1. انتخاب مواد اولیه برای تهیه رشته پلو با عدس و گوشت چرخ کرده
رشته پلو با عدس و گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در آداب و رسوم ایرانیان جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده است. برای تهیه این غذا، باید به انتخاب مواد اولیه مناسب توجه کنیم تا طعم و کیفیت مناسب را به غذای خود ببخشیم.
یکی از مواد اولیه مهم رشته پلو عدس است که باید به صورت پخته و خوردشده باشد. عدس میتواند از هر نوع خشکبار فروشی تهیه شود. بهتر است از عدس خارجی استفاده نکنیم و در صورت امکان از عدس داخلی که با کیفیتتر است استفاده کنیم. همچنین نوعی رشته به نام "تنوری" برای تهیه رشته پلو با عدس استفاده میشود که میتوانید آن را از فروشگاههای محلی تهیه کنید.
مواد دیگری که برای تهیه رشته پلو لازم است عبارتند از گوشت چرخ کرده، پیاز، روغن، زردچوبه، فلفل سیاه و نمک. در انتخاب گوشت هم مانند عدس به جز مرغ و ماهی میتوانید از هر نوع گوشتی استفاده کنید. پیاز هم باید به صورت خرد شده اضافه شود و بهتر است برای گرفتن طعم بهتر، پیاز را با روغن کمی تفت دهیم و آن را به مواد دیگر اضافه کنیم.
با استفاده از این مواد اولیه، میتوانیم رشته پلوی لذیذ، شیرین و خوشمزهای تهیه کنیم که غذایی با ارزش و سالم است. نکته مهم این است که هرچه مواد اولیه ما بهتر باشند، طعم و کیفیت پلوی ما بهتر و لذیذتر خواهد بود.
2. طرز تهیه عدس
تهیه عدس یکی از روش های ساده و سریع در آماده کردن غذایی مفید و پربار است. برای تهیه این غذا، ابتدا عدس خود را سینی کنید و سپس آن را آبکشی کنید تا آسیاب ها و سایر آلودگی های موجود در آن حذف شود. سپس عدس را در قدری قرار داده و چند لیوان آب داغ به آن اضافه کنید. نکته مهمی که باید در مورد آب اضافه کردن به عدس توجه کرد این است که آب نباید زیاد باشد تا عدس پختنده آب نشود.
بعد از اضافه کردن آب، زیر شعله آتش فر خود را روشن کرده و ماجرای پختن عدس را به طرف میگذارید. بهتر است شعله برای پختن عدس بسیار سفت نباشد. شعله متوسط یا کمی بالا تر از متوسط میتواند برای پختن عدس مناسب باشد.
پختن عدس باید معمولا حداکثر 30 تا 40 دقیقه ادامه داشته باشد و در این مدت بهتر است همیشه اب پخت باید کنترل شود. اگر نیاز باشد، اب نزدیک شدن به اتمام آن، با افزودن اب جدید و یا استفاده از آب داغ پوشش داده شود. بعد از پخت، عدس خود را با ماهیچه یا قاشق به راحتی آسیبپذیر پوست کنید و در صورت نیاز نمک و فلفل به آن اضافه کرده و خوراک را آماده کنید. همچنین می توانید به عدس خود ادویه های دیگری از قبیل زنجبیل، کدو تنبل، یا پودر سیر اضافه کنید تا طعم آن متنوع تر شود. به همین سادگی، شما توانستید طرز تهیه عدس را یاد بگیرید و این غذای کامل، ساده و لذیذ را در خانه خود بپزید.
3. طرز تهیه گوشت چرخ کرده
گوشت چرخ کرده یکی از پرطرفدارترین محصولات گوشتی است که در آشپزخانههای ایرانی روزانه استفاده میشود. این محصول به دلیل آسانی در تهیه، کاربرد و قیمت مناسب، برای آشپزان و خانهداران مورد توجه و استفاده قرار میگیرد. در این مقاله به طرز تهیه گوشت چرخ کرده پرداختهایم تا بتوانید با توجه به توضیحات ما، به راحتی و بهترین شکل این ماده گوشتی را تهیه نمایید.
