1. طرز تهیه خورشت کدو تنبل با مرغ
خورشت کدو تنبل با مرغ یکی از خوراک های خوشمزه و سنتی ایرانی است که با استفاده از کدو تنبل (یک نوع سبزی خوراکی) و مرغ تهیه می شود. این خورشت با طعم فوق العاده شیرین و ترش و با مزه ای که در دهان تلخی نمی گذارد ، لذت بخش است و می تواند با نان لواش یا پلوی ساده سرو شود.
برای تهیه این خورشت با اولین گام شروع خود از خرد کردن بصورت انبوه کدو تنبل میباشد. سپس، مرغی که قبلا تکه تکه شده را با روغن در قابلمه تفت داده تا کمی رنگ بگیرد. سپس پیاز و سیر خرد شده را به آن اضافه کرده و تا زمانی که طلايی رنگ شدند، سرخ میکنیم. در اين مرحله، همچنين فلفل و زردچوبه نیز به مواد اضافه میشود.
سپس کدو تنبل را به تفت داده، کمی کند بدون نیاز به آبگیری به سبدی اضافه می کنیم و همه چیز را به صورت مخلوط تفت می دهیم. سپس آن را به داخل قابلمه ای که داخلش آب جوش قرار دادهایم اضافه می کنیم. بعد از برنجه شدن کدو، ادویه ها شامل شکر و لیمو ترش را به خورشت اضافه می کنیم. در نهایت، خورشت را با آب داغ مخلوط کرده و با شعله متوسط به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پخته می کنیم.
حال خورشت کدو تنبل با مرغ آماده است و می توانید آن را به همراه نان لواش یا برنج و سالاد تقدیم کنید. بدون شک، طعم شیرین و ترش و دلچسب این خورشت قادر است همه را سیراب کند.
2. مواد لازم برای تهیه خورشت کدو تنبل با مرغ
برای تهیه خورشت کدو تنبل با مرغ، موادی مانند کدو تنبل، مرغ، پیاز، سیر، زنجبیل، زعفران، دارچین، نمک، فلفل، روغن، آب و گلاب نیاز است.
ابتدا کدو تنبل را خرد کرده و برای مدتی در آب جوش قرار دهید تا نرم شود. سپس پیاز و سیر را خرد کرده و در تابه با روغن تفت میدهید. سپس قطعات مرغ را به تابه اضافه کرده و همراه با پیاز و سیر تفت دهید تا رنگ مرغ به رنگ طلایی درآید.
توجه داشته باشید که مرغ باید کاملاً پخته شود. در ادامه، زنجبیل، زعفران، دارچین و فلفل را به تابه اضافه کرده و دو دقیقه تفت میدهید.
سپس کدو تنبل را به تابه اضافه کرده و دوباره با کمی نمک و فلفل به همراه یک لیوان آب، یک کوزه گلاب و روی آن در ابتدا پارهای از بستنی ریز یا کاهوی تازه ریز شده بریزید.
خوشمزه و لذیذ در شکل پوست پرتقالی و طعم خوبی که دارد، خورشت کدو تنبل با مرغ یک غذای سنتی ایرانی و دارای مزههای خوشمزه و متفاوت است. با استفاده ازاین مواد می توانید در خانه به راحتی خورشت کدو تنبل با مرغ را تهیه کنید و در طعم لذیذ آن لذت ببرید.
3. نحوه پخت مرغ برای استفاده در خورشت کدو تنبل
برای پخت مرغ برای استفاده در خورشت کدو تنبل، ابتدا باید مرغ را به صورت چند قطعه تقسیم کنید. هر قطعه را با نمک، فلفل و تندی سبزیجاتی که دوستشان دارید، ادویه کنید. سپس روی قطعات مرغ، تره فرنگی و پیاز رنده شده را پاشید.
سپس، آب مرغ را داخل قابلمه ریخته و آن را به جوش آورید. سپس قطعات مرغ را به آب جوش اضافه کرده و بگذارید نیم ساعت همراه شوند. در این زمان، مرغ صاف و تمامی قسمت هایش به صورت یکپارچه پخته خواهد شد.
بعد از پخته شدن مرغ، با دستگاه آسیاب گوشت، مرغ را رنده کنید. سپس مرغ را درون قابلمه به همراه تره فرنگی و پیاز، با روغن و کمی آب سپره کنید و کمی تفت بدهید. سپس چند برگ کدو را به خورش اضافه کرده و بگذارید همراه با هم تفت بخورند.
بعد از چند دقیقه، تره فرنگی و پیاز به خورش ورقه خواهند خورد و خود خورش نیز خوشمزه و آماده خواهد شد. در آخر، خورش را با نمک، فلفل و مایعاتی که دوست دارید، به مزه دلخواه خود عرضه کنید و با نان به همراه دم کنید.
