طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی
خورشت بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که ترکیبی از بامیه و گوشت چرخ کرده قلقلی دارد و با ترکیبی منحصر به فرد از ادویههای طعمدهنده همراه شده است.
از مواد اولیه برای تهیهی این خورشت، بامیه، گوشت چرخ کرده قلقلی، پیاز، گوجهفرنگی، روغن و ادویههایی مانند زردچوبه، فلفل، زیره و نمک استفاده میشود. ابتدا پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود، سپس به آن گوشت چرخ کرده قلقلی را اضافه کرده و با مرکبکردن آن با پیاز، به مدت چند دقیقه آن را سرخ کنید.
در مرحله بعدی، گوجهفرنگی را نیز به آن اضافه کرده و با ریختن مقداری آب، آن را به مدت چند دقیقه برای دمیدن رها کنید. به هنگامی که گوجهفرنگی کاملاً پخته شده است، بامیه را به صورت کوبیده به آن اضافه کرده و همهی مواد را به هم مخلوط کنید.
سپس ادویههای زردچوبه، فلفل، زیره و نمک را به آن اضافه کرده و همهی مواد را با هم ادغام کنید. سریعاً بعد از اضافه کردن ادویهها، اگر خورشت شما گسترده شد، میتوانید مقداری آب به آن اضافه کنید. سپس با تنظیم حرارت به میانی، خورشت را برای ده دقیقه دیگر بپزید و وقتی آماده باشد، آن را با نان خامهای سرو کنید.
در نهایت، خوراکی منحصر به فرد خود را با روشن شدن دم آب زیاد خورشت به کمک دستمال آلوده از پایین ظرف جدا کنید و برای سرو کردن آماده کنید. چنانچه میخواهید خورشت خود را بهترین طلایای خود را نشان دهد، میتوانید با تزیین کردن آن با نعنا و یا برگ کرفس ساعات سخت طبخ خود را به اصلاح طعم خورشت اختصاص دهید.
خورشت بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی در چند قدم
خورشت بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که برای سرو کردن در میان وعدههای ناهار و شام استفاده میشود. این غذا با استفاده از بامیه، گوشت چرخ کرده، پیاز، نمک، زردچوبه، گوجهفرنگی و سایر ادویه جات به دست میآید.
برای تهیه خورشت بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی، ابتدا باید بامیه را به آبکشی با آب روشن شستشو داده و سپس آن را به همراه پیاز ریز شده و گوشت چرخ کرده درون قابلمه به داغ شدن برسانید. سپس با افزودن زردچوبه و نمک به آن همراه گوجهفرنگی پخته شده خوراک را تنظیم کرده و به مدت ۴۵ دقیقه در حرارت ملایم حرارت دهید.
نکته مهم در تهیه این خورشت، استفاده از گوشت چرخ کرده و تداخل آن با بامیه است که به دلیل طعم خوشمزه و مزهداری که به خورشت میبخشد، غذا را بسیار لذت بخش میکند. البته میتوانید در صورت تمایل، همراه با نانهای تازه و سالاد سرو کنید تا به طعم و مزه خورشت بیشتر بیافزاید.
در نتیجه، خورشت بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی با رنگ زردشاهی و مزهداری که به دلیل بامیه سبز درونش خواهید دید، یکی از بهترین غذاهایی است که میتوان با آن سفرهی خوشمزه و سرشار از عطر و طعم را ترتیب داد.
گوشت چرخ کرده قلقلی در خورشت بامیه، چه بهتر!
خورشت بامیه از غذاهایی است که در بسیاری از مناطق ایران مورد پسند واقع میشود. این خورشت با استفاده از بامیه، گوشت و مجموعهای از ادویههای خوشمزه، تهیه میشود. دلیلی که خورشت بامیه به همراه گوشت چرخ کرده قلقلی، کاملا متناسب است این است که طعم گوشت چرخ کرده، باعث افزایش طعم و مزه خورشت میشود.
گوشت چرخ کرده قلقلی، از پرمصرفترین گوشتها در آشپزی میباشد. این نوع گوشت به دلیل تردی و تسریع در پخت، بهترین نوع گوشت برای استفاده در خورشتها است. طبق تحقیقات، گوشت چرخ کرده قلقلی قابلیت جذب بهتر ادویهها را نسبت به گوشتهای سالم، دارد و این خصوصیت میتواند به بهبود و افزایش طعم خورشت بامیه، کمک کند.
بامیه از میوههایی است که ارزش غذایی بالایی داشته و غنی از ویتامینهای A، B و C است. بامیه برای بدن فاقد هرگونه کلسترول میباشد که باعث میشود این میوه یکی از بهترین مواد غذایی برای مصرف شده در رژیم غذایی است. همچنین، بامیه یکی از بهترین منابع فیبر برای بدن است و باعث تقویت سیستم گوارشی میشود.
به طور کلی، خورشت بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی، یک غذای کاملا تغذیهای و خوشمزه تهیه میشود که همچنین سریع و کارامد است. ترکیب گوشت چرخ کرده با بامیه، رنگ و طعم خوبی را به خورشت میبخشد و به علاوه انواع ادویه هایی که به خورشت اضافه میشود، طعم خوشمزه و خاصی به این خورشت میبخشد. به همین دلیل، خورشت بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی یکی از خوراکی های محبوب در سفرههای ایرانی است.