برای تهیه گوشت چرخ کرده باید در ابتدا مواد لازم را آماده کنید. برای تهیه این محصول علاوه بر گوشت مورد نظر، نیاز به سبزیجاتی همچون پیاز، سیر، گشنیز و ادویهجاتی همچون فلفل سیاه و نمک است. سپس گوشت را به قطعاتی کوچک و جهت آسانی در چرخ کردن به همان اندازهها برش میدهیم.
سپس گوشت را به صورت چند بار در چرخکرده عبور داده و در هر مرحله نوبت ادویهگذاری خود را داشته باشیم. در این مراحل، پیاز و سیر را هم خرد کرده و به گوشت اضافه میکنیم. همچنین برای افزایش مزه و عطر خاص گوشت، گشنیز را هم میتوانیم به مواد آماده شده اضافه کنیم.
در این مرحله، گوشت چرخ کرده آماده شده را میتوان به دلخواه در نوع مختلف غذاها مثل کوفته، کباب، پیتزا و … استفاده کرد. همچنین میتوانیم این گوشت تهیه شده را درون یخچال نگه داری کرده تا به مدتی طولانیتر قابل استفاده باشد. در نهایت با دستور العمل پیشنهادی وجود دارد که میتوانید تنوع ایجاد نمایید و در هر نوع غذایی که تمایل دارید این گوشت را به کار ببرید.
4. روش پخت رشته برای تهیه پلو
روش پخت رشته برای تهیه پلو
برای تهیه پلو، یکی از مواد مهم آن رشته است که به طور معمول در بین پلوهای ایرانی مورد استفاده قرار میگیرد. رشته برای پخت پلو باید با دقت و به درستی آماده شود تا خوشمزه و پفکی شود. در ادامه توضیح میدهیم که چگونه رشته را برای پلو پختن آماده کنیم و به درستی آن را پخته و تهیه کنیم.
- مراحل آماده سازی رشته برای پلو: برای آماده سازی رشته برای پلو، رشته را در آب جوش بریزید و حدود ۵ دقیقه بجوشانید. سپس رشته را از آب بیرون بیاورید و آن را به یک کاسه بریزید. مقداری نمک بر روی آن بپاشید و مقداری روغن روی آن بریزید و مخلوط کنید.
- مراحل پخت رشته برای پلو: تابه را روی حرارت بالا گرم کرده و رشته های را بریزید. با استفاده از چنگال و قاشق، آنها را تکان دهید تا خوبی آنها حفظ شود. سپس آن را داخل رویه قرار داده و روی آن را با قمری یا قابلی سازی که دونه های سیر، زرشک یا نعناع را شامل میشود بپوشانید. با حرارت ملایم آن را برای کمیتیم مدت 20-30 دقیقه بپزید.
- نکات مهم در پخت رشته برای پلو: در هنگام پلوپزی، مقدار روغن بر روی رشته بسیار مهم است. باید توجه داشت که مقدار زیاد روغن باعث میشود رشته به جای پفکی شدن، آبکی شود. برای اینکه رشته پف کند، حتماً باید مقدار روغن و نمک را به درستی تنظیم کرد. همچنین، در هنگام پخت پلو، باید مراقب باشید که آن را زیاد بخار ندهید تا آبکی نشود. با این روش میتوانید رشته پفکی و خوشمزه برای پلو تهیه کنید.
به یاد داشته باشید که پخت رشته صحیح و کامل تاثیر مستقیمی روی طعم و بافت پلو دارد. بنابراین، پیش از هر چیز تلاش کنید که روش صحیح پخت رشته را به درستی یاد بگیرید و با عملکرد و حسّ تجربی خود به آن بستر مناسبی را فراهم کنید.
