1. آماده سازی مواد اولیه برای تهیه خمیر رشته پلویی
برای تهیه خمیر رشته پلویی، نیازمند مواد اولیه ای مانند آرد، تخم مرغ، آب و نمک میباشیم. در ابتدا، باید آرد را در محلولی از آب و نمک مخلوط کرده و با دقت و به مرور، آب را اضافه کنیم تا ترکیبی یکنواخت و غیر لغزنده داشته باشیم.
سپس، تخم مرغ را با یک قاشق و یا هر وسیله دیگری که دوست داریم مخلوط کرده و به آن اضافه میکنیم. بعد از آن، باید مواد را به مدت حدود ۱۵ دقیقه در دستگاه مخصوص نیمه اتوماتیک لازانیا خمیرزنی کرد تا خمیر یکنواخت و آماده استفاده شود.
بهتر است قبل از جدا کردن خمیر راه کرافتمان، دور آن را بهتر بشناسیم و از مراحل کار خود آگاه باشیم. پس از آماده شدن خمیر، باید به شکل مورد نظر آن را به ابعاد مطلوب دراورده و برای پهن شدن، باید آن را در یک سطح صاف و روغن شده گذاشت.
در نهایت، بعد از پخت رشته پلویی، میتوانید در کنار آن انواع مختلفی از سبزیجات و گوشتهای مختلف را همراه با سسهای مختلف برای تزئین و سرو کردن به سفره خود اضافه کنید.
2. تهیه خمیر رشته پلویی در دستگاه آردزنی
در این مقاله به تهیه خمیر رشته پلویی در دستگاه آردزنی پرداخته میشود. رشته پلویی یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب در فرهنگ غذایی ایران است که متاسفانه امروزه کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. تهیه رشته پلویی در منزل با استفاده از دستگاه آردزنی نسبت به تهیه با روش سنتی سادهتر و راحتتر است.
اولین گام در تهیه خمیر رشته پلویی با دستگاه آردزنی، مخلوط کردن آرد و آب است. برای این کار، میتوانید نصفی از آرد را با آب مخلوط کنید و به تدریج باقی را اضافه کنید تا خمیر نرم و مرطوبی درست شود. پس از مخلوط کردن، خمیر را برای چند دقیقه به دستگاه آردزنی وصل کنید. در هنگام استفاده از دستگاه آردزنی، از مشکل برخی افراد که ترسیدهاند خمیرشان برای دستگاه سنگین باشد ، میتوان با استفاده از لیوان آب کمک گرفت.
پس از چند دقیقه، خمیر را از دستگاه آردزنی خارج کرده و برای یک ساعت در دمای متوسط محیط قرار دهید تا خمیر آرام شود. سپس، خمیر را به قطعات کوچک تقسیم کرده و با استفاده از دستگاه رشتهساز، هر قطعه را به دو نیمکره تقسیم کنید تا رشته پلویی درست شود. نکته مهم در نحوه تهیه رشته پلویی، برش ریز و قطعات کوچک خمیر و نیز استفاده از دستگاه رشتهساز با سرعت و قدرت کم است تا رشته پلویی خوبی تولید شود.
در نهایت، رشته پلویی را با آب جوش و نمک یک دقیقه در روی شعله قرار داده و سپس آن را به داخل پلویی و مخلوط کنید. در مرحله پایانی، پلو را با روغن و زردچوبه بهتر میتوانید سرو کنید. میتوانید رشته پلویی خود را با استفاده از دستگاه آردزنی در منزل تهیه کنید و سپس با استفاده از آن یک پلو شیرین، خوشمزه و سالم برای خانواده خود درست کنید.
3. تهیه خمیر رشته پلویی با دست
تهیه مخلوط خمیر رشته پلویی با دست، یکی از باستانیترین روشهای طبخ در آشپزی ایرانی است که هنوز هم در بسیاری از مناطق کشور استفاده میشود. خصوصا در شهرهایی مانند کاشان، یزد و شیراز این نوع رشته در پلو سرو میشود. در این روش برای تهیه رشته پلو به جای استفاده از ماشین ریختن مخلوط آرد و آب به طریق دستی با یکدیگر ترکیب میشوند.
