مواد لازم برای طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت قلقلی
برای طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت قلقلی، مواد لازم عبارتند از گوشت قلقلی، پیاز، روغن، پودر فلفل، عدس، سکنجبین، دانه جوز، شیره انگور، شکر و نمک.
برای شروع، گوشت قلقلی را با روغن درون قابلمه به مدتی بپزید تا کمی رنگ پیدا کند. سپس پیاز را خرد کرده و به گوشت اضافه کنید و با هم به مدت چند دقیقه تفت بدهید تا پیاز به رنگ طلایی برسد.
سپس پودر فلفل، عدس و سکنجبین را به قابلمه اضافه کرده و آن را با هم تفت دهید. سپس دانه های جوز را به قابلمه بیافزایید و با هم مخلوط کنید. سپس شیره انگور را با شکر مخلوط کرده و به قابلمه اضافه کنید. آن را با هم به مدت چند دقیقه بپزید تا فسنجان آماده شود.
در نهایت، آن را با نمک، فلفل و شیرینی به علیه تطلب پذیری سرو کنید. می توانید با برنج یا نان سرو کنید و از طعم لذیذ شیرین و تند آن لذت ببرید.
مراحل طرز تهیه خورشت فسنجان با گوشت قلقلی
خورشت فسنجان با گوشت قلقلی یکی از خوراکی های پرطرفدار و گران قیمت در ایران است. این خورشت با استفاده از چند مواد اصلی به دست می آید، که اصلی ترین آن ها پسته و گردو هستند که به عنوان جانبی به آن قارچ و گوشت قلقلی اضافه می شود.
ابتدا برای تهیه خورشت فسنجان با گوشت قلقلی، باید گوشت قلقلی را به قطعات کوچک تقسیم کرده و با کمی روغن در تابه کوچک سرخ کنید. سپس آن را از تابه خارج کرده و در کنار گذاشته تا برای استفاده در آینده آماده شود.
سپس باید پسته و گردو را داخل آسیاب الکتریکی ریخته و آن ها را خرد کنید تا تشکیل یک پودر نرم و دارای اندازه یکسان شود. در تابه ای دیگر، با استفاده از روغن کمی باید پیاز را برای سرخ شدن به مدت چند دقیقه در حرارت ملایم قرار دهید.
سپس به پیاز سرخ شده، سس انگور و آب لیمو را اضافه کرده و مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید. بعد از مدتی، آماده کردن مخلوط پسته و گردو را درون تابه بریزید و مخلوط کنید تا به خوبی با سایر مواد ترکیب شود.
سپس به مواد تفت داده شده، یک قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و بیست دقیقه روی حرارت ملایم بماند. بعد از گذشت یک مدت زمان، گوشت قلقلی سرخ شده را به تابه برگردانید و برای حداقل سه ساعت روی حرارت ملایم بگذارید تا همه مواد به درستی ترکیب شده و خورشت بدون نقص و اشتباه درست شود.
سرانجام، خورشت فسنجان با گوشت قلقلی را با برنج سفید و تندر سیر سرو کنید. اگر می خواهید توضیحات بیشتری درباره تهیه این خوراک داشته باشید، می توانید از منابع آموزشی مفیدی که در وب سایت های مختلف قرار دارند، استفاده کنید.
نکات مهم در تهیه خورشت فسنجان با گوشت قلقلی
خورشت فسنجان با گوشت قلقلی یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در بسیاری از مناطق ایران طرفداران پیدا کرده است. این خورشت به دلیل مزه شیرین و تلخی که از ترکیب پسته و انواع دیگر مغزها به دست می آید، باعث شده است که به عنوان یک غذای مهم در میان خانواده های ایرانی تمایل زیادی داشته باشد.
برای تهیه خورشت فسنجان با گوشت قلقلی ابتدا باید گوشت قلقلی را با نمک و فلفل سیاه و دورچین پودر کرده و سپس به مدت چند ساعت در یخچال قرار داده تا نرم شود. در مرحله بعد، باید پیاز را به صورت خرد شده در روغن تفت داده و سپس گوشت قلقلی را به آن اضافه کرده و به مدت چند دقیقه تفت داده شود.
برای تهیه سس فسنجان نیز باید مغزهای پسته را کوبیده و به صورت پودر درون یک ظرف پختگی قرار دهید. سپس شیرینکننده ها (شکر، رب انار، نبات، دارچین) را به اندازه مناسب اضافه کنید و به مدت چند دقیقه با انواع ادویههای ضروری (دارچین، زعفران، زرشک، سیر و ...) به هم بزنید تا سس فسنجان آماده شود.
در مرحله بعد، سس فسنجان را به پیاز و گوشت قلقلی اضافه کنید و مدتی بر روی حرارت ملایم در ببخشید تا مزه ها با هم ترکیب شوند. در نهایت، پستهخردشده را به خورشت اضافه کرده و کمی بر روی حرارت بگذارید تا پسته به خورشت جذب شود.
تهیه صحیح خورشت فسنجان با گوشت قلقلی نیازمند توجه به نکاتی مانند نرمی کامل گوشت، طعم دقیق و ترکیبی معتدل از شیرینکنندهها و ادویههای اساسی است. با توجه به این نکات می توان به راحتی خورشت فسنجان با گوشت قلقلی خانگی خاص و خوشمزه ای تهیه کرد.
