طرز تهیه خمیر پیراشکی خانگی ساده
تهیه خمیر پیراشکی خانگی ساده یکی از فعالیتهای خانگی سرگرمکننده است که میتواند به عنوان یک پروژه خلاقانه برای کودکان نیز مورد استفاده قرار گیرد. این خمیر برای ساخت اشکال مختلف از جمله کیک و بیسکوئیت و... استفاده میشود. در اینجا به طریق سادهای برای تهیه خمیر پیراشکی خانگی پرداخته خواهد شد.
مواد مورد نیاز برای تهیه این خمیر عبارتند از: سه لیوان آرد سفید، یک لیوان شکر، یک قاشق کوچک نمک، یک عدد تخم مرغ و نیم لیوان روغن. ابتدا آرد، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید و سپس تخم مرغ را وارد آن کرده و با استفاده از میکسر یا مخلوطکن اجاق گاز یکنواخت مخلوط کنید. در آخر روغن را به آن اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید.
پس از اتمام این مرحله تهیه خمیر پیراشکی خانگی شما آماده است. حال می توانید خمیر را به دلخواهتان به اشکال مختلف درآورده و درون فر قرار دهید تا به مدت ۸ الی ۱۰ دقیقه در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد پخته شود. پس از پخت خمیر، آن را بیرون آورده و بهترین راه برای لذت بردن از پیراشکیها، تزیین و تزئین آنها است. لذت بردن از پیراشکیهای خانگی ساخته شده با خمیر پیراشکی خانگی ساده، در میان عزیزان و خانواده خود را با انواع مزمزههای خوشمزه و خنک ترجیح دهید.
مواد لازم برای خمیر پیراشکی خانگی
خمیرپزی یکی از فعالیتهایی است که میتوانید در خانه انجام دهید و خمیر پیراشکی خانگی با استفاده از تعدادی مواد خوراکی ساده و قابل دسترس در بازار تهیه شود. در ادامه مرحله به مرحله به توضیح مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی خانگی پرداخته خواهد شد.
1. آرد: برای تهیه خمیر پیراشکی خانگی، نیاز به آرد است. در واقع آرد از جمله مواد اصلی خمیر پیراشکی خانگی است. میتوانید از آرد سفید یا آرد گندم کامل استفاده کنید.
2. شکر: برای تهیه خمیر پیراشکی خانگی نیاز به شکر است. شکر برای افزایش مزه و شیرینی به خمیر پیراشکی اضافه میشود.
3. کره یا روغن: برای تهیه خمیر پیراشکی خانگی میتوان از کره یا روغن استفاده کرد. کره میتواند بهترین گزینه باشد زیرا میتواند باعث ایجاد طراوت در خمیر شود.
4. تخم مرغ: تخم مرغ به عنوان یک عامل رطوبتدهنده برای خمیر پیراشکی خانگی به کار میرود. اضافه کردن تخم مرغ به خمیر، عاملی برای ایجاد سطحی نرم و لطیف در پیراشکی است.
5. آب: برای تهیه خمیر پیراشکی خانگی نیاز به آب است. با اضافه کردن آب به مواد دیگر، میتوانید خمیر خود را بافت کنید.
6. پودر شیرین: پودر شیرین به خمیر پیراشکی برای افزایش مزه و شیرینی اضافه میشود. شما میتوانید این مواد را در بازارهای محلی یا فروشگاههای آنلاین تهیه کنید.
7. دارچین: دارچین به عنوان یک طعمدهنده ضروری در تهیه پیراشکی برای افزایش طعم و خوشبویی استفاده میشود. میتوانید از دارچین خرد شده یا پودر دارچین استفاده کنید.
با وجود اینکه لیست مواد لازم برای تهیه خمیر پیراشکی خانگی بسیار کوتاه است، اما شما میتوانید با مخلوط کردن این مواد خوراکی گرانقیمت پیراشکی را به راحتی در خانه خود تهیه کنید.
