طرز تهیه خورش قیمه بدون گوشت ساده
خورش قیمه یکی از خوراکیهای سنتی ایرانی است که بسیار محبوب است. این خورش با استفاده از موادی مانند لوبیا چیتی و سبزیجات تهیه میشود و در کنار سفید چاول و ماست (کدوکو) میل میشود. در ادامه طرز تهیه این خورش را بدون استفاده از گوشت به طور ساده شرح میدهیم.
ابتدا لوبیا چیتی را باید شب یک روز قبل از پخت، خیس کنید تا سرعت پخت آن را بالا ببرید. برای پختن لوبیا، آن را در قابلمه همراه با آب و نمک به مدت یک ساعت آهسته میپزیم. در همین مرحله، سبزیجات خود را نیز آماده میکنیم. از سبزیجات مانند تره، شوید و جعفری استفاده کنید و سپس آنها را شسته و در قطعات کوچک خرد کنید.
سپس به قابلمه لوبیای پخته خود، سبزیجات خرد شده را اضافه کنید و به مدت ۱۰ دقیقه دیگر پخت کنید. سپس پیاز را پودر کرده و به خورش اضافه کنید. پس از ۵ دقیقه دیگر، روی خورش قیمه فلفل دلمهای را ریخته و برای حدود ۱۰ دقیقه به این شکل پخت دهید.
در نهایت، خورش قیمه پخته شده را با کدوکو و سفید چاول سرو کنید. همچنین میتوانید آن را با خوراکیهای دیگر نظیر ماست (کدوکو) و سبزیجات تزئین کنید. این خورش برای سرو در گرما و سردی خوب است و با عطر و طعم خاصی همراه است که اغلب سلیقه های بسیاری را پوشش می دهد و به آن ها امکان می دهد تجربه ای نو در آشپزی پذیرایی ایجاد کنند.
چگونه خورش قیمه بدون گوشت از بادمجان تهیه کنیم
خورش قیمه از جمله غذاهای محبوب و معروف در فرهنگ غذایی ایران است. در سنت و فرهنگ ایرانی، خورش قیمه با استفاده از گوشت یا مرغ تهیه می شود. اما برای افرادی که به دلایلی از مصرف گوشت خودداری می کنند، می توان خورش قیمه را با استفاده از بادمجان تهیه کرد. در این مطلب به شما نحوه تهیه خورش قیمه بدون گوشت با استفاده از بادمجان را آموزش خواهیم داد.
موادی که برای تهیه خورش قیمه بدون گوشت از بادمجان نیاز دارید شامل بادمجان، پیاز، رب، نمک، فلفل سیاه، زعفران، آبلیمو، روغن، ادویه جات (تره، ریحان و ... ) و آب است.
ابتدا بادمجان را پوست کنید و آن را به شکل نیمران خرد کنید. پیاز را نیز به شکل خرد شده به آن اضافه کنید و همه را با روغن تفت دهید. سپس رب نیز به مواد اضافه کرده و به مدت چند دقیقه تفت دهید. بعد از آن، فلفل سیاه، نمک و زعفران را به مواد اضافه کرده و به خوبی آنها را هم بزنید.
سپس بادمجانها را به مواد اضافه کنید و به مدت چند دقیقه روی حرارت بالا تفت دهید تا بادمجان نرم شود. سپس آب، آب لیمو و ادویهها را به مواد اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید. خورش را روی آتش نرم و یک ساعت به مدت ملایمی بپزید تا طعم همه مواد به هم برسد.
در نهایت، خورش قیمه بدون گوشت از بادمجان آماده است. شما می توانید آن را با رز یا نان سفید سرو کنید و طعم خوشایند خورش را با لیمو یا دوغ فراموش نکنید. این غذای سنتی، علاوه بر طعم بینظیری که دارد، دارای مواد مغذی غنی و سالمی است که برای سلامتی و رو بهبودی بدن شما بسیار مفید است.
آموزش تهیه خورش قیمه بدون گوشت با حبوبات
خورش قیمه یکی از غذاهای اصیل و محبوب ایرانی است که با استفاده از حبوباتی مانند لوبیا، نخود، عدس و قیمه تهیه میشود. این خورش در حالت اصلی با استفاده از گوشت قرمز تهیه میشود، اما با رعایت نکات خاصی میتوان آن را بدون گوشت به راحتی تهیه کرد.
ابتدا باید حبوبات را خیس کنید و پس از آبگیری آنها را در قابلمهای پهن و دارای درپوش قوی با آب سرد مخلوط کرده و برای نیم ساعت بجوشانید. سپس آب آنها را پس میدهیم و همراه با قیمه و سبزیجات مناسب به قابلمهای دیگر منتقل میکنیم و کمی زردچوبه، فلفل و نمک به آن اضافه میکنیم و روی حرارت ملایم به مدت یک ساعت میپزیم.
پس از اینکه خورش قیمه آماده شد، میتوان به صورت جداگانه با برنج یا نان سرو کرد. این غذا به دلیل داشتن مزهای گرم و تند، بهویژه در فصل سرما مورد علاقه بسیاری از افراد است و همچنین برای افرادی که برنج و گوشت را مصرف نمیکنند، گزینه مناسبی در جمع غذاهای مختلف میباشد.
