1. طرز تهیه خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی
خورش مرغ و آلو بخارا یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که به دلیل علاقه شدید افراد به آن، در مجالس و جشنها به عنوان یکی از غذاهای اصلی میتواند مطرح شود. این خورش با ترکیب مرغ و آلوخشک شاداب و نکته هایی که در تهیه آن رعایت می شود، می تواند طعمی بسیار خوشمزه و رنگارنگ داشته باشد. در ادامه به نحوه تهیه این خورش خوشمزه میپردازیم:
مواد لازم برای تهیه خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی:
- یک عدد مرغ
- 500 گرم آلو خشک
- 200 گرم گردو
- 1 قاشق سرکه
- 3 قاشق روغن
- نمک، فلفل، زعفران و شیره به میزان لازم
روش تهیه خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی:
1. ابتدا مرغ را پاک کرده و قطعات کرده و در یک قابلمه در همراه با روغن تفت میدهیم.
2. در ادامه، آلوها را در آب جوش به مدت نیم ساعت خیس می کنیم.
3. گردوی خرد شده را با آویشن و ادویه جات دیگر در تابهای کوچک تفت میدهیم.
4. در تابه تفت داده شده، شیره گردو و سرکه را اضافه کرده و با هم مخلوط کنید.
5. پس از مخلوط شدن شیره گردو با تفت داده شده، آن را در قابلمه مرغ اضافه کنید.
6. پس از آماده شدن آلوها، آنها را به قابلمه اضافه کرده و با ترکیبی از نمک، فلفل، زعفران و کمی آب، به مدت 45 دقیقه به روی حرارت ملایم پخته شوند.
7. سپس خورش را بر روی بشقاب سرو کرده و با گردوی تفت داده شده تزئین کنید.
در نهایت، خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی آماده سرو و لذت بردن است. این خورش را میتوان با برنج یا نان توپی سرو کرد و با سالادی از خیار و گوجه فرنگی همراهی کنید. مصرف این خوراک نیز همراه با دلچسبی و لذت، بسیار سرشار از ویتامینهای مختلف و مواد مغذی است که به سلامتی بدن کمک میکند.
2. خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی؛ از آغاز تا انتها
خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی می باشد که در انواع مختلف و با استفاده از ترکیبات مختلف تهیه می شود. این خورش از عناصر غذایی مورد نیاز برای بدن مانند پروتئین و ویتامین های گروه ب برخوردار است و با توجه به طعم خوشایندی که دارد، برای وعده های شام یا ناهار خوبی به شمار می رود.
برای تهیه خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی، ابتدا مرغ ها را کوبیده و در غلظتی از پیاز و روغن تفت می دهیم. به این مرغ تفت داده شده، افزودن آب و چند خوراک غذایی دیگر مانند زعفران، نمک، فلفل، زیره، دارچین و ... نیز الزامی است. سپس در ادامه، آلو بخارا و زرشک را اضافه کرده و آن را به مدت حدود یک ساعت در حرارت ملایم تهیه می کنیم تا مرغ درست پخته و طعم خوبی به خورش بدهد. در پایان، طعم خورش با افزودن نمک و فلفل به میزان دلخواه تنظیم می شود.
این غذا را می توان با نان تنوری یا پلوی ساده سرو کرد و با کنار آن، آبمیوه یا رنگینی نیز میل کرد. متصل با مجلس ها و مهمانی ها، خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی با طعم خوشایندی که دارد، می تواند انتخاب خوبی برای سفره های شما باشد.
3. روش سریع و ساده برای پخت خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی
پخت غذا ماهیتی اساسی در فرهنگ و ادبیات ایران است و مردم این سرزمین به دلیل فراوانی مهمانیها و مجالس خود نیازمند روشهای سریع و سادهتر برای پخت غذاهای اصیل خود هستند. یکی از این غذاهای اصیل، خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی است که علاوه بر ارائه با ظاهری زیبا و خوشمزه، تهیه آن نیز ساده و سریع است.
بهترین روش برای پخت خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی، استفاده از قابلمه آّلومینیومی با روکش تفلونی است. اولین مرحله در تهیه این خورش، پخت مرغ است که میتوانید آن را در قابلمه با اضافه کردن نمک و فلفل به مدت 10 دقیقه به مدت نیم ساعت، پخت کنید. سپس با استفاده از یک قوری کوچک، آب را از قابلمه خالی کرده و مواد دیگر از جمله برنج و آلو را به قابلمه اضافه کنید. پس از مخلوط کردن همه مواد، از روش بخار پزی برای پخت آن استفاده کنید.
با استفاده از روش بخارپزی، میتوانید خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی را بدون نیاز به باز کردن قابلمه، با حفظ عطر و طعم اصلی غذا و بدون نیاز به استفاده از روغن یا آب بپزید. این روش کە بسیار سریع و سادە است، به راحتی به تمام مهمانان شما در اطراف خود میتوانید خورش خوشمزه خود را ارائه دهید و آنان را سیر و راضی کنید. همچنین، میتوانید به آن موادی از جمله زرشک و انواع خشکبار را هم اضافه کنید تا طعم خورشتان بهتر شود. حتما این روش را امتحان کنید و از طعم بی نظیر خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی لذت ببرید.
