مواد لازم برای خورش آلو نی نی
خورش آلو نی نی یکی از غذاهای ایرانی سنتی و خوشمزه است که میتوان در سفره های پاییزی تهیه کرد. لازم بذکر است که برای تهیه این خورش باید به شیوه صحیحی مواد لازم را آماده کرد. در ادامه به بیان مواد لازم خورش آلو نی نی پرداختهایم.
نخستین مادۀ مورد نیاز برای خورش آلو نی نی آلو است که باید برداشت شده و از کامدار دسته بندی شود. سپس باید ۳ تا ۴ قاشق غذا خوری از آن را برای خورش برداشت کرد و تمیز شود.
نوع بعدی از مادهها ماهیچه مرغ است. شما می توانید ۴ تا ۵ قاشق غذا خوری از ماهیچه مرغ را برشهای کوچک کنید تا از حجم کمتری استفاده شود و میرایی مخلوط شود.
ماده بعدی که نیاز خواهید داشت برنج است. برنج باید قبل از استفاده شسته شود تا کثیفی، گل و غبار آن دور شود. سپس برنج را با حدود دو برابر حجم آب در قوری قرار داده و با حرارت متوسط به جوش آورید. بعد از جوش آمدن برنج با حرارت کمتری برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید تا برنج کاملاً پخته شود.
پس از این، باید سبزیجاتی مانند پیاز و سیر شخمریده شود. برای این منظور لازم است دو سیب زمینی، ۲ سیخ کوبی، دو حبه پیاز خرد شده، ۵ حبه سیر خرد شده و دو قیدوم را خرد کنید و در یک قابلمه با کمی روغن تفت دهید.
همچنین برای ایجاد طعم خوش میتوانید روی پیاز و سیر مقداری زردچوبه و فلفل قرمز بریزید. بعد از تفت دادن این مواد، آلو، مقداری آب، ادویههای تند و شوربخت آماده نیز به آن اضافه خواهد شد تا خورش آماده شود.
طرز تهیه خورش آلو نی نی با گوشت
خورش آلو نی نی یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی است که با استفاده از آلوی خشک، لوبیا سبز و گوشت تهیه میشود. امروزه این غذا در بسیاری از مناطق کشور، به ویژه در شمال ایران مورد استفاده قرار میگیرد.
برای تهیه این خورش، ابتدا باید آلوی خشک را برای مدتی در آب نگه داشت تا کاملاً آب بگیرد و نرم شود. سپس لوبیای سبز را نیز لبههای آن را برداشته و برای حدود یک ساعت در آب به عنوان آبگیر خیس کنید.
بعد از آن، گوشت را خرد کنید و در یک قابلمه به همراه سیبزمینی و پیاز تفت دهید. سپس آلو، لوبیای سبز، رب گوجهفرنگی و ادویههای مورد نیاز (مانند زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین) را به قابلمه اضافه کنید و همهی مواد را با هم مخلوط کنید.
بعد از مدتی که مواد به هم رسیدند، غذا را با آب ولرم بریزید و روی حرارت زیر قابلمه مهره نگه دارید تا درجه حرارت متعادل بماند. پس از گذشت یک ساعت، خورش آلو نی نی آماده سرو و دم دادن است. میتوانید آن را با برنج یا نان تازه میخک سرو کنید. علاوه بر این، میتوانید از ترکیباتی مانند بادمجان سرخ شده و خیارشور برای تزئین این خورش استفاده کنید.
طرز تهیه خورش آلو نی نی بدون گوشت
خورش آلو نی نی یکی از پرمصرفترین خوراکیهای سنتی ایران است. این خورش با استفاده از آلو نی نی، لیمو ترش، نعناع، سیب زمینی و ادویهجات مختلف تهیه میشود. در این رسپی، ما یک نوع از خورش آلو نی نی را معرفی خواهیم کرد که بدون استفاده از گوشت تهیه میشود.
برای تهیه خورش آلو نی نی بدون گوشت، ابتدا آلو نی نی را بشویید و آنها را پوست کنید. سپس آنها را به اندازه مورد نیاز خرد کنید و در یک قابلمه بزرگ برای پخت کردن آماده کنید. به آنها یک لیمو ترش رنده شده و دو سیب زمینی کوچک خرد شده اضافه کنید.
سپس به آنها دو قاشق غذاخوری نشاسته، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون، یک قاشق چایخوری زردچوبه، نمک، فلفل سیاه و سبزیجات دلخواهتان اضافه کنید. بعد از آن، آب داغ را به قابلمه بریزید تا تمام مواد خوب در آبی که به اندازه کافی برای پوشش آنها است قرار بگیرد.
حالا دمای شعله را کم کنید و قابلمه را با کاور بپوشانید تا سبک بپزد. بعد از ۱۵ دقیقه، با چک کردن آلو نی نی ببینید که آیا پخته شدهاند یا خیر. در صورت پخته شدن، میتوانید خورش را با برنج، نان سیری یا نان تست خورد کنید.
همانطور که مشاهده کردید، تهیه خورش آلو نی نی بدون گوشت یکی از پرمصرفترین و سادهترین روشهای تهیه این خوراکی است. با اضافه کردن برخی ادویهجات و سبزیجات دلخواه و به روشهای دیگر پخت آلو نی نی (مثل سرخ کردن) میتوانید طعم و لذت خورش آلو نی نی بدون گوشت را بیشتر کنید.
