آشنایی با نان باگت
نان باگت یکی از نانهای سنتی فرانسه است که به دلیل مزه خاص و خوشمزهای که دارد، به سراسر جهان شهرت یافته است. این نان، نوعی نان سفت و کامل شده است که در ابتدا توسط یک خباز فرانسوی به نام August Zang در وین ساخته شد.
نان باگت به طرز زیبایی با دست ساخته میشود و برای آماده کردن آن از آرد، آب، خمیر، نمک و مخمر استفاده می شود. برای آماده سازی این نان، خمیر، دو به دو بار برشمرده می شود و به شکل مستطیل به هم می پیوندد و بر روی سطح آن، شکست خورده یا خمیری درست شده از نارگیل، پاپریکا یا سایر مواد مصرفی قرار می گیرد که به نان باگت طعم خاصی بخشیده و از دید ظاهری نیز جذابیت زیادی دارد.
این نان، از همه بخشهای جهان مخصوصاً در اروپا، آسیا و امریکا مورد استقبال است. مسافران، بیشتر از همه، تمایل به خرید و استفاده از آن دارند و حتی در فست فودهای معروفی مثل ماکدونالدز و سابوی جی، از نان باگت برای تهیه انواع ساندویچها استفاده میشود. این نان همچنین غذایی سالم و دلپذیر برای همه گروههای سنی به حساب میآید.
بنابراین، نان باگت یک نان سنتی و معروف است که از ابتدا خوشمزه بودن آن، برای همه گروههای سنی مورد پسند قرار گرفته است. امروزه، این نان در سراسر جهان به عنوان یکی از بهترین و پرطرفدارترین نانهای روزانه شناخته میشود.
مواد لازم برای تهیه دسر با نان باگت
برای تهیه دسر با نان باگت، از چندین ماده استفاده میشود. نان باگت، گزینهی بسیار عالی برای تهیه دسرهای خوشمزه است؛ زیرا این نان سنتی فرانسوی، که از آرد، آب، مخمر، نمک و قهوه ساخته میشود، طعم بسیار خوشایندی دارد و برای تهیه دسر با آن، نیازی به تزیین بیشتر نیست.
بعضی از مواد مورد نیاز برای تهیه دسر با نان باگت عبارتند از:
تخممرغ: برای تهیه این دسر، تخممرغ باید به صورت کامل مخلوط شود و به نان باگت اضافه شود. تخممرغ، ترکیب بهتری از سایر مواد در دسر ایجاد میکند، به همین دلیل باید ترکیبی مناسب از تخممرغ و سایر مواد باشد.
شیر: دسر با نان باگت به صورت کامل با شیر تهیه میشود. شیر، با ایجاد ترکیبی از مواد، دسر را با طعمی لطیف و خوشمزه پر میکند.
شکر: شکر، برای بهبود طعم دسر افزوده میشود و باعث شیرینشدن دسر میشود. باید به خوبی اندازه گیری شود تا دسر یا ترش یا خیلی شیرین نشود.
وانیل: با افزودن وانیل به دسر، طعم و خوشبویی آن افزایش مییابد. این گرانروی ناشی از کاشت و نگهداری وانیل در مناطق مشخص جهان است.
کره یا روغن: با استفاده از کره یا روغن میتوانیم جلوی چسبندگی دسر به قابلمه را بگیریم. همچنین با افزودن حبوبات، خوراکیهای خشک و یا میوه مانند خرمالو، میتوانیم دسر خود را تزیین کنیم و به آن طعم و جلوه دهیم.
روش تهیه نان باگت
نان باگت یک نان سفت و شنی است که برای تهیه آن مواد اولیه ساده و اساسی به کار میرود. برای تهیه نان باگت در ابتدا باید آرد سفید، آب، مخلوط کنندهی خوب ساخته و ترکیبات را به خوبی با هم مخلوط کرد. برای این کار معمولا از نان خمیر استفاده می شود، که به مخلوط آرد، آب، خمیر، نمک و مخمر افزوده می شود.
از مهمترین مراحل تهیه نان باگت می توان به خمیر زدن اشاره کرد. در این مرحله، مواد اولیه به هم مخلوط می شوند تا یک خمیر نرم و الیافی تشکیل شود. سپس، خمیر را برای آماده شدن و جذب مواد اولیه به مدت حدود یک ساعت آرام بگذارید.
سپس، خمیر را به قسمتهای مساوی تقسیم کرده و آنها را به شکل دایره درآورده و درون مخزن فر قرار دهید. در این مرحله میتوانید برای تزئین نان باگت از جعبه روی نان استوایی برای ایجاد شکل دایره های بندی که بر روی نان هستند استفاده کنید. پس از آماده شدن، نان باگت را با حرارت بالا درون فر نصب شده در 250 درجه سانتی گراد قرار دهید و به مدت حدود 20 دقیقه پخته شود.
سپس نان باگت را از فر بیرون بیاورید و به مدت حدود یک ساعت دراز بگذارید تا به طور کامل خنک شود. پس از خنک شدن، نان باگت آماده سرو در میز نهار است. این نان معمولا با پنیر، کره، مرغ یا سبزیجات کنار میرود و میتوانید به شکل یک ناهار سالم و خوشمزه از آن استفاده کنید.