4. طرز تهیه مواد اولیه برای خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی
برای طرز تهیه خورش مرغ و آلو بخارا برای مجلسی، مواد اولیه اصلی شامل مرغ، آلوبخارا، پیاز، رب گوجه فرنگی، زرشک، هل، دارچین، زعفران، نمک و روغن میباشد.
برای شروع، مرغ را بشویید و به قطعات کوچک تقسیم کنید. پیاز را هم خرد کرده و داخل قابلمه با روغن سرخ کنید تا طلایی شود. سپس مرغ را به پیاز اضافه کنید و همراه با هل و دارچین تف بدهید تا رنگ تغییر کند.
بعد از این مرحله، آلوبخارا را به مواد قبلی اضافه کرده و با هم مخلوط کنید. سپس رب گوجه فرنگی را روی مواد بریزید و با نمک و زرشک و آب کمی مخلوط کنید.
مواد را روی حرارت ملایم قرار داده و به مدت یک ساعت با هم بپزید تا مزههای مواد درنیای خود بجا بمانند و مواد برای خوردن درست شوند. همچنین، زعفران را برای تزیین خورش بکار ببرید و سرو کنید.
از خورش مرغ و آلو بخارا برای مهمانیها و مجالستان لذت ببرید و به دوستان و خانواده خود پیشنهاد دهید. این غذای سنتی و لذیذ را در فصل سرما بهترین انتخاب برای گرم کردن بدن و لذت بردن از مزههای مرغ و آلوبخارا خواهد بود.
5. نکاتی که باید در هنگام تهیه خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی در نظر داشت
خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی یکی از غذاهای پرطرفدار در جشنها و مراسمهای مختلف است. در حالی که تهیه این خورش به نظر ساده ممکن است، اما برای به دست آوردن نتیجه بهتر و خوشمزهتر، باید چند نکته را در نظر داشت.
اولین نکته تهیه مرغ است. برای تهیه خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی، از یک قطعهی مرغ با کیفیت و تازه استفاده کنید. همچنین، مرغ را قبل از استفاده، به طور کامل شستشو داده و خشک کنید.
بعد از شستشو و خشک کردن مرغ، باید آن را روی حرارت کم به مدت ۲۰-۳۰ دقیقه به همراه پیاز و ادویههای مورد نیاز آماده کرد. این کار باعث میشود تا مرغ بیشتر طعم و مزه خود را منتقل کند.
نکته دیگری که باید در نظر داشت، استفاده از آلو بخارا تازه و خوب کیفیت است. حتماً قبل از استفاده، آلو بخارا را بشویید و از داخل آن را خالی کنید. آلو بخارا را باید به صورت حلقهوار برش داد و در ابی سرد برای چند ساعت قرار داد تا تلخی آن کم شود.
در نهایت، برای بهتر شدن طعم خورش، بهتر است که آن را در دیگی خانگی و با استفاده از یک ذرت خشک و سایر ادویههای لازم به مدت زمان کافی درست کنید. همچنین، سرخ کردن سبزیجات مخلوط و اضافه کردن آن به خورش، طعم بهتری به آن میدهد. در نهایت، خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی را همراه با برنج یا نان تازه سرو کنید و از طعم لذیذ آن لذت ببرید.
6. چگونگی تزیین و ارائه خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی به شیوه حرفهای
تزیین و ارائه غذا در هر مراسمی از مهمترین مواردی است که باید به آن توجه داشته باشیم. موضوعی که در اینجا بررسی خواهیم کرد، تزیین و ارائه خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی به شیوه حرفهای میباشد. قبل از بررسی روشهای تزیین و ارائه، باید به مواد اولیه مورد استفاده در این غذا پرداخت. برای تولید این غذا نیاز به مرغ، آلو، پیاز، روغن، زعفران، نمک و فلفل دارید.
با توجه به اینکه خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی یک غذای سنتی است، بهترین روش برای تزیین و ارائه آن صرفهجویی در مصرف وسایل و تاکید بر سادگی در طراحی ظاهری است. برای تزیین، می توان از تنه یک پیاز برشهایی با شکلهای مختلف برای طراحی محفل سفره استفاده کرد. همچنین، از برگهای تازه نعنا و رزماری برای طراحی و تزیین وسایل سردر میز هم استفاده شود.
با توجه به زیبایی غذا، روش ارائه مرغ و آلو بخارا نیز بسیار مهم است. برای ارائه، از یک قاب پرسی نقرهای یا چینی استفاده کنید. بهترین روش برای ارائه این غذا این است که برای پخش غذا آفتاب دوست استفاده کنید تا غذا براق شود. همچنین، می توان با استفاده از چند برگ برگ نعنا و رزماری در قاب پرسی این غذا را تزیین کرد. با رعایت این روشها، می توانید خورش مرغ و آلو بخارا مجلسی را به شیوه حرفهای تزئین و ارائه کرده و باعث شادی و خرسندی مهمانان خود شوید.