نحوه آماده سازی خمیر پیراشکی خانگی
خمیر پیراشکی یکی از شیرینیهای خوشمزه و محبوب است که در خانهها و کافیشاپهای مختلف سرو میشود. آماده سازی خمیر پیراشکی خانگی بسیار آسان و ساده است و با استفاده از چند مواد اصلی میتوانید در خانه خودتان خمیر پیراشکی خوشمزه و فرشته زبان تهیه کنید.
برای آمادهسازی خمیر پیراشکی خانگی، ابتدا باید تمام مواد را آماده کنید. مواد اصلی خمیر پیراشکی شامل: آرد، شکر، روغن و تخم مرغ است. برای نگهداری خمیر بهتر است از پودر شیرین کننده و وانیل هم استفاده کنید.
پس از آماده کردن مواد، باید همه آنها را با هم مخلوط کرده و به دقت و با توجه به نسبت مواد آن را مخلوط کنید. سپس خمیری که تهیه کردهاید را به صورت ۲-۳ سانتیمتر ضخامت با یک دستگاه برش خمیرپزی یا با استفاده از یک قاشق امادهسازی، به شکل «S» درآورید.
سپس باید خمیر را در فر درجه حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید و آن را به مدت ۱۵-۱۸ دقیقه وجود دهید. پس از پخت خمیر پیراشکی، آن را از فر بیرون آورده و در محلی خشک و خنک نگهداری کنید.
نحوه آماده سازی خمیر پیراشکی خانگی به سادگی قابل اجرا است و با توجه به ذایقه خود میتوانید با تغییر در مواد، خمیر پیراشکی خود را سفید و شکری یا به رنگهای مختلف تهیه کنید. بنابراین اگر شما به شیرینی سازی علاقه دارید، میتوانید این خوراکی خوشمزه و محبوب را با استفاده از این آموزش در خانهی خودتان تهیه کنید و آن را با دوستان و خانوادهتان به اشتراک بگذارید.
روش فرآوری و شکل دهی خمیر پیراشکی
برای ارائه توضیح کامل در مورد روش فرآوری و شکل دهی خمیر پیراشکی، ابتدا باید به اجزای اصلی خمیر پیراشکی اشاره کنیم. این اجزا شامل آرد، شکر، روغن، تخم مرغ و مواد مخلوطکننده هستند. در اولین مرحله، تمامی این اجزا با هم مخلوط و آن را با حجم مطلوب آب برای دستیابی به غلظت مورد نظر، آماده میکنیم.
پس از تهیه و مخلوط کردن خمیر پیراشکی، آن را به شکل توپهای کوچک تقسیم میکنیم و روی کاغذ روغندار شده قرار میدهیم. سپس به دو شکل مختلف میتوانیم این توپها را شکل دهیم؛ شکل قطعات بلوک و یا شکل روزنهای بمبی. برای داشتن شکل قطعات بلوک، هر توپ را به شکل مکعبی شصتوششی با یک شاخه کوچک بر روی استوانهشکل مخصوص خمیر پیراشکی خم میکنیم. سپس این شکل به صورت افقی بر روی سینی فر و با دمای مناسب حدود ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پخته میشود.
در صورت تمایل به داشتن شکل روزنهای بمبی، هر توپ را به شکل یک استوانه شصتوششی با طول ۵ تا ۶ سانتیمتر دراز و قطر ۲ تا ۳ سانتیمتر خم میکنیم. سپس این شکل به صورت عمودی بر روی سینی فر و با دمای مناسب حدود ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه پخته میشود. با این روش، خمیر پیراشکی در حدود ۲۰ تا ۳۰ عدد روزنهای بمبی تولید میشود.
هر دو شکل مختلف خمیر پیراشکی که به صورت قطعات بلوک و یا روزنهای بمبی شکل داده میشود، باعث ایجاد ظاهری جالب و خوشمزه برای محصول میشود. به همراه استفاده از مواد طبیعی مانند خمیر پیراشکی، سبب میشود که محصولی صاف و نرم تولید گردد. با توجه به نمای کلی ویژگیهای خمیر پیراشکی، نتیجه موردنظر حاصل میگردد که بسته به شکل و نوعی که در نظر گرفته میشود، متفاوت خواهد بود.