5. مرحله ترکیب عدس و گوشت چرخ کرده با رشته پلو
مرحله ترکیب عدس و گوشت چرخ کرده با رشته پلو، یکی از محبوبترین پلوهای ایرانی است. در این روش پخت، با استفاده از ادویهها و مواد پروتئینی، طعم فوقالعادهای به پلو داده میشود. در ادامه پاراگراف هایی به شرح جزئیات این روش پخت خواهیم پرداخت.
اولین مرحله در تهیه این پلو، شستشو و خیساندن عدس است. پس از شستشو، عدس در آبی که با یک قاشق نمک تقویت شده است، قرار میگیرد تا برای مدتی بهطور کامل خیس شود. سپس، عدس به همراه آبی که در آن خیسانده شده است، در قابلمهای متوسط اندازه پهن و چهار پنج برابر حجم آن، قرار میگیرد.
در مرحله بعد، نیم کیلو گوشت چرخ کرده (معمولاً گوشت برگ به کار میرود) را به همراه پیاز رنده شده و ادویههایی مانند زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین در مقداری روغن تفت داده و به همراه عدس در قابلمه قرار داده میشود. سپس برای هم زدن مواد، معمولاً نیمی از عدس را میریزند و با مواد چرخ کرده شده مخلوط میکنند.
در مرحله سوم، رشته معمولی یا لپه (حوله ای) را با روغن داغ پخته و به عدس و گوشت افزوده میشود. برای این کار معمولاً بر روی رشته، یک لایه روغن نیز اضافه میشود تا رشتهها به هم چسبیده و طعم بیشتری به پلو بدهد. سپس، پلو را میتوان برای مدتی روی حرارت خیلی کم قرار داد تا مواد به هم بچسبند و یکپارچه شوند.
در نهایت، پلو را با گردو، بادام، کشمش، آلو و غیره تزیین کرده و با سبزیجات تازه مثل تره و گشنیز سرو میکنند. این پلو میتواند تنها با کاهو و شوریخورت سرو شود و یا با غذاهای فرعی مانند ماست و مخلفات همراه شود. همچنین میتوان با مرغ یا گوشت قرمز چربی پایین، پلو را ارتقا داد.
6. اضافه کردن ادویه ها به رشته پلو
رشته پلو یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه ایرانی است که در تمامی مناطق کشور سرو میشود. این غذا به صورت پلویی سنتی درست میشود که در آن از برنج، گوشت چرخ کرده و برخی سبزیجات استفاده میشود. اما یکی از عوامل مهمی که به عنوان ادویه ها در خورد رشته پلو به کار میرود، ترکیبات خاصی از گیاهان و ادویه جات است که به غذا طعم و عطری خاص میبخشد.
از ادویه های متداول در رشته پلو میتوان به زردچوبه، دارچین، زعفران، پودر هیوه، فلفل سیاه، سیر، پیاز، ادویه کمون و نمک اشاره کرد. این ادویه ها هر کدام به صورت منحصر به فردی به غذا طعم و عطری متمایز میدهند و در کنار هم استفاده میشوند تا غذا را ارتقا دهند.
نقش زردچوبه در رشته پلو بسیار مهم است. زردچوبه در حالت پودری به رشته پلو اضافه میشود و علاوه بر طعمی که به غذا میدهد، در دسته تنبیه کننده های طبیعی قرار میگیرد. دارچین هم به عنوان یکی از ادویه های اصلی موجود در رشته پلو استفاده میشود که طعم و عطر شیرینی را به غذا میدهد.
از سایر ادویه های موجود در رشته پلو، میتوان به پیاز، سیر و فلفل سیاه اشاره کرد. پیاز و سیر به همراه گوشت و سبزیجات در رشته پلو به کار میروند که عطر و طعم دلپذیری به غذا میدهد. همچنین فلفل سیاه به دلیل طعم و کمی تندی که دارد در رشته پلو مورد استفاده قرار میگیرد. اضافه کردن ادویه های متنوع به رشته پلو، از ایجاد طعم و عطر خاص در خورد آن و همچنین بهبود کیفیت غذا کمک میکند.
