طرز تهیه خورشت بامیه بدون گوشت و مرغ

تعبیر خواب

تعبیر خواب با هوش مصنوعی (آنلاین)

خوابتو دقیق بگو تعبیرشو دقیق دریافت کن.

برای استفاده  وارد سایت تعبیردون بشید. 

ورود به سایت تعبیر دون (کلیک کنید)

طرز تهیه خورشت بامیه بدون گوشت و مرغ

یکی از خورشت‌های سنتی ایران، خورشت بامیه است که در بسیاری از خانه‌ها هفته‌ای یکبار طبخ می‌شود. این خورشت با استفاده از بامیه و سبزیجات مختلف تهیه می‌شود و اغلب با گوشت یا مرغ همراه می‌شود، اما در اینجا روش تهیه خورشت بامیه بدون استفاده از گوشت و مرغ را شرح می‌دهیم.

برای تهیه خورشت بامیه بدون گوشت و مرغ، به ابتدا بامیه را به‌طور دقیق تمیز کرده و به قطعات کوچک حتی برش داده و سپس در آب جوشانده و به مدت ۲۰ دقیقه در حرارت متوسط اجازه داده می‌شود که بپزد.

در مرحله بعدی، پیاز را خلالی کرده و در روغن کمی تفت داده و سپس به آن زردچوبه، فلفل سیاه، زعفران و نمک اضافه می‌کنیم و به مدت ۵ دقیقه تفت می‌دهیم. سپس تمامی مواد، شامل بامیه پخته شده، سبزی‌های خشک، لوبیا سبز، نخود پخته شده و بادمجان را به آن اضافه کرده و به مدت ۲۰ دقیقه برای طبخ در حرارت ملایم می‌گذاریم.

نهایتاً به خورشت بامیه بدون گوشت و مرغ یکم اسیدیته با خیارشور، لیمو عمانی و نبات پخته شده داده و در مدت کوتاهی دیگر برای پخت و آماده شدن مواد روی حرارت ملایم نگه داشته می‌شود. پس از تهیه، خورشت باید داغ و با آب مایع مناسبی به همراه برنج سفید و نان تازه سرو شود.

در نتیجه، خورشت بامیه بدون گوشت و مرغ یک گزینه شاداب و مفید برای افراد گیاه‌خوار یا کسانی است که اگرچه گوشت یا مرغ را دوست دارند، اما به دلایل مختلف از خوردن آن صرف‌نظر کرده‌اند.



1. طرز تهیه خورشت بامیه بدون گوشت و مرغ

تهیه خورشت بامیه در ایران به عنوان یکی از پرمصرف‌ترین غذاها شناخته می‌شود. اما بسیاری از افراد به دلیل مشکلات گوارشی یا رعایت رژیم‌های خاص اقدام به مصرف گوشت و مرغ نمی‌کنند. بنابراین، تهیه خورشت بامیه بدون گوشت و مرغ یک گزینه عالی برای آنها محسوب می‌شود.

برای طبخ این غذا به کمی روغن زیتون، پیاز خرد شده و سیر خرد شده نیاز دارید. پیاز و سیر را در روغن تفت می‌دهیم تا همرنگ شوند. سپس به آنها کمی زردچوبه، پودر گشنیز، پودر فلفل سیاه، پودر زنجبیل، فلفل قرمز و نمک اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم.

پس از تفت دادن این مواد، بامیه را به آنها اضافه می‌کنیم. سپس آبی که برای پخت بامیه لازم است را به آن اضافه می‌کنیم. بعد از آن غذا را بر روی حرارت بالا بگذارید تا به جوش بیاید. بعد از رسیدن به جوش، حرارت را می‌کاهیم و غذا را به مدت 45 تا 60 دقیقه می‌پزیم. در نهایت، برای تزیین و افزایش طعم و بوی خورشت، تکه‌هایی از نعناع فرنگی یا شمعدانی به آن اضافه می‌کنیم.

این خورشت بسیار مغذی و با شیرینی طبیعی بامیه و ادویه‌های مختلف خانگی تهیه می‌شود که هرچند بدون گوشت و مرغ، باعث رضایت بیشتر سلیقه‌ها از غذا خواهد شد. همچنین، با استفاده از انواع مختلف ادویه‌ها می‌توانید طعم این خورشت را به سلیقه خودتان تنظیم کنید.