تهیه سس تازه با ماست و سبزیجات
تهیه سس تازه با ماست و سبزیجات یکی از روشهای ساده و خوشمزه در تغییر طعم غذاها و ایجاد مزه اضافی است. این سس با ترکیبی از ماست، سبزیجات ترشی و ادویهها تهیه میشود و همراه با غذاهای مختلف میتوان از این سس لذت برد.
برای تهیه این سس، ابتدا بهتر است ماست را با چند قاشق از عسل و یا شکر تلخ مخلوط کنید تا مرغوبیت طعم و عطر ماست حفظ شود. سپس به دلخواه سبزیجات ترشی مانند هویج، خیار شور و کره شور را کوچک کوچک خرد کرده و به ماست اضافه کنید.
در مرحله بعد، به دلخواه ادویههایی مثل نمک، فلفل سیاه، گیاهان خشک شده و یا فلفل قرمز ریز شده اضافه میشوند تا طعم و عطر سس بهبود یابد. پس از اضافه کردن ادویهها، همه مواد به هم مخلوط شده و سس تازه با ماست و سبزیجات نیکوتا و ثابت میشود.
این سس را میتوان به همراه پیتزا، ساندویچ، سالاد و یا دیگر مواد خوراکی مانند ماهی، گوشت و مرغ سرو کرد. با جایگزینی سبزیجات مختلف در سس، میتوان این سس را به سلیقه خود تغییر داد و از لذت طعمهای متفاوتی برخوردار شد.
مرحله به مرحله تهیه دسر با نان باگت
برای تهیه دسری خوشمزه با نان باگت، ابتدا باید نانهای باگت را در محیط آرام و برای چند دقیقه درون فر داغ قرار دهیم تا به طور کامل تازه شده و قرمز شوند. سپس این نانها را از فر خارج کرده و آنها را به دو نیمه تقسیم کنیم.
پس از تقسیم نان باگت به دو نیمه، باید هر بخش را به ظرفیت مورد نظری که دارای درز قابل تحمل است، ببندیم. بعد از آن، یک لایه از کرم بر روی نان باگت بریزیم و آن را به طور ملایم روی نان بریزیم تا روی نان پخش شود. سپس یک لایه از توت فرنگی تازه را روی نان بریزید.
بعد از پایان یافتن لایههای نان با کرم و توت فرنگی، دوباره نان باگت دوم را بر روی توت فرنگی بریزید. برای آخرین لایه دوباره کرم را روی نان بریزید و سپس توت فرنگی تازه را روی نان قرار دهید. بعد از اینکه همه لایهها روی دو قسمت نان باگت قرار گرفتند، دسر را حداقل برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا تمامی لایههای دسر درست برای مصرف شوند.
اگر مایل به آرایش و تزیین دسر هستید، میتوانید برای همین، از توت فرنگی رنگی که در بالای نانی که بهمراه دسر برای تزیین ارائه شده به کار میرود، استفاده کنید. بعد از این که دسر شما آماده شد، میتوانید آن را برای خانواده و دوستانتان به عنوان دسری بسیار خوشمزه و لذیذ ارائه کنید.
رژیم غذایی مناسب برای دسر با نان باگت
در ابتدا باید توجه داشت که مصرف دسر و نان باگت یکی از غذاهای پر انرژی و قند است که اگر با تعادل مصرفی نباشد ضررهای جبران ناپذیری برای سلامتی بدن دارد. بنابراین برای اینکه این غذاها به درستی در رژیم غذایی شما جایگاه پیدا کند، نیاز است که مواظبت ویژه ای به برخورد با آنها داشته باشید.
در مورد مصرف دسر، توصیه میشود که از دسرهای با میزان شکر کم استفاده کنید. به عنوان مثال، دسرهایی که از میوه ها ساخته شده و بدون افزودن مواد شیرین کننده هستند، بسیار مناسب هستند. به علاوه، مصرف دسرهای با سبوس کامل گندم مانند پودینگ نان کامل، مزاج بدن را تعادل می دهد و سبب تامین کلیه نیازهای بدن یعنی : آب، قند، پروتئین، چربی و کربوهیدرات می شود.
در مورد نان باگت نیز باید به این نکته توجه داشت که مصرف شکم پر کننده نان باگت های سفت که حاوی سایر مواد مانند مغز کاغذی، شکر، چربی و مواد شیمیایی نیستند مناسب تر است. به جای این محصولات میتوانید از نان باگت های سبوس دار و کارگردان جوانه انار استفاده کنید. این نوع نان باگت ها به دلیل داشتن فیبر بالا، باعث ایجاد سیری در بدن میشود و فرآیند هضم آنان همراه با افزایش متابولیسم بدن صورت میگیرد که باعث کاهش وزن نیز میشود.
بنابراین، با توجه به رژیم غذایی مناسب، مصرف دسر و نان باگت میتواند در یک رژیم غذایی سالم و موثر برای بهبود سلامتی بدن شما قرار گیرد. اما حتماً به یاد داشته باشید که به دلیل شدت احتمال تلاش کنید میزان مصرف آنان را کاهش داده و مواظب انتخاب مواد اولیه آنها باشید.