ابتدا باید آرد را درون ظرف مناسبی قرار داده و سپس آب را به تدریج به آن اضافه کنید. با استفاده از دستان خود، مواد را همزن میکنید تا خمیر رشته پلویی شکل گیرد. برای ترکیب بهتر مواد، چندبار خمیر را روی سطح کاربری قرار داده و با دست به راست و چپ بکشید تا هواهای موجود در آن خارج شود و در آخر تراشهای را روی خمیر قرار دهید و همچنین آن را خمیر کنید.
سپس خمیر را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید تا سهولت در فشرده کردن آن داشته باشید. برای فشرده کردن خمیر، از دستهای خود به داخل ظرف خمیر را با حرکاتی قوی و پیاپی با یکدیگر کوبید. باید توجه داشت که خمیر نباید زیاد فشرده شود و باید چربی خود را حفظ کند.
در پایان، خمیر را برای مدتی روی کاغذ مونتاژ باز کرده و به صورت خمیده و مستطیلی برش دهید. بهتر است برش های رشته خمیری را خیلی بزرگ نکنید چون میتواند در هنگام پخت غیر آرام باشد. حال رشتههای پلویی با دست شکل داده شده، آماده پخت در داخل آب جوشیده با شدید. این نوع رشته معمولاً در سفرههای جشنی و مراسم خانوادگی مورد استفاده قرار میگیرد.
4. رفع مشکلات در تهیه خمیر رشته پلویی
تهیه خمیر رشته پلویی یکی از مواردی است که برای بسیاری از آشپزها و سرآشپزان هنوز مشکلاتی دارد. اما با رعایت موارد زیر شما می توانید مشکلات خود را برطرف کنید.
مشکل اولیه در تهیه خمیر رشته پلویی ممکن است با خود خمیر مربوط به شکل دادن و استفاده از آن مرتبط باشد. در این صورت بهتر است آب خنک تر و کمی بیشتری به جای آب گرم استفاده شود و همچنین مقدار نمک و روغن هم باید دقیق باشد.
مشکل دوم می تواند مرتبط با نحوه پخت خمیر باشد. در این صورت نیاز است که دقت کافی در انتخاب قیمت و مدت زمان پخت را داشته باشید. همچنین ممکن است برخی خمیرها بیش از اندازه مرطوب باشند که با عوض کردن آب به ترتیب و همچنین کمی تغییر در تنظیم حرارت ، می توانید برای پخت بهتر استفاده کنید.
مشکل سوم ممکن است در نظم و صحافی خمیر باشد. در صورتیکه خمیرتان پس از آماده شدن به نسبتی چسبناک و کماکان هستید ، یک پایه برای صحافی کردن استفاده کنید. به این شکل می توانید صحافی خمیرتان را تنظیم کنید و برای آماده شدن آن صبر کنید.
در نهایت ، خمیر رشته پلویی یکی از موادی است که همیشه تمرین کردن و تست کردن آن برای بهتر شدن شما در تهیه غذاهای متنوع و لذیذ بسیار حایز اهمیت است.
5. روش های طلایی برای خمیر رشته پلویی لطیف و خوشمزه
خمیر رشته پلویی یکی از غذاهای بسیار محبوب و سنتی در ایران است که در هر خانه ای سرو می شود. امروزه با توسعه فن آوری ها و تکنولوژی های مختلف، روش های جدیدی برای تهیه خمیر رشته پلویی لطیف و خوشمزه معرفی شده است که می تواند به شما در تهیه بهترین خمیر رشته پلویی کمک کند.
یکی از روش های طلایی برای تهیه خمیر رشته پلویی لطیف و خوشمزه، استفاده از آرد سفید و نرم است. برای تهیه این خمیر، آرد را با آب و نمک مخلوط کرده و به مدت حدود ۳۰ دقیقه نرم شده در حالی که در نظر داشته باشید آرد را بیش از اندازه نچربید.