رژیم غذایی مناسب برای خورش آلو نی نی
رژیم غذایی مناسب برای خورش آلو نی نی باید شامل مواد غذاییی باشد که برای بدن کودک مناسب و سالم هستند. آلو نی نی معمولا در شش ماهگی به کودکان معرفی می شود که در این دوره باید رژیم غذایی شان روی خوراکی های غذاییی که می خورند تنظیم شود.
از آنجا که آلو نی نی یکی از انواع غذاهای نرم برای کودکان است، لازم است در رژیم شامل غذاهایی باشد که دارای پروتئین، چربی، ویتامین ها مناسب و اسیدهای چرب ضروری برای بدن کودکان است.
برخی از مواد غذاییی که برای رژیم غذایی کودکان مناسب هستند شامل آرد سبوس دار، سبوس برنج، غلات، میوه ها، روغن نباتی، گوشت آهسته پخت شده و محصولات لبنی مانند ماست و پنیر هستند.
از سری غذاهایی که همیشه در رژیم غذایی کودکان خارج از آلو نی نی باید خورده شود، پروتئین از جمله گوشت، ماهی، و سایر منابع ذخیره پروتئین، کربوهیدرات های پیچیده مانند آرد سبوس دار، و مواد غذایی حاوی ویتامین ها و مواد معدنی مهم مانند فسفر، کلسیم و آهن است.
بنابراین، اگر می خواهید رژیم غذایی مناسبی برای خورش آلو نی نی برای کودک خود داشته باشید، شامل مواد غذایی غنی اما نرم و سلامتی می شود که برای رشد و توسعه سالم کودک اهمیت دارد.
نکات مهم در تهیه خورش آلو نی نی
خورش آلو نی نی یکی از پرطرفدارترین غذاهای مرغوب و خوشمزه در جشنهای کودکانه، عید نوروز و مهمانیهای خانوادگی است. در تهیه این خورش، نیاز به برخی نکات مهم و حساس است که باعث میشود غذای شما با طعم و عطر بسیار خوبی در دهان میچشد.
1. نکته اول در تهیه خورش آلو نی نی، استفاده از گوشت مرغ تازه و با کیفیت است. مرغ باید تمیز شده و با دقت از کبد و پوست آن پاک شود.
2. قبل از آغاز پخت خورش، آلو نی نی ها نیازمند خیس کردن در آب میباشند. آلو نی نی ها را در آب شستشو داده و بعد به مدت چند ساعت در آب خیساند.
3. در این مرحله، میتوانید سبزیجات مورد نظرتان را به این خورش ارائه کنید. سبزیجاتی مانند پیاز، سیر، زرشک، نمک، فلفل دلمهای، زعفران و روغنمرغ را میتوانید برای تند کردن و آرایش این خورش به کار ببرید.
4. زمان پخت خورش آلو نی نی بسیار حساس است و باید به دقت رعایت شود. بعد از چیدن آلو نی نی ها روی گوشت مرغ، حداقل ۲۰ تا ۳۰ دقیقه باید اجازه داده شود تا مرغ به خوبی پخته شود.
5. پس از آماده شدن مخلوط خورش، بهتر است تا حداقل ۳۰ دقیقه برای استراحت آن بگذارید. این گونه، این خورش داری طعم و عطر بیشتر و خوشمزهای خواهد شد.
با رعایت این موارد و با هماهنگی مواد با ادبیات، میتوانید خورشی خوشمزه و متمایز برای مهمانان خود ارائه دهید.
مشاهده ویدئو تهیه خورش آلو نی نی
تهیه خورش آلو نی نی به عنوان یک غذای سنتی و خوشمزه در ایران بسیار محبوب است. مواد اولیه این خورش شامل گوشت گوسفندی، آلو، لوبیا سبز، پیاز و ادویه جات هستند. برای تهیه این خورش ابتدا باید گوشت گوسفندی را در قابلمه تهیه شده با روغن سرخ کرده و پس از اینکه رنگهای قهوهای به خود گرفت، پیازهای خرد شده و ادویههای مورد نظر (مانند زنجبیل، قرمزه و تخم مرغ) را همراه با آن اضافه کرده و به مدت چند دقیقه دیگر سرخ میکنیم.
بعد از این مرحله باید آلوهای خود را نیز در قابلمه اضافه کرده و کمی آب به آن اضافه کرده و چند دقیقه صبر کنیم تا آلوها نرم شوند. سپس لوبیای سبز را اضافه کرده و آرامآرام به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه آن را روی حرارت ملایم پخته میکنیم تا همه مواد با هم ترکیب شوند.
برای سرو کردن خورش آلو نی نی میتوانید از برنج، نان تنوری یا ادویههای خشک مانند زرشک استفاده کنید. همچنین این خورش را میتوانید با سبزیجات خوراکی، مثل تره، ماست یا دوغ، سالاد یا هر غذای دیگری که دوست دارید، سرو کنید. در نهایت، این خورش یکی از خوراکیهایی است که میتوان در میان غذاهای سنتی ایرانی به راحتی پیدا کرد و بسیاری از مردم به خاطر طعم فوقالعاده و مزهای که دارد، آن را ترجیح میدهند.