4. پخت کدو تنبل برای استفاده در خورشت
پخت کدو تنبل یکی از روش های مناسب برای استفاده در خورشت ها و پیش غذاهای مختلف است. برای پخت کدو تنبل، ابتدا باید کدو تنبل را با قیمتی تیز و قطع کنید. سپس بهتر است کدو تنبل را در بخش های کوچک تری قطع کنید تا بهتر پخت شود. برای پخت کدو تنبل، می توانید از روش پخت درون فر استفاده کرده و کدو تنبل را در یک سینی فر قرار دهید. در این حالت، دمای فر را در حدود 350 درجه فارنهایت تنظیم و کدو تنبل را برای 30 الی 40 دقیقه در فر قرار دهید تا کاملا پخته شود.
همچنین می توانید از روش پخت در حالت قلیایی استفاده کنید. برای این کار، باید کدو تنبل را بعد از قطع کردن، در آب قلیایی حینی (حدود یک قاشق چای خوری آب مرکباتی برای هر دو لیتر آب) برای چند دقیقه قرار دهید. سپس کدو تنبل را با یک پارچه رویی خشک کرده و درون قابلمه یا تابه با نیم سانتی متر آب قرار دهید و در حرارت معتدل الی خیلی کم برای 20 الی 30 دقیقه پخت کنید. بهتر است بعد از این مرحله کدو تنبل را با یک سیخ چوبی به دقت بررسی کنید تا مطمئن شوید که کاملا پخته شده است.
همچنین، معمولا کدو تنبل برای استفاده در خورشت ها با موادی مثل پیاز، سیر، زردچوبه و نمک و فلفل سرخ شده تفت میخورد. در این صورت پس از پخت کدو تنبل، آن را در حالتی که برش های کوچک تری دارد ریز و ریز خرد کرده و در حالتی که برش های بزرگتری دارد، قطعاتی به اندازه یک دانه ی خردل برش داده و با مواد دلخواه تفت می دهیم تا از طعم و رنگ بیشتری برخوردار شود. با توجه به روش های مختلف پخت کدو تنبل، می توانید برای استفاده در خورشت ها و پیش غذاهای مختلف از آن استفاده کنید.
5. پخت سس خورشت کدو تنبل
سس خورشت کدو تنبل یکی از خوراکی های محبوب در فصل پاییز است که اغلب با گوشت یا مرغ همراه شده و با برنج سفید سرو می شود. این سس با استفاده از کدو تنبل تهیه می شود که از سبزیجات پر مواد مغذی و زیادی از ویتامین ها و مواد معدنی برخوردار است.
برای پخت سس خورشت کدو تنبل ابتدا باید کدو تنبل را پوست کرده و خرد کرده و در یک قوری با روغن سرخ کنید. سپس پیاز را در تابه ریخته و به همراه زردچوبه و فلفل سیاه سرخ شده را همراه با ادویه جاتی چون پودر سیر و زنجبیل به مدت چند دقیقه سرخ کنید.
سپس کدو تنبل سرخ شده را به تابه اضافه کنید و با له کردن چند دقیقه همراه کنید. برای شیرین کردن سس می توانید از میوه خشک هسته دار مثل کشمش یا زردآلو و میوه های ترش مانند لیمو ترش استفاده کنید. پس از اضافه کردن میوه ها، آب یا برفک را به سس اضافه کرده و با حرارت کم به مدت 20 تا 30 دقیقه بپزید.
بعد از پختن سس، می توانید آن را با برنج سفید و مرغ یا گوشت برای سرو استفاده کنید. سس خورشت کدو تنبل به دلیل داشتن مقادیر زیادی از ویتامین های A و C، فیبر، کلسیم و آنتی اکسیدان ها برای سلامتی بسیار مفید است. همچنین، این سس باعث می شود خورشتی سنتی به یک غذای غنی و سالم تبدیل شود.
6. مرحله بعدی پخت خورشت کدو تنبل با مرغ
برای آماده سازی خورشت کدو تنبل با مرغ، در مرحلهی اول باید کدو تنبل را خرد کرده و آن را در ظرفی قرار داد. سپس، مرغ را نیز خرد کرده و به کدو تنبل اضافه کرده و باهم مخلوط کنید. برای بهتر شدن مزه خورشت، شما می توانید از ادویه های متنوعی مانند زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز و نمک استفاده کنید.
در مرحلهی بعدی، باید آب به مخلوط کدو و مرغ اضافه کنید تا همه چیز فرو شود. سپس، آن را بر روی حرارت بگذارید تا به جوش بیاید. بعد از جوش آمدن، حرارت را کم کنید و ظرف خورشت را ببندید. بگذارید خورشت به آرامی بپزد تا مرغ و کدو تنبل کاملا بپزند.
در مرحلهی آخر، پس از پخت خورشت کدو تنبل با مرغ، با برداشتن ظرف از روی حرارت، می توانید به آن نمک و فلفل به میزان دلخواه اضافه کنید و آماده سرو کردن خورشت خوشمزه خود با انواع نان ها و برنج ها شوید. بهتر است که این خورشت با نون هندی، نان لواش و یا نان تنوری سرو شود تا مزه و عطر آن بهتر از همیشه باشد.