رشته پلو با عدس و برنج کته؛ چطور تهیه کنیم؟
برای تهیه رشته پلو با عدس و برنج کته ابتدا باید مواد لازم را آماده کرد. برای این پلو نیاز به برنج، عدس سبز، رشته، پیاز، گوشت چرخ کرده، زردآلو، نمک، فلفل، زعفران، روغن و ادویههای مختلف مانند دارچین و هل دارید.
ابتدا باید برنج را برای سفت شدن در آب خیس بگذارید و عدس سبز را نیز یک ساعت در آب خیس کرده و سپس آن را با آب جوش و نمک در قابلمه بریزید تا بپزد. هنگامی که عدس نرم شد، آن را از روی حرارت بردارید و از آب جدا کنید.
حالا باید پیاز را رنده کرده و در روغن به صورت کمی سرخ کنید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و برای ۱۵ دقیقه تفت دهید تا گوشت پخته شود. سپس به آن زعفران آب که قبلاً در آب گرم حل کردهاید را اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.
حالا برای درست کردن برنج و رشته، باید رشته را به مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش قرار دهید و سپس از روی حرارت بردارید و با آب سرد بشویید. سپس برای درست کردن برنج، برنج را در آب جوش با نمک بجوشانید. هنگامی که برنج نیم پخت شد، آب آن را تخلیه کرده و روی آن پیاز سرخ شده، زردآلو و چند قاشق از مخلوط گوشت را قرار داده و سپس برنج دیگری را که با زعفران ترکیب شده، روی آن قرار دهید.
نهایتاً باید ظرف را درون ظرف بزرگ کنید، برای ایجاد بخار، ظرف را در آب جوش قرار دهید و در حدود ۴۵ دقیقه بپزید. پس از پختن، باید پلو را با دقت برداشته و به شکل ظریفی روی سفره بچینید. این پلو فوق العاده خوشمزه و بسیار مغذی است و می تواند در وعدههای ناهار و شام سرو شود.
طرز تهیه رشته پلو با عدس و برنج کته در خانه
رشته پلو با عدس و برنج کته، یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که در تمامی مناطق ایران تهیه و مصرف میشود. این غذا با توجه به مواد اولیهای که در آن استفاده میشود، از مواد غذایی غنی و مفید برای سلامتی بدن برخوردار است و همچنین طعم آن بسیار لذیذ و دلچسب است.
برای تهیه این غذا در ابتدا باید عدس را به مدت چند ساعت خیس کنید. سپس باید آن را در داخل قابلمه مستقیماً با آب جوش و کمی نمک برای حدود ۲۰ دقیقه پخته و نرم کنید. در همین مرحله، روغن را در تابهای بزرگ بریزید و برنج را سپریز کنید تا ۳۰ دقیقه به همراه روغن، تفت بدهید. یکی از اصلیترین نکات در تهیه رشته پلو، تفت دادن برنج به شکل یکنواخت است تا برنج یکنواخت و خوشرنگ شود.
بعد از آن نیز، پیاز را خرد کرده و به روغن و برنج افزوده و تفت داده و در مرحله بعد، به برنج آماده شده عدس خیس را نیز اضافه کنید. بعد از این مرحله در مرحله بعد، زعفران را با یک قاشق کوچک فرش دوزی در چند قطره آب گرم روی سینی قرار دهید و ورق بزنید تا رنگ خوبی داشته باشد و نیز بر روی ظرف غذای خود اسپریز کنید.
سپس باید ظرف را با تابه کوچک در آن بشکنید و به شکلهای شناور درون غذا قرار دهید، زیرا دمای غذا، بالاترین نقش را در ایجاد رنگ و ترکیب مادهای زعفران دارد. برای این کار بهتر است که غذا را خاموش کنید تا اینکه خشک شده و نیز ظرف را با یک قطعه پارچه یا صفحه آهنی پوشانده تا بخار درون ظرف به اطراف نرود و به راحتی پخته شود. بعد از حدود یک ساعت، غذا آماده است و در ظروف سرو شود. این غذا را بهتر است با سالادی از سبزیجات تازه مزه دار، از جمله خیار و گوجه فرنگی سرو کنید.
راهنمای آسان تهیه رشته پلو با عدس و برنج کته
رشته پلو با عدس و برنج کته یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که با کمترین تجهیزات آشپزخانه قابل تهیه است. این غذا از دو بخش تهیه شده است: ابتدا باید رشتههای درشت را در آبی که شیرین کننده در آن حل شده است، مدتی خیس کنید و بعد آنها را به یک قابلمه آب جوش بیاندازید و تا زمان نرم شدن آنها بپزید.
بعد از پختن رشتهها، باید عدس را به مدت چند ساعت در آب خیس کنید تا نرم شود. سپس عدس را درون قابلمهای که برای پختن آن انتخاب کردهاید قرار دهید و با حرکات ریز کردن قابلمه، استفاده از روغن و پیاز سرخ شده، زردچوبه و فلفل سیاه داشته باشید.
در همین مرحله باید برنج را با آب و شور به مدت نیم ساعت خیس کنید. بعد از آن، باید برنج را در دستگاه فرآوری برنج برای جداسازی آب تهیه کرده و سپس آن را به عدس اضافه کنید تا همه چیز به خوبی مخلوط شود.
بعد از مخلوط شدن برنج و عدس، کته را به مواد تهیه شده اضافه کنید. کته به آسانی با تفکیک تخمهای مرغ، نمک، فلفل سیاه و نشاسته ذرت تهیه میشود و باید حتما قبل از افزودن به مواد دیگر، در ظرفی جداگانه تهیه شده و بجای یکدیگر نریزد. در این مرحله می توانید با افزودن روغن به ته دیگ، طعم و لذت دهنده رو به این غذا بیافزایید.
