طرز تهیه خورشت بامیه با گوشت بوقلمون
خورشت بامیه با گوشت بوقلمون یکی از انواع خورشتهای ایرانی است که تمامی افراد آن را دوست دارند. خورشت بامیه در برخی مناطق کشور با نام خورشت لیمو معروف است، اما در هر صورت طرز تهیه آن در بیشتر مناطق یکسان است. خورشت بامیه با گوشت بوقلمون به دلیل ترکیبی از گوشت نرم بوقلمون و بامیه متمایل به شیرینی، طعم بسیار خوشمزهای دارد.
مواد لازم برای تهیه خورشت بامیه با گوشت بوقلمون شامل بامیه، گوشت بوقلمون، پیاز، روغن، نمک، زردچوبه، ادویهجات و آب است. بامیه را بعد از تمیز کردن، به میزان دلخواه استخراج میکنیم و پس از ریختن روی حرارت دهانهی قابلمه، آن را با یک لیوان آب به یکباره برای ١٠-١٥ دقیقه میپزیم. سپس بامیه را کنار میگذاریم و به جای آن گوشت بوقلمون را با پیاز خرد شده و روغن به قابلمه اضافه میکنیم و آن را خوب کباب میکنیم.
پس از اینکه گوشت کباب شد، نمک، زردچوبه و ادویههای دیگری را که دوست داریم به آن اضافه کنیم و به مرحلهی بعد برویم. بامیه دوباره درآمده و به گوشت اضافه میکنیم و همراه با مقدار کافی آب تهیه کنیم. سپس خورشت را به مدت ٤٠-٣٠ دقیقه روی حرارت ملایم به جا میگذاریم تا به خوبی پخته شود و مزهای شیرین و خوشمزه به خورشت دهد.
بعد از پخته شدن خورشت، آماده سرو شدن است. معمولاً خورشت بامیه با گوشت بوقلمون را با چاول یا برنج سفید سرو میکنند. همچنین میتوانید به دلخواه خود از نعناع خشک و نمک آویشن برای تزئین و افزایش طعم استفاده کنید. خورشت بامیه با گوشت بوقلمون را میتوانید در تمامی مهمانیها و جشنهای خانوادگی سرو کنید و از غذای خوشمزه و محبوب خود برای دوستان و خانواده لذت ببرید.
خورشت بامیه با گوشت بوقلمون: مواد لازم
برای پخت خورشت بامیه با گوشت بوقلمون، ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. برای این خورشت نیاز به بامیه، گوشت بوقلمون، پیاز، چند حبه سیر، زردچوبه، روغن، نمک و فلفل دارید. بامیه میتواند تازه یا خشک باشد، اما در هر دو حالت به راحتی در خورشت قابل استفاده است.
برای شروع، بامیه را به سایز دلخواه خود خرد کرده و در آب جوش حداقل برای ۱۵ دقیقه خیس داده، سپس آب را ریخته و بامیه را خشک کنید. در مرحله بعد، گوشت بوقلمون را به قطعات کوچک خرد کنید و در تابه یا قابلمهای قابل استفاده برای پخت خورشت، با روغن زردچوبهای که اضافه کردهاید، تفت دهید.
بعد از تفت دادن گوشت، پیاز را به صورت خرد شده به آن اضافه کنید و برای ترکیب بهتر مواد، حدود ۵ دقیقه دیگر تفت دهید. سپس حبههای سیر را خرد و به تابه اضافه کنید. در این مرحله، زردچوبه، نمک و فلفل را نیز به مواد اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید.
حالا بامیه خشک شده را به تابه اضافه کرده و به موادی که در تابه هست، اضافه کنید. سپس حدود ۲ لیوان آب به مواد اضافه کرده و کمی اجازه دهید تا خورشت بپزد. برای تنظیم طعم و غلظت خورشت، میتوانید مقداری آب بیشتر اضافه کنید یا اگر غلظت بیشتری را دوست دارید، میتوانید آب کمتری را اضافه کنید و بیشتر درب خورشت را ببندید.
بعد از حدود ۴۰ دقیقه تا ۱ ساعت، خورشت آماده است و میتوانید فقط با نون یا نان تافتونی آن را سرو کنید. این خورشت به دلیل مزه خوب و طعم فوق العادهای که دارد، یکی از محبوبترین خورشتهای پرطرفدار در تمامی مناطق ایران است.
روش تهیه گوشت بوقلمون برای خورشت بامیه
برای تهیه گوشت بوقلمون برای خورشت بامیه بهتر است از پاکتهای گوشت بوقلمون استفاده شود. وسواس در این کار خیلی مهم است، بنابراین پاکت باید با دقت کامل شسته و خشک شود. سپس باید گوشت را به صورت برشهای قرمز وردار تقسیم کرد و با پیاز ریز خلال شده و روغن گوجه فرنگی تفت داده شود، سپس به مواد خام دیگری که به خورشت اضافه می کنید بپیوندید و آنها را در دستگاه فشار خودپخت پخت کنید. گاهی اوقات دستگاه فشار پخت خورشت ها بهتر است.
گوشت بوقلمون دارای چربی کمتری نسبت به گوشت قرمز دیگر است اما اگر مایل به استفاده از گوشت برای خورشت هایی مانند خورشت بامیه باشید، بهتر است از پاکتهای گوشت بوقلمون استفاده کنید. با استفاده از گوشت بوقلمون به عنوان ماده اولیه، غذا مفیدتر و سالم تر می شود.
