1. طرز تهیه رشته پلو با گوشت تکه ای
طرز تهیه رشته پلو با گوشت تکه ای یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در اکثر مناطق کشور سرو میشود. برای تهیه این غذا ابتدا باید گوشت تکهای را با نمک و فلفل سرخ کرده و سپس به همراه پیاز رنده شده در روغن تفت داد.
سپس برای پختن رشته باید آن را داخل آب جوشانده و بعد از پخت از روی شعله برداشته و آبکشی شود. پس از آبکشی، رشته را در حدود یک ساعت در سردخانه بگذارید تا کاملاً خنک شود. سپس روغن را در قابلمه بریزید و با حدود چهار قاشق غذاخوری روغن، نمک و فلفل سرخ کرده و پیاز رنده شده را به آن اضافه کنید.
پس از اینکه پیاز رنده شده روی حرارت به رنگ طلایی درآمده، گوشت تکهای را به آن اضافه کنید و همه را به خوبی با هم مخلوط کنید. سپس برای پخت رشته، آن را به همراه سس گوشتی و آب در قابلمه قرار دهید و روی حرارت ملایم به مدت چهل و پنج دقیقه به آن سر بزنید. در نهایت رشته پلوی آماده را با تندیس گوشت و نمک دادن به طعم مورد پسند خود سرو کنید.
2. رشته پلو با گوشت تکه ای و سبزیجات فصلی
رشته پلو با گوشت تکه ای و سبزیجات فصلی یک غذای سنتی و محبوب در ایران است که در بسیاری از خانهها به عنوان بخشی از غذای روزانه سرو میشود. این غذا به شکل زیر تهیه میشود:
ابتدا باید گوشت تکه ای را خرد کرده و در حدود نیم ساعت در حالت مربوطه با گلاب نمکدل، فلفل سیاه و فلفل قرمز و همچنین ادویه های مورد علاقه ام خلال کرده، مدت زمان کافیگوشت را بپزید و فریز کنید.
در مرحله بعد، باید سبزیجات فصلی را شسته و خرد کرد. میتوانید از سبزیجاتی که فصلشان پاییز و زمستان است استفاده کنید مانند قارچ، کلم، شلغم و همچنین لوبیا سبز. سبزیجات را در مقداری روغن سرخ کنید.
سپس در یک قابلمه چدنی، آب ریخته و روی حرارت قرار دهید. سپس پلو را در قابلمه که همراه چند قطره نمک سفید است، بریزید تا با آب بجوشد و پس از بجوشیدن حرارت را زیرش کم کنید.
و در نهایت باید مزه ترشیجات هم به جا بیاورید. برای این منظور سیب کوچكی را پوست کرده و خرد کنید. هویج و سیب زمینی هم به صورت خلال شده به پلو افزوده شود. بهتر است یک یا دو قطره گلاب همیشه برای ترشیجات در اختیار شما باشد.
پلو را پس از پختن، به صورتی است که گوشت و سبزیجات به خوبی با هم ترکیب شده باشند. بهتر است برای سرو پلو، مرغابی نان به همراه یک سالاد از نوع سیزدار سفید و یا رب گوجه فرنگی سفید روی میز قرار بگیرد.
3. پلوی شیرین با رشته و گوشت تکه ای
پلوی شیرین با رشته و گوشت تکه ای یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است. این غذا در تمامی مناطق کشور بویژه در مازندران، گلستان، گیلان، تبریز و ... طرفداران فراوانی دارد. اصلیترین عنصر در این غذا، پلو است که به راحتی در خانه تهیه شده و به عنایت وجود شیرینی کمی در آن خواص آن متفاوت و دلچسبی ویژه ای به آن می بخشد.
برای تهیه پلوی شیرین با رشته و گوشت تکه ای باید ابتدا ریزه چهار شبه از گوشت تکه ای را با ادویههای دلخواه مانند زرفشان، زرده و ... ترکیب کرده و سپس آن را تفت میدهیم تا گوشت رنگی خوشرنگ و رو به روی دیگ داشته باشیم. سپس خلال پلو را در آب با کمی نمک مسواکی کرده و بعد از تمیز کردن خوب آن به همراه ریزه های کمی گرفته شده از هسته خرما و آجیلهای خشک پایه پلو را سرخ میکنیم.
بعد از سرخ کردن پایه پلو، باید رشته را به اندازه کافی کوتاه بکرد و تفت داده و نیمی از آن را به پایه پلو اضافه کرده و دوباره نصفی دیگر آن را روی پایه پلو بگذاریم، سپس خلال پلو را به همراه گوشت چیده و به همراه سیر تفت داده شده و همچنین خرما و (مگلی) آجیل خیلی خوردنی روی پلو قرار میدهیم.
نهایتا پیاز را سرخ کرده و به همراه طرز تهیه شده گوشت تکه ای روی پلو قرار میدهیم و با کمی نمک و زردچوبه پلوی شیرین با رشته و گوشت تکه ای آماده سرو شدن است. این غذا نیازی به هیچ نوع سس، گل یا ادویه دیگری ندارد و به تنهایی طعم و مزه ویژه دارد. بنابراین پلوی شیرین با رشته و گوشت تکه ای حتما جزو غذاهای پرطرفدار و خوشمزه خانوادههای ایرانی است و میتوان بهعنوان یک غذای کامل و مغذی بهخوبی در هر غذایی سرو شود.