طرز تهیه پیراشکی به صورت طوقه ای
پیراشکی یکی از تنقلات محبوب و پرطرفدار در بین افراد است که با آرایش های مختلف مانند حلوا، شیرینی، پودینگ، پنیر و ... تهیه میشود. یکی از روشهایی که برای تهیه پیراشکی به صورت طوقه ای میتوان بهره برد، چرخه کردن مایع پیراشکی به دور یک محور عمودی است. در این مدل پیراشکی، میتوان با استفاده از طریقههای مختلفی چون کژویی، شیب دار، پله دار و ... به طور حرفهای به تهیه آن پرداخت.
برای تهیه پیراشکی به صورت طوقه ای، ابتدا باید پیراشکی را با ترکیب موادی مانند آب، شکر، اسفنج کیک، آبلیمو و عصاره مورد نظر تهیه کنید. منخصصا باید توجه داشته باشید که مقدار مواد باید به گونهای باشد که مایع پیراشکی به راحتی بتواند پخش شود. پس از تهیه مایع، حال آن را در یک قابلمه تهیه شده ریخته و از روی حرارت گذاشته تا به جوش بیاید. پس از به جوش آمدن، مایع را در یک ظرف عمیق و در دمای محیط خنک کرده و به مدت چندین ساعت به دو سو چرخاند.
پس از گذشت زمان مشخص، پیراشکی به شکل طوقه و با استفاده از قطعههای نواری یا بلوکهای چوبی بریده شده به شکل دلخواه شما، برش خواهد خورد. باید مواظب باشید که قطعات آن را به اندازه وسیع تری از سطح ظرف قرار دهید تا بتوان مایع پیراشکی را با دقت به دور آن چرخاند. در نهایت، پیراشکی های تهیه شده را در ظروفی قرار دهید و برای سرد شدن تا مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید. بعد از گذراندن این مدت، پیراشکی شما آماده مصرف میباشد.
نحوه تهیه پیراشکی بدون فر
پیراشکی یکی از خوراکیهایی است که اغلب در مناطق خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی مصرف میشود و در جشنها و مراسمات به عنوان دسر محبوبی عرضه میشود. در این مقاله، به نحوه تهیه پیراشکی بدون استفاده از فر پرداخته شده است.
اولین مرحله در تهیه پیراشکی بدون فر، خرمای خشک و نرم است که با نازک کردن و خرد کردن آن به دست میآید. برای این کار باید خرمای خشک را به مدت حدود شش ساعت در آب خیساند تا نرم شود. سپس خرماها را به همراه انواع پودر (آرد) دلخواه، مثلا پودر پسته یا پودر کهربا، در میکسر خرد کرده و به صورت یک خمیر نرم تبدیل میکنیم.
سپس با استفاده از یک رول برد، خمیر خرما را به صورت یک ورق نازک و صاف پهنا ۲۰ تا ۲۵ سانتیمتر رول میکنیم. اگر مایل به تهیه پیراشکی با طعم دیگری هستید، میتوانید با اضافه کردن اسانسهای مختلف، مانند اسانس روز، برگه نعناع یا کشمش، طعم دلخواه خود را برای پیراشکی بهدست آورید.
حالا باید ورق را روی یک سطح تمیز و صاف قرار دهید و به مدت حدود ۱۰ دقیقه به مدار یک حلقه تلاوت یا با کمک یک استوانه، دور بزرگتری را با قطر ۳۰ الی ۴۰ سانتیمتر روی آن ترسیم کنید. سپس با کمک یک پیچ، طرحی به شکل گلبرگهای نازک درست میکنید.
نهایتا با استفاده از یک کارد دونقطه، پیراشکی را در کنار لبه تغلیظ کرده و به صورت مستطیلهای باریک و نازک تقسیم کرده و همراه با ستینجهای مختلف به دلخواه سرو کنید. پیراشکی بدون فر آماده خوردن است.