طبقه بندی مواد لازم برای خورشت بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی
برای تهیه خورشت بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی، مواد لازم به دو گروه اصلی تقسیم میشوند: مواد تشکیل دهنده خورشت و مواد افزودنی به منظور ارتقای شیرینی و طعم خورشت.
مواد تشکیل دهنده خورشت شامل موارد زیر هستند:
- بامیه: بامیه یکی از موارد اصلی این خورشت است که برای تهیه آن باید از بامیه خشک استفاده کرد.
- گوشت چرخ کرده قلقلی: گوشت چرخ کرده قلقلی باعث افزایش پروتئین در خورشت شده و برای تهیه آن، گوشت قرمز را باید با ماشین چرخ کرده و سپس روی حرارت قرار داد.
- سبزیجات: بهتر است از سبزیجات فصلی استفاده کنید که شامل پیاز، گوجه فرنگی و سبزیجات خشک مثل نعناع و شوید است.
- روغن: برای سرخ کردن مواد اولیه به روغن نیاز است. بهتر است از روغن مایع مثل روغن زیتون یا روغن پیاز استفاده شود.
مواد افزودنی به منظور ارتقای شیرینی و طعم خورشت عبارتند از:
- پودر قند: بهتر است از پودر قند اصلی و نه شکر استفاده کرد تا مقدار کمتری از خوراکی را به دست آورد.
- نمک: مقدار مناسبی از نمک باید به خورشت اضافه شود تا طعم سبزیجات و گوشت بهتر به چشم بخورد.
- پودر دارچین و زعفران: برای افزایش شیرینی و رنگ خورشت، میتوان از پودر دارچین و زعفران استفاده کرد.
با توجه به مواد لازم برای تهیه خورشت بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی، میتوان در خانه بهراحتی این خوراکی را تهیه کرد و از طعم خوشمزهای که دارد، لذت برد.
مراحل آماده سازی مواد خورشت بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی
مرحله اول در آماده سازی مواد خورشت بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی، خوراک بامیه است. برای پخت خوراک بامیه، باید بامیه را در آب بجوشانید و بعد از آب گرفتن، دوباره در آب جوش برای حدود 30 تا 40 دقیقه قرار دهید تا نرم شود. سپس مواد دیگری که برای خورشت به کار میروند را آماده میکنیم.
مرحله دوم، آماده کردن مواد مورد نیاز برای سرخ کردن گوشت قلقلی است. برای این کار گوشت قلقلی را با پیاز و سیر رنده شده، نمک و فلفل داده، با سرخ کردن در روغن گرم تهیه میکنیم.
مرحله سوم شامل آماده سازی سس خورشت است. برای تهیه سس خورشت به سس گوجه فرنگی و آب مرغ نیاز داریم. در مرحله اول به تفنگی پیازیها را تفت داده و سپس سس گوجه فرنگی را به آن اضافه کنیم. بعد از حدود 5 دقیقه، آب مرغ را به آن اضافه کنید و نیم ساعت بگذارید تا سس کاملا جا بیفتد.
مرحله چهارم شامل آماده کردن خوراک است. به مواد آماده شده در سه مرحلهی قبل، بامیه که پختید و گوشت قلقلی سرخ شدهی خود اضافه کنید و در هم بزنید تا مواد خوب با هم مخلوط شوند و پخته شوند. با یک غلیظ کن، داخل ماهیتابه خود بریزید و روی شعلهی نرمال بگذارید. پس از حدود 45 دقیقه، خوراک بامیه با گوشت چرخ کرده قلقلی آماده است. بهتر است با نان تازه یا برنج سفید سرو کنید.
طرز تهیه بامیه برای خورشت با گوشت چرخ کرده قلقلی
بامیه مادهای است که در غذاهایی مانند خورشتها و آبگوشتها مورد استفاده قرار میگیرد. به دلیل خواص مفید و مغذی بسیاری که دارد، این ماده در غذاهایی که نیاز به پروتئین هستند، همچون گوشت و مرغ، بسیار مفید است.
برای تهیه بامیه برای خورشت با گوشت چرخ کرده قلقلی، ابتدا بامیههای تازه را با دو سه برش اندازه متوسط خرد کنید. سپس در یک قابلمه، آب را به جوش درآورید و بامیهها را به آن اضافه کنید. دقت کنید که بامیه معمولا نیاز به پخت زیادی ندارد و در مدت زمان کوتاهی آماده میشود.
در یک ماهیتابه، گوشت چرخ کرده را با یک قاشق روغن سرخ کنید، سپس پیاز و سیر را همراه با فلفل قرمز و گرام مارچوبه به آن اضافه کنید و تفت دهید تا پخته شوند. به وقتی که گوشت پخته شده باشد، بامیه را به آن اضافه کنید و مدتی با هم تفت دهید. بهتر است پیاز و سیر را کمی قبل از اضافه کردن بامیه به غذا تفت داده شود تا بوی بد آنها کاملا برود.
پس از اضافه کردن بامیه به گوشت، غذا را با نمک، فلفل سیاه و زعفران به طعم دلخواه خود بپزید. بهتر است تا موقع سرو غذا، آن را همراه با نان تازه روغنی همراه کنید. همچنین ممکن است برای تزیین صحنه غذا از تخم مرغ سرخ شده استفاده کنید که طعم آن را بهبود میدهد.