۰ دقیقه خیسانده میشود، سپس در قابلمه به همراه آب و نمک، ۵ دقیقه بجوشانید. پس از گذشت این زمان، آتش را کم کرده و برنج را حدود ۲۰ دقیقه میپزیم، تا به طور کامل پخته شود.
همزمان با پختن برنج، میتوانیم رشته را نیز در آب جوش بریزیم و آن را برای ۱۰ دقیقه بجوشانیم. پس از این زمان، آب را از رشته جدا میکنیم و رشته را با آب سرد شسته و نگهداری میکنیم.
همچنین برای تهیه رشته پلو، گوشت را با پیاز در قابلمه پخته و سپس به همراه ادویه زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و هل تفت داده و سپس به همراه آب لازم، به مدت ۴۰ دقیقه بپزیم. پس از گذشت این مدت، گوشت آماده است و میتوانیم با اضافه کردن رشتهی پخته و برنج، ظاهر و طعم خوبی به این غذا ببخشیم.
در نهایت، با اضافه کردن زرشک به روی رشته پلو، میتوانیم ظاهر جذابتری برای این غذا خلق کنیم.
آماده کردن رشته برای پلو
رشته به عنوان یکی از غذاهای پرمصرف در ایران، در بیشتر مراکز شهری و روستایی یافت میشود. برای آمادهکردن رشته برای پلو، میتوانید از رشتهای که ویژگی برش ضخیم و چاپلوس دارد استفاده کنید. نوع دیگر رشته برش انبوه و نگهداری شده در محیط سرد میباشد که برای استفاده کامل توسط خودتان باید به صورت مناسب نگهداری شود.
برای آماده کردن رشته برای پلو، ابتدا یک پیمانه آب در ماهیت خود با نمک بپزید تا به زمان آمادهبودن رشته کمک کند. در کاهی نظر، برای به دست آوردن رشتهی کارا و قابل استفاده باید رشته تا دو سوم مه درون آب بپزید تا برای استفاده آماده باشد.
سپس، رشته را در یک قیف بزرگ، مشابه سینیهای شش یا هشت قهوه ای میریزیم و با یک معجون ترش روی آن ریختهشده، مانند لیمو، اسفناج، یا انواع ورقهای فلفل به همراه آرد سبوس در داخل قیف را فرود میآوریم. از نظر دیگر، با داشتن رشته در لاکچری رب گوجهفرنگی و دگمه افشانی شده، آنرا مزداجه کنید تا چسبیدن اجزات بهمراه خود رشته را هم خوب کنید.
در انتها، رشته را برای چند دقیقه درون یک ظرف باشد کنید تا بوی و عطر خود را تمام کند و برای استفاده آماده باشد. با پلو و برنج تلخ و خوش رنگ نیز می توانید رشته را همراه کنید و از همراهی دو غذا بهره بگیرید.
آماده کردن مواد دیگر
آماده کردن مواد دیگر یک فرایند کاری است که برای انجام کارهای مختلف، از جمله پخت و پز، آشپزی، تهیه نوشیدنی و... نیاز است. در این فرایند، ابزار و قطعات مورد نیاز برای پخت و پز و یا تهیه غذا یا نوشیدنی را به صورت آماده و در دسترس قرار می دهیم.
برای آماده کردن مواد دیگر، ابزار و وسایل مورد نیاز را باید با دقت و نظم آماده کرد. مثلا برای آماده کردن مواد پخت و پز می توان شامل تراشه های سبزیجات، گوشت و مرغ، فلفل دلمه ای، لیموعمان، سیر و زنجبیل باشد. این مواد باید پاک شوند، شسته شوند و برای استفاده آماده شوند.
در آشپزی، آماده کردن مواد دیگر شامل تقطیع و خرد کردن موادی مانند سبزیجات، گوشت، مرغ و مواد نانوا می شود. باید دقت شده که حجم و اندازه مواد برای استفاده مورد نیاز برش داده شوند.
در تهیه نوشیدنی، آماده کردن مواد دیگر شامل خرد کردن میوه ها، نیشکر و سایر مواد به جهت استفاده در مخلوط کردن آنها می باشد.
همچنین بدیهی است که برای آماده کردن مواد دیگر، می توانید از ابزارهای مناسبی مانند تراشه، کچلر، نوار موازی، فرمانده و سایر ابزارها استفاده کنید که در دسترس هستند و شاید برای علاقه مندان به آشپزی باتجربه کردن آنها کمک کننده باشد. در کل آماده کردن مواد دیگر اساسیترین بخش در تهیه هر غذایی است و برای دستیابی به نتیجه عالی لازم است به آن توجه داشت.
