1. رانی هلو شلیل با نکات مهم تهیه آن
رانی هلو شلیل یکی از شیرینی های سنتی ایرانی است که با استفاده از هلو، شکر، آب لیمو و نعناع تهیه میشود. این شیرینی به دلیل مزه خوشمزه و ترشی که دارد، در فصول گرم سال بسیار محبوب است.
برای تهیه رانی هلو شلیل نیاز به هلوهای رسیده، شکر، آب لیمو، نعناع خشک و آب است. ابتدا هلوها را شسته و خالص میکنیم، سپس آنها را به دو نیم کرده و هسته های آنها را با کمک یک قاشق کوچک خارج میکنیم. در دو لیوان آب، نصف پودر نعناع و نصف قاشق غذاخوری شکر را آمیزش میدهیم و به هلوها اضافه میکنیم. سپس آب لیمو را به هلوها اضافه و همه چیز را به خوبی مخلوط میکنیم.
حالا هلوها را در سالادی و یا دیگی مناسب قرار میدهیم و روی آنها پودر نعناع، نصف قاشق غذاخوری شکر دیگر و آب میریزیم. سپس دیگر نصف پودر نعناع را هم گسترش داده و همه چیز را با هم مخلوط میکنیم. در انتها هلوها را در یخچال میگذاریم تا کاملا سرد شوند و طعم خوبی به شیرینیمان ببخشیم.
رانی هلو شلیل یکی از شیرینیهای سالم و خوشمزه است که در فصلهای گرم سال میتوانید از آن لذت ببرید. این شیرینی یکی از بهترین گزینهها برای دور از دست دادن مواد مغذی برای کودکان است و همچنین به دلیل طعم خوشمزهای که دارد، بسیار محبوب در بین بزرگسالان نیز است.
2. طرز تهیه رانی هلو شلیل با استفاده از میوه های تازه
تهیه رانی هلو شلیل یکی از شیرینی های خوش طعم و محبوب است که می توانید از میوه های تازه هلو تهیه کنید. در این روش، شما از هلو های تازه و سالم استفاده می کنید و به دلیل استفاده از مواد طبیعی، غذایی سالم و با کیفیتی خواهید داشت.
ابتدا هلو ها را شسته و خشک کرده و سپس آن ها را به دو نیم بریده و مغز هلو را با یک قاشق تخلیه کنید. سپس هلو ها را روی سینی قرار داده و با فورک هر دو نیمه آن را چندین بار به سمت یکدیگر خم می کنید تا پوست آن ها از پشت برچسبد. سپس با جداسازی یکی از نیمه هلو ها، باید به داخل آن پودر ژله را با اضافه کردن آب جوش و مخلوط کردن آنها با هم تا به صورت پوره مانند شده در حالت غیر سفت و ژله ای قرار بگیرد.
برای استفاده از مغز های هلو نیز می توانید آنها را در تابه بدون استفاده از روغن به مدت چند دقیقه بر روی حرارت بگذارید. سپس آن ها را از تابه خارج کرده و به صورت ریزبریده به پودر ژله های هلو اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس باید هر دو نیمه را مجددا با هم قرار داده و باز به هم چسبانده و درون یخچال برای حدود یک ساعت قرار دهید تا به خوبی سفت شوند.
پس از گذشت یک ساعت، هلو ها را از یخچال خارج کرده و آن ها را به همراه اعمال دست خود شما به صورت قوس بادامی شکل دهید. برای سرو، می توانید آن ها را با تکه های میوه های دیگر تزئین کنید. در کنار فردا قرار دادن تهیه رانی هلو شلیل نوشیدنی های خوشمزه و با خواص درمانی نیز می توانید سرو کنید.
3. روش تهیه رانی هلو شلیل با استفاده از شیرینی های خشک
تهیه رانی هلو شلیل یکی از خوشمزه ترین و شیرین ترین دسرهایی است که می توان در فصول گرما، برای سرد کردن با لذت مصرف کرد. در این روش، از شیرینی های خشک به عنوان اصلی ترین مواد استفاده می شود که موجب ایجاد طعم و رنگ و افزایش کیفیت رانی هلو شلیل می شود.
ابتدا بهتر است هلوها را پاک کنید و پوست آنها را بردارید. سپس آنها را برش دهید و هسته های آنها را بردارید. هلوهای خود را به همراه یک قاشق آب داغ و یک ذرت شیرینی خشک در دیگی بریزید و آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید.
بعد از 30 دقیقه پوست هلوها را بردارید و از آب تهیه شده، در قابلمه دیگری درجه حرارت بالاتر، برای تاثیر بیشتر روی هلو، پخت کنید. بعد از 10 دقیقه هلوها را بردارید و آنها را با استفاده از مخلوط کردن با میکسر یا آسیاب، به مرحله تخمیر برسانید.
بعد از تخمیر به مدت 30 دقیقه، آنها را در یخچال قرار دهید تا خنک شوند. شیرینی های خشک، به عنوان مواد لازم برای تهیه رانی هلو شلیل، پودر بریانی ، قهوه، کارامل، وغیره می تواند باشد. با تزئین دسر با شیرینی های خشک و هلوهای خرد شده، می توانید این دسر تازه و خوشمزه را سرو کنید.
