تهیه دو پیازه افغانی با گوشت: روش ساده و پر طرفدار
تهیه دو پیازه افغانی با گوشت روشی ساده و پر طرفدار برای تهیه یکی از بهترین غذاهای افغانستان محسوب میشود. این غذا به صورتی تهیه میشود که طراوت پیاز به همراه طعم گوشت برای علاقهمندان به غذاهای سنتی، بسیار جالب خواهد بود.
برای تهیه این غذا باید ابتدا دو پیاز را به صورت نازک رنده کنید. سپس یک قاشق کمی روغن درون یک قابلمه بریزید و دو پیاز را به همراه نمک و فلفل درون آن قرار دهید. سپس اجازه دهید پیازها به مدت چند دقیقه بپزند تا نرم شوند.
حالا باید گوشت را نیز به صورت نازک خرد کرده و به پیازها اضافه کنید. سپس یک قاشق کمی زعفران و آب را به همراه گوشت و پیازها اضافه کنید و آن را به مدت ۲۰ دقیقه پخته و ترکیب کنید.
وقتی گوشت و پیازها خوب پختند، باید روی آنها یک لایه روغن یا کره را نیز اضافه کنید تا عطر و طعم ماندگاری داشته باشند. حالا تهیه دو پیازه افغانی با گوشت را با چندین نان تازه و روغن استفاده شده به همراه سرو کنید و لذت ببرید.
به طور کلی، تهیه دو پیازه افغانی با گوشت جزء غذاهای محبوب و معروف است که در سراسر جهان طرفدارانی خاص دارد. رعایت نکاتی مانند حرارت دادن پیازها به صورت مناسب، پخت گوشت به مدت کافی و اضافه کردن روغن داغ به نوعی ها میتواند به بهتر شدن طعم و عمق دادن به این غذا کمک کنند.
نکات مهم در تهیه دو پیازه افغانی با گوشت
دو پیازه افغانی با گوشت غذایی سنتی و خوشمزه است که در افغانستان و همینطور در ایران و کشورهای دیگر نیز معروف است. این غذا با استفاده از نوعی پیاز به نام پیاز علی، گوشت چرخ کرده و ادویه جات، درست می شود و در کنار نان تانوری و سالاد سرو می شود. در ادامه به نکات مهم در تهیه دو پیازه افغانی با گوشت پرداخته خواهد شد.
اولین نکته ای که باید در نظر داشت، انتخاب نوع پیاز و گوشت است. برای تهیه این غذا، پیاز علی که پوست بسیار ضخیمی دارد و شیرین است، بهترین گزینه است. همچنین برای گوشت، بهترین نوع از نظر خوشمزگی، گوشت چرخ کرده گوسفند است که دارای چربی کم و خوشمزه می باشد.
در قدم بعدی، در تهیه این غذا به دقت در فرآیند پخت سراغ داریم. برای تهیه دو پیازه افغانی با گوشت ابتدا باید پیاز علی را با گوشت چرخ کرده به همراه ادویه جات مخلوط کرد و به مدت حدود یک ساعت در یخچال گذاشت تا طعم ادویه جات به خوبی در گوشت جذب شود. پس از آن، این مخلوط را بر روی نان تانوری به همراه سس فننجانی چکیده و سالاد سرو کرده و لذت بخش را تجربه می کنید.
در نهایت می توان گفت که تهیه دو پیازه افغانی با گوشت نیازمند آشنایی با مراحل مناسب در فرآیند پخت، استفاده از مواد خوب و با کیفیت و همچنین دقت و حوصله است، اما نتیجه نهایی آن بهترین برای لذت بردن از این غذا می باشد.
ترکیبات لازم برای تهیه دو پیازه افغانی با گوشت
غذاهای افغانی در شمال آسیا بسیار شناخته شده هستند. از جمله غذاهای افغانی، دو پیازه با گوشت می باشد. این غذای بسیار معروف در کشور افغانستان بسیار مورد پسند قرار می گیرد.
به منظور تهیه دو پیازه با گوشت نیاز است که یک وسیلهی پخت جامد ساخته شده از چدن یا آلومینیوم به کارگرفته شود. اساس این غذا گوشت است. برای تهیه آن، گوشت نیم کیلو را به تکه های کوچک خرد کرده و در ماهیتابه یا قابلمه با یک قاشق روغن تفت میدهیم.
بعد از اینکه گوشت کمی سرخ شد، پیازهای خرد شده به آن اضافه شده و با هم تفت میدهیم تا پیازها نرم و طلایی شوند. پیازها باید قبل از استفاده در حدی باشند که نه بسیار نرم و نه سخت باشند.
برای افزودن طعم به این غذا، از یک قاشق شیر تازه و یک کمی فلفل سیاه استفاده میشود. هنگام افزودن شیر تازه به غذا، باید با دقت این کار انجام شود تا شیر نگرانی ایجاد نکند.
با اضافه کردن تکه های گوشت و پیاز به همراه فلفل سیاه و شیر تازه، حال به مدت نیم ساعت نیمه پخته است و باید حتماً به آن برای مخلوط شدن حذف شده. سپس غذا را در داخل وسیلهی پخت میگذاریم و آن را بر روی شعلهی متوسط یا کوچک قرار میدهیم تا بپزد. بعد از ۴۵ الی ۵۰ دقیقه، دو پیازه با گوشت آماده تقدیم میشود.
