1- آماده سازی مواد لازم برای تهیه رشته پلو با گوشت چرخ کرده
پلو با گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای پرطرفدار و محبوب در بین خانوادههای ایرانی است. برای تهیه این غذا نیاز به تهیه مواد لازم داریم. برای آماده سازی این غذا ابتدا باید گوشت چرخ کرده را تهیه کنیم. بهتر است از گوشت مرغ، گوسفند یا گوشت گاو استفاده کنیم. در ادامه باید برای تهیه رشتهای که به همراه گوشت میآید، رشته را تهیه کنیم. برای این کار ابتدا باید آب را در یک قابلمه بجوشانیم، سپس نمک اضافه کنیم و رشته را به آن اضافه کنیم تا آب بطور کامل جذب شود. سپس رشته را با آب سرد شسته و در کنار گوشت قرار دهیم.
سپس برای تهیه خورشت، پیاز را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کرده و هنگامی که قهوه ای شد، گوشت کرده را به آن اضافه کنیم و آن را بشوییم تا رنگش تغییر کند. پس از آن باید فلفل، زردچوبه، گلابی و نمک را به خورشت اضافه کنیم تا مزهای خوشمزه به آن بدهیم. سپس نیمی از روی خورشت را در ظرف گذاشته و روی آن لایهای از رشته قرار میدهیم، سپس خورشت دیگر را روی رشته قرار میدهیم.
سپس ظرف را به روی حرارت ملایم قرار داده و آن را برای حدود یک ساعت بپزیم. پیشنهاد میشود که در اولین ۲۰ دقیقه حرارت را زیاد کنیم تا گوشت پخته شود و بعد از آن حرارت را کم کنیم تا خورشت خوب پخته شود. در نهایت، میتوانیم آن را با خلالی برنج سرو کنیم و از طعمِ عالیِ پلوی با گوشت چرخ کرده لذت ببریم.
2- مرحله نگینی گوشت چرخ کرده و سرخ کردن آن
نگینی گوشت چرخ کرده و سرخ کردن آن، یکی از مراحل اصلی در تهیه غذاهایی همچون کتلت، برگر و ... است که میتواند در صورت انجام درست، مزه و بافت مناسبی را در غذا به ارمغان آورد. بنابراین، در این مرحله که قبل از پخت یا سرخ کردن نگینی شده است، باید به نکاتی از جمله نوع، کیفیت و دمای گوشت، ابعاد نگینیها و ... توجه کرد.
قبل از هر چیز، مهمترین نکته در این مرحله، کیفیت گوشت است. بهتر است از گوشت تازه و با کیفیت استفاده کنید، زیرا کیفیت گوشت مستقیماً بر کیفیت نگینی تاثیر میگذارد. همچنین، انتخاب نوع گوشت نیز بسیار مهم است؛ گوشتهایی با ترکیبات چرب بیشتر، در طول سرخ کردن به فروپاشی نزدیکترند، بنابراین بهتر است از گوشت با کمترین میزان چربی استفاده کنید.
در مرحله بعد، باید نگینیهای گوشتیتان را با ابعاد نسبتاً یکسانی بریده و سپس با استفاده از یک سرخ کن یا ماهیتابه، آنها را به مدت چند دقیقه سرخ کنید. موقع سرخ کردن، باید از دمای مناسبی استفاده کنید، از دمای بالا بیشتر از حد بپزید و اگر از دمای پایینتراستفاده کنید، نگینیها نیمه پخته و کاملاً سفت خواهند شد. پس بهتر است ابتدا دمای متوسط را تنظیم کنید و سپس با توجه به حس و ذوقتان، دمای سرخ کن را تنظیم کنید.
در انتها، پس از سرخ شدن نگینیها، آنها را با کمی کاغذ آشپزی روی کاغذ گرفته شده تا بیشترین مقدار روغن آنها خارج شود. اگر به دلیل استفاده از گوشت با کمترین میزان چربی به مشکلی در این مرحله برخوردید، میتوانید از یک قطره روغن زیتون به عنوان یک کمکی برای این کار استفاده کنید. پس از جمع شدن روغن اضافی، میتوانید نگینیهای شما را در ظرف مورد نظر برای آماده سازی غذا، قرار دهید.
3- مرحله آماده سازی رسته های معمولی
مرحله آماده سازی رسته های معمولی یکی از مهمترین مراحل در فرایند کاشت گیاهان است. در این مرحله، باید به شیوهای مناسب، به رشد و تقویت ریشه و ساقه نهال پرداخت تا در مراحل بعدی رشد لازم را داشته باشد.
در این مرحله از کود مخصوص برای رسته های معمولی استفاده می شود. این کودها شامل کودهای آلی و شیمیایی هستند که حاوی ترکیبات مغذی اصلی برای رشد گیاهان هستند. با استفاده از این کودها، غذای لازم برای رشد سریع گیاه فراهم می شود.
آبیاری نیز در این مرحله بسیار مهم است. باید به گونه ای آبیاری شود که کف خاک نرم و مرطوب باشد اما گیاه هم آب نداشته باشد. همچنین باید در نظر داشت که گیاهان در این مرحله به مقدار زیادی نور نیاز دارند که موجب رشد سریع آن ها می شود.
در این مرحله نیز کنترل آفات و بیماری ها بسیار مهم است. از آنجایی که گیاهان جوان، خطر سریعی از بیماری ها و آفات دارند، باید از کرم، پشه، سوسک و مگس ها و همچنین بیماری های گیاهی محافظت شوند. برای این منظور می توان از کودهای ضد آفت و بیماری استفاده کرد.