در پایان، نیاز است که دیگ را باید به روی حرارت کم قرار دهید تا تهیه پلو با عدس و برنج کته به پایان برسد. حال میتوانید این غذای خوشمزه را با سبزیجات تازه و پاشیدن لیمو عمانی تزیین کرده و سرو کنید. بهتر است که این پلو را با یک سالاد از سبزیجات خوردنی همراه کنید.
طعم لذیذ ترین رشته پلو با عدس و برنج کته را برایتان روایت می کنیم
پلو با عدس و برنج کته یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که در محل های مختلف سرو می شود. این غذا در کشورهای خاورمیانه نیز محبوبیت بسیاری دارد و در برخی کشورها با نام های مختلفی معروف است.
برنج یکی از مؤلفه های اصلی این غذا است که پس از شستشو و خانگی کردن، به شکلی خام پخته و سپس با عدس کته و ادویه جاتی نظیر زردچوبه، دارچین، زعفران و... بهمراه هم مخلوط می شود. عدس کته به عنوان مؤلفه ای اساسی در این غذا اهمیت بسیاری دارد و به آن طعم و اعتدال لازم را می بخشد که باعث می شود این غذا بهترین طعم را داشته باشد.
برای تهیه کته نیز از ادویه های مختلفی استفاده می شود که علاوه بر افزایش طعم غذا، به کته در این مرحله، قوام و سفتی مورد نظر را می بخشد. در صورتی که در تهیه کته با دقت و حوصله عمل شود، این قسمت از غذا به خوبی پخته و در همه سفره ها با طعم خوشایندی سرو می شود.
در نهایت، پلو با عدس و برنج کته می تواند به همراه ماست، ترشی، مخلفات و سالاد به عنوان غذای اصلی در میان وعده های روزانه ما قرار بگیرد. برای داشتن بهترین طعم در این غذا، بهتر است از برنج خوب و عدس اصیل استفاده کرده و در هنگام تهیه، به کار ادویه های مختلفی که به تلخی غذا ختم نشود، توجه ویژه داشته باشید.
نکاتی که در تهیه رشته پلو با عدس و برنج کته باید به آن دقت کنید
پلو با عدس و برنج کته یکی از اصلیترین غذاهای محلی ایران است که در تمامی مناطق کشور سرو میشود. در این رشته پلو، عدس به عنوان یکی از مواد اصلی در همراه با برنج درست میشود و در تهیه آن نکاتی مهم وجود دارد که قبل از شروع به آشنایی با آن حتما باید به آنها توجه شود.
اولین نکته در تهیه پلو با عدس و برنج کته، نوع و کیفیت برنج است. برای داشتن پلویی خوشمزه باید از برنج با کیفیت بالا و مناسب استفاده کرد که منجر به ظاهری خوب و جدید و همچنین طعمی عالی شود. همچنین برای داشتن حاصل بهتر، باید برنج را قبل از آماده کردن آن خوب آبکشی کرده و به مدت یک ساعت در آب خیسانده و سپس با آب شور شده یا نمک و خلال مومی ترشیجات شسته شود.
در نکته دوم باید به موضوع له کردن عدس توجه کنیم. ابتدا باید عدس را به همراه نمک و یک قاشق روغن در ظرفی در حال بجوش آوردن آب بریزیم و مدت زمانی رویح بدهیم تا عدس له شود. سپس، با استفاده از یک میکسر یا آسیاب قرار دهید و به صورت آرایشی له کنید.
نکات دیگری نیز مانند ترجیح دادن تلخی کمتر در عدس و همچنین افزودن بهترین ترشی جهت بهبود طعم پلو نیز وجود دارد که در کل تهیه پلو با عدس و برنج کته، این نکات بسیار مهم هستند. به همین دلیل برای داشتن پلویی با طعمی عالی، باید به این نکات توجه کنید و با رعایت آنها سفرهی خود را با پلو با عدس و برنج کته فراوان کنید.
ترکیب رشته پلو با عدس و برنج کته با سبزیجات چه می شود؟
ترکیب رشته پلو با عدس و برنج کته با سبزیجات یک غذای محلی و خوشمزه است که در بسیاری از مناطق ایران سرو میشود.
برای تهیه این غذا ابتدا باید عدس را در آب جوش به مدت حدود ۲۰ دقیقه پخته و آن را به صورت ریز شده در کنار قرار داد. در مرحله بعدی، پیاز را خرد کرده و در روغن تفت میدهیم تا سبک شود. سپس گوشت را به پیاز اضافه کرده و تا زمانی که رنگ آن تغییر کند، تفت میدهیم.
در ادامه، به شرطی که گوشت خوب پخته باشد، سبزیجات دلخواه خود را مثلاً بادمجان، هویج و سیبزمینی را به گوشت اضافه کرده و به مدت کمی درون قابلمه روی شعله ملایم تفت میدهیم، تا سبزیجات به غذا اصلاح گردد.
حال رشته را در آب ممکن است به همراه تعداد مقداری کمی زرده تخم مرغ پخته و ریز شده، پختهایم و آماده میکنیم؛ در نهایت، این دو ماده جذاب رشته پلو و کته گوشت و سبزیجات را در کنار یکدیگر قرار داده و برای مدت ۱۵ دقیقه تحت حرارت پایین قابلمه جا میگذاریم تا مواد به خوبی با هم ترکیب شوند و غذا برای سرو آماده باشد.
غذای ترکیب رشته پلو با عدس و برنج کته با سبزیجات نیمه خشک بوده و با همراهی سالاد ترشی و مخلفات به عنوان یک وعده یە پرکالری و شادابکننده سلامتی، بعید است که کسی سیرت نگذراند.