1- روش تهیه خورش سیب زمینی با کوفته قلقلی
برای تهیه خورش سیبزمینی با کوفته قلقلی، ابتدا باید کوفته را تهیه کرد. برای این منظور، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کرده و به صورت کوفته درآورد. سپس این کوفته را در روغن داغ سرخ کرده و تا زمانی که طلایی رنگ شود، پخت کنید.
بعد از آماده شدن کوفته، سیبزمینیها را پوست کرده و به صورت خلالی رنده کنید. سپس در یک قابلمه، پیاز رنده شده را در روغن داغ سرخ کنید و سپس سیر رنده شده را اضافه کنید. بعد از چند دقیقه، سیبزمینی را به قابلمه اضافه کرده و به همراه پیاز و سیر، تفت دهید.
سپس به سیبزمینی، آب داغ، نمک، فلفل و زردچوبه اضافه کرده و بگذارید تا جوش بخورد. بعد از جوشیدن، کوفته را به قابلمه اضافه کرده و مرکبات رنده شده یا لیموعمان را نیز به آن اضافه کنید. در این مرحله، نیمی از پیاز رنده شده و کلم بروکلی ریز شده نیز به خورش اضافه میشود. خورش را به مدت 30 تا 40 دقیقه بگذارید تا بپزد و سپس آن را با نان نانبری سرو کنید.
برای تزئین خورش، میتوانید از گشنیز خرد شده و نیم دانههای انار استفاده کنید. این خورش، یک غذای کامل و خوشمزه برای وعدههای ناهار و شام است که حتماً توصیه میشود امتحان کنید.
2- مواد لازم برای تهیه خورش سیب زمینی با کوفته قلقلی
برای تهیه خورش سیب زمینی با کوفته قلقلی، مواد لازم شامل سیب زمینی، گوشت چرخ کرده، پیاز، روغن مایع، آب، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و گشنیز تازه میباشد.
ابتدا سیب زمینی را پوست کرده و به شکل دلخواه خرد کنید. سپس پیاز را خلال کرده و درون تابه با روغن مایع تفت دهید تا طلایی شود. سپس گوشت چرخ کرده و زردچوبه را به پیاز اضافه کرده و تفت دهید.
هنگامی که گوشت چرخ کرده سرخ شد، سیب زمینیها را به آن اضافه کرده و همه را با هم مخلوط کنید. سپس آب به ترتیبی که لازم است، به مخلوط اضافه کرده و روی آن نمک و فلفل سیاه را بریزید.
خورش را برای حداقل ۴۰ دقیقه در حرارت ملایم بپزید تا گوشت کوفته بپزد و سیب زمینیها نرم شوند. در آخر گشنیز تازه را برش خرد کرده و روی خورش بریزید.
خورش سیب زمینی و کوفته قلقلی آماده سرو و ارائه به همراه نان تازه و سالاد ترشی میباشد. با این طبقه بسیار خوشمزه و سنتی، میتوانید کاملا از طعم و عطر خوشبوی آشپزی بپردازید.
3- نحوه آماده سازی سیب زمینی برای خورش
در آماده سازی سیب زمینی برای خورش، اولین مرحله شستشوی آن است. برای شستشو، سیب زمینی ها را زیر آب جاری قرار داده و با استفاده از یک برس نرم، پوست آن ها را تمیز کنید. سپس، سیب زمینی ها را خشک کنید و پوست آن ها را با چاقو یا خردکن، کنده کنید.
در مرحله بعد، سیب زمینی ها را به قطعات کوچک تر برش دهید. برای این کار می توانید از چاقوی تیز یا رسانده استفاده کنید.
سپس، سیب زمینی ها را در دیگی با آب روی حرارت بگذارید و با پودر گردو، پودر فلفل، زرده تخم مرغ و شیر، تهیه شده از سوپ دستور پخت مورد نظر، مخلوط کنید. سپس، آن ها را با حرارت پایین، تا آنجا که آن ها نرم شوند، پخت کنید.
هنگامی که سیب زمینی ها نرم شدند، آن ها را از دیگ بردارید و همراه با غذا مورد نظر سرو کنید. برای تزئین، می توانید برگ های شمعدانی را در بالای خورش سیب زمینی قرار دهید.
4- تهیه کوفته قلقلی برای خورش سیب زمینی
تهیه کوفته قلقلی یکی از دسرهایی است که با مواد ساده و در دسترس، میتوان آن را طبخ کرد. این دسر با استفاده از کوفتهی گوشتی، سیب زمینی، پیاز و گوجه فرنگی ساخته میشود و برای سرو در جمع خورشهای مختلف، بسیار لذیذ و مناسب است.
