طرز تهیه خورشت بامیه با مرغ و لپه
خورشت بامیه با مرغ و لپه، یکی از خوراکیهای محبوب و پرطرفدار در فصل سرما میباشد که توسط خانمها در سراسر کشور تهیه میشود. در این خورشت علاوه بر بامیه، مرغ نرم و لذیذ و لپه با طعم ویژه اضافه میشود که در کنار هم، طعم فوق العاده ای را ایجاد میکند.
برای تهیه خورشت بامیه با مرغ و لپه، ابتدا باید بامیه را با آب برای مدتی در ظرفی قرار داد تا شکننده شود. سپس به همراه مرغ در قابلمه با آب و ادویههای متنوعی همچون زردچوبه، نمک، فلفل، دارچین، پیاز و سیر بپزید تا مرغ بهطور کامل پخته شود. سپس لپه را به همراه آب و ادویه ها، روی مرغ و بامیه ریخته و همراه با کمی آب بیشتر به مدت کافی در قابلمه بپزید.
پس از اینکه خورشت بامیه با مرغ و لپه پخته شد، دسته جعفری، شوید و آبلیمو را به آن اضافه کنید و گرم سرو کنید. این خورشت پر از مواد مغذی مفیدی مانند پروتئین، کلسیم و ویتامینهای مختلف میباشد که سلامتی شما را حفظ میکند و از بیماری ها دور میکند.
در نهایت، می توان گفت که تهیه خورشت بامیه با مرغ و لپه، یکی از پر طرفدارترین و لذیذترین غذاهایی است که میتوانید در فصل سرما به سلیقهی خودتان درست کنید. این غذا علاوه بر طعم فوقالعاده، به دلایل سلامتی نیز توصیه میشود.
مواد لازم برای تهیه خورشت بامیه با مرغ و لپه
برای تهیه خورشت بامیه با مرغ و لپه، مواد لازم شامل بامیه، مرغ، لپه، پیاز، روغن، گوجهفرنگی، زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و آب است.
ابتدا بامیهها را به همراه آب و کمی نمک درون قابلمه بگذارید و به مدت ۳۰ دقیقه آنها را بپزید تا به رقم بیایند. در یک قابلمه دیگر، پیازها را خرد کنید و به همراه مرغ به روغن روغن درجه یک اضافه کنید و تفت دهید تا پیازها نرم شوند.
سپس زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به طور مساوی به مرغ اضافه کنید و همراه با پیازهای تفت داده شده بپزید. بعد از مدتی، گوجهفرنگی خرد شده را به مرغ اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه دیگر بپزید.
بعد از پخت شدن بامیهها، آنها را به مرغ اضافه کنید و به همراه لپه بپزید. لپه را نیز بهتر است در اب پز کرده و پس از خشک شدن به نازکی دلخواه خود خرد کنید و به خورش اضافه کنید.
پس از ۱۵ دقیقه دیگر پخت، غذای شما آماده سرو شدن است و می توانید آن را با نان یا برنج سفید پخته سرو کنید. این خورشت با صلاحیت برای ۴ الی ۶ نفر است.
نحوه پخت مرغ برای خورشت بامیه با مرغ و لپه
برای پخت مرغ برای خورشت بامیه با مرغ و لپه، میتوانید از دو روش پخت متفاوت استفاده کنید. روش اول، پخت مرغ را در حالت کاملاً پخته تمامنشده انجام دهید. برای این کار، ابتدا مرغ را با آب و مقداری نمک و فلفل به مدت چند دقیقه موشکافی کرده و پس از آبکشی، آن را در یک قابلمه بزرگ به همراه یک پیاز خلال شده، چند حبه سیر خرد شده، چند برگ جوشان خشک و مقداری اب داغ در هم بپزید.
سپس، مرغ پختهشده را از داخل قابلمه خارج کرده و مرغ را به قطعات کوچک در خرد کنید. سپس، یک کمی روغن و پیاز خلال شده را در یک قابلمه داغ روی حرارت بالا بریزید و تا زمانی که پیاز کمی طلایی شد، سرخ کنید. سپس، قطعات مرغ را به پیاز اضافه کنید و آنها را برای حدود 5 دقیقه بر روی حرارت بالا سرخ کنید.
روش دوم، پخت مرغ در حالتی است که کاملاً پخته شده و ترد است. برای این کار، مرغ را با چند حبه سیر، دو برگ تره و مقداری نمک و فلفل در یک قابلمهی بزرگ پخت کنید. پس از پخت کامل، مرغ را از داخل قابلمه خارج کرده و به قطعات کوچک تقسیم کنید.
سپس، در یک قابلمه دیگر، پیاز خلال شده را با یک کمی روغن روی حرارت متوسط سرخ کنید. سپس، یک قاشق چایخوری زیره، یک قاشق چایخوری زعفران و چند برگ گشنیز را به پیاز اضافه کنید و همهی مواد را با هم مخلوط کنید.
سپس، یک لیوان آب داغ روی مواد ریخته و آنها را به مدت چند دقیقه روی حرارت متوسط یا کمتر، پخت کنید. به پخته شدن شیرینی، مقداری شکر و به مدارای شور به طعمدهی آن اضافه کنید. سپس قطعات مرغ را به مخلوط بامیه و لپه داخل قابلمه بریزید و به مدت 30 تا 40 دقیقه روی حرارت کم و بدون هیچ گونه حرکتی پخت کنید.خورش بامیه با مرغ و لپه آماده خوردن است و با نان خامهای، نان لواش و یا برنج سفید داغ منقل میشود.
