1. طرز تهیه خورش مرغ با زعفران و آلو
خورش مرغ با زعفران و آلو یکی از غذاهای خوشمزه و متفاوتی است که در فصول سرد سال مصرف میشود. این غذا با استفاده از مرغ قطع شده و سبزیجات مختلفی همچون پیاز، سیر و آلو درست میشود. در ادامه روش تهیه این غذا توضیح داده میشود.
مواد لازم برای تهیه خورش مرغ با زعفران و آلو عبارتند از مرغ، پیاز، سیر، زعفران، آلو، نمک، گلاب، زرشک، روغن و گیاهان دارویی. برای شروع ، مرغ را قطع کرده و آن را در داخل قابلمه با روغن سرخ کنید. سپس پیاز و سیر را به شکل خلال در آورده و آنها را به مرغ اضافه کنید.
پس از اینکه سبزیجات نرم شدند، زعفران را در کمی آب قرار داده و آن را همراه با گلاب به خورش اضافه کنید. سپس آلوهای خشک شده را به صورت داغ و ریز شده به خورش اضافه کنید و برای حدود 30 دقیقه پخت کنید.
پس از اینکه خورش از روی حرارت برداشته شد، زرشک خشک ریخته و خورش را تزئین کنید. در نهایت، میتوانید با خوردن این غذا که به خوبی با نان تازه سرو میشود، لذت ببرید.
در کل، خورش مرغ با زعفران و آلو یک غذای خوشمزه و متفاوت است که در فصول سرد به عنوان غذای اصلی سرو میشود. این غذا با داشتن موادی همچون زعفران، آلو، زرشک و گیاهان دارویی، باعث جذب نظر همه میشود و مزه و عطر مطبوعی به این غذا میبخشد.
2. روش تهیه خورش مرغ با لیمو و نعناع
خورشت مرغ با لیمو و نعناع یکی از خوراک های خوشمزه و معروف در فرهنگ غذایی ایران است. در این غذا مرغ با سبزیجات خوشبو و تندی نسبتاً خورشیده می شود و ترکیبی شاداب و تازه را به دست می دهید.
برای تهیه این خورشت، ابتدا مرغ را پاک کنید و به قطعات کوچک تقسیم کنید. سپس پیاز را خرد کرده و در روغن تفت دهید تا برنگ شود. به پیاز سرخ شده، مرغ را اضافه کرده و آن را نیم ساعت درون قابلمه به روی حرارت ریخته و با حرارت کم بپزید.
در مرحله بعد، لیمو را به دو نیمه تقسیم کرده و آن را به مرغ اضافه کنید و همزمان با شستشوی نعناع، آن را به کمک چاقو خرد کنید و به مرغ اضافه نمایید. سپس ترکیبی از نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه های دیگر را به طوری که به مذاق خودتان می خواهید آماده کنید و اضافه کنید.
می توانید در کنار خورشت مرغ با لیمو و نعناع نان تر داغ، پلو، رز، یا سبزیجات سالادی سرو کنید. این غذا برای مهمانی ها و جشن های خانوادگی مناسب است و صبحانه، ناهار و شام را کامل می کند.
3. خورش مرغ با اسفناج و بادمجان
خورش مرغ با اسفناج و بادمجان یکی از غذاهای محبوب و پر طرفدار در فرهنگ غذایی ایران است. این خورش با ترکیب مرغ، اسفناج و بادمجان تهیه می شود و با طعم و مزه ی خوشمزه ای که دارد، مورد پسند همه قرار می گیرد.
برای تهیه این خورش ابتدا باید مرغ را پخت و خوراکی از آن تهیه کنیم. بعد از پخت مرغ، اسفناج ها را شسته و ریز نموده و سپس با روغن و پیاز سرخ شده تفت می دهیم. در ادامه بادمجان ها را نیز ریز نموده و درون تابه با روغن سرخ می کنیم. پس از سرخ کردن بادمجان ها آن ها را هم به اسفناج ها اضافه کرده و برای چند دقیقه تفت می دهیم.
پس از تفت دادن اسفناج و بادمجان، خوراکی پخته شده ی مرغ را به تابه اضافه می کنیم و آن را با نمک، فلفل و زردچوبه به طعم دلخواه تنظیم می کنیم. سپس به همه ترکیب روغن، پیاز، اسفناج، بادمجان و مرغ روی آتش ملایمی قرار می دهیم و تا زمانی که تمام مواد با هم ترکیب شده و خوراکی آماده شده، داغ می گیرد.
از برگ های تره فرنگی به عنوان تزیین خورش استفاده می شود و می توان آن را با برنج سفید یا نان لواش سرو کرد. با توجه به ترکیب مطلوب مواد غذایی و آرامش بخش کردن طعم، خورش مرغ با اسفناج و بادمجان یکی از پر طرفدارترین غذاها در فرهنگ غذایی ایران می باشد و همه را به خوردن آن دعوت می کنیم.
4. خورش مرغ با قارچ و کدو
خورش مرغ با قارچ و کدو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایران است. این غذا با استفاده از دسته مرغ، سبزیجات و ادویههای مخصوص طهی میشود و طعم خوبی دارد.