تزیین و سرو خورشت فسنجان با گوشت قلقلی
تزئین و سرو خورشت فسنجان با گوشت قلقلی یکی از شیکترین و ارزشمندترین غذاهای ایرانی است که به عنوان پرطرفدارترین غذای مراسم خاص و در جشنها شناخته شده است. گوشت قلقلی که در این غذا به کار گرفته میشود، علاوه بر اینکه خوشمزه است، باعث فراوانی رنگ و طعم در خورشت فسنجان میشود و به خورشت شیرینی و شوری خاصی میدهد.
برای سرو خورشت فسنجان با گوشت قلقلی، میتوانید با تزئین بهصورت جذاب و خلاقانه صحنهای جذاب برای میهمانان خود ایجاد کنید. برای تزئین این غذا میتوان به کار بردن خیار، لیمو، نعناع و گردو بهصورت خردشده و برشدار بهکار برد. همچنین میتوانید در سرویس این غذا از بشقاب برای قرار دادن گشنیز و آلوچه استفاده کنید.
با توجه به رنگ خاصی که خورشت فسنجان دارد، بهتر است از پایههای رنگی و تیره برای سرو و تزئین استفاده کنید. همچنین میتوان از وسایل چینی برای سرو این غذا بهره برد که میتواند جلوهای شیک به سفره شما ببخشد.
در نهایت، مهمترین نکته در سرو خورشت فسنجان با گوشت قلقلی، استفاده از گوشت باکیفیت است که همچنین بهینهتر است از فیله گوسفندی استفاده کنید. به دلیل تمایل کشورهای اروپایی به این نوع گوشت، توصیه میشود که برای تهیه آن به بورس گوشت مراجعه کنید و گوشت باکیفیت و تازه را خریداری کنید.
خورشت فسنجان با گوشت قلقلی برای دو نفر
خورشت فسنجان با گوشت قلقلی، یکی از پرطرفدارترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که در اکثر مناطق ایران سرو میشود. این خورشت معمولاً با گوشت قلقلی (یعنی تکههای گوشت گوساله) یا گاو تهیه میشود و با انواع گردو و تخم کتان و میوههای ترش مانند انگور، نارنگی، یا به، بهجای شربت، پخته میشود.
برای تهیه این خورشت، در ابتدا باید گوشت قلقلی که به همراه پیاز و نمک و فلفل و روغن تفت داده شدهاند، را در یک قابلمه جداگانه با آب و نمک و فلفل و زعفران و رب گوجه فرنگی بپزید تا نرم شود. در پایان این بخش، باید گوشت را از قابلمه خارج کرده و در ظرف جداگانه ایجاد شده نگه دارید تا برای آماده سازی خورشت آماده شود.
در مرحله دوم، باید یک قابلمه جدا را درون حرارت داده و پیاز را اضافه کرده و تفت دهید تا به رنگ طلایی برسد. به پیاز، زرشک و گردو اضافه کرده و باهم تفت دهید. سپس، تخم کتان، آب انگور، نمک و شکر را به همراه مقدار مناسبی رب گوجه فرنگی به قابلمه اضافه کنید تا ترکیب متعادلی برای خورشت شکل بگیرد. بین حال، باید خورشت را روی شعله زیرش به آرامی بجوشانید تا خامی رفته و غلیظ شود.
در مرحله آخر، باید گوشت قلقلی را با همه تهیه شدهها در قابلمه اصلی اضافه کرده و باهم یکبار دیگر مخلوط کرده و روی شعله زیرش آرامی به حرارت بیاورید تا غلیظ و آماده سرو شدن شود. خورشت فسنجان با گوشت قلقلی همراه با برنج سفید، ماست و میوههای ترش تزئین شده و سرو میشود. این غذا به خاطر طعم لذیذش مخصوصاً در میان خانوادههای ایرانی پرطرفداری دارد و در مناسبتهای خاصی مانند جشنها و عروسیها نیز سرو میشود.
راهنمای خرید مواد لازم برای خورشت فسنجان با گوشت قلقلی
راهنمای خرید مواد لازم برای خورشت فسنجان با گوشت قلقلی:
برای پخت خورشت فسنجان با گوشت قلقلی نیاز به مواد اصلی مانند گوشت قلقلی، هسته خرما، انار ترش و در حالت دلخواه دلستر، پیاز، روغن و نمک است.
گوشت قلقلی که بهتر است از قبل به صورت خرد شده باشد، نمک داده شده و پیاز رنده شده به همراه روغن در قابلمهای درجه حرارت متوسط به سرخ شدن درآورده و پس از سرخ شدن، دو عدد گیاهان دارویی مانند زیره و نعنا را هم اضافه کنید تا عطر و طعم ویژهای به گوشت داده شود.
هسته خرما و انار ترش که بهتر است قبل از استفاده خرد شوند، به همراه کمی روغن و نمک روی آینهای قابلمه بریزید و به مدت چند دقیقه با حرارت ملایم کمی تفت دهید تا برای اضافه کردن به گوشت آماده شوند.
سپس هسته خرما و انار ترش را به گوشت اضافه کنید و با حرارت ملایم این ترکیب را به مدت حدود یک ساعت تهیه کنید تا فسنجان با گوشت قلقلی شما آماده شود.
در نهایت، برای سرو خورشت فسنجان با گوشت قلقلی، میتوانید از برنج، نان تازه و خیارشور به عنوان تزئین و لذتبخشهای جانبی استفاده کنید.