روش درست کردن لپه برای خورشت بامیه با مرغ و لپه
لپه یکی از غذاهای پرطرفدار در ایران است که به صورت سنتی در اکثر خانهها تهیه میشود. این غذا از گوشت، نخودچی، لوبیا یا مرغ تهیه میشود و به همراه برنج، نان یا خورشتهای مختلف مانند خورشت بامیه سرو میشود. در اینجا به روش درست کردن لپه برای خورشت بامیه با مرغ و لپه پرداخته خواهد شد.
مواد لازم:
- یک عدد مرغ متوسط
- 400 گرم لپه (نخودچی یا لوبیا سفید)
- دو عدد پیاز متوسط
- سه قاشق غذاخوری روغن سرخ کردن
- دو قاشق چایخوری زعفران آب کرده
- نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر، پودر دارچین به میزان لازم
روش تهیه:
1. لپه را از شب قبل خیس کنید تا بهتر پخته شود. سپس آن را در یک قابلمه با آبی که آرد کرهی مایع در آن حل شده است برای یکساعت همپز کنید تا نرم شود.
2. پیاز را خلالی خرد کنید و در روغن سرخ کنید تا رنگ طلایی بگیرد. مرغ را مقداری تکه تکه کنید و همراه با پیاز، نمک، فلفل، زردچوبه و پودر سیر به طوری که مواد به هم بریزند، سرخ کنید.
3. به محض آن که مرغ سرخ شد، آب بریزید و آن را به صورت کامل پخته کنید. با توجه به ضخامت مرغ، ممکن است برای پخت کامل نیاز به 30 تا 40 دقیقه باشد.
4. لپه را در یک ماهیتابه برای مدت 10 دقیقه سرخ کنید و سپس زعفران آب کرده و پودر دارچین را به آن اضافه کنید.
5. لپه را به صورت یکباره به مرغ اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. سپردن به این صورت به دلیل این است که لپه حجم بیشتری نسبت به مرغ دارد و با اضافه کردن همزمان آن مرغ و لپه به طور کامل پخته میشوند.
6. خورشت را تا زمانی که لپه به طور کامل پخته و تهیه شود، در حرارت ملایم نگاه دارید.
7. قبل از اینکه به سرو شود، با نان یا برنج سرو کنید و از آن لذت ببرید.
با دنبال کردن روش تهیه بالا، میتوانید خورشتی خوشمزه با لپه و مرغ تهیه کنید که با برنج و نان سرو شود. این غذا خوشمزه، سالم و از همه مهمتر، ساده در تهیه است.
تهیه سس خورشت بامیه با مرغ و لپه
تهیه سس خورشت بامیه با مرغ و لپه یکی از غذاهای ایرانی است که با استفاده از مواد اولیه ساده و رایج قابل آماده سازی است. این سس که درواقع برای خورشت بامیه مناسب است، از مرغ، لپه، پیاز، روغن، گوجه فرنگی پوره و ادویه جات مختلف تهیه میشود.
ابتدا برای تهیه سس، باید پیاز را خرد کرده و در روغن تفت داده، سپس به آن مرغ را اضافه کرده و تا حدی که رنگش سفتر شد، آن را سرخ کنید. به مرغ سرخ شده، لپه را اضافه کرده و مواد را با هم مخلوط کنید. سپس دو سه بار آب بریزید تا لپه کمی برشته شود.
در مرحله بعدی، پوره گوجه فرنگی را به سس اضافه کنید و با هم مخلوط کنید. به سس ادویهها از قبیل زعفران، فلفل سیاه، نمک، زنجبیل و تره فرنگی اضافه کنید. حرارت را روی شعله ملایم درجه 2 تنظیم کرده و به سس اجازه دهید تا به مدت 30 دقیقه بجوشد و غلیظ شود.
پس از آماده سازی سس، بامیه را به همراه مرغ و لپه به آن اضافه کنید و مشترکاً به مدت 10 دقیقه دیگر بجوشانید. در انتها، سس خورشت بامیه با مرغ و لپه آماده مصرف است. این غذا با نان تازه یا برنج سفید سرو شده و میتواند به عنوان یک غذای کامل و خوشمزه برای شام و ناهار مورد استفاده قرار گیرد.
طریقه پخت خورشت بامیه با مرغ و لپه
خورشت بامیه با مرغ و لپه یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که با ترکیب مناسب از مرغ، بامیه و لپه تهیه میشود. در این غذا، مرغ پخته مرغوبیت خود را به بامیه و لپه منتقل میکند و با فراوردههای سبز همچون سبزیجات و قارچ همراه میشود تا غذایی خوشمزه و مغذی ترکیب شود.
برای تهیه خورشت بامیه با مرغ و لپه، در ابتدا بامیه پاکشده و ریز شده را با روغن گرم در تابه پخته و در ظرف جداگانه از مرغ نگهداری میکنیم. سپس مرغ را با مقداری روغن و پیاز تفت داده و پس از اینکه برنجید، آب داغی را به آن اضافه کرده و با فراوردههای سبزیجات و شکر به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه پخته میکنیم.
در آخر، بامیه ریز شده و لپه را به خورشت اضافه کرده و با مدت زمانی کمی بیشتر سرخ کردن روی حرارت ملایم همراه با یک سرشعله، غذایی عالی و خوشمزه تهیه میشود. خورشت بامیه با مرغ و لپه معمولاً با برنج یا نان تازه سرو میشود و به عنوان غذای اصلی در وعدههای ناهار و شام در خانوادههای ایرانی مصرف میشود.