برای تهیه خورش مرغ با قارچ و کدو، ابتدا باید دسته مرغ را برش داده و در قابلمه با روغن تفت داد. سپس به آن پیاز رنده شده، قارچ، کدو، آب پز شده و ادویهها اضافه میشود. ادویههای مورد استفاده برای این خورش شامل زرد چوبه، زنجبیل، فلفل سیاه، دارچین و نمک میباشند.
بعد از اینکه تمام اجزای خورش اضافه شد، قابلمه با یک درب محکم میپوشاند و روی حرارت کم میگذاریم. خورش به مدت یک ساعت باید روی حرارت کم پخته شود تا تمام ادویهها به خوبی درون غذا جذب شوند و طعم واضح داشته باشد.
در نهایت، خورش مرغ با قارچ و کدو را میتوان با برنج یا نان تازه سرو کرد. این غذا در میان سایر خوراکیهای ایرانی مانند قرمه سبزی، قیمه، کتلت و سبزی پلو بسیار مرغوب و خوشمزه است و میتواند به عنوان یکی از منوهای یک شام دوستانه یا خانوادگی مناسب باشد.
5. روش رستورانی تهیه خورش مرغ مجلسی با خیارشور
خورش مرغ مجلسی از جمله غذاهای خوشمزه و پرطرفدار در جشنها، مراسمات و مجالس است. برای تهیه این خورش، ابتدا باید مرغ را پخته و از استخوانهای آن جدا کرد. سپس در یک قابلمه با روغن و پیاز رنده شده تفت داده و به آن نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل و ادویههای دیگری که به دلخواه دارید اضافه کنید. سپس با اضافه کردن آب به قابلمه، خورش را بجوشانید.
بعد از اینکه قسمت مایع خورش بجوشید، مرغ پخته و خیارشور نیز به آن اضافه میشوند. خورش میتواند با اضافه کردن نخودفرنگی و بریانی نان بسیار خوشمزه و خوشرنگ شود. با تهیه این خورش میتوانید مهمانان خود را در جشنهای خود شگفتزده کنید و بدون نیاز به آشپز خاصی، غذای خوشمزه و با کیفیتی را به میز مهمانی خود بیاورید.
در واقع تهیه خورش مرغ مجلسی با خیارشور یکی از سادهترین و محبوبترین روشهای استفاده از مرغ در صنعت رستورانی است. با دقت در تهیه این خورش نه تنها میتوانید بهترین طعم ممکن را به دست آورید، بلکه با این کار میتوانید همواره مهمانان خود را در خانه یا رستوران خود راضی و شاد کنید.
6. خورش مرغ با لپه و نخود فرنگی
خورش مرغ با لپه و نخود فرنگی یکی از غذاهای محبوب و پر طرفدار در فرهنگ غذایی ایرانی است. این خورش با استفاده از مرغ پخته شده، لپه (یک نوع سبزیجات خشک) و نخود فرنگی درست میشود و با جمع کردن این ترکیبی از مواد اولیه، یک خورش خوشمزه و سرشار از عطر و طعم تهیه میشود. این غذا در فصل بهار و تابستان به دلیل موجود بودن تزیینی و فواید داخلی سبزیجات برای سلامتی مورد توجه خانوادههای ایرانی قرار میگیرد.
اولین ماده تشکیل دهنده این خورش مرغ با لپه و نخود فرنگی مرغ است که بعد از پختن، گوشت آن به رنگ سفید بافتی و نرم و کمی خشک شده، میشود. سپس با اضافه کردن سبزیجات خشک مانند لپه و نخود فرنگی، به این خورش عطر و طعم مطلوبی به همراه ترکیبی مناسب رنگ و مضمون داده میشود. همچنین، برای افزایش طعم این خورش، از موادی مانند نمک، فلفل، زعفران، نعناع و ترشی خورش استفاده میشود.
از ویژگیهای بارز خورش مرغ با لپه و نخود فرنگی میتوان به سادگی در تهیه اشاره کرد. با توجه به اینکه این خورش تنها از چند ماده اصلی تشکیل شده است، در کوتاهترین زمان ممکن، میتوان آن را به راحتی تهیه و سرو کرد. همچنین، این خورش دارای مواد مغذی مفیدی برای بدن است که کمک به سلامتی بدن میکنند. به همین دلیل، خورش مرغ با لپه و نخود فرنگی میتواند مبتنی بر تغذیه سالم و سلامتی باشد و در جلوگیری از برخی بیماریها مفید باشد.
در نتیجه، خورش مرغ با لپه و نخود فرنگی یکی از غذاهای سنتی و محبوب در فرهنگ غذایی ایران است که به دلیل سادگی در تهیه، طعم خوشمزه و مضمون مناسب که با سلامتی سازگار است، از طرف همه سنین پذیرفته شده است. این خورش همچنین میتواند برای خانوادههایی که به دنبال یک تغذیه سالم و مناسب هستند، گزینه مناسبی باشد.