در کل، مرحله آماده سازی رسته های معمولی یک مرحله بسیار مهم در فرایند کاشت گیاهان است که نیازمند توجه ویژه به جزئیات ریز و کوچک است. با رعایت همه این موارد، گیاهان می توانند در ادامه رشد خوبی داشته باشند.
4- مرحله آماده سازی سبزیجات
در مرحله آماده سازی سبزیجات، از مهمترین ویژگیهای مورد نیاز برای تهیه یک غذای پرمزه، تازگی و سالم بودن مواد اولیه است. برای این منظور لازم است تا قبل از هر استفاده از سبزیجات، میوه ها و سایر مواد غذایی، آنها را به صورت دقیق بازرسی کرده و هر گونه ناهنجاری، پوسیدگی، تیرگی و یا عفونت را کنترل کرده و سپس آنها را برش داده و آماده استفاده کرد.
در این مرحله، لازم است تا مواد غذایی را به دقت شستشو و تمیز کنیم. برای شستن سبزیجات، بهتر است از آب سرد و شستشوی آن با مقداری سرکه استفاده کنیم و سپس آن را خشک کنیم.
پس از شستشو و خشک کردن، لازم است تا سبزیجات را برش داده و برای افزایش ماندگاری، در یخچال قرار دهیم. در این مرحله، برای نگهداری مناسب سبزیجات میتوان از پلاستیک دف مخصوص یخچال استفاده کرد.
در مرحله بعد، نیاز است تا پخت و پز سبزیجات را آماده کنیم. برای پختن سبزیجات، بهتر است از روشهای پخت سالم و بهداشتی استفاده کرده و در صورت امکان، از روشهای آبپز، بخارپز و یا پخت در فر استفاده کنیم.
به طور کلی، مرحله آمادهسازی سبزیجات، یک مرحله مهم و اساسی برای تهیه غذاهای سالم و خوشمزه است که نیازمند هوشمندی، دقت و آگاهی است. با انجام صحیح این مرحله، میتوان به راحتی غذاهای سالم و خوشمزهای را آماده کرد.
5- آماده سازی سس رشته پلو با گوشت چرخ کرده
آماده سازی سس رشته پلو با گوشت چرخ کرده به عنوان یکی از اصلی ترین مراحل پخت این غذا محسوب میشود. برای آماده سازی این سس، میتوان از چند ماده اصلی از جمله گوشت چرخ کرده، پیاز، گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، دارچین، زعفران و روغن استفاده کرد.
ابتدا برای آماده سازی این سس، پیاز را به صورت ریز خرد کرده و در ظرفی روی حرارت قرار دهید. سپس گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز به آن اضافه کنید و همراه با فلفل سیاه و نمک، به مدت حدود 10 دقیقه بپزید تا گوشت کاملا پخته شود.
سپس گوجهفرنگی را خرد کرده و به همراه زردچوبه، دارچین و روغن به ظرف اضافه کنید و همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. سپس حدود یک لیوان آب به ظرف اضافه کرده و همراه با گوشت و پیاز به مدت 10 دقیقه بپزید تا سس کاملا پخته شود.
نهایتا، زعفران را به یک ظرف کوچک اضافه کرده و با ۲ قاشق غذاخوری آب داغ مخلوط کنید. سپس زعفران را به سس اضافه کرده و به همراه رشته پلو سرو کنید. این سس همراه با رشته پلو میتواند یک غذای خوشمزه و مغذی را تشکیل دهد که به راحتی در هر دوره غذایی مورد خوراک قرار میگیرد.
6- مرحله آماده سازی برنج برای رشته پلو
یرای رشته پلو، برنج بسیار مهم و اساسی است. برای دستیابی به برنجی خوشمزه و پفکی، باید مراحل خاصی از اماده سازی برنج را طی کنید. در این مقاله، مراحل مربوط به آماده سازی برنج برای رشته پلو را شرح داده ایم.
1. شستن برنج
مرحله اول در آماده سازی برنج برای رشته پلو، شستن برنج است. برای شستن برنج، باید از آب جاری استفاده کرده و چندین بار آن را شستشو دهید تا آب آن کاملاً شفاف شود.
2. خیساندن برنج
مرحله دوم، خیساندن برنج است. برای این منظور، برنج را در آب جاری به مدت ۳۰ دقیقه قرار دهید تا آب جذب کند. این مرحله باعث می شود که برنج در پخت شدن بهتر بازده داشته باشد.
3. پخت برنج
در مرحله سوم، روش پخت برنج بسیار مهم است. برای پخت برنج برای رشته پلو، نباید از آب بیش از حد استفاده کرد و باید برنج را به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم و غلیظ پخت کرد. همچنین می توان به جای جوشاندن با حرارت پایین آب را به برنج اضافه کرد و دمای آب را تنظیم کرد.
4. روشن نمودن برنج
مرحله چهارم، روشن نمودن برنج است. در این مرحله، برنج را باید با آب سرد شست داد تا سطح برنج روشن شود.
5. پخت برنج دوباره
مرحله پنجم، پخت دوباره برنج است. برای این منظور، برنج را درون یک قابلمه با حرارت ملایم و غلیظ برای ۵ دقیقه پخت کنید.
6. جوشاندن برگ های گوجه فروشی
مرحله آخر، جوشاندن برگ های گوجه فروشی است. برای این منظور، برگ های گوجه فروشی را درون آب شور برای ۳۰ دقیقه بجوشانید. بعد از جوشیدن بهتر است آن ها را با آب سرد شست داده و از روی آن ها پوست بردار و برای غذا آماده کردن استفاده کنید.