روش دیگری که باعث تولید خمیر رشته پلویی لطیف و خوشمزه می شود، استفاده از تخم مرغ است. برای تهیه خمیر رشته پلویی با این روش، می توانید تخم مرغ را به موادی که برای تهیه خمیر استفاده خواهید کرد، اضافه کنید. تصور کنید که در هر لایه از خمیر رشته پلویی یک تخم مرغ باید برای بهبود درجه لطافت و مزه غذایی به خمیر افزوده شود. در نتیجه، خمیر رشته پلویی شما بهترین شکل ممکن را خواهد داشت.
رعایت درصد خمیر رشته پلویی و آب نیز یکی از عوامل مهم در تهیه خمیر رشته پلویی لطیف و خوشمزه است. برای اینکه خمیر رشته پلویی تان لطیف و خوشمزه باشد، لازم است که به ازای هر کیلوگرم آرد، حدود ۷۵۰ میلی لیتر آب استفاده کنید. در واقع، رعایت درصد مناسب از خمیر رشته پلویی و آب می تواند باعث ایجاد خمیری پرسی و لطیف شود که نرمی و طعم دلچسبی دارد.
در نهایت، استفاده از آب بسیار نو، یکی دیگر از خط خوردهایی است که می توانید در تهیه خمیر رشته پلویی لطیف و خوشمزه بکار ببرید. استفاده از آب قلیایی که در دسترس شما هست، می تواند بهترین نتیجه را در تهیه خمیر رشته پلویی بدهد. به عنوان مثال، می توانید ۲ قاشق اندازه معمولی سدیم کربنات در ۱۰۰۰ میلی لیتر آب حل کنید و بکار ببرید.
6. انواع خمیر رشته پلویی مختلف در جهان
در جهان انواع مختلفی از خمیر رشته پلویی وجود دارد که هر کدام دارای طعم، فرم و ساختار خاصی هستند. در ادامه به توضیح این انواع پرداخته میشود:
- رشته پلویی ترکی: این نوع خمیر رشته با نام "مانتی" نیز شناخته میشود و در ترکیه و کشورهای آذربایجانی پرمصرف است. این رشتهها به صورت مربعی شکل هستند و در داخلشان گوشت خرد شده، پیاز و ادویه جات قرار میگیرد.
- رشته پلویی چینی: این نوع رشته به نام "دمپینگ" نیز شناخته میشود و در کشور چین پرمصرف است. این رشتهها به صورت دایرهای شکل هستند و در داخلشان گوشت خرد شده، سبزیجات و ادویه جات قرار میگیرد.
- رشته پلویی ایتالیایی: این نوع رشته با نام "تورتلینی" نیز شناخته میشود و در کشور ایتالیا و کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار میگیرد. این رشتهها به صورت بیضی شکل هستند و در داخلشان بخار شدهاند و معمولاً با سس گوشت و پارمزان سرو میشوند.
- رشته پلویی ایرانی: این نوع خمیر رشته با نام "آش رشته" و "خمیر شیرین پلویی" نیز شناخته میشود و در کشور ایران مورد استفاده قرار میگیرد. این رشتهها به صورت مربعی یا مستطیلی شکل هستند و برای تهیه پلوی ماهی، خورشت قیمه و خوراک گوشت استفاده میشوند.
- رشته پلویی یونانی: این نوع رشته با نام "پاستیچیو" شناخته میشود و در کشور یونان مصرف میشود. این رشتهها به صورت بلند، نازک و جمع و جور هستند و در کنار گوشت خرد شده، روغن زیتون و سبزیجات سرو میشوند.
به طور کلی، خمیر رشته پلویی یکی از دستورهای پرطرفدار در سراسر جهان است و هر کشوری نوع خاص خود را در این زمینه دارد. تنوع در هر کشور باعث شده تا این دستور آماده شده در هر جایی متفاوت و جذاب باشد.