آماده سازی پیاز و گوشت برای تهیه دو پیازه افغانی
آماده سازی پیاز و گوشت برای تهیه دو پیازه افغانی یکی از محبوب ترین غذاهای افغانستان است و تقریباً در همه نقاط این کشور سرو می شود. اگر شما نیز قصد دارید به سبک افغانی غذاپختی کنید، با آماده سازی پیاز و گوشت، می توانید یک دستور غذایی شگفت انگیز و خوشمزه را پیش رو داشته باشید.
برای آماده سازی پیاز، شما باید پیاز های ذغالی را با یک چاقو تیز شده، خورده های نازکی برش دهید. پس از برش دادن پیاز، آن را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آب با سه یا چهار قطره رنگ غذایی زرد غلیظ با حداقل طعم بالا، خیس کنید. سپس پیاز ها را با یک دستمال پنبه ای خشک کرده و در تابه، با یک قاشق غذاخوری روغن سرخ کنید تا رنگ پیاز به شادابی بیاید. پس از سرخ کردن پیاز و جدا شدن آن، گوشت را خرد کنید و با روغن سرخ شده و پیاز در تابه با حرارت بالا بپزید تا بسیار نرم شود و مواد مختلط با هم شوند.
هنگامی که پیاز و گوشت آماده شده اند، شما می توانید دو پیازه افغانی را درست کنید. برای این کار، شما می توانید دو قاشق غذاخوری از آماده شده پیاز و گوشت را در یک ساندویچ نان بگذارید و آن را با کاهو و ترشیجات دلخواه تزئین کنید. پس از اینکه دو پیازه آماده شده اند، می توانید از غذایی خوشمزه و پر مزه افغانی لذت ببرید و خود را به دنیای محبوب غذاهای افغانی ببرید.
طرز تهیه سس خوشمزه برای دو پیازه افغانی
برای تهیه سسی خوشمزه برای دو پیازه افغانی مواد اصلی شامل یک عدد پیاز سفید و یک عدد پیاز قرمز، روغن، ترشی لیمو، آبلیمو و نمک می باشد.
در ابتدا پیازها را خیس کرده و پوست های آنها را پوشالی کرده و سپس آنها را خرد کرده و در یک قابلمه با روغن سرخ شده تفت می دهیم تا طلایی شوند. سپس به آن ها آبلیمو و ترشی لیمو افزوده و در حرارت کم تفت می دهیم تا سس کاملا به هم برسد. نمک را هم به میزان لازم اضافه می کنیم.
هنگام سرو سس را همراه با دو پیاز افغانی داغ و رو به رو برای تزئین سینی قرار داده و با نان تازه سرو می کنیم. این سس با طعم ترش و تند می باشد و می تواند به عنوان مزه ای دنبال غذا یا حتی به عنوان سس در وعده های نهار و شام مورد استفاده قرار بگیرد.
اگر می خواهید این غذا را برای مهمانان خود سرو کنید، بهتر است از روغن گیاهی به جای روغن حیوانی استفاده کنید تا کمتر چربی داشته باشد. همچنین در صورت دوست داشتن طعم شیرین بیشتر، می توانید کمی شکر یا عسل هم به سس اضافه کنید.
تهیه خمیر برای دو پیازه افغانی
برای پخت غذاهای دو پیازه افغانی، نیاز به خمیرگردان دارید که مهمترین مرحله در آماده سازی آن تهیه خمیر است. خمیر برای پیاز پلو و شلوغ آش را میتوان با دو روش سنتی و ماشینی تهیه کرد.
در روش سنتی، نیاز به جامد کردن آرد و تدریجا اضافه کردن آب دارید، تا در نهایت خمیر مناسب بیرون بیاید که نه خیلی لجنی باشد و نه خیلی نرم. در حالی که در روش ماشینی، میتوانید از میکسر واحد، خمیر را به سرعت و با دقت بسیار بالا تهیه کنید. با این حال، باید به یاد داشته باشید که در صورت استفاده از ماشین، خمیر به سرعت باید استفاده شود تا خمیر کمی نرم نشود.
بعد از تهیه خمیر، آن را به شکل گرد و مستطیل برش دهید و در حدود نیم ساعت آن را برای خمیرگردان قرار دهید، تا خمیر مناسبی برای پیاز پلو و شلوغ آش تهیه شود. سپس میتوانید با استفاده از دستهای خود، خمیر را تمام شده به شکل دو پیازه پخت کنید.
بعد از پختن خمیر، آن را برای درست کردن دو پیازه های افغانی از دو طریق مختلف استفاده کنید. به روش اول، میتوانید پیاز را برای آماده سازی در داخل خمیر فرشتگی با یک قاشق کوچک قاطی کنید و آن را درون دو پیازه خمیری قرار دهید. سپس خمیر به تناوب به دستهایتان کوبیده است، تا پیاز روی پایین خمیر قرار گیرد و سپس آن را برعکس کنید تا پیاز روی بالای خمیر قرار گیرد.
به روش دوم، پس از آماده سازی خمیر، قسمتی از آن را به دو نیمه تقریباً یکسان ببخشید و هر کدام را به عنوان پیاز دو در دو قرار دهید. سپس این دو پیازه را بر روی هم قرار دهید و هر دو را به شکل کنار همی دسته کنید. سپس آن را با یک چاقو به شکل حلقه هایی برید که ضخامت آن با هم نزدیک به یکسان باشد. پس از برش دادن، پیازهایی را با میانگین اندازه یک تصویر به شکل شکلات قطعات همانند بازی رمی و مری بکنید.
بعد از اینکه پیاز را هماهنگ کردید، بهتر است به همراه گوشت و دیگر مواد در ظرف مناسبی پخته شود تا شما غذای خوشمزه دو پیازه افغانی را درست کنید.