تهیه سس روغنی برای پلو
سس روغنی یکی از محبوبترین سسهای مصرفی در پلو است. این سس با ترکیبی از روغن و انواع گیاهان خشک به دست میآید و به پلو مزه و طعم منحصربهفردی میبخشد. در ادامه به توضیحاتی درباره تهیه این سس میپردازیم.
برای تهیه سس روغنی، ابتدا باید مواد لازم را آماده کنیم. بهترین نوع روغن برای تهیه این سس، روغن زیتون میباشد. همچنین از گیاهان خشکی مانند جوز هندی، سیر، هویج، دارچین و زردچوبه استفاده میشود.
ابتدا روغن را در قابلمهای با حرارت ملایم گرم میکنیم. سپس گیاهان خشک را به روغن اضافه کرده و همهی مواد را با هم مخلوط میکنیم. آرام آرام مواد را با هم مخلوط کنید تا تمامی مواد در روغن تلخ شوند.
در آخر، این سس را به هوا باز کنید تا سرشار از فضای معطر گیاهان شود. بهتر است این سس را با پلو سرو کنید و یا میتوانید از آن به عنوان سس در سالاد نیز استفاده کنید. با این روش میتوانید سس روغنی بسیار خوش طعم و مزهدار برای پلو خود تهیه کنید.
تهیه سبزیجات برای پلو
سبزیجات برای پلو، یکی از اصلیترین و مرسومترین پلوهای ایرانی است که باعث شده تا تهیه و استفاده از انواع مختلف سبزیجات در این غذا مورد توجه خاص قرار گیرد. در واقع، سبزیجاتی که در تهیه پلو مورد استفاده قرار میگیرند، دارای اهمیت زیادی هستند و بهدلیل طعم و رنگ جذاب و همچنین خواص مفید و حالت دهندهی آنها، از ملازمان همیشگی این غذا بودهاند.
یکی از مهمترین سبزیجاتی که برای تهیه پلو استفاده میشود، عدس است؛ زیرا علاوه بر وجود مواد مغذی که به بدن تأمین میکند، مزهی این سبزیجات نیز بسیار خوب و مطبوع است. از دیگر سبزیجات مورد استفاده در پلو میتوان به شوید، ریحان، جعفری، پیاز، سیر و زرشک اشاره کرد که به دلیل مزهی تلخ و شیرین و همچنین مواد معدنی و ویتامینهایی که دارند، بهعنوان تنقلات کنار پلو هم مصرف میشوند.
البته برای تهیه سبزیجات برای پلو، باید از سبزیجات تازه و باکیفیت و معرفی شده توسط بازار بهره گرفت تا در نتیجه نهایی، پلو با طعم و رنگ مطبوعی بهدست آید. علاوه بر آن، حتی در مصرف سبزیجات، باید به میزانی که برای پلو موردنیاز است، توجه ویژهای داشت تا درصورت مصرف سبزیجات بیشتر، باعث شود تا پلو بیش از اندازه شور شود و طعم مطلوبی نداشته باشد.
ترکیب مواد و پخت رشته پلو
1- معمولاً در طبخ پلو از دو نوع رشته استفاده می شود: رشته بلغوری و رشته شیرین. در ترکیب مواد پلو، بهترین انتخاب برای پلو با رشته بلغوری روشن کردن برنج به همراه روشن شدن رشته است، در حالی که در پلو با رشته شیرین، از شیرین کردن برنج به همراه شیرین شدن رشته استفاده می شود.
2- نکته مهم در پخت پلو با رشته، عدم شکستگی رشته هاست. برای دستیابی به این هدف، بهتر است قبل از پخت رشته ها را در آب نمکی خیس کنید و آرام پخت کنید تا رشته ها برای بهترین نمایش و پوشش بر روی برنج سالم باقی بمانند.
3- از دیگر مواردی که برای ترکیب مواد به یاد داشتن در طبخ پلو مفید است، استفاده از تنوع مواد مختلف، مانند انواع میوه خشک، فواکه ترش، سنجد و غیره جهت بهبود عطر و طعم پلو است. همچنین، دم کردن روغن و سبزیجات در زمان پخت برنج، باعث خوشبویی و افزایش طعم پلو می شود.
4- در پخت پلو با رشته، مراقب باشید که رشته ها به زمان کافی پخته شوند و به حالتشان تبدیل شوند. در صورت پخت نشدن کامل رشته ها، پلو با طعم غیرمطلوبی همراه خواهد بود. یکی از روش های جذاب و متفاوت در ارایه پلو با رشته، استفاده از تزئینات متنوع و ظریف برای آن است که به خوشمزگی و جذابیت ظاهری بیشتری برخوردار خواهد بود.