4. نکاتی برای تهیه بهترین رانی هلو شلیل
تهیه رانی هلو شلیل، یکی از حسابیترین شیرینیهای فصل تابستان میباشد که بسیار پرمصرف است. این شیرینی با استفاده از میوه هلو تهیه میشود و معمولاً به صورت شیرینی سنتی در نیمرخ سفرههای ایرانیان قرار میگیرد.
نکات مهم در تهیه بهترین رانی هلو شلیل، از جمله استفاده از میوه تازه، تمیز و بهترین کیفیت میباشد. همچنین در انتخاب میوه بهتر است از میوههای نرسیده اجتناب شود و میوههایی با پوست آسیب دیده و دچار نشانههای خراش و ترک نشده برای تهیه رانی هلو شلیل انتخاب شود.
در مرحله پختن رانی هلو شلیل، بهتر است از قابلمههای گرمای تقریباً یکسان با قطر کوچک استفاده شود. برای تهیه رانی هلو شلیل، میتوان از شربت قند و گلاب به میزان مناسب استفاده کرد. اما محوریترین نکته در پختن رانی هلو شلیل، پختن میوه به نحوی است که باعث برشته شدن میوه نشود. بهتر است در صورت تمایل و استفاده از حداکثر شیرین کننده، شکر را در دمای پایین، با آب کمی که در ابتدا وارد قابلمه شده، حل کرده و در انتها به مخلوط رانی هلو شلیل اضافه کرد.
به عنوان نکته آخر، در انتها بهتر است رانی هلو شلیل را در قالبی وسیع به شکل یک سینی درآورده و داخل یخچال قرار دهید تا بهترین نتیجه را در حاصل کردن شیرینی لذیذ و خنک داشته باشید.برای مزهدهی به رانی هلو شلیل، میتوانید برگهای خنک تازه نعناع و یا خارمریم را به آن اضافه نمایید.
5. آموزش تهیه رانی هلو شلیل با نکته اضافه شدن ژله
برای تهیه رانی هلو شلیل با نکته اضافه شدن ژله ابتدا باید هلو های را بشویید و آن ها را به دو قسمت تقسیم کنید. سپس هسته ها را از میان بیرون بیاورید و هلو ها را خرد کنید. اگر می خواهید بوی غالب هلو را داشته باشید می توانید به آن آب هلو نیز اضافه کنید.
سپس به هلو های خرد شده، شکر و یک قاشق غذاخوری ژله پودر اضافه کرده و آن ها را با هم مخلوط کنید. این کار به آن دلیل انجام می شود که درصورتی که قرار است هلو ها در مخلوط ژله قرار گیرند، می توانند در اثر وزن بیشتری که دارند، به پایین مخلوط سنگین شده به شکل نامطلوبی جمع شوند.
بعد از آماده کردن مخلوط هلو، باید آن را در قالب های مناسب بریزید و به مدت چند ساعت به یخچال بگذارید تا محتوای هلو در قالب ژله تثبیت شود. در نهایت می توانید رانی هلو شلیل شده خود را از یخچال برداشته و به عنوان دسر خوشمزه خود، برای دوستان و خانواده سرو کنید.
6. چند نکته مهم در تهیه رانی هلو شلیل
تهیه رانی هلو شلیل یکی از روشهای ساده و شیرین برای استفاده از این میوه خوشمزه است. در اینجا چند نکته مهم در تهیه رانی هلو شلیل را به شما توضیح میدهیم.
اولین چیزی که باید در نظر داشته باشید، استفاده از هلوهای تازه است. هلوهای تازهتر نسبت به هلوهای کاملاً رسیده به سرعت تبخیر میشود و رانی شلیل خوشمزهتری برای شما به ارمغان میآورد.
رانی هلو شلیل برای تهیه نیاز به شکر نیست و بهتر است استفاده از مواد شیرین کننده طبیعی مانند عسل یا سوسنی را در نظر بگیرید. بهترین ترکیبی که به خوبی با هلوها جور میشود، مخلوطی از عسل، آب و نصف لیمو تازه است.
هلوها باید کاملاً پوستی نشوند، باید میوه سفت باشد، همچنین حتماً باید هسته آنها را حذف کنید.
برای تهیه رانی هلو شلیل شما باید هلوها را با پولک به داخل قیف بریزید و سپس آن را درون آب جوشیده بریزید. پس از ۴۰ دقیقه، هلوها را از آب در بیاورید و با یک دستمال تمیز خشک کنید. مخلوط عسل و لیمو را تهیه کنید و روی هلوها بریزید و با توجه به سلیقه خود یخ بزنید و سرو کنید.
با توجه به اشتهای خود و اینکه چند نفر دارید، مقدار هلوها را تنظیم کنید به همین دلیل شما باید بر spicing خود کار کنید و با توجه به سلیقه خود با ادویههای مختلف مانند دارچین و فلفل سیاه و نعناع و عصاره وانیل استفاده کنید.
در ضمن، میتوانید برای تزئین رانی هلو شلیل از حبوبات و تخم مرغ سفید استفاده کنید. این بازی رنگی مرغوب رانی هلو شلیل را تحریک میکند و لذت بخش تر میشود. در نهایت میتوانید رانی هلو شلیل را با بستنی، کرم دو سه و فندق، خربزه، یا غیره سرو کنید.