2. خورشت بامیه فقط با سبزیجات

خورشت بامیه یکی از خوراکی های پرطرفدار پخته شده با سبزیجات از جمله سیب زمینی، گوجه فرنگی، پیاز و سایر سبزیجات است. بامیه یکی از مواد اصلی این خورشت است که با توجه به مزه شیرین و ملس آن، به خورشت یک طعم غذایی ویژه و خاص می بخشد.

برای آماده سازی خورشت بامیه با سبزیجات، مقداری گوشت گوسفند، مرغ یا گوشت قرمز را با یک درشت پیاز تفت داده و به آن سایر سبزیجات از جمله سیب زمینی، گوجه فرنگی، قارچ، فلفل دلمه ای و سایر سبزیجات اضافه می کنیم. سپس با اضافه کردن آب و نمک و فلفل سیاه، خوراک را به مدتی درون قابلمه به آرامی پخت می کنیم.

در نهایت بامیه را اضافه کرده و خورشت را تا جایی که سبک شود، پخته و میل می کنیم. برای تزیین بهتر این خورشت می توان به آن نعناع خشک داغ و خرد شده اضافه کرد و با سبزیجات تازه سرو کرد.

از ویژگی های خورشت بامیه با سبزیجات می توان به مزه شیرین و ملس بامیه، طعم خوب سبزیجات و تنوع رنگ آن اشاره کرد. این خورشت با نان تازه و یا برنج سفید سرو شده و به عنوان یک غذای اصلی و لذیذ مورد استفاده قرار می گیرد.



3. روش تهیه خورشت بامیه با لوبیا و نخود

خورشت بامیه با لوبیا و نخود یکی از غذاهای سنتی و محبوب در جنوب ایران است. در این غذا، بامیه با لوبیا و نخود ترکیب می‌شود تا یک خورشت شفاف و خوشمزه به دست آید. بامیه یکی از مواد غذایی پرپروتئین و با ارزش غذایی بالا است که به صورت خشک نیز در دسترس است.

بهترین روش برای تهیه خورشت بامیه با لوبیا و نخود این است که از قبل لوبیا و نخود را به صورت خشک خریداری کنید. بعد از شستشوی دقیق آن‌ها را در آب سرد به مدت چند ساعت خیس کنید تا از خشکی خارج شوند. سپس آن‌ها را در یک قابلمه قرار داده و با آبی که آن‌ها در آن خیس شده‌اند پخته و نرم کنید.

در مرحله بعد، باید بامیه را تمیز کرده و تیغه‌های آن را تراشیده و روغنی که در قابلمه به داغ شدن آماده کرده‌اید، تفت دهید تا رنگی زردبهی بگیرد. بعد از این کار، لوبیا و نخود را به آن اضافه کنید و به مدت چند دقیقه با هم بپزید و مخلوط کنید. سپس باید یک پیاز را خلال خلال ریز کرده و به مخلوط خورشت اضافه کرده و به مدت چند دقیقه دیگر به روغن اضافه کنید.

در نهایت با اضافه کردن ادویه‌های مختلفی از جمله زنجبیل، فلفل سیاه، زردچوبه و نمک، مخلوط خود را طعم دهی کنید و بگذارید آهسته به مدت چند دقیقه دیگر بجوشد. برای سرو شدن، کنار آن، نان لواش یا برنج همراه باشد. خورشت بامیه با لوبیا و نخود غذایی درجه یک است که بسیار مغذی است و می‌تواند خانواده شما را برای طعم دهی امتحان کند.



4. خورشت بامیه با قارچ و گوجه فرنگی

خورشت بامیه با قارچ و گوجه فرنگی یکی از غذاهای سنتی و لذیذ ایرانی است. بامیه یکی از سبزیجات پرمصرف در جوامع ایرانی است و دارای خواص غذایی فراوانی می‌باشد. این سبزیجات باعث تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش خطر بیماری‌های قلبی و عروقی، بهبود دیابت، حفظ سلامت نظام گوارش و درمان برخی بیماری‌های التهابی می‌شود.

خورشت بامیه با قارچ و گوجه فرنگی با طعمی لذیذ و خوشمزه توصیف شده و دارای مزه‌ای خنک و ترش است. بامیه‌ها به صورت قطعات کوچک در این خورشت قرار می‌گیرند و همراه با قارچ‌های ترش و گوجه‌فرنگی تلخ، این غذا را به طعمی خاص و خوشمزه مجهز می‌کنند. این خورشت به‌صورت داغ و همچنین سرد می‌تواند مصرف شود و در فصول مختلف سال، علاوه بر خوشمزگی، نیازهای غذایی بدن را هم تأمین می‌کند.