برای تهیه کوفته قلقلی، ابتدا سیب زمینی ها را پوست کرده و رنده کنید. سپس به آنها کمی نمک و فلفل اضافه کنید و داخل یک حوله خشک کرده و آب را از آن خارج کنید. سپس کوفته را با کمی نمک و فلفل و پیاز خرد شده مخلوط کرده و به قطعات کوچک تقسیم کنید. سپس آن را به داخل سیب زمینی ها قرار داده و حوله را به دور آنها بپیچید.
بعد از آماده شدن کوفته قلقلی، مقداری روغن را در تابه داغ کنید و کوفته قلقلیها را به داخل آن بیفکنید تا به ابعاد مناسبی سرخ شوند. در این مرحله بهتر است کوفتهها را به مرور و به دور از یکدیگر در تابه بیفکنید تا به صورت یکنواخت سرخ شوند.
بعد از سرخ شدن کوفته قلقلی ها، گوجه فرنگی را خرد کرده و به داخل تابه بیفکنید. در ادامه، با استفاده از مقداری نمک، فلفل و همچنین زعفران، طعم خرش سیب زمینی را به صورت دلخواه تنظیم کنید و در نهایت کوفته قلقلی را به همراه سیب زمینیهای سرخ شده، به داخل آن بیفکنید و با یک ظرف مناسب سرو کنید.
کوفته قلقلی سبک، خوشمزه و سریع الهضم است که با سرو کنار خورش سیب زمینی بسیار لذیذ میشود و میتوان این دو غذا را به عنوان یک برنامه ناهار سریع و متفاوت در نظر گرفت.
5- نحوه پخت خورش سیب زمینی با کوفته قلقلی
برای طبخ خورش سیب زمینی با کوفته قلقلی، ابتدا باید سیب زمینی ها را خورد پوست کنید و به صورت پیازی خرد کنید. پس از آن، به همراه روغن زیتون و پیاز خرد شده، آنها را تفت دهید تا رنگی طلایی بگیرند.
حالا باید کوفته ها را تهیه کنید. برای این کار، گوشت چرخ کرده، نمک، فلفل سیاه و پودر پیاز را با هم مخلوط کرده و به شکل گلوله های کوچکی شکل دهید. سپس آنها را در روغن گرم سرخ کنید تا از تمامی طرف ها سرخ شوند.
در مرحله بعد، باید ترکیب کوفته ها با سیب زمینی ها را تهیه کنید. برای این کار، سیب زمینی های خرد شده را با آب و تربچه یا قورمه یا بندری بپزید، سپس کوفته های روغنی را به شیرینی آنها اضافه کنید و همگی را با هم تفت دهید تا به مدت چند دقیقه بپزد. در این مرحله می توانید به میزان نمک و طعم دیگری که دوست دارید اضافه کنید.
مواد لازم برای این غذا شامل سیب زمینی، گوشت چرخ کرده، پیاز، نمک، فلفل سیاه، پودر پیاز، روغن زیتون، آب، تربچه یا قورمه یا بندری است. این غذا را می توانید با برنج یا نان تازه سرو کنید.
6- روش سرو خورش سیب زمینی با کوفته قلقلی
روش سرو خورش سیب زمینی با کوفته قلقلی یکی از غذاهای محبوب در ایران محسوب میشود. این غذا با استفاده از مواد اولیه شیرین و تند درست میشود و باعث تولید یک طعم خاص و خوشمزه میشود. در ادامه مراحل تهیه این روش سرو خورش به طور دقیق شرح داده شده است.
ابتدا باید سیبزمینیها را پاک کنید و به صورت ریز قطعات برش دهید. سیبزمینیها باید خمیر نشده باشند و یک قدم از پخت برای مدت ۱۰ دقیقه در آب جوش به سر ببرند. سپس آب آنها را به صورت کامل ریخته و در داخل یک قابلمه با روغن سرخ کرده، تفت دهید.
بعد از آماده کردن سیبزمینیها، کوفته را تهیه کنید. برای این منظور، گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده، نمک و فلفل، آرد و تخممرغ مخلوط کرده و به صورت کوفتههای کوچک کرهای شکل دهید. سپس کوفتهها را همراه با دو قاشق روغن سرخ شده به مدت ۱۵ دقیقه سرخ کنید.
سبزیجات همچنین بخش مهمی از این غذا هستند. برگ کرفس، ریحان خشک، شنبلیله، اسفناج، شوید و ریحان را خرد کرده و در یک قابلمه روی سرخ کردن سبزیجات قرار دهید. سپس به موادی که در قابلمه قرار دارند، به ترتیب سیبزمینیها، کوفته، سس فلفل قرمز و تندیاب را اضافه کنید. همه چیز را با هم کمی تفت دهید تا درجه حرارت غذا افزایش یابد و به مرحله سرو رسید. با تزیین با تخم مرغهای سرخ شده و نعناع تازه روی سرو این غذا ارائه کنید.