طرز تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده به روش سنتی
خورش بامیه با گوشت چرخ کرده یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است. بامیه یا همان لوبیا سبز، یکی از مهمترین مواد غذایی است که در این غذا استفاده میشود و حاوی ویتامینهای B و C، آهن، پروتئین و فیبر است که برای سلامتی بدن بسیار مفید است.
برای تهیه این غذا، ابتدا بامیهها را با آب جوش در حد نصف پخت میکنیم و در صورت نیاز با آب سرد بشوییم. سپس گوشت چرخ کرده را با کمی روغن و پیاز رنده شده تفت میدهیم تا رنگش طلایی شود. پس از این مرحله، بامیهها و رب گوجهفرنگی را به آن اضافه کرده، تفت میدهیم و دوازده دقیقه در حرارت ملایم میپزیم.
سپس به آن نمک، فلفل سیاه و زعفران رنده شده را اضافه کرده و فاصله کمی بعد، آب داغ را به ظرف نهاده و تغییری در رنگ غذا شاید بین انجام دهد. سپس غذا را روی حرارت ملایمتری قرار میدهیم تا ۴۰ دقیقه دیگر بپزد و بعد از آماده شدن به این نکته توجه کنیم که نباید غذا خیلی کثیف و چرب به نظر بیاید، بلکه دارای جلبکهای سبز رنگ خودش باشد. بهتر است این غذا را با برنج سفید سرو کنیم و برای تزیین، روی آن خردل و هویج رنده شده اضافه کنیم.
با شروع به خوردن این غذا سالیان سال میتوانید طعم لذیذ و متفاوتی در این غذا احساس کنید. با خوشمزه بودن، این غذا یکی از پرمصرفترین و پرطرفدارترین غذاها در کلیه نقاط ایران به شمار میرود که توسط همه سلیقههای مختلف پذیرفته و خورده میشود.
فرایند تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده به شیوه جدید
برای تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده به شیوه جدید، ابتدا باید مواد اولیه را آماده کنیم. برای این منظور، از گوشت چرخ کرده، بامیه، پیاز، روغن، زردچوبه، فلفل سیاه، آبگوشت و نمک استفاده میکنیم. برای تهیه این خورش، از بامیههای تازه و درجه یک استفاده کنید.
ابتدا، پیاز را خرد کنید و در روغن تفت دهید. سپس، گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و با هم تفت دهید. بعد از آن، زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد تفت دیده اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید.
سپس، بامیه را به مواد تفت دیده اضافه کنید و همه را با هم تفت دهید تا خوب با هم مخلوط شوند. پس از اینکه بامیه نرم شد، آبگوشت را به مواد اضافه کنید و آن را به جوش آورید. بعد از اینکه خورش به جوش آمد، آن را به حرارت کمتری برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بگذارید تا خوب بپزد.
پس از گذشت این مدت، نوعی سس روغنی درون خورش شکل میگیرد. برای رفع این مشکل، میتوانید یک قاشق چایخوری جوشانده زیره به خورش اضافه کنید. این کار علاوه بر اینکه به دلیل طعم دلپذیری که به خورش میدهد، باعث میشود سس روغنی خرد شده در کنار دیگر مواد جمعآوری شود و خوراکی به صورت یکپارچهتر درآید.
در آخر، با بررسی میزان نمک، خورش را طعم دهید. این خورش را میتوان با نان تازه و یا برنج سفید سرو کرد. همچنین، میتوان به عنوان طبقه جانبی از خورش، یک سالاد ساده و خوراکی خام مثل خیار شور سرو کرد.
نکات مهم در تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده
خورش بامیه با گوشت چرخ کرده یکی از خوراکی های پرطرفدار و سنتی در فرهنگ غذایی ایران است که در اکثر مناطق کشور به عنوان یکی از پیش غذاهای اصلی مصرف می شود. این که چگونه باید این خورش تهیه شود، بستگی به سلیقه و روش پخت افراد دارد، اما در ادامه چند نکته مهم در مورد تهیه خورش بامیه با گوشت چرخ کرده ذکر خواهد شد.
1- اولین نکته آن است که بامیه را قبل از پخت با آب جوش برای حدود ۲۰ دقیقه خیس دهید تا نرم شود، سپس در حین پخت آن را همراه با سایر مواد به آب بیفزایید.
2- برای این که گوشت چرخ کرده در این خورش شیرین نشود، باید قبل از پخت آن را با نمک و فلفل سرخ کرده و جدا شود.
3- برای پختن خورش بامیه با گوشت چرخ کرده، بهتر است پیاز را با روغن مقداری تفت داده و سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و بعد از کمی تفت دادن، سایر مواد را همراه با بامیه به آن اضافه کنید.
4- بهتر است برای پخت خورش بامیه با گوشت چرخ کرده از چند نوع ادویه مانند زردچوبه، زعفران و... استفاده کنید تا طعم و بوی خوبی به خورش داده شود.
5- در صورتی که می خواهید خورش بامیه با گوشت چرخ کرده خودداری از گرفتن شیرین شود، بهتر است بجای قند، پودر کنسرو خردل یا گلاب را به آن اضافه کنید. همچنین می توانید از لیموترش نیز به عنوان جایگزین قند استفاده کنید.