برای تهیه خورشت بامیه با قارچ و گوجه‌فرنگی، بامیه را به‌صورت خام یا دوشیزه شده به همراه قارچ‌های ترش و گوجه‌فرنگی در قابلمه می‌ریزیم و به‌مدتی با آب و فلفل سرخ شده و پودر دارچین به آن اضافه می‌کنیم. سپس حرارت را استوانه می‌کنیم تا مواد توام با هم مخلوط شوند و به‌طور کامل در سیاه کنیم. در آخر نیز نمک و ادویه‌های دلخواه را به آن اضافه کنید تا طعم آن فراوان و لذیذ شود.

از آنجایی که خورشت بامیه با قارچ و گوجه فرنگی دارای مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان، فیبر و ویتامین‌های مورد نیاز بدن است، موجب تحریک سلامت بدن و پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌ها می‌گردد. همچنین این غذای لذیذ و خوشمزه می‌تواند با انواع نان و خورشت‌های دیگر همراه شود و به عنوان یک غذای کامل و بسیار خوشمزه در سفره‌های مختلف ایرانیان قرار بگیرد.



5. روش تهیه خورشت بامیه با کدو سبز

خورشت بامیه با کدو سبز یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با استفاده از مواد اولیه ساده و در دسترس تهیه می شود. این خورشت به دلیل طعم خوب و مفید بودن مواد تشکیل‌دهنده‌ی آن، از قبیل بامیه، گوشت، پیاز و کدوسبز مورد پسند علاقه‌ی بسیاری از افراد قرار گرفته است.

برای تهیه خورشت بامیه با کدو سبز، ابتدا باید بامیه را به مقدار مناسبی شست کرده و خرد کرده و سپس در حالت‌های مختلف (خام یا کبابی) می‌پزیم. در مرحله بعدی، پیاز را ریز خرد می‌کنیم و در روغن گرم تفت می‌دهیم تا رنگ طلایی بگیرد. سپس گوشت را به صورت مکعب‌های ریز خرد می‌کنیم و به پیاز تفت می‌دهیم تا رنگی شفاف شود.

سپس، کدوسبز را نیز خرد می‌کنیم و به پیاز و گوشت اضافه می‌کنیم و تفت می‌دهیم. در این مرحله، بهتر است برای سیراب شدن کدو، یک استکان آب نیز اضافه کنیم. سپس، با اضافه کردن حبه‌ی هاشمی، زعفران، نمک، فلفل سیاه و کمی به دلخواه قلیه‌ی گوشت به آن افزوده می‌شود. نکته مهم در این مرحله، مخلوط کردن تمام مواد به خوبی است.

در مرحله نهایی، بامیه را به مواد دیگر اضافه کرده و همه مواد را با هم تفت می‌دهیم تا طعم و مزه‌ی خورشت به خوبی در می‌آید. در آخر، با چند قاشق یا جوش همراه با نان تازه، این خورشت دلپذیر را در میان خانواده‌تان به اشتراک بگذارید.



6. خورشت بامیه تند با پیاز و فلفل

خورشت بامیه یکی از انواع خورشت‌های ایرانی است که با استفاده از بامیه، گوشت قرمز، پیاز و فلفل تهیه می‌شود. بامیه یکی از صیفی‌جات خوشمزه در کشور ما است که باعث شده است تا این خورشت به عنوان یکی از انواع خورشت‌های محبوب و پرطرفدار ایرانی‌ها به شمار بیاید.

در تهیه خورشت بامیه، بامیه‌های تازه و مرغوب با مقداری روغن نیمه سرخ شده و به پیاز و فلفل افزوده می‌شوند تا با هم تفت داده شوند. سپس به این مخلوط گوشت قرمز خرد شده و نمک و فلفل اضافه شده و با آب کمی به همراه زردچوبه و زعفران در حرارت ملایمی به مدت حدود یک ساعت پخته می‌شود.

بعد از اینکه خورشت آماده شد می‌توان آن را با برنج سفید، نان تازه یا نان لواش سرو کرد. همچنین می‌توان این خورشت را با ماست یا ترشی‌های سنتی ایرانی همراه کرد.این خورشت به دلیل طعم تند و خوشمزه‌اش، به عنوان یکی از غذاهای محبوب در مناسبت‌های خاصی مانند مراسم عروسی‌ها و پذیرایی‌های مهم مورد استفاده قرار می‌گیرد و جایگاه ویژه‌ای در کنار سایر انواع خورشت‌های معروف ایرانی مانند خورشت قیمه، خورشت فسنجان و خورشت قرمه سبزی دارد.