در کنار گوشت بوقلمون، برای خورشت بامیه، چند مواد خام مختلف می توان استفاده کرد. می توان از بامیه تازه یا خشک استفاده کرد، به همراه پیاز، روغن، فلفل سیاه، ادویه، نمک و نیزرا. برای طرز تهیه صحیح خورشت بامیه، نیاز به تهیه تمام مواد خام مذکور و دستورالعمل مناسب دارید.
پس از آماده کردن مواد خام، گوشت بوقلمون را نیز به داخل تابه بریزید و همراه با مواد خام دیگری که قبلاً تهیه کردهاید، به مدت 1-2 ساعت آنها را به آرامی بپزید تا مزه و رنگ مناسبی به خورشت بدهد. قبل از سرو کردن، میتوانید آن را با غلات مانند برنج همراه سرو کنید و از خورشت بامیه با گوشت بوقلمون لذت ببرید.
طرز تهیه بامیه برای خورشت با گوشت بوقلمون
برای تهیه خورشت بامیه با گوشت بوقلمون، بهتر است از بامیههای تازه و بدون دانه استفاده کنید. ابتدا بامیهها را در آب جوش بریزید و برای چند دقیقه در آب نگه دارید تا طعم تلخ آنها برطرف شود.
سپس گوشت بوقلمون را با مقداری پیاز و روغن در قابلمه به مدت حدود 10 دقیقه سرخ کنید. بهتر است از گوشت بوقلمون آبگوشت استفاده کنید تا خورشت خود را با عطر و طعم خوبی بپزید.
بعد از سرخ کردن گوشت بوقلمون، به آن آب داغ اضافه کرده و آن را برای چند دقیقه تهیه کنید تا گوشت نرم شود. سپس بامیههای خود را به این مخلوط اضافه کنید و آن را برای چند دقیقه دیگر به مدت 10 تا 15 دقیقه با حرارت ملایم پخت کنید.
در این نوع خورشت، بهتر است از ادویههایی از قبیل زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و دارچین استفاده کنید تا طعم خوبی برای خورشت خود ایجاد کنید. خورشت بامیه با گوشت بوقلمون را میتوان با برنج و سبزیجات تقدیم کرد و در هنگام سرو میتوانید روی آن نمک به دلخواهتان بریزید.
روش پخت خورشت بامیه با گوشت بوقلمون
خورشت بامیه با گوشت بوقلمون یکی از خوراکیهای پرطرفدار و لذیذ در فصل پاییز و زمستان است. این غذا به دلیل اینکه از مواد اولیه اصلی آن گوشت بوقلمون و بامیه استفاده میشود، قابلیت ساخت آن در خانه را دارد و ممکن است طعم و مزه آن نسبت به خریدن آن از رستوران ها یا فروشگاههای مخصوص غذا شیرینتر و لذیذتر باشد.
برای پخت خورشت بامیه با گوشت بوقلمون، باید ابتدا گوشت بوقلمون را خرد کرده و با روغن در دیگی تفت داده و به آن اب و رب گوجه فرنگی و ادویههای مختلفی از جمله زردچوبه، ادویهی قرمز و نمک اضافه کرده و به مدت نیم ساعت در حرارت کم آن را بپزید.
سپس باید بامیهها را به صورت مربعی خرد کرده و داخل سس گوشتی ریخته و به مدت یک ساعت دیگر در حرارت کم پخت کنید. در طول این مدت، بامیهها آرام آرام جذب سس میشوند و طعم گوشت بوقلمون به آنها القا میشود.
سرانجام، خورشت را با نان تازه یا برنج سفید سرو کنید و با یک دسته سبزی خوشمزه مانند تره فرنگی یا پیازچه، تزئین کنید. بهتر است به خورشت بامیه با گوشت بوقلمون داغ سرو کنید تا طعم و مزه آن بهتر و لذیذتر باشد. به همین دلیل، میتوانید آن را در فردا صبح برای صبحانه نیز برای خود آماده کنید.
نکات مهم در تهیه خورشت بامیه با گوشت بوقلمون
در تهیه خورشت بامیه با گوشت بوقلمون، یکی از نکات مهم و مفید نیاز به پیشتیزی و مراعات صحیح ترکیب اجزای آن است. اما در هرصورت با توجه به مزایای سلامتی و روشهای طهی صحیح خوراکی میتوان به دستور پخت این غذا پرداخت.
یکی از مهمترین نکات در تهیه خورشت بامیه با گوشت بوقلمون استفاده از گوشت تازه و باکیفیت است. برای رسیدن به این هدف، بهتر است گوشت را از پیش به دونههای کوچک برشید و با اضافه کردن نمک و فلفل، درون ماهیتابه روی حرارت بالا سرخ کنید. سپس این گوشت را به جای دیگرای غذا از نظر غذایی پایدار و مفید قرار دهید.
بهتر است برای تهیه خورشت بامیه با گوشت بوقلمون از پیاز و سیر به میزان زیاد استفاده کنید تا طعم منحصر به فرد و شیرین سازی خورشت در دهان همه بازوی کند.
همچنین از آبلیمو نیز میتوانید برای افزایش طعم و اعتبار خورشت بهره بگیرید. به این ترتیب این خورشت سبک، خالی از چربی و مفید برای استفاده هر گاه که در نیاز به انرژی لازم باشید. در نتیجه اطراف با اعتماد و امنیت واقعی درون ماحصیه بامیه با گوشت بوقلمون با خیال راحتی در حال میل نمودن به آن باشید.