راهنمای تهیه خورش قیمه بدون گوشت با پیاز و سیر
خورش قیمه از غذاهای محبوب ایرانی است که در آن از نخود، لوبیا یا عدس و انواع سبزیجات استفاده میشود. در اینجا نحوه تهیه خورش قیمه با پیاز و سیر (از محبوبترین نوع خورش قیمهها) را آموزش میدهیم.
ابتدا دو سر پیاز را خلال کرده و به همراه دو یا سه دندان سیر را داخل قابلمه ریخته و با روغن تفت میدهیم تا رنگشان طلایی شود. سپس لوبیا یا نخود که از شب قبل خیس کردهایم، به قابلمه اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا به رنگ طلایی برسند.
بعد از آن، یک قاشق غذاخوری زعفران را به یک لیوان آب گرم اضافه کرده و حدود ۱۰ دقیقه به آن هم زده و سپس زعفران را به قابلمه اضافه کرده و سریعاً باطریق پایینتر خامه اضافه میکنیم. بعد از آن، بهتر است حداقل ۵ دقیقه گوشت نکات یا نصف یک کیلو قیمه را به صورت جداگانه با روغن و پیاز طلایی تفت داده و سپس به خورش اضافه کنیم تا عطر و طعم بهتری از خورش قیمه داشته باشیم.
سپس آب و لیموتیرش در حد سلیقه روی خورش ریخته و با حرارت کم بگذارید خورش در استوانه شود. اگر مایل به تلخ شدن خورش نیستید، هیچگاه نباید ظرف را با کف خورش بچرخانید. حدود ۹۰ دقیقه بعد، با مزهی خوبتان از خورش قیمه با پیاز و سیر ایرانی، به همراه برنج هندی سرو کنید و سپس با دوستانتان به این غذای لذیذ و کاملاً گیاهی ایرانی لوم دهید.
طرز تهیه مرغ قیمه بدون گوشت به سبک سنتی
تهیه مرغ قیمه بدون گوشت به سبک سنتی، یکی از غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که معمولاً در نواحی شمالی کشور سرو میشود. این غذا در پاییز و زمستان گرما و رویایی در بین خانوادههای ایرانی دارد و در ایام خاصی مانند جشنها و مراسمات به ویژه در مناطق روستایی بیشتر دیده میشود.
مواد لازم برای تهیه مرغ قیمه بدون گوشت شامل: مرغ، مرغابی، نخودچی، لپه، رب گوجه فرنگی، پیاز، روغن، زردچوبه، جوز هندی، زرشک، نمک و فلفل اسود است. ابتدا مرغ را کباب کرده و سپس به همراه مرغابی، نخودچی و لپه به سبک سنتی سرخ میکنیم. در کنار این مواد، پیاز را نیز به همراه رب گوجهفرنگی در روغن سرخ میکنیم تا رنگ عالیی به غذا داده شود.
برای طعمدهی به مرغ قیمه، از گردو و زردچوبه هم استفاده میکنیم. بهتر است همه مواد را با زرشک تزئین کرده و سرو کنیم. بهترین نوع نان همراه با مرغ قیمه، نان ترش با ماست است که میتوانید در کنار غذا سرو کنید.
با استفاده از این دستور تهیه مرغ قیمه بدون گوشت، میتوانید یک غذای اصیل و خوشمزه را به راحتی در خانه خودتان تهیه کنید. این غذا بسیار مغذی، پر از ویتامینها و مواد مغذی است و بهترین گزینه برای هر وعده غذایی میباشد.
مواد لازم برای تهیه خورش قیمه بدون گوشت
خورش قیمه یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در آن از فاصله های پیاز و حمص در همراه با اسفناج و عدس استفاده می شود. در این حالت، قرار است که خورش قیمه بدون گوشت تهیه شود، اما با توجه به اینکه ترکیبات دیگری در آن می خواهند استفاده شوند، نیاز است تا مواد لازم برای تهیه آن بدانیم.
برای تهیه خورش قیمه بدون گوشت، مواد لازم عبارتند از: نخود 500 گرم، عدس قرمز 500 گرم، پیاز سفید 3 عدد، اسفناج 2 پیمانه، روغن 2/3 پیمانه، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه کاری به میزان لازم.
ابتدا، نخود و عدس را دو ساعت قبل از پخت، خیس کنید تا سرعت پختشان افزایش یابد. پس از آن، نخود و عدس را بپزید و آب آنها را ریخته و کمی نگه دارید. در موازات این کار، پیاز را ریز خرد کنید و در روغن روغن تفت دهید تا به رنگ طلایی درآید. بعد اسفناج را شسته و خرد کنید و به پیاز آنرا اضافه کنید. بعد از چند دقیقه، حرارت را کمتر کرده و ترکیب آنها را به کمک یک قاشق هم بزنید.
روغن را به دیگ دیگری منتقل کنید و ادویه ها را بریزید، سپس نخود و عدس را به آن اضافه کنید. سپس، پیاز و اسفناج ریز شده را با بقیه مواد ترکیب کنید و هم بزنید تا همگام شوند. در نهایت، با نمک و فلفل طعم دهی کنید و خورش قیمه را حداقل برای 20 دقیقه آرام آرام بپزید تا مزه همه مواد به هم برسد.
برای سرو کردن، می توانید آن را با برنج یا نون پاشنه همراه کنید. این خورش با ظاهری زیبا و مزه ای عالی، مناسب برای خوردن در طبقات مختلف نیز می باشد.