در نهایت، بستگی به سلیقه شما دارد که از چه نوع سبزیجاتی مانند ریواس، کرفس و... در این خورش استفاده کنید ولی رعایت نکات فوق در تهیه این خورش حتما بهترین نتیجه را خواهد داد.
راهنمای کامل برای پخت خورش بامیه با گوشت چرخ کرده
برای پخت خورش بامیه با گوشت چرخ کرده ابتدا باید مواد لازم را آماده کنید. برای این منظور باید گوشت چرخ کرده، سبزیجات مختلف مانند پیاز، سیر، ریحان و بامیه را خرد کرده و آماده کنید. همچنین برای این منظور نیز باید گوجه فرنگی، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و روغن استفاده کنید.
پس از آماده کردن مواد لازم، قطعات بامیه را با یک قاشق زردچوبه و نمک درست میکنیم و آنها را به یک سینی ریخته و درون فر میگذاریم. بعد از ۲۰ دقیقه میتوانید بامیه را از فر درآورید.
در مرحله بعد، گوشت چرخ کرده را با پیاز و سیر تفت میدهیم. بعد از این که گوشت سرخ شد، گوجه فرنگی را اضافه کنید و آن را نیز تفت دهید. سپس بامیه را به مواد تفت داده شده اضافه کرده و به همراه برگ ریحان به جوش بیاورید.
در این مرحله، نوبت به اضافه کردن نمک و فلفل سیاه است. بعد از این که همه مواد را با هم مخلوط کردید، آن را روی حرارت کم قرار دهید و به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بپزید. بعد از این که خورش شما آماده شد، آن را روی بشقاب سرو کنید و با نان تازه و سبزیجات تزئین کنید. لذت ببرید!
آموزش تخمین کردن میزان ادویه در خورش بامیه با گوشت چرخ کرده
تخمین کردن میزان ادویه در خورش بامیه با گوشت چرخ کرده، مهارتی است که در آشپزی بسیار مهم و حیاتی است. مصرف ادویههای مناسب و درست که به غذا عطر و طعمی مطلوب و خوب میدهند، برای طعم دهی به غذا قابل تحسین است. در این راستا زد و خورد ادویه ها اولین گام است که ما در راه حصول از غذای خوب و خوشمزه باید برمیداریم.
برای تخمین کردن میزان ادویه در خورش بامیه با گوشت چرخ کرده، باید از روی شناخت عطر و مزه هر کدام از ادویه ها و همچنین نوع گوشت استفاده شده، به میزانی که به آن نیاز است، مقدار آنها را در غذا افزایش دهیم. به عنوان مثال، برای گوشت چرخ کرده میتوان از ادویه هایی مانند فلفل سیاه، فلفل قرمز، زیره، تخم مرغی و در صورت دوست داشتن، تره فرنگی و گیاهان دیگری نیز استفاده کرد.
بیشتر عطر و مزه ادویه ها در آب جذب می شود؛ بنابراین، اگر از روی شناخت درست غذا خوب استفاده نکنیم، به جای مزه و عطر خوب، به سمت غذای شور و ناخوشایند هدایت میشویم. به همین دلیل، بهتر است تا ادویه ها را به مرور و با توجه به طعم غذا اضافه کنیم و به فرد مناسبی که تجربه کافی در این زمینه دارد، مراجعه کنیم تا روش درست برای تخمین کردن مواد فعال در یک غذا، یاد بگیریم. به این ترتیب، میتوانیم در مصرف ادویهها بهتر عمل کنیم و غذاهای خوشمزه و با طعمی بینظیر داشته باشیم.
طریقه تهیه پارچه برای سرو خورش بامیه با گوشت چرخ کرده
برای تهیه پارچه برای سرو خورش بامیه با گوشت چرخ کرده، باید ابتدا مواد لازم را آماده کنیم. برای پارچه، بهترین گزینه یک نان نسکافه است که در فروشگاههای ایرانیان موجود است. اگر نمیتوانید نان نسکافه را پیدا کنید، میتوانید از نانهای مختلف دیگری استفاده کنید که به دلخواه شما باشد.
ابتدا پارچه را برای خورش آماده میکنیم. برای این کار، یک قیف کوچک با دقت به صورت یونولیتی تهیه میکنیم و آن را بریدنیم. طول قطعه باید بیشتر از طول دور گردن ظروف باشد. سپس یک نان نسکافه را درون قیف یونولیتی قرار داده و گردن ظرف را درون قیف قرار دهید.
سپس برای پایین قیف نوار نمدی را بچسبانید و کاملا چسبیده باشد. این کار به دلیل این است که هنگام سرو خورش، پارچه بهتر متمایل به اجزای خورشید مخلوط شود. برای دور شدن از نوار، سوراخ دو دقیقه بزنید و دور گردن ظرف بکشید.
پارچه حاصل را سرو روی خوشنودی خود و یکی از بهترین و خوشمزهترین خورشها دنیا، سرو کنید. این روش باعث میشود که خورش کاملا مخلوط شده و با اجزا بهتر میچسبد. با این روش، خورشی بسیار خوشمزه و قابل تحمل بهتر میشود.