4. رشته پلو با گوشت تکه ای و ادویه های خوشبو کننده
رشته پلو با گوشت تکه ای و ادویه های خوشبو کننده یکی از خوراکی های خوشمزه و محبوب در فرهنگ غذایی ایران است.این غذا روشی معمول برای تهیه پلو با گوشت است که به دلیل طعم و نوع خود از دیگر پلوهای رایج متمایز است.
تهیه این غذا به این صورت است که ابتدا گوشت تکه ای را پخته و پس از آن ادویه های خوشبو کننده را به آن اضافه می کنیم و در نهایت با برنج سفت و خوشمزه مخلوط می کنیم. به دلیل استفاده از انواع مختلف ادویه های خوشبو کننده، این غذا آروماتیک و پخته و عطر و طعم دلچسبی دارد.
رشته پلو با گوشت تکه ای و ادویه های خوشبو کننده یکی از غذاهای پرطرفدار در بین ایرانیان است و به دلیل عطر و طعم آن بسیار خوشمزه است. این غذا معمولاً در میان سفره های جشن ها و مهمانی ها قرار می گیرد و همه از طعم آن لذت می برند. علاوه بر این، تهیه این غذا نیز بسیار ساده و راحت است و همگی می توانند آن را در خانه تهیه کرده و لذت ببرند.
5. پلوی با رشته و گوشت تکه ای و میوه خشک
پلوی با رشته و گوشت تکه ای و میوه خشک یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است. این غذا در بسیاری از مناطق ایران، به عنوان غذایی پرطرفدار در میان خانوادهها و همچنین در جشنها و محافل مختلف، سرو میشود.
برای تهیه این پلو، در ابتدا گوشت را با روش های مختلف مثل تابه، اسپید، کباب یا دیگ مخصوص (بستنی) پخته شده و سپس به شکل تکه تکه خرد می شود و بعد از طریق تفت دادن با روغن، پیاز، زردچوبه و ادویههای دیگر به آن طعم و عطر غذایی داده می شود.
در مرحله بعد، رشتهها در دیگی با نمک و آب جوش و مدت کوتاهی برای پخته شدن به شکل تخم مرغی در آورده میشوند. سپس روغن و پیاز با سیر و زعفران در مقدار مناسبی به آن اضافه شده و برای مدتی تفت داده میشود. سپس عمدتاً به صورت لایهلایه برای سرو در دیگ (چلو) و یا برای ترکیب (آمیزش) با گوشت و میوههای خشک به همراه شیر برنج مخلوط میشود.
جمع آوری میوههای خشک (انگور خشک، زرد آلو، گیلاس خشک، انار خشک و انواع خشکبار) با برنج و گوشت استفاده شده در این پلو، به آن طعم و رنگ زیبایی میبخشد. علاوه بر این، این میوههای خشک به این پلو، ارزش غذایی و درمانی بسیار زیادی دارند و میتوانند به تنظیم کلسترول خون، درمان آنمی و فراموشی، سلامت قلب و سایر بیماریها کمک زیادی کنند.
در نتیجه، پلوی با رشته و گوشت تکه ای و میوه خشک یک غذای بسیار خوشمزه، سنتی و ارزشمند است که از طعم و عطر فوق العاده اش لذت خواهید برد.
6. رشته پلو با گوشت تکه ای و نخود فرنگی
رشته پلو با گوشت تکه ای و نخود فرنگی یکی از غذاهای سنتی و محبوب در فرهنگ غذایی ایران است. این غذا با استفاده از مواد اصلی مانند رشته، گوشت تکه ای و نخود فرنگی تهیه می شود و مزه و طعم خاصی دارد.
از جمله مواد اصلی در تهیه این غذا، رشته است که به صورت خشک خریداری شده و پس از خیساندن و جوشاندن آماده مصرف می شود. گوشت تکه ای نیز می تواند از گوشت قرمز، گوشت گوساله یا حتی گوشت مرغ باشد و به صورت تکه تکه خرد می شود. همچنین نخود فرنگی نیز یکی از مواد اصلی در تهیه این غذا است و برای جلوگیری از تولید گاز می توان آن را پیش از استفاده، خیساند.
مراحل تهیه رشته پلو با گوشت تکه ای و نخود فرنگی از حالت ساده شروع می شود که در آن ابتدا رشته را خیسانده و جوشانده، سپس گوشت تکه ای را در کمی روغن سرخ کرده و به همراه نخود فرنگی در قابلمه آماده می شود. پس از اینکه رشته نرم شد، به قابلمه اضافه شده و همراه با گوشت و نخود فرنگی، تفت داده می شود تا طعم و مزه مناسب حاصل شود. در انتها نیز می توان به جهت بخشیدن چیدمان و شکل زیبایی به غذا، روی آن مقداری کرم فرنگی، خشکبار و گیاهان دارویی ریخت و سرو کرد.
این غذا با توجه به ترکیب مواد آن، بعنوان یک غذای کامل و سرشار از انواع مغذیها، از جمله پروتئین و فیبر، شناخته شده است. به این ترتیب تهیه این غذا نهتنها یک منبع غذایی مناسب برای خانواده میباشد، بلکه برای افزایش سطح سلامت و سلامت داخلی بدن نیز از اهمیت بسزایی برخوردار است.
